BM-besök

Ja så har vi vart på ett till BM-besök mest för att hålla koll på blodtrycket.
Blodtrycket idag var mkt bättre än sist. 145/86 hade jag idag och det får man vara nöjd med. Undertrycket var iaf inte över 90. Skönt!!! Och inge spår av äggvita i urinen heller så det känns ju super!!
Men ska fortsätta gå på koll varje vecka så inget oförutsett händer.
Vikten hade stigit 1 kilo till så nu är jag uppe i +21 kg... Jisses!!!
Magen mätte denna gång 34 cm och ligger fortfarande under normalkurvan men min barnmorska var mkt nöjd ändå så det låter ju bra. Huvudsaken att den växer iaf.
Bebbens hjärta picka på fint i 140.
Sen har Bebben visst inte fixerat sig än utan nu var det ruckbart igen. Lille bus!!!

Min barnmorska trodde inte att vi kommer att få bebis än, och detta trodde hon därför att hon tyckte att jag var så smal och fin fortfarande.. Haha!!
Men hon sa ju också att hon haft fel många ggr och att vi bara därför kanske föder barn i natt.. *ler*

Tips till småbarn

   
Den vita                  Den silvriga

Dessa böcker tycker jag verkar vara bra. Är med rim och ramsor och olika sånger osv. Man får dessutom med en cd-skiva. Dem finns i flera olika färger och varianter, men dessa 2 kan man redan använda från väldigt låg ålder.

Har själv gett bort en sån i doppresent en gång och tror att den var väldigt uppskattad.

Detta är något som jag skulle vilja ha till vårat barn iaf. :-)

Vilket landskap..

Åhh vad det snöar vackert ute nu!!!!

Grav vecka 39

Vecka 39


Bebisen -
Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.


Du -
Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.
I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.


Pappa/partner -
Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem.


Vila! - Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova vila istället. 


Ja nu är det en färdigbakad bebis härinne som kan dyka upp precis vilken minut som helst som dem skrev här ovanför. Och det känns så overkligt!!  Vem vet imorgon kanske vi ligger på BB och har en liten knodd. :-)
Fast jag har övertalat bebis att stanna tills december månad börjat iaf, då jag gärna vill ha en decemberbebis. Det känns så mysigt!!
Ska till BM på fredag och kolla bltr och även mäta magen antar jag. Så får vi se om den växt nå mer..
:-)
Ja så var det där med att vila, det kan vara svårt ibland lär jag säga. Men from nu ska jag verkligen vila. Sover iaf väldigt bra på nätterna nu och behöver oftast bara upp en gång och kissa. Skönt!!


38+0


Längtar så!!!!

Idag har jag bäddat vaggan härhemma. Nu återstår det bara att den ska upp på övervåningen i vårat sovrum.
Har även plockat fram en del grejjer att lägga ned i BB-väskan.
Ja idag har vi bara 15 dagar kvar ju till BF. :-)
På torsdag eller fredag kommer pappa och hjälper oss med listerna. Så kan vi börja stuva in bebissakerna i barnrummet. Just nu ser det förjäkligt ut härnere i vardagsrummet. Pust!!

Väntar på att potatisen ska koka klart så jag kan göra lite potatismos till lunch. Mums!! Till det blir det falukorv för min del och köttbullar åt Älsklingen.
Sen ska jag nog bege mig ut igen på jakt efter det sista som behövs för att kunna slå in julklapparna till syskonen mina.
Jag vet inte hur länge till jag vågar ge mig ut, tanken har kommit flera ggr att -Tänk om vattnet går när jag är ute i nån affär eller så... Lite jobbigt!!!
Så det är lika bäst att ta allt nu medans det ändå iaf är 15 dagar kvar tills BF.

Som svärmor sa till mig sist. "Det blir jul ändå" Så sant så sant.
Denna jul får helt enkelt bli som den blir.
Vi ska ju genomgå en av dem största sakerna man kan vara med om i livet och tror Bebisen struntar fullkomligt i om julen är perfekt eller ej. Huvudsaken den har en mamma och en pappa som älskar den och som ska komma underfund med hur deras lilla nyfödda fungerar och vill ha det i det nya livet.
Åhhh vad jag längtar och jag vet en till som gör det!!!!!!

Lyxiga lussebullar

Dessa lussebullar ska jag försöka hinna med att baka innan Bebis anländer.
Dem är gudomligt goda!!!

Lyxiga lussebullar

ca 50 stycken


50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g lätt Kesella
2 påsar (1 g) saffran , fast jag gillar den flytande bättre, men även då två påsar
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl


Fyllning:
ca 150 g smör
500 g mandelmassa


Pensling:
2 ägg
hackad mandel
pärlsocker


Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och kavla ut två stora plattor. Bred smör på dessa och riv över mandelmassa. Rulla sedan ihop plattorna och skär bullar och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö på mandel och pärlsocker Grädda mitt i ugnen 5-8 min.


Förlossnings skiva

Vi har tänkt att ha med en skiva till förlossningen att lyssna på under värkarbetet. Problemet är bara vad för musik man ska ha på den...
Fick tips om att ta låtar från Kärlekssånger till ett barn. Så jag sitter nu och lyssnar igenom dem och vad händer?? Jo jag sitter här och bölar.. Haha!!
Det är ju så fina låtar med på dem där skivorna. *ler*

Hitta iaf 2 låtar som jag kan tänka mig att ha med och som inte får mig att böla men som ändå är jättefina.
Vart du än går med Niklas Strömstedt och Det är du med Shirley Clamp

Så nu gäller det bara att hitta fler låtar...

Nån som har nå bra förslag???

