Hos fotografen

Idag har vi varit till Köpis jag och Max. Där var det en fotograf inne på COOP forum och det kostade ingenting att fotograferas om man hade medmerakort, vilket vi ju har, annars kostade det 10 kr.
Man har ju hört om sånna där fotografer att det oftast inte är nå bra. Men den här var jättebra, hon gjorde massor för att få barnens leenden.
Max fick först stå och hålla i sig mot en liten tunna barfota, sen fick han sitta på en stol och allra sist fick han stå i bar över med ryggen mot fotografen och hålla mig i handen och sen vred han på sig för att kolla på henne.
Tror att det kan bli finfina kort..

Så ni som har barn och bor här i trakterna åk dit vettja!!!

De första stegen

Idag tog Max sina första steg utan stöd och hjälp!!
Mattias har plockat bort soffbordet så Max har fri yta vid soffan och där stod han och gick längs med soffan för att helt plötsligt vända sig mot Mattias och tog ett par steg till han. Modig liten kille som dessutom går på tå jämt och ständigt så balansen är ju inte den bästa.

Just nu håller Max och Mattias på att leker kurragömma härhemma. Så roligt att se dem. Mattias springer och gömmer sig och Max skyndar sig krypandes efter och letar... Sötisar!!!

Denna är på väg

helt gratis hem till oss!!



Detta tack vare en kampanj med Nestlé som jag skickade in i somras. Men jaghade missat att jag fått mail om detta och nu när jag satt och rensa bland mailen så hittade jag detta mail. Hur kul soim helst!!

Pikétröjan har jag designat själv. :-)
Tyvärr fanns det bara grå och ljusblå pikétröja kvar i Max storlek. Jag hade velat haft en svart med neongrön text eller en grön med neongul text. Men denna blev fin den oxå.

För prick ett år sedan...

så hade vi 45 dagar kvar till förlossningsdax och vi rustade Max rum för fulla muggar med slipdamm, tapetsering och målning allt som hör till. Fatta alltså att jag som höggravid höll på att tapetsera!!! Snacka om att boa!!! ;-)

Tänk att man saknar den där magen lite....
Men jag har ju det ljuvligaste som finns ligger i rummet intill iaf. Det bästa vi gjort. Kärlek


Kaggen med miniMe inuti

Våran lilla fisk

Max badande idag med sin mormor och mina syskon hade gått toppen. Han var superglad och trivdes som en fisk i vattnet. Så skönt att han har det så bra min lilleman. Han hade inte haft tid att sova så han var vaken från 10-15 innan han slocknade bums i vagnen efter påklädningen efter badet.
Nu sover prinsen i sin säng. Älskade barn!!!


Max är ute och går med gåvagnen. Superkul tycker Max, men oj så farligt tycker mamma. Haha!!

Max fina mössa




Bakifrån

Har tyvärr inte kunnat knäppt kort när han har den på sig men det kommer. ;-)


Pluggeliplugg

Ja nu är det så pluggeri på allvar igen härhemma. Igår pluggade jag en hel del men än är allt inte klart. Mattias mår inte så bra och har huvudvärk och ont i bihålorna så då blir det inte så mkt gjort som man hade velat, jobbigt för han att ha hand om en krävande Max alltför länge då.
Men idag har vi löst det som så att Max ska få följa med sin mormor till badhuset tillsammans med Natha och Tim. så det kan ju bli skoj för dem. :-)
Så får Mattias vila och jag plugga i lugn och ro ett par timmar.

Igår kväll var jag och Max hem till Malin och Hugo och fikade och lekte. malin och Hugo hade nånting att ge Max sa dem och gissa vad??
Jo en supertuff mössa från e.ko-grejjer. En sån har jag velat haft hur länge som helst men inte tagit mig för att beställa och så fick vi en sån nu i förtidig födelsedags present. Super tack!!!! Den kommer att användas flitigt!!!

Nu undrar ni kanske vad e.ko-grejjer är?? Jo det är som så att det är en tjej härifrån trakterna som syr såååå tuffa mössor och även andra saker åt barn och vuxna om man vill det. Man kan specialbeställa hur man vill ha allt. Perfa!!!
Malin berättade för henne om Max bruna jacka med grönt foder i som vi har och så fixade hon en mössa efter dem färgerna. passar perfekt!!!
Här är hennes blogg för er som vart nyfiken.... 

