Åka buss

Imorgon ska vi lämna in bilen på verkstad i Kungsgården på morgonen vilket innebär att jag och Max sak åka buss hem från Kungsgården och åka buss för att hämta bilen sen.
Gissa om det ska bli skoj tycker en liten 2-årig kille!!

Vi har ju åkt buss förut så det är inte första gången men nu uppskattas det nog ännu mer, lovade han även att vi skulle åka tåg nåndag när vi är lediga. En tur till Gävle eller Falun kanske?

När vi hämtat bilen (om den blir klar i tid) så ska vi följa med mamma/mormor på hennes första av tio strålbehandlingar mot tumören i benet/höften. Hoppas verkligen de kan få den mindre så den inte orsakar så stor smärta för mamma som den gör nu. Stackarn klarar sig inte utan starka morfinplåster och tabletter. Så nu håller vi alla tummar och tår!!

Nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på tv och äta popcorn, sen blir det sova sova sova!!


Minnesstund för Lia

Nu på Söndag 28 mars kl 13:00 så kommer Olivias föräldrar att anordna en minnesstund för henne. Jag tror att det behövs då det är så många vänner, kompisar och bekanta som behöver få träffas och sörja Lia. Att få känna att man inte är ensam att bära på denna sorg. Det är ju inte så ofta en så ung person går bort (tack och lov) och när någon gör det så berör det så många unga personer, för man kände ju oftast till varandra på ett eller annat vis via skolan och aktiviteter man hade ihop.

Är det någon som känner att de vill komma så kom!! Vi kommer att hålla till på Valhalla, Seegatan 1.

Himlen har fått en ängel.....

Ja för nu är kampen över för Lias del, hon somnade in tidigt imorse efter en tuff kamp mot cancern.
Lia har nu fått frid och vi är många som inte kan förstå varför denna värld är så orättvis och tar en sån fin liten tjej. En tjej som knappt fått börja leva än, 15 år gammal, hur är det möjligt? Vad är meningen??

Ja frågorna är många och svaren är få.

Idag på fm åkte vi in till sjukhuset hela familjen och även svärmor/Lias farmor och Svängen. Det var ett tårfyllt farväl till Lia som låg så fridfullt på sin säng. Det var ju liksom inte Lia som låg där, en konstig känsla. Men det var så skönt att få ta ett farväl och berätta för henne hur många som saknar henne och även få berätta att hon kommer att bli så väl omhändertagen där hon hamnar av sin älskade Farfar och även min bästa vän Annika. Hon kommer inte vara ensam och det känns så skönt!!

Sorgen är stor och det skulle väl vara konstigt om det var på annat vis. Men värst har ju såklart hennes Pappa och Mamma det. *ryser*
Inget man gör kan lindra deras sorg, deras längtan efter sin älskade dotter. Att lära sig att leva ett liv utan Lia kommer att vara tufft för framförallt dem och även oss andra.

Du är sååååå saknad Lia!!!!Max och Lia sommaren innan hon vart sjuk

Lias kamp

Lias blogg


Jag har inga ord för allt just nu.....


Jobbelijobb

Känner mig deppad för att jag inte får komma på en jobbintervju som jag mer än gärna vill gå på. Jag som trott och hoppats så mycket på det jobbet, jag har ju en av de största meriterna de begär ju. Just därför känns det så pissigt att man inte ens får komma på intervju.... Dessutom har jag verkligen ansträngt mig på att få till ett bra personligt brev och CV. Nåja vad är väl en bal på slottet...

Jag borde vara mer glad då jag faktiskt idag fick ett samtal om att få komma på en jobbintervju i veckan på ett annat jobb jag sökt. Ett jobb jag också gärna vill ha, men som jag tyvärr tror är betydligt svårare att få. :/ 
Varför kan inget vara lätt för??


Tankar... energi?

