Max kan nu bitas

Ja idag så kikade hans båda framtänder fram i nederkäken. Upptäckte den vänstra när jag gav han gröt i morse och skeden liksom slog emot. Sen har den andra kikat fram under dagen.
Max är inte nå kinkig eller så, men man märker att man får inte gärna vara där och känna.
Men kinkigheten kan ju komma än så. :-)
Kanske mkt därför han sovit så dåligt också.


Idag var vi in på Babyproffsen och kolla vagnar och vi bestämde oss för en
Babytravel Jogger


Kostar just nu bara 2295 kr annars ligger dem på 2995 kr.
Dem tar liten plats ihopfälld även fast den är så stor uppfälld. :-)
Svängbart framhjul som även är låsbart.
Ja den enda nackdelen som jag kan komma på är att Max inte kan sitta emot den som kör utan måste sitta framåt. Men det ska nog gå bra det å. Kan ju vara skoj och få kika på allt. Hehe!!
Nån med den vagnen???


Sen beställde vi även en taklampa åt Max på en lampaffär. Så den ska vi också hämta på fredag då vi ska hämta barnvagnen. Och lampan är en plafond som ser ut som en fotboll.
Vi ska börja göra hans rum mysigt nu har vi tänkt och han gillar ju fotbollar och se på fotboll på tv så det ska väl passa våran lille herre. :-)

Natt 5 och 6

Ja nu har jag inte uppdaterat på ett tag igen.
Hur går det härhemma med sömnen kanske en del undrar??
Jodå det går sakta men säkert framåt iaf. :-)
Iförrgår fick vi springa mycket igen, men han är mer nöjd att ligga i sin säng nu och somnar om fort.

Inatt var en drömnatt nästan. Hihi!!
Han la sig kl 19:45 och behövde inte lyfta upp han en enda gång utan han somnade nöjt i sin säng och jag fick sitta brevid och sen vakna han kl 20:50, sen kl 21:30 och sen kl 22:40 men sen dröjde det ända till kl 03:30 innan han vakna för att somna om igen, sen var kl 06:45 och då hörde jag han låg och prata för sig själv därinne. Gullgubben!!
Så nog går det framåt allt och det är en utvilad mamma som skriver detta. :-)

Igår fick vi besök av Pelle och Anna-Linda. Dem stannade till här på väg hem till Stockholm. Var trevligt att träffa dem.
Vi åt gott och spelade boccia bla och så kikade vi på EM-finalen såklart.
Max fick en sommarpresent av dem. Ett par jättefina jeanshängselbyxor och en body till det. Supertack!!! Dem kommer väl till pass i höst/vinter.Nu har ju Mattias gått hem på semester och ska nu vara hemma tills början på november så det känns toppen det!!
Nu är det dax för frukost här!!


TestkortOmgjort på den
här sidan

Hej och hå!!

Ja det går väl sådär med Max sömn men skam den som ger sig. ;-)
Igår somna han lite senare än dem andra kvällarna då vi fick besök igår och klockan var nog 20:15 när vi gick upp och börja nattningen. Kl 20:40 sov han efter "tass" och upptagning.
Sen sov han till 21:20 och då vela han ha nappen och somna sen om.

Sen har han vaknat 1 gång i timmen hela natten. Men han har inte velat kommit upp mer än 1 gång och då var kl 02:40 när han vakna, men han låg kvar länge i sängen och vred och vände sig innan han börja gråta och vela upp, sen hade han svårt att komma till ro i famnen, men när han var lugn så la jag ner han igen och han somnade om.

Men mellan 04:45 och 06:45 sov han iaf en längre stund. Sen fick han komma upp och in till oss och få mat. Han är otroligt duktig som håller sig från att vilja ha mat trots att han vaknar så ofta. Nästan 11 timmar har han klarat nu i 2 nätter. Sen somna han om till kl 08 innan han tyckte det var dax att kliva upp.

Jag förstår inte varför han ska vakna så ofta på natten????
Så har han inte hållt på förut, absolut inte såhär mycket. Nån enstaka gång kan han ha vaknat till men inte varje timme.
Gissa om man är ding ding i huvve efter 3 nätter med kass sömn.
Hoppas hoppas att han ger med sig snart och sover längre pass.Om det finns nån gud däruppe så snälla!!

BVC-besök

Ja så var det dax idag igen för BVC-besök. (6 ½ månad)
Max kunde denna gång sitta på vågen istället för att ligga. :-)
Idag vägde han 9580 gram och hade bara gått upp 280 gram på 1 månad. Men det var ingen fara på taket alls som vanligt då han ligger långt över normalkurvan. Hihi!!
Växt hade han minsann gjort hela 3 cm sen sist och nu är han 74 cm lång.
Så nu har han växt 20 cm sen han kom till världen och mer än fördubblat sin vikt. Haha!!
Lillklunsen då!!