Ska försäka hinna lägga upp en bild på Max mössa senare idag.

Vintertid

Jag hann precis bara somna så vaknade Lilleman och var jätteledsen, tog över han till sängen men inte ens det fick han att sluta gråta så jag fick upp och studsa en liten sväng innan jag kunde lägga han breve mig igen i sängen och somna om. Vaknar vid en 01:45 av att Mattias står vid sängen, han och några till hade åkt hem lite tidigare. Vi pratade lite sen somna jag om igen och vaknade kl 06:30 av att max sätter sig upp i sängen. Kom genast på att klockan bara var 05:30 med den nya tiden så jag tog han intill mig och fick han att somna om tack och lov, men bara i 1 timme till så kl 06:30 vela han vakna på riktigt. Ja bättre än halv sex iaf.
Men man tycker ju att han borde sovit till minst 08 när han somnade så sent, men så är det aldrig med han. Han har liksom sin tid att vakna oavsett tid han lägger sig på kvällen.
Men nu sover han igen här och hoppas han sover i 1½ timme så jag kan vila lite.

Vakna era barn tidigare??


Lördag

Ja idag har så Mattias haft party härhemma och vi har hållt oss borta och kom hem nu vid 22:30, tomt var det härhemma då iaf.
Har plockat undan en del flaskor och burkar och sånt så det känns skönare att komma upp imorgonbitti. Men så farligt var det inte som tur var. *ler*

Har haft det jättemysigt hemma hos mammsen med alla mina syskon och Max har stortrivts med att få leka med allihopa speciellt Natha och Tim. Han var så uppspelt och nyfiken på vad dem gjorde så han glömde bort att han var trött och ville inte sova. Men inge gnäll alls och han somnade först i bilen hem vid 22:15. Så nu hoppas jag på att han sover bra inatt och framförallt imorgonbitti så vi slipper kliva upp kl 05, ja för inatt ska man ju faktiskt dra tebax klockan och eftersom Lilleman har en förmåga att vakna kring 06 så blir det ju mindre kul om han gör det imorogn oxå. Pust!!

Ja så därför ska jag nu ta och borsta gaddarna och hoppa i säng!!!

Hejja!!!

Kevin och Alice Rockar!!!!





Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
        

Alice Svensson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Bilderna är lånade från tv4 idol

Det finaste i världen!!!



Fredagsmys

utan sambo och son får jag ha ikväll. Mattias är ute i Jonnys stuga med sina kompisar från sthlm och Max han sover. *ler* Är ganska lugnt och skönt ändå. Hihi!!
Ska gå ner och kika på lite Idol strax tänkte jag, har det på inspelning. Perfa!!!

Imorgon är det så dax för Mattias att ha det stora partajjet härhemma så jag flyr fältet på eftermiddagen och åker ju då hem till mamma där vi ska gratta Lillebror som fyllt hela 13 år. Sen blir jag och Max kvar där tills det är lugna gatan att komma hem igen.
Och apporpå fest så är det ju min tur nästa helg att parta järnet. Hihi!! Ska på 30+30 års fest hos Heidi och Thomas i Gävle. Och maskerad är det oxå. Typiskt att man inte får vara fin första gången man ska på partaj då!!!
Men har bestämt mig för att göra en slags kombination av det hela så vi får väl se vad resultatet blir. Hihi!!

Skoj att jag fått så bra gensvar på min inbjudning till gangstar-partyt. :-)
Det var nån som frågade om prisklass och det är ju lite högre än i butik, men samtidigt får man ju se det som att inte varenda barn har samma plagg. Jag diggar kläderna såååå mkt och skulle gärna köpa massor men tyvärr säger ju pånboken ifrån men nått ska jag väl kunna shoppa iaf. Hihi!!!
Dem som vill in och kika på kläderna i förväg kan kika på
www.gangstar.se och jag lovar er att dem är ännu snyggare/tuffare i verkligheten. Nåja nog om det.

Plugget då?? Jodå jag har pluggat lite idag men inte så mkt som jag tänkt från början, sen fick jag idag reda på att vi fått ännu mer att göra tills nästa skolvecka. Lite trist att komma med det nu när det bara är 1 vecka kvar att plugga hemma. Men men bara att hugga i.