Svårt att vila.. *ler*

Det där med att vila är jag nog lite dålig på...
Igår hade jag bestämt att jag skulle upp på stan en sväng och inhandla julklapp till lillebror och sen på apoteket och typ inge mer.
Men det började med att jag stannade på Rusta en sväng och köpte en julgransmatta och sen in på Dollarstore och kikade lite. Efter det vart det stan och dem ärenden jag faktiskt hade där. Vart även ett amningslinne inhandlat på Lindex. Så svårt att köpa amningsbh redan nu då jag inte vet vad man hamnar på för storlek när mjölken rinner till om den nu gör det för min del.
Så därför har jag inhandlat en top på apoteket och så amningslinnet så har jag iaf nånting att ha i början... :-)

Besökte svärmor i affären och var kvar där ett tag. Sen hade jag halvt om halvt lovat farmor o farfar att komma förbi om jag kände mig kry. Så jag tänkte att jag åker dit så blir dem nöjda.
Kom dit vid ca 12:30 och kl 14:00 åkte jag hem. Och det är kort tid det att vara där... För prata det kan dem allt och i munnen på varann hela tiden. *ler*
Ja dem vart iaf glada och det är ju huvudsaken det. Sen åkte jag hem och stupade i soffan och sov en timme eller mer innan Älsklingen kom hem.
Gårdagskvällen bestod av lite middag och tv. Sen ställde jag mig och gjorde knäck faktiskt. Ett måste till julen ju.. :-)  Sen började vi packa våra saker till BB-väskan lite smått..
Idag är det 16 dagar kvar och ingen väska packad än.. Haha!!
Men snart så.. *ler*

Idag ska jag bara vara hemma iaf och poa runt och slå in lite julklappar. Ska bli såååå skönt!!!

Förlossningen och julpynt

Idag har vi Söndag och ännu en vecka har nu gått.
I fredags så kom Anna förbi och hälsa på en sväng före hon skulle åka och jobba kväller.
Med sig hade hon ett jättegulligt gosdjur i form av en kossa. Tackar så mkt!!

M var iväg på julfest på kvällen som kommunen anordnade och jag myste hemma i soffan.
Känner verkligen att orken tryter jättefort numer och jag fasar för att förlossningen skulle starta när man inte är utvilad. Fy bubblan vad jobbigt!! Så därför lär jag vila mycket nu.

Igår så skulle vi ju in till Förlossningen och hämta en TENS-apparat. Först åkte vi upp på stan och åt lite mat.
Väl på förlossningen vart vi undervisad i hur man använder TENS-apparaten och då var det även ett annat par med. Både jag o M reagerade hur dem pratade med varandra. Lite elakt liksom och killen bad henne hålla käften en gång tom fast vi var där. Olustigt!!
Hon som visade oss apparaten frågade om vi vart på studiebesök på förlossningen, ingen av oss hade det. Så då var hon mer än villig att visa oss runt på en liten runda. Det var så lugnt där just då så hon hade tiden att göra det.
Så vi fick kika in i ett förlossningsrum och vips så vart allt liksom mer verkligt på nå vis. Man såg sängen och lustgasapparaten och så. Men det kändes ändå bra!!
När vi var där så hörde jag en tjej skrika i högan sky en gång och efter en liten stund så hörde man en bebis skrika. Så precis när vi var där föddes det en liten rackare. :-)

Efter vi haft rundvisningen så åkte vi upp på stan i Gävle en sväng och gick på Intersport där dem hade utförsäljning på alla kläder pga brand. 40 % var det på allt.
M fyndade en träningströja och ett par överdragsbyxor för bara 230 kr allt som allt.
Efter den där utflykten var jag helt slut så jag stupade i soffan när vi kom hem. Trodde ett tag att jag hade feber men det var nog bara värmeslag som jag fick.
Så det vart en ganska tidig kväll igår för oss båda.

Imorse vaknade jag vid 6 och låg och vred på mig tills 7 då M kom upp med tidningen till mig. Sen somnade jag om igen till 9:30. Så skönt!!!
Och idag har vi installerat babyskyddet i bilen och tog in alla julsaker från förrådet. Så har jag strykit julgardiner och satt upp i köket och i vardagsrummet. Sen har jag pyntat med lite tomtar och även ljusstakar i fönstren nere.
Så nu är det övervåningen kvar att pynta.
Skönt att ha det mesta sånt klart innan Bebben tittar ut. :-)

Nu ska jag gå och ta mig ett äpple och lägga mig en stund på soffan innan vi ska iväg och handla lite tidningar och mat.
Hoppas alla haft en toppenhelg!!!


Snyft!!

Daniel åkte ur IDOL igår..... Han som är så duktig !!!
Så får den där Andreas stanna kvar istället som inte kan röra sig på scenen för 5 öre. Grrrrrrrr!!!!!!
Just nu känner jag inte ens för att kolla på IDOL nå mer.
Är ju inte dem bästa som får stanna kvar iaf så..
Denna kväll röstade jag faktiskt och det var då på Daniel för jag hade på känn att han liksom glömts bort i röstningen för att alla tror att han satt så himla säkert. Men det hjälpte visst inte ändå.. :-(
Men man får trösta sig med att han kommer att få skivkontrakt iaf.
Men trist att han inte fick visa sin talang i Globen!!!

Lite oro..

Ja så kör vi en repris från förr förra natten. Vakna till strax före 4 och kunde inte somna om. Så här sitter jag nu 5:30 och bloggar.
Lika bra att kliva upp har jag märkt och gå och lägga sig igen efter en timme eller så uppe. Större chans att somna om då än att ligga och vrida sig i flera timmar.

I onsdags så var jag ju på massage på Karisma Spa. Hade ju fått ett Må-Bra-paket av svärmor och med det innebar det rygg/nackmassage, ansiktsbehandling och handmassage. Sen hade jag även fri tillgång till poolen och bastun och sånt.
Massagen var underbar!!! Jag fick ligga på sidan på britsen och sedan vända mig på andra när jag fick massage på ryggen. Det gick jättebra. Var så ljuvligt att jag nästan somna under den timmen jag vart ompysslad. Lovely!!
Precis vad jag behövde. Slappna av ordentligt.
Efter behandlingarna la jag mig i en solstol och relaxade med frukt, vatten och en vitamindrink. Mums!!
Efter 2 timmar åkte jag därifrån som en ny människa.. *ler*

Sandra o Patrik kom förbi en sväng på kvällen och vi myste med årets första glögg, lussebullar och pepparkakor.
Vi spelade en omgång Buzz dessutom innan fotbollen började på tvn.
S o P åkte hem till sig då stackars S skulle upp och jobba kl halv tre på natten.
Idag sticker dem till Thailand förresten dem lyllosarna!!!!