Tog upp det här med sömnen och hon sa att det var ofta dem strulade i denna ålder och det är liksom bara att kämpa på så som vi gör nu. Hon hade aldrig hört talas om TASS-metoden och tyckte den lät bra när jag förklarade. Hon själv tyckte att 5-minutersmetoden var för hård. Och jag håller med. Det klarar inte mitt mamma-hjärta av.

Men annars så var allt precis som det ska med Max och nu ska vi inte komma förrens i augusti nästa gång.


Vinn halsband

Jag är med i denna tävling där man kan vinna ett namnsmycke.
Vad med du också!!

Framsteg...

...men ändå inte.
Max somnade till när han fick välling i Mattias famn. Vi bar upp han i sängen och där somna han om gott utan problem kl 20. Men sen så har det varit spring-vm in till han. 20:30 var det dax första gången och då lära jag ta upp och trösta tillslut, men det är faktiskt också enda gången jag behövt göra det inatt. :-)

Max vaknade ofta på förnatten 21:10, 21:20, 21:30, 21:40, 22:45, 00:30 och sen sov han ända till 03 och sen till 04, 04:40 och sen till 06:45. Då gick Mattias in och hämta han så fick han komma och få mat, vilket han inte ätit på hela natten. :-)
Som ni ser så har det varit många rundor in till han, MEN då har jag bara behövt gett han nappen och lagt han på sidan och inte ens behövt "tassa" han utan han har nöjt somnat om på en gång. Alltid nått!!

Jag känner mig ganska utvilad ändå fast jag fått sprungit upp så mkt, men så länge han inte har gråtit och tagit en massa energi av mig på det viset så går det ju bra. Men vi hoppas att han snart ska sluta vakna så ofta och om han gör det att han iner att han kan somna om själv. :-)

Idag blir det BVC, nu ska jag gå och göra mig klar här innan Max ska få sin gröt och vi ska bege oss iväg.

Värre än värst i natt

Ja igår började vi ju prova TASS-metoden. Så vid en 19:30 fick Max sin välling nere i soffan och sen strax före 20 bar jag upp han och la han i sängen vaken.
Som väntat så gillade han det inte och jag fick dit med "tassen" och sen smeka och för att tillsist ta upp han i famnen och trösta. När han var lugn igen la jag ner han men han började grina direkt och jag dit med "tassen" och smeka och för att sen ta upp hysteriska lilleman.
Sådär höll jag på ett tag och han var såååå trött och somnade nästan i famnen och sen lyckades jag lägga ner han utan att han grät men han var nog väldigt nära sömnen precis då.
Så vid en 20:20 så sov han. Alla tiders och vad snabbt det gick tänkte jag och tog ut segern i förskott. Haha!!!

Vid 20:55 hör jag ett vrål däruppe, bara upp och "tassa", denna gång var han för hysterisk för att kunna ligga kvar så jag fick ta upp han och sen lägga han igen. Men han somnade återigen.

Bara för att efter 15 minuter vakna igen. Men denna gång behövde jag bara ha "tassen" på han och ge nappen.

Sen sov han till 22:15 innan han återigen vakna och jag fick ryck ain igen. Men även denna gång räckte det med "tassen".

Sen sov han till strax efter 23 och då var det också "tassen" på som gällde.

Sen sov han hela 2 timmar tills klockan var 01. Även "tassen" denna gång.

Sen var kl 02:30 nästa gång och då var jag trött och tänkte en hel del på våran stackars granne som ligger vägg i vägg med Max. Så då fick Max följa med in till oss där han somnade om ganska på en gång och sov till 04 och då försökte jag få han att somna igen med "tassen", men si det gick han inte med på. Så upp i famnen ett antal ggr och vips så hade klockan slagit 05 och där satt Max och kämpade mot mig fortfarande.
Men då var klockan 05 och då "får" han äta enligt mig. Så fram med tutten och den gjorde susen och Max somnade sen mätt och belåten.
Så sov han till 06, men somnade om igen till 08 och sen ändå till 08:30.

Ja så såg våran natt ut.
Hemskare än nån natt jag haft sen han föddes!!!

Men men det är bara att försöka igen och igen och igen.
Ska höra vad hon har för tips på BVC imorgon.
Sover i eget rum det gör han ju redan och det hjälper ju tydligen inte alss på våran herre som det gör för andra.

Ja jag känner mig relativt utsövd iaf tack vare långsovningen på morgon här.
Nu ska jag gå och göra dag med våran son.

Stenkoll

På den här sidan kan du ha stenkoll på vart din partner/vän befinner sig nånstans med hjälp av dennes mobiltelefon.
Snacka om otroligt!!

Denna sömn!!!

Ja igår natt sov Max faktiskt bra, fast nattandet var som vanligt gråtigt. Men efter kl 22 sov han oavbrutet till 05.

Tänkte att det skulle gå lika bra inatt men icke. Nattandet tog tid men vid 21:15 sov han och sen vart det många vändor in till han ibörjan. Sista gången jag var in var kl 23 och sen sov han till 02 och somna sen om till 03, då jag tog upp han och gav mat.
Sen sov han till 06:30 breve mig och då var han hungrig igen. Han fick lite välling men vela inte somna om så vi klev upp vid 07:15.