Näe nu sk ajag inte spilla mer värdefull egentid på att blogga ikväll. Nu ska jag ner och njuta av lite godis och Idol.
Ha en underbar kväll!!!

Se så duktig jag är på att stå och leka. :-)


 


Gangstar

Ja det är det klädpartyt jag ska ha härhemma söndag den 23 november kl 15:00.
Dem har verkligen supercoola barnkläder som är lite annorlunda och som inte alla har.
Köpte ett par shorts därifrån sist som jag är jättenöjd med, skulle även ha köpt en tröja tröja med skinnstjärnor på armbågarna med men den var slut i Max storlek, dem tillverkar bara ett X antal kläder i varje storlek just för att "alla" inte ska springa omkring med det. Så först till kvarn!!
Och nu tänkte jag att jag skulle ha ett eget Gangstar party härhemma. Så nu hoppas jag att det är många som vill komma och spana in dem tuffa kläderna. :-)
Dem har kläder i storlekarna 0- 6år. Mkt Unisex har dem oxå.



Ett litet smakprov av vad dem har. Dessa figurer är liksom Gangstars egna och finns med på ett eller annat sätt på alla plagg tror jag. Dock inte så mkt på alla om man tycker det känns för mkt.


Så är nån sugen att komma??? Kommer även att skicka ut meddelande privat.

Vill bara tillägga att det är inget köptvång och barnen är oxå varmt välkommen!!

Today!!

Har jag hunnit med att pluggat klart alla förmåner på FK. Yes!!!
Efter det var gjort stack vi upp på stan där Mattias skulle luncha med sina förra arbetskamrater Lena och Gunilla. Dem vela så gärna träffa Maxen oxå så jag fick äran att strosa på stan själv idag. Men jag hann inte med så mkt faktiskt. Men ett stopp på apoteket vart det och sen på Lindex och Kapp Ahl där det vart shopping av kläder till Maxen. Äntligen hittade jag cardigan till Max och den var på rea oxå dessutom så jag slog till på 2 stycken en blå och en brun. Perfekt!! Gillar jag den så kommer jag skynda mig att köpa en till i större storlek. :-)

Max fick jättefina kläder utav Lena idag. Tack så jättemkt!!!
Ska visa kort på dem när han har dem på sig sen.

Den 23 november kan ni som har barn preliminärboka för då ska jag ha ett partaj härhemma med visning av supertuffa barnkläder. Vad det är berättar jag inom kort när allt är klappat och klart. ;-)

Vi tävlar igen!!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:-
hos
BlåElefant i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!


Babysim

Ja idag kom vi så äntligen iväg på babysim dock ett x antal månader försent, men bättre sent än aldrig. ;-)
Max verkligen gillade babysimmet idag. Vi skulle testa att dyka från kanten och vi behövde inte dyka med Max idag utan mest bara testa att hoppa i, men Max han visade tydligt att han vela mer än så, så han fick dyka och han gillade det trots kallsuparna han fick då och då. Han vela i om och om igen!!!
Han var som en liten fisk våran herre. Så roligt att han gillade det och att sjunga prästens lilla kråka i vattnet var verkligen poppis!!
Så nu blir det fler ggr jag lovar!!!
Vi var ju på drop-in idag som dem har på sandvikens badhus på onsdagar. Max gick en grupp för 6 mån- 1 år och idag var vi bara 3 stycken barn. Så Linda och Nelly nästa gång tycker jag allt att ni kan hänga på. Och även ni andra av dem jag känner med barn från 6 månader. Roligare desto fler man är ju!! Dessutom får man ju 3,5 timme på sig att vara därinne så ett dopp i mamma mu poolen hinns oxå med. :-)
Nästa vecka är det dock höstlov!!


Grimasen


Max håller på att grimaserar hela dagar härhemma och här är ett smakprov. Jag lovar att man kan absolut inte låta bli att skratta när han sätter igång. Och speciellt inte när han använder sig av grimaser när han blir arg och inte får som han vill.

Lilla kämpen

Vi har en lite smått missnöjd kille härhemma om dagarna. Han är frustrerad. Han vill nog gärna kunna gå plutten. Hela dagar jagar han våra händer för att han vill låna dem som stöd att gå, våra ryggar går av härhemma. *ler*
Så här var han innan han kunde krypa oxå men sen vart det bar när han lärde sig det, men nu kanhan det mycket duktigt och vill väl vidare. Hehe!!

