Härlig Morsdag

http://arbetarbladet.se/slaktvanner/familjeannonserna/morsdag/1.2053728-alskade-mamma-

Tragedi

Ja det är verkligen vad som hänt i Hofors i natt, en stor tragedi.
2 killar omkom och en kille skadades svårt efter en hemsk olycka med en bil och motorcross.
För er som undrar så är jag uppväxt i Hofors och har min pappa boendes där.

En av dessa killar som omkom är en person som jag stått nära under min ungdomstid/tidigt vuxenliv men som jag inte har någon kontakt med sen många år då vi levde på tok för olika liv. Det är iaf en person jag alltid tyckt lite extra "synd om", en person jag brytt mig om och alltid hoppats på ska få ett bra liv.
Men livet vela visst annorlunda. Men jag hoppas nu att han får ha det bra nu och får vila i frid.

Den andra som omkom är en person jag känner igen tack vare hans bror och ingen jag har haft en personlig relation med på samma vis som med S.

Det känns så fruktansvärt hemskt alltihop. Så många som sörjer nu, sörjer sin älskade son/bror/kusin/barnbarn/älskade vän osv osv...
En olycka sker så fort och ett liv kan släckas så fort.

Vila i frid nu...........


Trädgårdsmästaren


Update

Nå vad har hänt sen sist?

Max fick magsjuka natten till lördagen, det var vår lediga helg ihop det.... nåja huvudsaen han är frsk nu.
Nu har jag bara 2 arbetspass kvar på mitt jobb. Lovely!!
Imorgon är jag ledig sen jobbar jag kväll på torsdag och dag på fredag. Känns lite konstigt men samtidigt så himla rätt. :-)
Imorrn ska jag försöka klippa Lilleman och sen ska vi ta en cykeltur till stadsparken och leka lite i lekparken där om vädret tillåter såklart. På eftermiddagen ska vi besikta bilen Max och jag. Hoppas den går igenom.

På lördag ska jag och Mattias vara lite barnfria, vi hade tänkt åkt till Sthlm över en natt men fick ine tag på nått hotel som vi vela ha och så hde viinte lust att betala massor av pengar för att bo en natt. Så det får bli på hemmaplan denna gång. Det blir ut och äta med Johan och Maria och sen kanske vi hamnar i nått öltält då det är Sandvikendagarna i helgen. Det återstår att se. :-)

Nu ska jag ta och pallra mig upp och lägga mig och sussa så jag är piggelin imorgon.

Sånger i sängen

Ja det är vad jag och Max har spenderat tiden med imorse i sängen innan vi klev upp.
Max gick in i sitt rum och hämta gosdjur och så vela han att jag skulle sjunga en sång om djuret han hämtade.
Apa- tänk om jag hade en liten liten apa... ko- lille ko lille ko... osv.
Det enda jag inte kom på nån sång om var ett lejon och en hund, fast hunden sjöng jag - vad tar ni för valpen där i fönstret. Men en sång med just ordet hund kan jag nog inte.

Vill gärna ha eran hjälp om sånger som handlar om hundar och lejon???

   

Förändringarnas tid - Livet går inte i repris

Ja det kan man lugnt säga att det är....... Jag har nu sagt upp mig......
Så from 1 juni är jag arbetslös, fast då har jag ju äran att få börja sommarjobba på Försäkringskassan (NFC) i Falun till och med den 31 augusti.
Jag kände att jag kan inte tacka nej till det "braiga" erbjudandet, det är min chans att komma vidare i livet och vet ni Livet går inte i repris, därav mitt val.
Må många tycka att jag är tokig och som tycker att jag är dum som säger upp en fast tjänst för ett sommarjobb på endast 3 månader, ja men då får ni tycka det.....
Allt ordnar sig det är mitt motto här i livet, hellre att jag kommer i från jobbet nu än att behöva gå och vänta på att jag ska få en fast tjänst för att kunna säga upp mig.
När hösten kommer  och jag inte fått fortsatt jobb eller nå annat så får jag antingen stämpla eller jobba som timmis inom vården i Sandviken eller så får jag komma tillbaka på mitt gamla jobb som jag sa upp mig ifrån. Så allt löser sig. Jag är inte orolig så det behöver inte andra vara heller.