Jag gick och la mig ganska tidigt då jag hade lite huvudvärk och sov gott hela natten. Vaknade dock med huvudvärk igår morse och sen tillbringade jag mesta delen av dagen i soffan i liggläge. Kände mig inte alls nå piggelin igår.
Så vart jag ju lite orolig också då huvudvärken inte vela släppa och det är ju ett tecken på havandeskapsförgiftning bla. Min BM sa ju åt mig att fick jag huvudvärk skulle jag kontakta förlossningen.
Men jag lät dagen gå och vela se om det släppte.
Men det gjorde den inte. Så strax före 18 ringde jag förlossningen och berätta som det var. Och sa att jag var osäker på om det är en förkylning på väg eller så. Men hon förstod min oro och tyckte inte alls att det var dumt att jag ringde.
Hon tyckte att jag skulle ta 2 alvedon och lägga mig och vila och se om det släppte och om det inte gjorde det så skulle jag höra av mig igen. Så fråga hon om jag känt barnet röra sig under dagen. Och igår reflekterade jag över att bebisen var så lugn och att jag knappt känt Bebben på hela dagen. Så när hon sa sådär vart jag ju orolig. Jag sa att jag känt bebisen men inte mer än 3 ggr max och klockan var ju ändå 18.
Hon sa åt mig att lägga mig och vila och se om jag kände Bebben röra sig därinne.
Sagt och gjort, kröp ner i soffan igen med 2 alvedon. Bebben gav sig inte till känna, så jag buffade lite på den och la mig på sidan hit och dit och tillsut så vakna väl den där lilla stackaren därinne av mammans brutala uppväckning. Pust!!
Men sen kan jag lova att det var liv i magen hela kvällen lång. Så där fick jag allt tebax!!!
Otäckt när det blir sådär och Bebben är så lugn. Man vill ju ha bekräftelse på att allt är bra liksom.
Men jag tror bestämt att vi kommer att få en kvällspigg bebis för det är ofta den är som mest aktiv då. :-)

Idag händer väl inte så värst mkt för min del. Ev så skulle Anna komma förbi en sväng före jobbet. Var länge sen nu vi sågs. Men annars blir det bara en till ta det lugnt dag.
Ska försöka mig på att plocka fram grejjer jag vill ha med till förlossningen och BB och börja packa den där väskan nångång. Man vet ju aldrig som sagt när det kan vara dax.
20 dagar kvar idag till BF....




Grav vecka 38

Vecka 38


Bebisen -
Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden.
Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Därför kan din graviditet ofta liknas vid din mammas eller någon nära släktings. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.



Du -
Bebisen fortsätter att växa och det kan även du göra. En del ökar med 20 till 25 kg under graviditeten och andra mindre eller mer. Din livmoder är ca 34 till 36 cm. Ha dina favorit kläder på dig, något som inte sitter åt. Tänk på din hållning, en del lutar sig bakåt för att kompensera sin framtunghet, det kan göra dig lite extra klumpig. Försök att hitta en sovställning som passar dig, sover du för lite kan du lätt känna dig deppig.
En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Pappa/partner - Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, necessärer, musikspelare och lite snacks. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå.


Ja nu är ju bebisen klar att komma om den vill det. Men den stannar nog ett tag till förmodar jag. *ler*
Ja Bebisens väska står ju klar härhemma men inte våran än iaf. Måste ta tag i det nu snarast så vi inte står där och springer som yra hönor. Ja det var nog att ta i för min del iaf, jag tror inte jag klarar av att springa omkring med värkar. Hehe!! Men dirigera en yr höna kan jag iaf.. Hihi!!
Sömnen är det lite si och så med nuförtiden. Svårt att hitta nån superskön ställning. Men med kuddar går det mkt bättre iaf.



BM-besök

Idag var vi till barnmorskan igen och kolla att allt stod rätt till.
Vi började med vikten och den är nu på +20 kg nu. Shit alltså!! Men vart sitter kilona??? Jag förstår noll??
Man kan ju förstå om magen hade vart jättestor, men den ligger nu precis strax under normalkurvan och mäter 33 cm. 
Det som var mindre kul var att mitt blodtryck stigit igen. Det som legat så bra ett tag nu. Idag låg det på 147/91.
Så jag fick gå in på toa och klämma ur några droppar urin så dem kunde kolla om jag hade nå äggvita i urinen. Det visade spår av det, men tydligen ska det vara +1 och uppåt om dem ska ta till åtgärder. Men min barnmorska vill ha extra koll på mig nu, så nu ska jag gå dit 1 gång i veckan tills Bebben behagat kommit ut. Så nästa fredag ska jag dit igen.
Och skulle jag känna av huvudvärk och flimmer för ögonen och så ska jag ringa förlossningen på en gång och få komma dit.
Men förhoppningsvis håller sig blodtrycket stabilt så vi slipper massa bekymmer med havandeskapsförgitning och så.
Bebben har även fixerat sig nu. :-)



36+5

Sömnlös in Sandviken

Ja så har det varit i natt. Vakna strax före 3 och var upp och kissa och sen har det varit omöjligt att somnat om. Pust!! Så jag beslutade mig för att kliva upp vid 5:30 istället för att ligga och vrida och vända på mig i hundra år till och dessutom väcka M på köpet. Men har iaf haft sällskap av en livlig bebis i magen.. :-)
Håller på att värmer lite varm choklad nu, det kanske hjälper. Varm mjölk brukar ju funka på gamlingarna på jobbet. Men enbart varm mjölk är inte jag så vidare förtjust i så jag hade i lite chokladpulver å. :-)

Igår var ju på BB och hade info. Hon som höll i det berättade en del om amning och avdelningen. Sen fick vi gå runt och kolla på avdelningen. Och fick se så pyttesmå bebisar. Gud så söta dem är och små!!! Tror ni man längtar nå mer nu?? Haha!!!
Tyvärr så är ju avdelningen rätt sliten och dem kämpar för att få den ny och fräsch igen men dem får ingen respons stackrarna. Hon sa att dem tänker minsann gå ut i tidningarna och så om inget händer.
Deras mål var bla att bara ha enkelrum. Som det är nu finns det bara 6 enkelrum och resten var tvåbäddsrum och ett fyrbäddsrum. Inte vidare roligt att behöva dela med en annan familj då även papporna oftast nu förtiden sover kvar under BB-tiden. Vilket jag tycker är jättebra att dem får göra.