Han reser sig hela tiden upp mot alla möjliga saker och man lär verkligen vara med, för det går såååå snabbt!!

Ja han är verkligen en kämpe vår lilla herre. Idag har han bara sovit 1 gång och nu vid läggdags vid 19 efter lite bad så somnade han som en stock. Han sover numer i vårat sovrum i sin spjälsäng då vi inte orkar springa in till hans rum om nätterna. Våran sömn blir väldigt störd. Så nu provar vi såhär ett tag.
Man får prova allt, en vacker dag så funkar det. *ler*


Hallå släpp ut mig!!!

Denna vecka...

..kommer att bestå av en hel del pluggande, då jag ska försöka att även bli av med lite inför Lanzarote-resan då jag missar en veckas hemstudier. 

Så nu idag på morgonen har jag suttit och gjort iordning en pärm med alla papper. Sen ska jag ta tag i lite läsning och inpluggning.

Imorgon ska jag till Köpis med Malin och inhandla presenter till alla som fyller år här framöver och även leta på lite maskeradkläder inför Heidi och Thomas 60-årsfest. Det lutar åt att jag blir en djävul... ;-)
Nån med andra förslag???
Sen ska jag även hinna med imorgon att åka till Högskolan och skriva ut alla faktablad på dem olika förmånerna som finns på Försäkringskassan. Ett 50-tal drygt!!! Och ta en genomgång av en del av dem.
Lillebror fyller även år, men han ska vi fira på lördag.

Onsdag har vi tänkt att gå på babysim på eftermiddagen hela familjen, så före det ska jag hinna med en del plugg tänkte jag.

Torsdag tror jag inte att det är annat inplanerat än pluggeliplugg då såklart.

Fredag är det mer pluggande som gäller och sen kommer Mattias kompisar från Stockholm upp.

Lördag är det så dax för mig och Max att hålla oss hemifrån större delen av dagen/kvällen. Mattias ska då ha party härhemma med ett stort antal grabbar, så då blir det livat här.
Så vi rymmer hem till mamma och firar Lillebror och sen blir vi förmodligen kvar där fram till en 22-23, ja tills det är lugnt att komma hem igen. *ler*

Söndag är det väl nån som är bakis härhemma så jag och Max ska väl roa oss själva tills det värsta lagt sig. Hehe!!

Ja det var denna vecka det....

Sen senast

Dagarna som varit har varit mest skola för mig. Killarna härhemma har varit till BVC där Max fick ta spruta inför utlandsresa och det hade gått superbra. Han hade inte grinat utan mest tittat förvånat på sköterskan Carina och undrat vad hon höll på med.
Så var det ju även såklart dax för mätning och vägning och Max är nu 78,5 cm lång och väger 11,38 kg!! Han följer sin kurva och lite till. Hehe!!

Max fick i förra veckan prova på att äta själv för första gången och det gick väl sådär lär jag säga. Svårt att få maten att stanna på skeden när man gärna vill vända den upp ned.. *ler*
Men lte mat gick i och resten matade vi. Bild bevis nedan med 2 olika sorters skedar.

    

Ska köpa en bättre mattallrik åt han, en som det är lite tyngd i.

Max och Mattias har även varit på Öppna förskolan i fredags och haft sångstund och lekt. Omtyckt av Max!!
Nu på Onsdag har vi tänkt att vi ska gå på badhuset och gå på drop-in babysim hela familjen. Så Max får leka och plaska. Han hade ju såååå roligt sist vi var på badhuset med Malin och Hugo.

Idag ska vi åka och hälsa på syster/moster och dit kommer även mamma/mormor och min mormor o morfar från Danmark, vilket blir gammelmormor och gammelmorfar åt Max. Oldemor och Oldefar som man säger i Danmark. :-)

Nu ska jag ta och göra mig iordning här!! Ha en skön lördag ute i solen!!

Onsdag

Denna vecka har vi ju studier på plats i skolan och det är långa dagar så därför hinns inte så mkt bloggning med som jag önskar. Idag slutade vi kl 17 och jag passar på att blogga lite snabbt nu medans min mamma är här och är barnvakt åt Max. Mattias är på träning som hon kom in och täckte upp emellan glappet.