Ikväll har jag tänkt att vi ska prova en sömnmetod som är mild och som gett resultat för många. Nämligen TASS-metoden.

Den innebär att:

Alltid då barnet gråter vid nattning eller vaknar på natten följer man följande rutin:

1) Lyssna först av gråten; är där pauser? tystnar den av sig själv? Ifall gråten blir mera intensiv fortsätt till steg 2

2) Sätt handen stadigt på magen/bröstkorgen/ryggen/sidan beroende på hur barnet sover; visa alltså att pappa/mamma är här men du skall sova nu. Ifall gråten tystnar håll kvar handen en stund men ta bort innan barnet somnar. Ifall gråten inte tystnar steg 3.

3) Smek barnet med stadiga, rytmiska, lugnande rörelser. Ifall gråten tystnar håll kvar handen en stund men ta bort innan barnet somnar. Ifall gråten inte tystnar steg 4.

4) Ta upp barnet i famnen och höll tight upprätt intill kroppen samt ifall barnet är hemskt ledset smek ryggen med stadiga, rytmiska och lugnande tag. Sätt ner i sängen genast då barnet är lugnt men innan det har hunnit somna. Behöll handen på en stund så att barnet känner att du är där.

Ha med en snuttefilt alltid då barnet är i famnen som ni sedan sätter t.ex. mot barnets kind då ni lägger ner barnet i sängen. Snuttefilten fungerar alltså som trygghetsöverförare.


För att sömnskolan skall lyckas gäller det att:

- du själv är lugn och tålmodig, eftersom barnet reagerar på förälderns sinnesstämning. Den föräldern som är mest utvilad passar bättre att sköta barnets uppvak.

- Att uppfylla ömhetsbehovet dagtid ger en bra grund för god nattlig sömn. Håll barnet nära och lek lekar som innefattar mycket kroppskontakt.

-Ifall barnet somnar t.ex. under amningen, väck barnet ömt till insikten att hon lyfts till den egna sängen. Det är viktigt att barnet på natten vid uppvak inser att hon är på den trygga plats där barnet somnade.

-Barnet kan till en början reagera på sömnskolan med intensiv gråt, men klarar av de nya rutinerna när föräldrarna finns i närheten, där för att hjälpa.

-En regelbunden dagsrutin är viktig för att sömnskolan skall lyckas. 
Just nu kör jag faktiskt en variant av den.
Just nu söver vi han i famnen och sen lägger vi ner han i sin säng.
Vaknar han så går jag in och lägger han på sidan och ger nappen och ibland buffar jag han och sen lägger jag en hand på han som jag sen sakta smyger bort när han är på väg att somna.
Men sen på småtimmarna så är jag tyvärr ofta så trött och när han då vaknar tar jag bara upp han utan att prova att söva om ens.
Hoppas verkligen att den här metoden funkar nu.

Ett tips

En bra sida att spana in innan man åker på semester med sitt/sina barn. Eller om man tänkt semestra på hemmaplan och vill få lite tips på vad man kan göra i sin stad där man bor.


Jag har slagit..

..ut golfbollar för första gången igår vid Trebo. Det var skoj, iaf när man fick iväg bra slag. :-)
Max han somna snällt i sin vagn så vi fick slå en hink golfbollar jag och Mattias. Sen gick vi över till Trebo hamn och kika lite innan vi köpte en varsin glass och mumsa på.

Igår var Max svårsomnad igen och vaknade till nångång, så jag satt mig vid hans säng ett tag och smög sen ut när han sov tungt vid en 22. Trodde han skulle vakna många ggr till som han gjort dem senaste nätterna. Men jag vart så förvånad att när Mattias kom upp och la sig vid en 00 att Max fortfarande sov. Sen vakna jag vid en 03 och Max sov än. Men vid 05 då vaknade han och vela komma in till oss och få lite mat. Duktig kille!!!

Idag ska vi upp på stan och träffa Jenny och Alva. Ska bli kul. Var längesen nu.
Men nu ska jag gå och göra dag med Max här och sen lägga han för en förmiddagstupplur.

Ha en skön dag!!!