Hon berättade att det är ju besöksförbud på avdelningen förrutom för pappor och syskon och detta pga infektionsrisken för dem små liven. Dem har ju knappt nå immunförsvar i början.
Så det var på egen risk man tog ut bebisarna utanför avdelningen för att visa upp bebisen. Hon rekommenderade oss inte att göra det då det snart kommer att börja härja vinterkräksjuka och så prata hon om det hemska RS-viruset som bebisar kan få. Och det kan dem få av förkylda personer bla. Och hon rekommenderade inga stora folksamlingar den första tiden. Som typ Köpis på en lördag.Sen sa hon att BB-vårdtiden är så kort och det är så mkt som ska hinnas med och funka under den tiden att man bara bör ägna sig åt det och att vila så mkt man kan.
Hon sa även till oss att så fort vi bara kunde så skulle vi knäppa kort på bebisen som sen läggs ut på
www.lg.se så att anhöriga har nått att stilla sin nyfikenhet med.. *ler*
Ja det var en hel del information som man fick och det känns som att det kan bli bra det här.. :-)

Idag ska vi ju till BM och kolla att allt är bra, sen ska jag njuta av lite massage på Karisma Spa. Så det vore faktiskt ganska skönt att  kunna få somna om en stund igen.
Ska dricka min choklad och sen gå upp och prova igen.


Lite mer julklappar är avklarade

Idag på lunchen kom Mattias och hämta mig så åkte vi till trävaruhuset och köpte lister till rummet. Så nu har vi dem härhemma iaf. Skönt att ha det gjort. Det vart helt vanliga släta vita. Måste säga att det är ganska dyrt med lister ändå. Nu köpte ju vi iofs färdigmålade för att slippa krångla.
Skjutsade sen Mattias till jobbet och åkte iväg och handla lite på Willys och sen inhandla jag även 2 julklappar åt Pappsen.
Är riktigt trött nu, så jag ska lägga mig på soffan och kolla på lite tv och sova en stund innan jag ska hämta Mattias vid 17 och sen in till BB.


20 november och 23 dagar kvar

Idag är det så dax för ett besök på BB. Ska bli skoj och få se sig omkring där och få lite info.
Igår ringde jag till Förlossningen för att få låna hem en TENS-apparat att ha hemma när värkarna startar. Så på lördag 14:30 ska vi in till Förlossningen och få den utprovad och ta med den hem.
Allt börjar kännas så nära nu. Gah!!! Snart står det inte på förrens man ligger där inne och har ont i väntan på våran älskade Bebbe..
Idag är det dessutom bara 23 dagar kvar till beräknat datum. Fatta 23 dagar!!! Det är ju ingenting det!!
From nu kan det ju i stort sett ske när som helst!! Jisses!!

Ja jag erkänner.. JAG ÄR NERVÖS!!! Haha!!
Men oj så nyfiken man är också på vem den där lill* är som legat och gött sig i min mage i så många månader. Det ska bli så kul att få möta denna underbara lilla varelse. :-)

Veckan som är..

..bjuder på en del som vanligt.

Idag måndag har jag en hemma dag, vi ska väl förmodligen åka och köpa lister till barnrummet idag. Pappa skulle komma i veckan när han fick en lucka över och hjälpa oss att sätta dit dem. Snällt!!!

Imorgon tisdag är det dax för ett besök på BB kl 18-20. Än har dem inte ringt iaf och sagt att vi inte får komma pga vinterkräksjukan. För härjar den är det ju besöksförbud på sjukhuset. Men vi får hoppas den inte hinner slå till innan imorgon iaf...

onsdag kl 13 ska vi till Barnmorskan och kolla att magen växer som den ska och även skriva ett förlossningsbrev till personalen med lite av våra önskemål och förväntningar inför förlossningen.
Sen kl 14 ska jag på Karisma Spa och få rygg/nackmassage, handmassage och ansiktsbehandling. Lovely!!
Svärmor hade ju ett presentkort där som hon inte kunde utnyttja så då fick jag det istället. Hur snällt är inte det??
Sen mot kvällningen kommer Sandra och Patrik hit på lite glöggmys och Buzzspel. Lär ju passa på innnan dem åker till Thailand på fredag dem lyllosarna. :-)

Sen resten av veckan har jag inget inbokat i almanackan iaf. Ja om jag inte glömt skrivit upp då förstårs, vilket ju inte skulle vara helt omöjligt med detta minne som gravid.. Haha!!

Denna vecka ska även babyskyddet monteras i bilen förresten, efter att vi köpt lister.
Och så ska vi packa våran väska till förlossningen/BB.
Bebbens väska är i stort sett klar, är en filt som ska packas ner men den sover vi med i sängen just nu.




Här sitter jag..

och min kära sambo håller på att dammsuger. Är så glad att jag har en sån kille som han som inte tvekar ett dugg till att dra fram dammsugaren. Jag kan nog räkna gångerna jag dammsugit på en hand sen i våras.
Dammsugning och mitt bäckenproblem har inte gått hand i hand kan ju säga utan det har triggat igång smärtan rejält varje gång och jag har fått kramp. Så det är verkligen jätteskönt att slippa den delen med dammsugning. Det finns ju en del annat inom området städning som man kan göra istället.
Bara tanken på att ställa sig o dammsuga nu höggravid den känns ju inte heller direkt lockande. Då är man ju död efter bara ett rum. Haha!!!