I Skolan lär vi oss en massa nytt och diskuterar en massa på Etik-lektionerna. Så med ancdra ord har vi fullt upp och huvudet går på högvarv hela dagar. Och så även när man kommer hem och allt ska fixas inför kvällen med Maxen.

Imorgon ska Max få spruta, han ska få den han ska ha egentligen vid 1½ år, men fetersom vi ska utomlands så får vi ta den tidigare och sen ska han även ta den som vanligt vid 1 ½ år. Han kan få feber av denna spruta och den kan komma så långt som efter 1 vecka.

Men imorgon blir det Mattias som ska sköta BVC-besöket själv med spruta och vägning. Men det kommer nog bra!! Han kommer väl bli lite ledsen av sticket men sen så går det förhoppningsvis över rätt fort.


Näe nu ska jag ta och mysa lite med sonen här innan det är sovdax för han.

Ha en skön kväll nu!!


Skotävling!!


"Jag tävlar om valfria barnskor från
kennedysko från
Cool Children hos Robins Garderob
http://robinsgarderob.blogspot.com/
Barnmodebloggen... TÄVLA DU MED"

Max 10 månader idag!!!


Liten blir stor!! Shit vad tiden går och Max lär sig nya saker hela tiden, står inte på förrens han springer omkring härhemma ju.

Mera tävling!!



Var med och tävla om ett fint påslakanset från Liten Jag hos
Barnshoppingbloggen



Busfrö no 1


Resumé

Söndagen spenderades med att kratta löv och fixa i trädgården och rensa stuprännan och ha på silikon på den och hoppas att den slutar läcka när det regnar.
Och nu är det måndag och en y vecka som ska tillbringas i högskolans lokaler igen. Idag gick vi till 16:30 och hade Försäkringskunskap med inriktning på privat. En jätte lärorik dag och rolig faktiskt. Vi fick även tillbaks en uppgift vi gjort om Familjen Svensson och det var tipp topp betyg på den för min del. Jihoo!!!
Sen har vi nystat igenom försäkringsvillkoren för Villahemförsäkringen hela eftermiddagen och än har vi en hel del kvar där som vi ska fortsätta med imorgon. Skoj!!

På Max fronten är det sisådär just nu, han är inte riktigt sig lik och hade även feber igår. Han har ju varit lite gnällig på sistonde så det kan mkt väl vara fler tänder på G. Han sover oroligt på kvällen/natten och har nu 2 nätter vaknat i panikskrik och gråt. Han har vart helt otröstlig och vi har fått väckt han liksom innan han kunnat sansat sig och då har han lekt lite och skratta och sen somnat om igen. Han har det inte lätt just nu Lilleman.
Men glad det blir han när man kommer hem från skolan iaf. :-)

Lilleman är badad och nattad och klar sen ett tag tebax och nu återstår det bara att göra sig klar inför kvällen med dusch och hela baletten. Sen blir det lite tv och sova säng!!!



Max tvättar händerna efter maten som är såååå roligt, speciellt att stänga av kranen hela tiden

Tävla du å!!


Jag är med o tävlar om ett presentkort hos
BarnParadiset i Tant Ulrikas blogg.
Var med o tävla du oxå!

Dax igen!!

Ja nu är min älskade sambo på första sidan igen!!! på blogg.se med ett av sina inlägg, om Idol-eftersnack. Denna gång är han lite längre ned på sidan för er som vill in och kika.
Undrar vad det är som gör att han hamnar där hela tiden??
Han är ju väldigt duktig på att skriva och dem kanske tycker att hans blogg är så pass bra och dem vill att även andra ska förstå det. ;-)
Bloggkändisen min!! Puss!!

Supertips!!

Både Semper och Nestlé har nu superkampanjer där man kan få finfina premier om man samlar på streckkoderna från deras produkter på barnmat från 6 månader. Och kampanjen gäller länge så det är bara till att börja samla.

Man kan bla vinna 2 olika sulkyn



Från semper




Från Nestlé


Så börja samla nu!!!!


Fredagsmys!