Ja det vart till att vara hemma hela veckan med Lilleman då han återigen har öroninflammation. Nu i det andra örat (höger). Vi var till läkaren och han ringde öronkliniken i Gävle och rådfrågade lite, vi behöver bara ringa dit så får han en tid för Operation, men vi har valt att avvakta lite till. Den här gången hade det inte värkt hål så vi beslutade tillsammans med läkaren att försöka utan pencillin och ta det dag för dag och hoppas på att det läker ut av sig självt. Max har inte haft nå besvär på nätterna alls så det verkar som att det går åt rätt håll, men han säger att han har ont i just det örat om man frågar om han har ont någonstans.
Förkylningen har inte gett med sig och nu har han fått hosta igen pluttis så vi blev hemma från dagis idag också.

Imorgon ska jag följa med Mamma till sjukhuset där vi ska träffa läkare och prata om strålning på de nya tumörerna det hittat efter röntgen. :-(
Så imorgon har jag tagit ut en närståendepenningdag för att kunna få vara ett stöd åt älskade Mamma.

För närvarande är det inte så bra med stackars Lia heller, hon har det tufft den lilla tjejjen. Tänk om man kunde göra nått för att få bort Leukemin. Hon ska ju inte ligga på sjukhus, utan hon ska ju faktiskt umgås med vänner, sjunga i sitt band, få gå i skolan och bli kär och "prata killar" med tjejkompisarna. Det är så det ska vara egentligen, inte behöva ligga på sjukhus i flera månader i sträck och utsättas för den ena infektionen efter den andra. Det räcker att hon ska behöva fightas mot leukemin. Som jag alltid säger och håller vid, hoppet är det sista som överger en!!!!

Ja detta år kommer bli/är ett prövningarnas år, ett år fullt av hopp och förtvivlan. Det gör så ont att behöva se sina nära och kära lida och må så dåligt. Nu får det vara nog med skit i våra liv, dax för lite medgång!!
Var stark, håll ut, kämpa på... ja det är ord jag vill kräkas på!

Sänder även en jättetanke till en person som står mig väldigt nära som har det tufft som kommer i skymundan i allt detta. Jag verkligen verkligen hoppas på framgång för er, det är ni så värda!!! *hoppas*

Huuu nu vart detta ett tungt inlägg känner jag, men ibland lär jag pysa lite för att orka vidare. Det är tungrott just nu. Man vet att man lever iaf.


En jättestor kram till alla som behöver en!!!

Dax igen

Ja så var det dax igen att VAB:ba, Max har varit så gnällig här på morgonen och jag fick en känsla av att han kanske hade feber men då kändes han inge varm men strax före 10 så kändes han varm så jag tänkte att jag bara skulle kolltempa och vad visade det då? Jo Max hade 38,3 i feber, inte så konstigt att han varit gnällig då.
Han är ju lite snuvig också så det är väl nå sånt. Men vi blir iaf hemma idag och imorgon så hoppas jag på att det ger med sig. Nu ska Max få kurera sig härhemma med vila och mycket mys.

Appropå mys så hade jag och Max en väldigt mysig dag med Mamma/Mormor igår, vi hade en heldag i Valbo med besök på MIO, IKEA och Owe Jansson. Max var så harmonisk och tyckte det var skoj att vara på äventyr med Mormor.

Jag är lite sugen på att åka till Ullared nu i slutet på mars/början på april och shoppa. Behöver investera i fodrat regnställ och vårjackor åt Maxen bla.
Någon som är sugen på att hänga på???

Sytt

Har uppdaterat i sybloggen.

Ett beslut

Efter en del fundering och räknande så har vi i vår familj beslutat att jag ska gå ner i tid på jobbet under en period. Hur lång vet jag ej men förmodligen så länge jag jobbar kvar. Jag kommer att jobba 80 % istället för 100 %. Kommer att fylla ut till 100% med föräldradagar för att inte förlora SGI:n, men kommer bara att ta av de lägsta som är värda 180 kr/dag, så efter lite räknande kommer vi att "förlora" ca 2000 kr i månaden, men det vi vinner är desto mer.

Ett skönt beslut!