Igår kväll så var jag o M till Arlanda och hämta Syster o J. Dem hade missat deras tåg och det var det sista som gick till Avesta för kvällen. Så vi brummade iväg vid en 19 och var hemma igen vid ca 21:45, precis lagom så M inte missade fotbollsmatchen mellan Sverige-Spanien. Jag somnade i soffan efter en halvlek och vaknade när det var slut och såg att Sverige förlorat. Trist!!

Idag har vi bara varit inne än så länge och jag har grejjat med skötplatsen till Bebben på nedervåningen. Så nu kan man byta blöja där om man vill.. *ler*

Nu ska vi ta oss iväg till affären och handla lite kvällstidningar och sen laga lite tacogratäng. Mums!!

Wallmans on tour

Igår kom ju Sandra förbi och hade med sig lite fika. Vi satt och prata och mumsade götta medans mattläggaren höll på för fullt däruppe på övervåningen. :-)

Sen gjorde jag mig klar inför kvällens gallej. Hittade lite kläder tillslut och kände mig någelunda fin iaf. *ler*
18:45 skulle vi träffas vid Estraden och det var skoj att träffa dem från jobbet. Frågorna haglade över en om Bebben och så. Och alla samtidigt helst också.. Haha!!
Det var många gissningar på en kille i magen nu. Ett tag var det mest tjej som var på tapeten för folk.

Wallmans var jättebra, men dem var lite seg i början att få igång folket, men ju längre kvällen gick så var det ett himla liv på alla. :-) Men jag antar att det har nått att göra med att alkoholen hade börjat göra sitt i kroppen på folk också.. Hehe!!
Jag satt iaf med mina nyktra jobbarkompisar och vi hade minst lika roligt som dem som söp sig askalas. Eller bättre ändå tror jag närmare bestämt. Då det fanns en och en annan som vart lite väl överförfriskad och hade svårt med gång och tal. Minnet av showen kan inte vara så värst stort idag dock.

Det bjöds iaf på förrätt som jag inte kunde äta då det  var lax. Sen till varmrätt fick vi fläskfile med stekt potatis och rödvinssås. Och så kaffe och kaka som efterrätt förstårs.... Allt smaka bra. Dock så spillde den stackars unga servitrisen sky på hela min arm och i mitt knä när hon skulle servera köttet, som tur var hade jag lagt ut min servett där. Pust!!

Dem som sjöng och dansade var jätteduktiga verkligen och såg ut att ha superkul ihop. Dem sjöng många låtar som man lyssna på förr om åren så man vart helt lyrisk när man hörde dem och skrålade med precis som alla andra.. Haha!!
En av killarna i showen kom och la sin hand på min axel och sjöng för mig, sånt är pinsamt tycker jag!! Sen räckte det inte med det heller utan då får man även en stor strålkastare mitt i nyllet samtidigt så att ingen kan missa en... Haha!!

Kvällen var lyckad men sen var det en mycket trött tjej som kom hem framåt 23:30.
Men skulle prompt kolla på Idol som jag ju missat och jag lyckades med nöd och näppe hålla mig vaken tills jag fick se vem som åkte ut.

Idag klev jag inte upp förrens vid 9:30, men har känt mig seg hela dagen. Trött och sliten!! Kan nästan fundera om det var jag som söp till igår. Haha!!

Vi har iaf vart iväg idag och kolla på lister till barnrummet och sen var vi upp på stan i lite ärenden innan vi shoppa lite inför kvällen och ett besök på McD.
Svärmor var hit på eftermiddagen med en fin adventsljustake som vi ska ha i köksfönstret. :-D

Idag kommer min syster med man hem från Thailand. Stackrarna att komma hem till detta vinterväder från ett varmt Thailand.. Brrrr!!
Välkommen hem iaf!!!!!

Nu ska jag nog gå upp och tappa i lite badvatten här.

Jihooo!!

Nu är golvet lagt i barnrummet.. :-)
Vart verkligen jättefint!!! Så nu är det bara lister kvar och sen kan vi börja inreda det.
Åhh vad det ska bli mysigt att få in spjälsäng, byrå och garderoben där... :-D
Bilder kommer sedan.


Arla morgon...

Igår kröp jag till sängs kl 20 redan, helt slut efter en dag med shopping. Men somnade inte så tidigt utan låg och läste till närmare 22:30.
Vaknade imorse kl 5 och kunde inte somna om, så efter att ha bökat runt i sängen och bytt ställning tusen ggr och vart upp på toa så tänkte jag kramas lite med M som jag trodde sov sött. Råkade dock knocka han stackarn, så var han vaken också. Slog på tvn och kollade på Nyhetsmorgon som började kl 6 och M gick ner och gjorde frukost åt oss. Mums!!

Så nu sitter man här, lite trött.. hihi!!
Ska nog ta och lägga mig en sväng på soffan och slumra ett tag.
Måste ju orka med kvällen idag då jag ska på "Wallmans salonger On tour" på Estraden.
Kläder då??? hmmmm... ja jag ska väl försöka hitta på nått som jag kan ha på mig också... *ler*

Sen så ska nog Sandra kika förbi här en sväng idag också. Trevligt!!
Och mattläggaren också får jag hoppas. Vill ha golv därinne nu!! :-)

Mina mål idag:
* Tvätta lite kläder
* Ringa förlossningen om TENS-apparat
* Packa bebisens väska till BB

Näe dax för en liten tupplur...