Vår midsommar

På självaste midsommarafton var vi ut till Årsunda och var där hela dagen. Först åkte vi ut till gammelgården där det var dans kring midsommarstången bla. Max var upp och dansa med Farmor och kusin Olivia. Men Max tyckte att det var för mkt folk och börja gråta mitt uppi allt. Sen kom störtskuren med regn som hör till midsommar. Haha!!!
Sen åkte vi hem till Mattias bror med familj och var där ett tag innan vi åkte till Nisse och Susanne där det var stor midsommarfest på G. Tror att vi var 30 vuxna och 17 barn.
Så för Max del vart det lite för mkt folk för att kunna komma till ro och sova. Han höll sig vaken i över 5 timmar, men som tur var så var han rätt nöjd ändå.
Efter mat och lekar både för barnen och dem vuxna så styrde vi vår kosa hemåt vid en 23.

midsommardagen igår tog vi det bara lugnt och var väldigt trötta efter Max struliga natt och tidiga uppvaknande.
Jag och Max var iofs ut till syrran och hälsa på en sväng efter lunch och kikade på deras lurviga lilla bebis Ozzy. Han var så söt så!!!Ja nu var midsommar över för i år och sommaren kan starta på allvar nu. :-)

Nu är det dax att gå och Max lite gröt här innan vi går ut i det soliga vädret.


Sommar sommar sommar!!!

Kom på att nästa vecka är sista veckan som jag och Max är hemma själv om dagarna. Sen går Mattias på semester i 4 veckor och direkt efter den kliver han på sin pappaledighet fram tills början på november.
Så i sommar blir vi hemma 2 månader allihopa. Då ska vi mysa!!
Hoppas på lite sol igen snart så man kan åka och sola och bada lite. :-)
Det blir nog en tripp till Stockholm för oss allihopa också. Sen vet jag inte om vi ska göra så mkt mer. Jo ett besök på Furuvik lär vi hinna med också.


Vad är Era planer för sommaren???


Illa illa

Ja det var precis vad det gick för Sverige igår i fotbollen. Ja så var vi utslagna och dem svenska fansen på plats därnere får åka hem sorgsna. Men världen gå rinte under för det som tur är.. ;-)

Lilleman här hemma är väldigt rörlig nu förtiden. Han har ju haft tendensen att vara lite lat men nu dem senaste dagarna så ligger han inte ofta där man lagt han. Imorse så snodde han runt från rygg till mage och skrattade och lekte vidare med en leksak, sekunden efter jag kollade till han så låg han på rygg igen UTANFÖR filten. Haha!!
Det är så ljuvligt att få äran att ha denna lilla pojk hos sig varje dag. Han får en att le stort tusen ggr om dagen. Ljuvligt!!
Nu sussar han sött uppe i sin säng i sitt rum, precis som han gjorde igår från 21:45- 03:00 inatt. :-DStrax kommer mamma/mormor förbi och hälsar på. Ska passa på att duscha medans hon är här. Så mkt enklare att ha nån som passar Max medans.

Idag är det dagen före midsommarafton också.
Vad ska ni göra på midsommarafton??

Du vet att du är mamma när....

* Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00. 

* Du inte längre kräver att det du har på dig ska  vara rent, utan inte för fläckigt. 

* Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.

* Du ringer upp en kompis kl 9 på lördagsmorgonen och förvånas över att dom låg o sov ännu, det e ju mitt på dagen ju...

* Du blir irriterad om nån ringer efter klockan 21 på kvällen, man ringer väl inte folk nästan mitt i natten

* När man slutar använda handväska och har ett fack i skötväskan för sina saker

* Man vet att man är mamma när man kan sova på sin egen arm balanserandes på sängkanten, när man har fått lillan att somna om och därmed försöka få en "sovmorgon"

* När man ringer oftare till sjukvårdsupplysningen än till släkten 

* Du råkar kalla din partner för pappa.

* Du har bara tid att raka det ena benet.


* Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.

* Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

* Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

* Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.

* Du vaggar och vyssar med kroppen trots att det är sambon som just då håller bebisen.

* Du rullar varuvagnen på ICA fram och tillbaka, fram och tillbaka.


* Du inte känner dig klädd utan en kräktrasa på ena axeln.

* Du torkar bebiskräk med din egen tröjärm (och behåller tröjan på hela dagen)


* Det tar tre dagar att läsa morgontidningen.


* Du kan äta en middag på två minuter (med efterrätt och med en hand).

* Du längtar efter att få gå ut med soporna för att få lite egentid.

* Du känner dig ensam om du sitter själv på toa. 

* Sex är en siffra som kommer före sju.

* En fullproppad dag innebär att man ska handla mjölk och gå till BVC.

* Du hittar din numera kalla lunch i micron tre timmar senare.

* Din absolut högsta önskan är en natts obruten sömn!Hahah!!!


Utmaning om barn

Hitta detta hos Majsan Filosoferar och antar utmaningen jag med. Haka på ni med!!

Hur många barn har du?
1

Vad heter h*n och varför heter h*n så?
Max Mille Olsson, Max för att det är ett tufft och fint namn som passar på våran busiga kille, Mille heter han efter sin farfar som gick bort för 5 år sedan, Olsson efter pappa och som kanske blir mitt efternamn nångån gi tiden också. ;-)

Vad skulle h*n hetat om h*n var av det andra könet?
Oj! Ja vi hade Maja som en favorit där, även Matilda fanns med på listan

När föddes h*n?
14 december kl 17:40, en dag efter BF

Vad vägde h*n när h*n föddes?
3992 gram

Hur lång var h*n när h*n föddes?
54 cm

Hur lång tid tog förlossningen?
Runt 02 började jag få värkar men dem vart inte regelbundna förrens vid en 11-12 då vi åkte in till förlossningen. Trodde jag skulle bli hemskickad men var då öppen 4 cm och tog sen en dusch på 1 timme sen var jag öppen helt och sen hade jag krystvärkar i 2 timmar innan Max behaga titta ut.