Jag och Mattias har kommit överens om att vi ska bjuda den andre på fredagsmiddag nångång ibland och att vi kör varannan gång. Mattias var den som gärna ville starta så igår var det så dax för middagsmys.
Jag vela inte veta vad det skulle bjudas på så jag höll mig undan från köket och lekte med Max uppe och i soffan medans Mattias ordnade med maten. Var riktigt spännande att vänta!!!

Så igår bjöds det på kyckling/pastagratäng. Jättemumsigt och enkelt, det kan vi gärna göra fler ggr. Till efterrätt fick jag glass med blåbär och hallon.
Var så mumsigt så!!
Så nästa gång är det min tur, får se om vi tar det nu på fredag eller avvaktar nån fredag.
Tror jag vet vad jag ska göra, är iaf nånting jag velat prova många ggr men aldrig gjort. *ler*


Tävla du oxå!


Jag tävlar om ett presentkort värt 150:-
hos
Pirajja i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!
Tävlingen avslutas 21oktober

Härlig förmiddag!!

Max sov till 07:30 idag och då klev han och jag upp och gjorde oss klara inför sången som började kl 10. Vi packade in oss hela familjen i bilen och åkte till Öppna Förskolan.
Idag var Max absolu tinge blyg och var jätteframåt och tog för sig av det han vela ha. *ler*
Under sången kröp han iväg in i mitten och lekte med ett orm-gosedjur som ledaren slängde fram när vi skulle sjunga en sång om ormen. Han var inte ett dugg blyg av sig. Så härligt att se!!
Efter sången lekte dem mindre barnen i pölen, dem var 4 st i ungefär samma ålder som lekte där, bla Theo. Dem hade riktigt roligt barnen och tjuvade varandras leksaker. *ler*
Vid lunch åkte vi upp på stan och käkade på Jensas med Maria, Johan och Theo. Trevligt!
Sen åkte vi hemåt och nu sover Max ute i vagnen, han höll sig vaken hela förmiddagen utan gnäll. :-)

Ikväll ska Mattias bjuda mig på mat härhemma. Spännande!! :-)

Näe nu ska jag ner och slänga mig i soffan en stund tror jag. So long!!

Bilder kommer på lek från Öppna förskolan


Semper bebis??

Fick höra igår av en person att hon tyckte att Max verkligen ser ut som en bebis som skulle kunna vara på ett Semper-paket med välling/gröt.

Just hans rundhet och fina drag. Stolt som en tupp vart man ju såklart. Älskade barn!!







Säg Hej till publiken!!

Torsdagen

Dagen började tidigt som vanligt då Lilleman prompt ska vakna kl 06:15 jämt. Men vi låg kvar i sängen länge och när grabbarna klev upp för frukost så låg jag kvar och läste i min skolbok.
Förrutom plugg idag så har vi hunnit med en tur på stan för att sätta in pengar och växla in mynt på kontot. Och även storhandlat på ICA.
Ska även tillägga att denna vecka har vi klarat oss utan godis och gotta. Det ni!! ;-)
Fast jag fuskade iofs igår med en kondisbit (dammsugare). Men förrutom den är det stora framsteg för oss. Hihi!!

Var även in på Länsförsäkringar och hämtade kompendium som jag behöver tills nästa vecka i skolan och passade även på berätta lite om att jag gick utbildningen och så och den kände dem till så. Så får se då om man hamnar där eller ej nångång?? Vem vet??

Imorgon blir det sångstund för oss hela familjen på Öppna förskolan, ska bli skoj!! Få se om Max är lika fascinerad över trumman då också eller om sången kan locka lite. Hihi!!

Näe nu blir det en frukt och sen sängen för min del. Har lovat Mattias ledigt imorgonbitti. Hehe!!

Onsdag i dag!!