Julshopping

Idag har jag vart med mamma in till Valbo och julshoppat.
Mamma köpte en del julisar och även jag hittade några stycken. Kan ju inte avslöja här vad för nått utifall att... hihi!!
Nu har vi väl nästan alla klar iaf. Eller iaf handlat nått åt varje person.
Denna jul får helt enkelt bli som den blir och det förstår nog dem flesta varför också... *ler*

Är ganska slut nu efter denna dag gåendes i affärer. Pust!!
Så nu blir det soffläge hela kvällen här!!!

Idag har dem iaf vart här och spacklat golvet i barnrummet och förhoppningsvis så kommer dem och lägger golvet imorgon. *hoppas*
Så ska vi iväg isåfall i helgen och kolla på lister och inhandla sådana. Sen ska pappsen komma och hjälpa oss med dem och vips så har vi barnrummet klart sen så vi kan få nån ordning härhemma.

Men nu är det soffläge som gäller som sagt...

So long!!

Grav vecka 37

Vecka 37


Bebisen -
 Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen.
De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.


Du -
Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.


Pappa/partner -
Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.


Ja våran Bebis ligger ju nu med huvudet nedåt och ät startklart kan man säga. *ler*
Känner ofta barnets ben som trycker mot mina revben på den högra sidan. Det är trångt nu!!
Vila inför förlossningen måste jag bli bättre på. Att ta fler vilopauser under dagen.
Känner att jag börjar bli tröttare och tröttare nu för varje dag nästan. Nu är det ofta sänggående tidigt igen. Ja fast inte så tidigt som det var ibörjan då man kunde ligga däckad redan kl 19 på kvällen.


Lindex-kläder

Kanske nått att ha på Julafton??

Flicka


    


Pojke

     eller    


Allt finns att hitta på Lindex hemsida

Lussebak

Så var jag precis klar med en sats lussebullar. Mums!! Och det luktar så gott!!!
Mellan jäsningarna så baka jag även en sats kolakakor.
Men nu är det färdigbakat för ett tag härhemma. Nu har vi hela frysen full med kanelbullar,vaniljbullar och lussebullar.
Det jag även tänkt göra senare är knäck så vi har till julen. Men det kan jag göra när bebben anlänt. Ja om det finns tid då såklart.. Hehe!!!

Nu ska jag äta lite lunch här och sen ska jag slänga mig på soffan och VILA!!!!

  


Ultraljud

Idag var det så dax för ultraljudet som skulle visa om Bebben ligger åt rätt håll. Har sovit ganska dåligt inatt då jag varit lite smått nervös inför hur bebben ligger.
Men det var precis som det ska vara. Bebben låg så fint med huvudet nedåt och har även hunnit fixerat sig en del så nu var huvudet ruckbart dessutom. :-)
Känns skönt att slippa behöva vara med om ett vändningsförsök och ett ev kejsarsnitt.
Och idag är det 1 månad precis innan vi har BF. Känns underbart samtidigt som man är nervös... *ler*
Tänk att vi snart har våran älskade Bebbe här hos oss inom kort. Känns så overkligt!!!
Och vad tomt det kommer att bli i magen... Ingen som bökar omkring därinne nå mer...

Firade idag med att köpa världens största nalle till bebben i julklapp... *mys*

Från mini till big

    
Vecka 6                 Vecka 10+0            Vecka 12+3

   
Vecka 15+3          Vecka 17+0           Vecka 20+4

   
Vecka 21+6         Vecka 23+5            Vecka 25+6

   
Vecka 27+5          Vecka 30+4          Vecka 32+6


Vecka 35+3

Glad tjockis!!

Lär ju säga att jag mår oförskämt bra just nu. Foglossningen är inte alls lika hemsk nå mer, förrutom det jag börjat känna fram och ner i ljumskar och ben.
Antagligen är det så att jag har föreställt mig att det skulle bli sjutusen resor värre och därför accepterar det onda jag har nu och vant mig. Tackar vet jag vetekudden!!!
Halsbrännan den kommer och går. Jättejobbigt när man har den och det är dax för att sova. Då är det INGE roligt.
Och böja sig ner för att sätta på sig skorna är riktigt svårt nu.. Hur man än gör så är det nått i vägen liksom. Så man får inte ha bråttom när man ska iväg.  ;-)
Att hitta sovställning går rätt bra än så länge iaf. Jag ligger antingen på höger eller vänster sida lite framåtlutad med en kudde mellan benen och en under magen. Vilken syn!! Men jag sover bra.. :-)

Men jag står mer än gärna ut med allt detta då jag vet att snart inom kort kommer en stor belöning. Något jag längtat efter i många år. Jag lära bara vänta på den rätta att skaffa detta efterlängtade barn med och det har jag ju nu gjort. Nån som jag vill dela allt med i mitt liv. Så ingenting kan vara bättre än det här tillståndet just nu... :-)

Vi längtar så efter dig nu Bebben!!!!

Denna vecka

Igår fanns det en nöjd kille härhemma. :-)
Fina presenter fick han också. På alla möjliga vis.. *ler
Ja tro inte nå snuskigt nu för er som redan hunnit fått dem tankarna.. ;-)

Idag har vi en ny vecka här med nya saker som väntar...

* Golvet i barnrummet ska läggas, det hanns ej med förra veckan.
* Lussebullar ska bakas
* Ultraljud på tisdag kl 9:15 för att se hur Bebben ligger
* Ska på "Wallmans salonger On tour" med jobbet på fredag
* Julklappsshopping med Mamma på torsdag
* Bädda iordning Vaggan och ställa upp i sovrummet

Ja det var väl en del av det som ska göras. Alltid finns det nått att göra..

Hipp Hipp Hurra!!

Ja idag är det så dags för Älsklingen att fylla år.
Nu på eftermiddagen kommer svärmor och Patric med familj och äter tårta och fikar och firar Herrn i huset. :-)
Av mig har han fått en svart skjorta, 4:e säsongen av Seinfeld och 3 par kalsonger. Var uppskattat alltihopa, tur var väl det.. *ler*

Igår höll vi på härhemma och skulle skruva ihop byrån till barnrummet då vi upptäcker att en bit var skadad så vi fick åka in till IKEA och byta den. Så handla vi hem lite mat från Malaysian. Mums!! Sen så var det en tjej härhemma som var väldigt trött och slut. Somna ovaggad igår.