Tog ni reda på könet?
Nej, men vi vela, fast han gav sig inte tillkänna på UL

Hur länge ammade du?
Helt i 4 månader, ammar fortfarande om än på nedtrappning

Är du tillsammans med pappan?
Klart jag är. :-)

Hur gammal var du när du blev gravid med ditt första barn?
27 - 28 var precis nygravid när jag fyllde 28

Hur gammal var du när du fick ditt första barn?
28

Hur ofta är du barnledig?
Ja det är lite ofta det inte, men är självvalt också. Brukar åka iväg och shoppa nångång och träna.

Vill du har fler barn och isåfall hur många?
Ja jag vill gärna ha ett till barn, men inte än.

Om du får fler barn, vad ska de heta?
Det har jag inte tänkt på än

Kan man förklara för någon som inte har barn hur det känns att ha barn?
Ja man kan försöka , men jag tror inte man förstår ordentligt förrens man är där själv. Den starka kärlek man tex känner för sitt barn, en kärlek man aldrig nånsin förr kännt.

det går undan

Dagarna går så fort.
I Måndags var Mattias pappaledig och då fick jag en skön sovmorgon. :-)
Efter lunch åkte vi in till Gävle och gick på Barnenshus där vi kollade på barnvagnar och provkörde och fällde ihop osv.
Dem vi fastnade för var
Brio Sing och Britax Vigour 3
Tyvärr kostar dem en del pengar och ska vi ha nån av dem vagnarna så säljer vi våran Cango Nizza
Men det finns en massa vagnar som inte är välkända märken som gör kopior på vagnarna vi kikade på, men till ett betydligt billigare pris. Ska kolla upp det lite först innan vi bestämmer oss.

Igår kom Malin och Hugo förbi på förmiddagen och hälsa på, sen åkte jag och Max hem till mamma och hälsa på i ett par timmar.
Sen var vi bara hemma och lagade mat och så var det ju dax för nattning av Lilleman. Han är så envis med sin sömn på kvällarna. Men lyckades få han att somna i famnen vid en 20:15 efter vällingatund med pappa och gick sen upp och la han i sin säng.
Men som vanligt efter en stund så kommer ett illvrål från hans rum. Då är det bara att ta upp han igen och trösta han och börja om på nytt. Det är alltid på andra försöket som han somnar för natten. Knäppisen där!!!

Igår var kl 22 innan han somnade om efter massa mys i famnen. Sen som om att han har en väckarklocka inställd så vaknar han kl 01 och gråter. Mattias var upp och hämta han och jag var beredd på att ge han mat som han nu börjat vela ha igen när han vaknar där vid 01. Men inatt då kurade han bara in sig i mig och så somna han. Sen sov han till 04 då hans mage skrek efter lite mat. Sen sov vi vidare till 08:10 idag. Så skönt!!!!

Idag har jag inte hunnit funderat ut vad vi ska göra än, men det finns en del att göra härhemma så de blir nog bara en promenad med Max på sin höjd. Kanske nån som vill komma på besök då vi är billösa idag??

 Nu ska jag gå och göra dag med Max här strax, han är som en orm i mitt knä. ( han tröttna på att leka på golvet)Paketöppning på ½-årsdagen

Gula och blåa

Idag har vi haft en lugn mysdag. Mattias var ut på galej igår och firade Wanke som fyllt 40 och dem var ut på Heartbreak bla. Så lite sliten är han allt idag. ;-)

Jag och Max hade bjudit hem Maria och Theo som också var "home alone", så vi bestämde att vi skulle äta lite gott och kolla på fotbollen ihop med våra småprinsar.
Maria hade med sig en tacopaj (som var supergod) och jag hade gjort sallad till och lite fruktsallad och glass till efterrätt.
Vi satt härhemma och hejjade på Sverige i våra gul/blåa utstyrslar kvällen till ära. Grabbarna skötte sig ypperligt. Tyvärr gjorde inte Sveriges lag detsamma.
Var iaf en mkt trevlig kväll. Det får vi göra om nångång.

Idag har vi vart ut på en promenix och käkat mjukglass. Har även grejjat lite i trädgården. Senhar vi sovit en timme på eftermiddagen hela familjen uppe i sängen. Så skönt så!!

Sen en annan rolig sak som hände igår var att Max åt upp all välling som erbjöds i flaskan (120 ml). han åt med god aptit. :-)
Så idag köpte vi ett stort paket med välling, har tidigare köpt småtetrorna. Men när jag smakade på vällingen så är det inte alls samma smak med pulvervällingen som den färdiga. Så jag trodde inte att Max skulle acceptera den. Men kan stolt säga att han slukade nästan hela flaskan på 220 ml, han sparde ca 30 ml.