Idag var så dagen då jag har stått i svärmors affär mellan 10-18 idag och sålt barnkläder och det gick väl sådär, precis som i Kungsgården. Men det var lite över 300 kr iaf.
Men desto bättre gick det för svärmor så idag har man hjälpt kunder med både baddräkter, mössor, hattar och sjalar och väskor. En hel del knappande med  kassaapparaten vart det å. :-)

Mamma kom och var barnvakt åt Max i glappet mellan att Mattias stack på träning och jag kom hem, så hon o Max har busat en hel del härhemma. Och båda blir ju glada av det. :-)

Idag fick vi ett glädjande besked iaf och det är att Max har fått plats på förskolan vi vela ha på. Jiiiiho!!!
Först fick vi besked om att vi skulle hamna på ett helt annat dagis som ligger åt helt fel håll, så vi tacka nej till det och stod kvar i kön till dem vi vela ha. Och fast det verkade så svårt att få plats där så fick vi det tillslut. Känns jättebra!! Fast inte att han ska börja redan i Januari lilleman... men tror inte han lider av det, mera är det vi. Vi har ju både mormor och farmor som kan hämta tidigare om dagarna om det skulle behövas.

Imorgon är det pluggeliplugg som gäller. Vi ska även upp på stan en snabbis och sätta in/växla in pengar inför resan.
Näe nu ska jag gå ner och slänga mig på soffan och hoppas på att Lilleman sover ett tag nu innan han vaknar igen. Han har redan hunnit vaknat en gång, men så håller ju grannen på att bankar i sin vägg också hela tiden så det är väl inte så konstigt att han vaknar.

Ha en skön kväll!!!

Sälja lite??

Hej och hå vad denna dag har flygit iväg.
Dagen idag har spenderats i svärmors affär. Ska nämligen testa att sälja barnkläder där imorgon och även lite idag. Mattias brorsas tjej säljer också deras kläder efter hennes Felicia. Så få se nudå om man blir av med nått.
Ska stå där imorgon och sälja massor (förhoppningsvis).

Måste bara skriva också att min sambo har blivit en bloggkändis nu... ;-)
Om man går in på blogg.se så är ett av hans inlägg där, Stjärnor på Is, snacka om att hans statistik ökat nu. *ler*
Kanske vi kan tjäna kosing snart då. ;-)

M håller på att lägger Max nu men han verkar inte vilja sova den busen. Vart sen sovning på eftermiddagen för han så det spelar nog in en del. Igår somnade han direkt efter att han ätit ur vällingen vid 19, då bara vände han på sig och somna. Han är sååååå ojämn i det där med nattning. Man kan aldrig veta hur utgången blir inför varje kväll.
Men men det finns dem som har det värre.
Max är världens bästaste kille oavsett han är trökigast med sömnen eller ej!!! :-)

Älskar mina 2 killar sååååå mkt!! Med er mår jag så bra!! Love you!! <3

Vi tävlar!

Tävlingsbild
Tävla hos [TUMADRE]
om ett presentkort värde 300:- hos [CoolChildren]!

Kan ju faktiskt!!


Men hur ska jag nu få tag på bilen???


Ja just ja,  jag kan ju krypa!!!


Sådär ja!!!

Ingenting....

....får vara ifred härhemma nuförtiden när Lilleman har lärt sig att krypa.

Se så roligt jag har!!!





Här satt Max länge länge och roade sig

Om 2 månader prick idag...

... då drar vi till Lanzarote för sol och bad och värme. Jihooo!!
Imorgon ska vi boka platser på planet. Kom-i-håg!!!!


Nästa Idol??


Skorna beställda!!

Ja jag tog tag i skobeställningen direkt.

Dessa stövlar vart det:



Varmfodrad Stövel från Skopunkten.com


Och dessa kängor:


Varmfodrad Känga från Skopunkten.com


Så nu hoppas jag bara på att dem passar båda två. :-)

Passa på att beställa förresten för till och med idag har dem fraktfritt!!!

Söndag!!

Gårdagen bjöd på lite shopping. Men inte så mkt vart handlat dock. Köpte ett par mockasiner till Max och det var nog det enda faktiskt. Jag var på jakt efter ett par skor men hittade inga!!! Och ändå var jag in i varenda skobutik. Jisses!!
Har sett ett par på Skopunkten på nätet, men det känns så drygt att behöva beställa skor utan att få prova först. Men det verkar som att det är det som gäller just nu.

Just nu stormar det härute och regnet det öser ner. Trist!!
Så vad ska man hitta på idag då?? Vi har lite olika alternativ härhemma, ett är att städa och ett är att åka och hälsa på Max kusin Milton. Vi får se hur det blir. Vid lunch kommer iaf en tjej och ska köpa en hylla av oss.

Näe nu ska jag kika till Lilleman och se så han inte river sitt rum. ;-)

Lovely!!