Idag har vi hunnit med att skruvat ihop byrån och jag har fyllt den med lite bebiskläder och sånt. *mysigt*

Näe nu ska jag gå och förbereda det sista här innan gästerna kommer.
Ha en bra dag nu allihop!!!

Och alla pappor får ha en bra Fars-dag!!!!

Så fint!!

Detta supersöta set budade jag hem på Tradera häromdagen och fick det i brevlådan idag. Var verkligen mkt sötare i verkligheten än på bild.



Och det bästa av allt var priset. 32 kr fick jag ge för det, ja plus 22 kr frakt. Nypris i affären är på 99 kr. Och detta set är helt oanvänt och otvättat.  :-)
Bebben kommer att bli sååå fin i det!!

Man kan fynda rejält på Tradera ibland lär jag ju säga.
Väntar även på att få hem en brun/vitrandig varm POP-mössa i minsta storlek som är av ull med fleecefoder. Den fick jag ge lite mer för.



57 kr stanna budandet på och frakt 11 kr på det. Den är använd 1 gång bara iofs och nypris på denna är 199 kr i butilen. Så det var inte illa det inte heller... :-)

Här är det...

varmt som bara den. Eller är det kanske bara min graviditet som spökar. Har den senaste veckan pustat härhemma och nästintill fått värmeslag. Stackars M han har frysit han.
Vi har nu värmefläkten igång och den har jag sänkt till 20 grader och dessutom stängt av två element här nere och vridit ner två på lägre grader och ändå håller jag på att flyter bort.
Just nu sitter jag i linne och knälånga mysbyxor utan strumpor och värmefläkten är avstängd. Jag flyter bort annars!! Haha!!!
Är det så här folk känner när dem kommer i klimakteriet kanske?? *ler*

Nu ska jag gå och kolla på fortsättningen av Idol....

Grav vecka 36

Vecka 36


Bebisen -
Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. (34 cm från huvud till stjärt.) Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned.
Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska.
Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det.
En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar



Du -
Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.

Bebben buffar runt därinne och visst är det trångt för stackarn, men tycker ändå den rör sig ganska mkt ändå.
Sen att Busen kanske inte ligger uppochned kanske gör att det blir mer plats??
Om jag trycker till på magen där Bebben har en fot eller så då försvinner den snabbt från platsen för att oftast komma tillbaka och undersöka lite försiktigt med foten mot min hand... *mys*
Nu längtar vi som bara den efter våran älskade Bebbe!!!





BM-besök

Ja idag var det dax för ett till sånt.
Blodtrycket håller sig bra och var idag på 137/80.  Så det är ju jätteskönt!!
Sen var det inga mer prover jag behövde ta. Ja förrutom vikten då som nästan har ökat 20 kg nu om man ser till inskrivningsvikten på 62. Men jag känner fortfarande som så att vart sitter dem???

Sen var det dax för mätning av magen och den hade växt litegrann sen förra gången. Hon mätte den till 32 cm och lite till men skrev in 32 i journalen. Jag följer min kurva så det var ingen fara alls.

Sen var det dax för henne att känna hur Bebben ligger och hon vart lite osäker på hur den låg, även om hon tyckte sig känna att den låg med huvudet neråt. Så hon kallade in en annan barnmorska som också kände efter och hon tyckte sig känna rumpan neråt. Men båda var osäkra och vela att vi ska göra ett ultraljud nu på tisdag här i Sandviken för att se ordentligt hur den ligger. Inte så kul och komma till förlossningen och så ligger bebisen med rumpan neråt....Våran lilla Rackartuss!!!
Skulle den ligga med rumpan neråt så får vi in till Gävle och prata med en läkare där och göra ett vändningsförsök och skulle inte det gå så rekommenderar dem oftast kejsarsnitt. Men vi får hoppas på att Bebis ligger som den ska...

Jag själv har svårt att känna hur den ligger då jag tycker att den far runt därinne och byter plats hela tiden. Iaf på sistonde.

Hjärtljuden låg på 145 slag/min idag. Hon sa att vi kommer att få en tålmodig bebis som var så lugn trots allt bökande dem höll på med och ändå låg hjärtljuden inte högre. *ler*

Ska ringa förlossningen här nån dag och sätta upp mig på en lista att jag vill ha hem en TENS-apparat 2 veckor före beräknad förlossning. Kan den hjälpa mot smärtan i början så är ju det bra... :-)

Bullar i ugnen...

Jajjemen det är vad jag har haft både idag och igår. Nu är jag precis klar med mitt andra bullbak bestående av kanelbullar. Mums!!

   
På väg in i ugnen     Nygräddade           Sugen??

Ledsamt!!

Fick se på www.lg.se att min klasskompis Anders Åsberg, som körde ihjäl sig på mc i somras, har fått en liten son nu....
Kunde inte låta bli att gråta en tår då det är så orättvist att han aldrig hann få uppleva sitt efterlängtade barn...

Tänker på er!!!

Jag ser det....regnar!!!

Det verkligen spöregnar ute nu!!!
Vilket väder alltså!! Ena dagen snöar det och för att i nästa regna.
Undrar om vi får en vit jul i år förresten??
På julafton så ska det ju vara snö iaf, mysigast så!!!

Jag och Bebben kunde inte sova längre idag. Men känner mig utvilad iaf och det är ju huvudsaken.
Ska ta tag i lite mer tvättande idag har jag tänkt. Och ev baka kanelbullar på eftermiddagen, har ingen mjölk hemma så att jag kan baka bullar nu.
Igår vart det iaf vaniljbullar gjorda. Mums!!

Oj höll på att glömma nästan!! Idag är det ju Pappas födelsedag.. Hurra Hurra!!!!!

Nu ska jag kika runt lite här innan dagens första maskin tvätt startas...