Sen igår så sov Max i sitt rum i sin säng mellan 21:30 och 00:00. Alltid nått!!! ;-)

Nu ska jag gå och mysa med mina älsklingar i soffan innan det är dax för gröt och nattning av Lilleman.
Hela 6 månader

Ja jisses vad fort tiden gått.
Tänk att det var 6 månader sen idag kl 17:40 som vi fick vårat älskade knytte. Jag minns såväl hur jag låg där och kämpade och krystade för allt i världen, men han var envis våran lilla herre och jag fick kämpa hårt innan han gav med sig och vela ut.
Det är en obeskrivlig känsla att få sitt barn läggandes på bröstet. En väldigt mäktig känsla.

Alldeles nykläckt

Bb-tiden var lite småjobbig tyckte jag då Max inte vela suga rätt och jag behövde mkt hjälp och stöd. Det var mest en stressande tid, men också helt underbar med det lilla knyttet vi skulle lära känna. Men så helt plötsligt släppte det och vi fick åka hem. Var så skönt att få komma hem efter nästan 3 dygn på sjukhuset.

Första kvällen hemma

Ja sen har allt flytit på med Max och han har växt så det knakar rent ut sagt. Klädstorlekarna har bytts ut flitigt och är nu uppe i 74/80. *ler*
Max håller nu på att lär sig att äta riktig mat och äter gröt till kvällen. Amningen håller på att trappas ned och vi har testat välling som är sådär tycker Max, fast igår var han riktigt på hugget på flaskan så det var ju ett steg i rätt riktning.

Han far fram här om dagarna i gåstolen och sitter även på sin filt och leker med sina leksaker. Ja för sitta det kan han göra nu. Men för säkerhets skull har vi kuddar runt i kring då han ibland trillar.
Men att vända sig gör han inte om han inte vill, så det så. :-P
Men igår hitta vi han utanför sin filt liggandes på rygg så då hade han snurrat ett helt varv minsann. När ingen ser.. ;-)

Med sömnen är det si och så för våran Lilleman. Vi försöker enträget få han att sova i sin säng och helst i sitt rum. Men Max vill inte detsamma. Mysigast är såklart med mamma och pappa. Men skam den som ger sig.

Vi har en väldans tur som har en sån glad kille som skrattar och ler för det mesta om dagarna. Han gillar att charma dem flesta.

Tänk att det redan har gått ett halvår sen han föddes. Helt otroligt!!!
Jag njuter varje dag av detta underverk som förgyller mina dagar till max.

Älskar dig så Lilleman!!!!

Stort Grattis på 6 månaders-dagen!!!!
Åskar och dunder....

Ute åskar och blixtrar det och jag och Max sitter inomhus i tryggt förvar. Är lite otäckt med åska tycker jag.
Men nu med en liten hemma så får jag liksom inte visa min rädsla riktigt, vill ju inte att han ska bli lika rädd som mammsen.

Just nu sitter Max i gåstolen och upptäcker köket. Han är inte så snabb i den än. Men han kan ändå.
Häromdagen roade han sig med att riva ner massa skor ute i hallen


och riva och slita i dammsugaren


Så nu får ingenting vara ifred......


Avslutar med en liten bild på mina största kärlekar i livet.

Stinas bebis

Fick precis ett mess från Stina där hon skickade en bild på sitt underverk Matilda. Sötis!!
Kikade på lg.se och såg att dem knäppt kort där. Det var en rejäl liten bit dem fick. 4890 gram och 56 cm lång.
Men desto mer att mysa med. :-)


En hårig sak är född

Ja ett stort Grattis till min syster och hennes man till deras lilla valp som dem numer är stolta ägare åt.
Hoppas ni får bra pli på han så jag vågar mig dit och hälsa på. Haha!!!

Igår gjorde jag ett försök att lägga Max i sin säng men han vart helt hysterisk efter ett tag så det var bara att ta upp han igen. Efter lite om och men fick Mattias han att somna i famnen vid en 20 och la ner han i sin säng. Där sov han, men vaknade till lite smått hela tiden fram tills klockan var 01. Då orkade jag inte hålla på att söva om han mer så då fick han komma över til oss och få mat och sen sov han till 05, men somnade snabbt om igen till kl 06. Då var det matdax igen och sen sov vi vidare till 07:45. Då var det morgon!!!

Har nu dragit in Max spjälsäng i hans rum. Så ska han få sova sina tupplurer där idag och ikväll ska vi prova lägga han i eget rum. Får se hur mkt vi får kuta upp i natt då... Snark!!!

Nu ska jag ta och roa min son här!!!

Grattis grattis!!