Jag är lycklig!!!  :-)

Mitt nya jobb börjar jag den 1 juni och denna sommar kommer jag att tillbringa pendlandes 7 mil enkel resa varje dag dvs 14 mil dagligen, endast 1 veckas ledighet i sommar istället för 5 som jag skulle haft påmitt gamla jobb. Men vet ni, det gör ingenting. :-)
Det enda som gnager mig lite är att Max får väldigt lite ledigt i sommar och att han får långa dagar, 7:30-16:30 varje dag. Men jag tror inte att det bryr Max något för han älskar verkligen dagis och jag vet att han har det toppenbra där med alla gulliga fröknar.

Ja det var början på mitt nya liv..... Jihoooo!!!

Ute i regnetMax ville ut i regnet för nån vecka sen och testa sitt paraply och tänk det funkade. :-)


Ny vecka på väg

Ja nu väntar en ny vecka med en massa jobbande. Jobbar nu 3 dagar och sen ledig en dag för att sen jobba 5 dagar på raken. Man måste ju veta att man lever. ;-)
Får se nu om den här veckan är veckan då allt faller på plats?? Är en del samtal som ska ringas i veckan och beslut som ska tas om de rätta underlagen finns såklart. :-)
En ny period i livet startar förhoppningsvis. Yes!!

Jag måste bara få berätta om hur duktig Max är nu med sin sömn. Ja han sover ju inte hela nätter än men han är såååå sduktig med att somna helt själv nu, vi läser bok och sen går vi ut ur rummet och så somnar han själv därinne. Mammas stora lilla kille. :-)

Idag när vi åkte bil så fick han syn på att jag hade solglasögonen på mig via sin lilla spegel han har i bak, så sa han : - Mamma du är fin i dina glasögon. 
Gissa om man smälte då. :-)


Koncentrationen är stor och solbrillorna på. ;-)


Vårstädning pågår

Ja utomhus och i förråden pågår denna städning, vi har hittills varit med 3 billass till tippen. Massa kartonger och en hel del skrot och skräp från förråden ute och nog finns det mer som ska bort.
Tanken var att vi idag skulle göra rent altanen och trallen på framsidan så vi kan olja in den men tiden fanns inte till det idag.
Mattias har varit till sjukgymnasten och då passade jag och Max på att hänga med och fördriva tiden i en lekpark där i närheten. Brrrr det blåset kallt men Oj så roligt Max hade. Huvudsaken det. :-)
Så har vi inhandlat en ny cykelhjälm åt Max då han växt ur den andra. Ja Maxen fick nämligen en ny cykel med stödhjul igår av sin snälla farmor.

På jobbfronten är det mkt att fnula och tänka på just nu. Vart oväntat uppringd av ett ställe där jag väldigt gärna vill vara och vart förfrågad om sommarjobb. Härligt kanske många tänker men.... kruxet är att jag inte får tjänstledigt i sommar. :/  Det sura är att om den här arbetsgivaren får loss pengarna de ansökt om så kommer det att finnas väldigt stora chanser för att få en fast tjänst där. Så jag vill så gärna få in en fot nu så jag har chansen på fast jobb där.
Surt sa räven!!  Min chans är ju om jag skulle säga upp mig från mitt jobb, men det är ett stort steg, mkt som måste kollas upp först. Jag var iaf välkommen tillbaks på mitt gamla jobb om det inte skulle gå vägen med fast jobb på andra stället i höst men då blir det på timmar och ev ett vikariat, en fast tjänst kan de inte erbjuda.
Hur gör djur???