Ja Max har haft en underbar natt och kväll igår. Han fick vara uppe med oss och kika på lite tv och gosa i soffan, ända till 20:15, då tog Mattias han och gick upp och la han. Där sov han sen hela tiden i sin säng utan att vakna ända till kl 03 inatt, då hämtade jag in han till oss och där somnade han om på en gång och sov till 06:40 imorse. Jihoooo!!!
Hoppas det fortsätter. *ler*
Själv fick man äran att få sovmorgon idag och jag sov ända till kl 10 idag. Hihi!!

Efter lunch idag ska jag och Max och mamma/mormor åka till Gävle och strosa och sen tar vi Köpis och där möter syster/moster upp. Ska bli skoj och umgås lite alla vi.

Sen får vi se vad kvällen bjuder på, men förhoppningsvis lite god mat och lite god dryck till och en och annan Singstar-låt och Buzz-spelande. ;-)

Vad händer för er idag??



Bjuder på en busig lekbild med Max inne i sin leksakstunna

Deadline

Ja jag har haft en deadline som är idag före kl 00 på 2 skolarbeten som skulle skickas in då via Fronter.
Och nu är det klart!!! Skickade in det sista för en liten stund sen. Så skönt så!!
Nu har jag bara resten kvar.. ;-)
Det återstår:

*Leta efter etiska regler på Försäkringskassan sida och även på privata försäkringsbolag
*Läsa 100 sidor i "socialpsykologin"
*Förbereda mig inför litteraturseminarium i boken "Inledning till etiken"
*Fixa försäkringsvillkor från Länsförsäkringar på hem/villahem/bostadsrätt/fritidshusförsäkring

Så nog finns det att göra... *ler*


Flitiga

Idag har vi varit flitiga härhemma. Efter lunch kom Mattias mamma förbi och tog en prommis med Max och då passade vi på att åka och hyra en borrhammare. Så sen satte vi igång och borrade upp massa saker i Max rum, så nu är det så tjusigt där så. :-)
Bild på det kommer!!

Max var väldigt svårsövd ikväll och vela inte ligga i sin säng utan bara vara i min famn, fast han somnade i famnen och jag la ner han i sin säng så vaknade han på en gån goch gallskrek. Riktigt mammig och famnig var han. Så jag testade att lägga han i våran säng med mig breve och där sov han oroligt och skulle kika att jag var kvar hela tiden. Tätt tätt skulle han ligga. Lillgubben då!!
Han har vart väldigt famnig hela sen eftermiddagen/kvällen så det beror väl på det. Hoppas han kan sova gott nu i våran säng och inte snurrar runt  alltför mkt för oss i natt så vi också kan sova gott. ;-)



Max är krypandes på väg till leksakslådan i pyjamas imorse

Till salu!!

Nu ska vi sälja våran nästintill oanvända hoppgunga och innan jag sätter ut annons så tänkte jag höra med mina bloggläsare om det är nån som är intresserad.





Färgen är mörkblå och limegrön. Jättenygg!!
Max har knappt använt den, max 3-4 ggr. Och nu känns han för stor för den då han väger en del våran Lilleman. ;-)

Priset
vi tänkt är 150 kr och den är köpt på Babyproffsen i Gävle för ca 300 kr.


Onsdag

Idag har jag pluggat på förmiddagen och skickat in en uppgift. Skönt!!
Sen efter lunch åkte jag och Max och hälsade på Therese och lilla Ottilia. Jisses att man kan vara så liten. Pluttis!! Idag höll jag i underverket och snusade bebis. Mysigt!!
Max han vart också förtjust men när han ska klappa så går det ju lite hårdhänt till än så länge så han fick titta på håll. Efter lite fika tog vi en tur med vagnarna och bebisarna våra somnade gott båda två. *ler*

Sen idag har jag och Max mest myst och lekt medans Mattias spelat pingis och tränat innebandy. Nu sover lillgubben så sött så i sin säng. Det är så mysigt att se när han precis håller på att somnar och man verkligen ser varje muskel som slappnar av.
Ja idag har det varit en bra dag, trots regnet som kom nu på eftermiddagen.
Nu ska jag gå ner och mysa lite i soffan tror jag.


Spana in tuppkammen jag har fått...