Ja ett stort Grattis till Stina och hennes nya tillskott Matilda. Trodde stenhårt på en pojke jag men icke sa nicke. Nu får Max riktigt jobbigt med alla dessa tjejjer som har fötts. ;-)
Ja dem har iaf en underbar tid framför sig nu och få mysa ihop sig som en egen liten familj och lära känna underverket. Ska bli kul att få se henne sen när allt lagt sig och energin är åter. :-)

Igår så firade vi min lillebrors skolavslutning med massa gotta hemma hos mamma. Han går ju ut 6:an nu och till hösten väntar högstadiet. Lillebror så fort tiden går!!!

Max hade en riktigt bra dag igår och somnade så fint så vid en 21 i pappas famn och sen las han ner i sin säng.
Men sen vakna han strax efter 22 och vela inte somna om i sin säng. Så jag tog upp han till våran och han gallskrek minnsan och var helt utom sig. Han var sååå trött men vela inte sova. Så han skrek nog i närmare 1 timme igår kväll. Pust!!!
Jag vet inte vad man ska göra riktigt med han. Han vaknar ofta efter ca 30-60 minuter efter att vi lagt han och då går det inte att söva om han i sin säng utan vi måste söva om han i våran. Så det brukar ta ca 1-2 timmar från det att man lagt han tills han sover sin djupsömn. Det är lika även fast han nattas i våran säng, så vaknar han till efter ca 30-60 minuter men inte helt, men man lär iaf vara där och "buffa" han tills han somnat om hårt.
Bebisar och deras sömn!!!
Hoppas hans sömn ger sig snart både för hans del och för våran del.

Just nu sover han gott uppe och jag passade på att smyga ner och få lite "egentid". Men ska gå och väcka han om han tänkt sova länge.
Mjölkstockningen är iaf borta nu tack och lov. Jag lyckades ju få på det andra bröstet också när det försvann på det första. Suck!!
Vill inte ha igen!!!! Aj aj aj!!!

Näe nu ska jag kika runt lite här innan Lilleman vaknar!!

Typiskt

Ja när man för en gång skull är laddad för träning ja då är passet inställt. Skulle ha tränat vattengympa idag kl 18 men fick precis ett mail om att det var inställt pga sjukdom. Trist!!
Nåja jag får ta och kika efter en ny dag istället.

Har precis gett Lilleman lite välling på prov, men han gillar det inte så vidare värst. Han fick bara i sig 20 ml. Med nappen vela han inte ha så jag böt ut till pipen istället och den gillar han bättre. Men det är bara till att prova igen och igen och igen så kanske det går helt plötsligt. :-)

I natt sov han i sin säng till kl 03 sen han har bråkat med mig en hel del i natt och kinkat men ändå varit supertrött och velat sova. Att det ska vara så svårt att bara hänga på sömnen och slappna av och sova?? Haha!!!
Idag har han iaf efter lite om och men sovit i sin säng i 45 minuter. Han måste vänja sig med sängen mera så kansk ehan sover bättre i den på natten. Busungen!!

Näe nu ska jag gå och göra Max sällskap i soffan och busa lite.

Framtiden...

Sitter och kikar på lite olika yrken och studier på ams sida.
Har lite funderingar på att byta jobb, men vet ej till vad. Blir väl till att plugga lite först förstår jag.

Har kikat lite på apotekstekniker, läkarsekreterare, handläggare på FK, arbete inom industrin (Sandvik), resesäljare, receptionist, barnskötare inom förtidigt födda. 
Ja som ni ser så vet jag inte riktigt vad jag vill bli när jag blir stor. ;-)

Just nu är jag utbildad Undersköterska och Barnskötare. Har ett fast heltidsjobb som Undersköterska just nu inom äldreomsorgen i privat regi. Men då jag har problem med mitt bäcken så kommer min kropp tyvärr inte orka så mkt längre inom det tunga yrket jag har.

Ja jag ska fundera lite mer på detta och söka lite utbildningar tror jag.

Vad arbetar du med???

Update

Ja nu var det ett tag sen jag blogga och vi har hunnit med en del sen sist.
I torsdags kväll kom Sandra och Patric och Nisse hit och vi grillade götta. Var skoj att ses!!

I fredags hade jag och Max äran att få ha Mattias hemma hela dagen, det var ju nationaldagen då. Vi var hemma på förmiddagen och sen på eftermiddagen åkte vi ut till Årsunda och träffa nykusinen Milton.
Jisses så pluttig han var!! Kan knappt komma ihåg att Max varit sådär liten. Tänk att man glömmer så fort. Bromsa!!!Igår var vi till Valbo köpcentrum och vi hängde på låset vid 10 när dem öppna. Vi strosade runt och shoppade lite nya kläder åt oss vuxna.
Sen åkte vi hem och hade en mysdag innan vi vid 18-tiden begav oss till Perra och karin där vi var bjudna på grillkväll.
Var mkt trevligt och massa god mat!!