Längtar!!! 38 dgr (+/- 14)

Ja nu är det ju som sagt inte så långt kvar innan vi får äran att möta våran älskade bebis...
Jag mår rätt hyfsat för att vara så långt gången.
Det som jag tycker är jobbigast är halsbrännan jag får dras med och värst är det när jag vaknar av det på nätterna... Var upp i fredags natt och i natt och kräktes lite för att bli av med det värsta. I fredags natt var nog värst, då var jag vaken tills 04:00 innan jag somnade. Men då hade jag ett fruktansvärt magont också.
Ja det är väl så här det ska vara antar jag.. *ler*
Men känner mig iaf inte lika tung som jag har blivit, än så länge iaf.. Hihi!!
Har börjat få ont i fogarna vid blygdbenet, så det känsn som att man ibland inte orkar lyfta på benet när man vänder sig i sängen.
Men som sagt än mår jag bra!!!

Längtar efter våran Bebis nu!!!!!!!!!!

Helgen är förbi...

...och en ny vecka är på G.

Vad har denna vecka att bjuda på då tro??

* BM-besök på onsdag
* Info på Försäkringskassan om föräldrapenningen på torsdag
* Pappas födelsedag på tisdag
* Mattias födelsedag på söndag
Farsdag på söndag
* Nytt golv i barnrummet
* Bullbak ( vaniljbullar, kanelbullar och lussebullar )

Ja det är säkert en massa mer som kommer att ske också såklart...

Helgen då??

I lördags så var jag iväg på fest hos Heidi som fyllde 29 år i fredags. Vi vart bjuden på tacogratäng. Vilket var riktigt mumsigt!!!!
Några av dem skulle ut på Heartbreak efteråt och laddade därhemma med att dricka ur bålskålen bla.. ;-)
Var en riktigt trevlig kväll och jag var väl inte hemma igen förrens efter 00:00 nångång.

M hade killfest i lördags så här var det fullt hus från kl 14 på dagen... Dem verka iaf haft det skoj och det är ju bra!!
Utgång på Heartbreak vart det för dem också.

Näe nu ska jag sätta lite fart härhemma strax med att börja tvätta lite så jag kan börja tvätta undan bebiskläderna snart... :-)

Hej mitt vinterland!!!

image177


Denna syn fick man imorse när man kolla ut genom fönstret... Snö!!!
Och vi som bara har sommardäck på bilen än. Hoppas det inte blir alltför halt ikväll....

Så Linda o Jerker ni åkte till varmare breddgrader i rättan tid.. :-)

Ikväll blir det party hemma hos Heidi i Gävle, som fyllde 29 år igår och Älsklingen ska ha grabbfest härhemma ikväll.
Nu ska jag gå och stryka lite gardiner här till datarummet.

Äntligen färdig tapetserat!!

Ja gissa om det är skönt att ha det gjort.. :-)
Inte illa och tapetsera höggravid inte.. *ler*
Det har gått överförväntan bra lär jag ju säga. Så vi får vara mkt nöjda med resultatet för att vara första gången för båda. Stolt!!!
Bilder kommer senare på rummet.
Just nu är det inte vidare snyggt, då M slitit ut mattan som ska ersättas av en ny snygg nästa vecka.

Dem sista stolarna till köket vart ihopsatta idag också så nu har vi ett helt nytt kök nästan.. :-)
Ska upp med en ektavellist på väggen också och ett tidningsställ, sen ska vi byta ut blommorna och gardinerna så blir det ännu snyggare.. Hihi!!!

Ikväll plingade det på dörren och M öppnade och utanför stod det ett gäng småkillar i hemska utklädnader och dem skrek : -Bus eller Godis!!
Vi som inte hunnit iväg och handlat än, utan sa som det var att vi var på väg att åka o handla det. Så dem sa att dem skulle komma tillbaka.
Vi brummade iväg och inhandlade 2 kg godis. Ja det var extrapris.. :-) 
Men än har dem inte dykt upp, men antar att det kommer att komma desto fler imorgon. Är ju ett riktigt barnområde detta så... Men nu är vi garderade iaf. Hihi!!

Idag ringde jag till min mormor och morfar i Danmark och meddelade att vi inte kan komma på deras guldbröllop som dem ska ha 15 december. Men hon förstod att vi inte vela åka iväg i den tiden då Bebben är på G därikring.
Dem tyckte att vi skulle komma ner i sommar iaf och hälsa på och det är ju ingen omöjlighet kanske. Så får jag passa på att visa min älskling Skagen också. Lovely place!!!!

Förresten så åker ju Systeryster med man på smekmånad till Thailand imorgon. Gissa om jag vill finnas med i hennes resväska!!!
Underbart att få åka till värmen i dessa tider!!
Hoppas ni får det helt underbart dessa 2 veckor!!!

Näe nu ska jag avsluta mitt bloggande för idag.... So long!!

Vecka 35

Vecka 35


Bebisen -
Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar, kan din förlossning vara ganska när nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.
Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.


Du -
Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt. Bebisen trycker överallt. Du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.
Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Ja hickar det gör den då allt stackarn. Man vet ju själv hur irriterande det kan vara att ha hicka. Efter en liten stund av hicka börjar bebben skruva på sig därinne. Less antar jag... *ler*
Ja visst är det svårare att sitta nuförtiden för man känner sig ihoptryckt och får halsbränna jättelätt nuförtiden.
Provar alltid med att glas mjölk först när halsbrännan är som värst innan jag ger mig på Rennie och lär säga att mjölk funkar väldigt bra oftast. Naturligt och bra!!
Ja fokus just nu för mig är förlossningen känns det som, det går inte långa stunder utan att man ägnar det en tanke.
Har precis läst klart boken "Att Föda" som faktiskt var väldigt bra och lättläst.



34+0

From idag är det fullt normalt att bebisen kan komma allt inom 3 veckor - 7 veckor. Shit alltså!! Tänk om det blir om 3 veckor redan!!
Är vi redo nu???
Längtar som bara den efter dig nu Bebben!!!