Men jag hade väldigt ont i bröstet tyvärr och trodde det berodde på att Max inte käkat på den tutten sen morgonen. Håller ju på att byter ut vissa mål mat. Bröstet var alldeles knöligt och svullet och jätteömt. det visade sig sen att jag fått mjölkstockning. Så jag har knappt sovit nånting inatt för jag har haft så ont. Max har fått tuttat väldigt ofta inatt, tur att han vaknade mkt inatt.
Ställde mig i duschen vid 02-tiden och masserade. Men nu tror jag att det har släppt. Men är jätteöm fortfarande.
Har ju inte haft nå problem alls med amningen förrutom dem första 2 dagarna, så jag ska väl glad för det iaf. Men det här vill jag inte ha igen.

Max han vaknade vid sin normala tid ( 07:30 ) trots att han kom i säng senare igår än vanligt. Så idag kommer man väl vara kocko i bollen av trötthet.

Näe nu är det dax att kiak runt lite på andra bloggar och sen blir det bus med Max.

Mina sommarkillar

image385

Älskar er!!!!

Idag startar kampen

Idag påbörjar mamma sin cellgiftsbehandling. Hoppas verkligen att hon slipper så mkt symtom av det och får må så bra man bara kan trots cytostatikan.
Tyvärr gick det inte att operera mamma för fisteln i urinblåsan just nu utan det som är viktigast är att komma igång med cellgifterna. Så jag tycker så synd om mamma som lär gå med blöjor hela sommaren och dessutom nu när behandlingen kommit igång. Det hade liksom räckt med "bara" cellgiftsbehandlingen. Det är nog så jobbigt bara det.
Det är mkt som är orättvist i det här livet. Och jag hoppas verkligen att cellgifterna gör sitt nu och kämpar mot cancern som den ska så vi får behålla våran mamma/svärmor/mormor i många många år till.

Tänker på dig Mamma idag!!!!

Cash

Ja igår kom så skatteåterbäringen och det var en rejäl summa för min del så jag ska inte klaga. Men kan ju även säga att den är mkt välbehövlig i dessa tider då man inte får nå mkt pengar som föräldraledig. Så dem går nog åt fortare än tänkt.
Har spart undan en del så vi har tills i sommar om vi vill göra nå skoj då. :-)

Ringde precis Bvc om Max utslag och hon hade svårt att säga vad det kunde vara exakt. Max fick ju sprutor i onsdags och hade feber och hon sa att det ev kunde bero på det, men även att det kunde vara värmeutslag och ev allergiutslag. Så jag ska utesluta köttportioner och aprikos vilket jag gav han i fredags då utslagen startade.

Just nu ligger Max på sin flt omgiven av kuddar. Nyss satt han upp men nu har han lagt sig på mage och bökar runt där. Ser ganska roligt ut. Står väl inte på förrens han kryper iväg här för oss.

Nu ska jag gå och göra dag med Lilleman och med mig själv.
Ha en underbar dag nu i solen!!!

Är dem lika???

image384

Hottie hottie!!

Ja det är precis vad det har varit nu i ett par dagar och mer lär det bli enligt väderrapporten jag såg. Nice!!
Men för min del har det blivit mest skuggan med Max. Men det får gå det å.

Lillkillen har fått röda prickar över hela magen och bröstet och även en del på ryggen..???... Funderar om det är nått han ätit, men vad?? Har iofs introducerat kött men det är man väl sällan allergisk mot??
Eller är det värmeutslag?? Men då borde dem ju gå bort helt efter ett tag??

Ja Max har invigt shorts och även bara fått haft blöja på sig om dagarna. För varmt för han annars.
Dessutom är han i en riktigt gnällig fas nu och skriker rätt ut mest hela dagarna. Inte så mkt gråt utan mest "här är jag"-skrik och "jag vill sysselsättas hela tiden"- skrik. Så man är rätt slut efter en dag. Han är dessutom svårsomnad nu både dagtid och kvällstid. Fast han är supertrött kämpar han emot in i det sista.
Men nu sover han äntligen ordentligt efter en nattning som påbörjades vid 20:30 tiden.
Men vem har sagt att det ska va lätt att ha barn?? ;-)
Mitt upp i allt detta skrikande och gormande så kan jag inte låta bli att skratta åt han. Han vet så väl hur han ska göra för att få som han vill. Busen!!!
Älskade unge!!!


Imorgon blir det till att åka 15 mil till Uppsala där mamma ska göra en undersökning för att se om hon kan opereras för fistelgången eller om det är för tidigt.
Sjukt att dem inte kan göra sånna undersökningar i Gävle!!

Näe nu ska jag hoppa upp i sängen och sova lite innan Lilleman vaknar igen.
Denna eviga kamp om att få så mkt sömn som möjligt. ;-)

Natti natt!!!

Milton är namnetMax söta lillkusin Milton. Ska bli skoj att få åka dit i veckan och träffa det lilla underverket och snusa på minibebis. Kommer knappt ihåg att Max har vart sådär liten ju. Tiden går så fort!!
Om  mindre än 1 år leker våra smågossar med varandra utan problem.  :-)