Bord o stolar

Vi har ju länge funderat på att köpa ett nytt köksbord och har sett ut ett på IKEA som vi velat ha. Men vi har prioriterat lite andra saker först härhemma som har inhandlats.
Sen har det vart lite problem hur vi ska få hem bord och stolar då jag inte kan bära. Visst finns det folk som kan hjälpa oss men då ska allt klaffa för alla och det är inte det lättaste alla gånger. *ler*

Men igår fick vi ett kanonerbjudande som vi inte kunde motstå.
I utbyte mot att vi gav bort vårat bord så fick vi hjälp med 2 killar och släpvagn som hjälpte oss hem med bord o stolar från IKEA. Det var ju bra det så slapp vi bekymret med att bli av med vårt bord också. :-)
Så igår eftermiddag gick färden till IKEA och inhandlade bordet vi suktat efter och stolarna, men det fanns bara 4 stolar kvar. Men en leverans skulle komma i veckan med nya så vi shoppade dem 4 som fanns.

Detta bord vart det:


BJURSTA ek 1895:-

Med plats för 6-10 personer och fler om man räknar med att nån kan sitta på kortsidan också. Det är förlängbart upp till 260 cm.
Perfekt lösning då vi inte har plats i vardagsrummet för ett matsalsbord.


BÖRJE ek med gobovit klädsel 395:-

Denna stol var den vi köpte men som vi senare på kvällen ångrade köpet av och åkte in och köpte andra stolar.
Men den här stolen passar  ju bra i ett kök. Klädseln går att byta ut och vi hade tänkt oss att köpt till den svarta klädseln men dem har inte den i sortimentet på IKEA Gävle.
Men denna stol ska tillbaka som sagt.


Då vi hade bestämt att åka in även senare på kvällen till IKEA för att handla lite andra saker vi behövde, så när vi gick runt där bland bord o stolar så kände vi att vi nog hellre vela ha en annan stolsort. En som är lite mer matsalsstolkänsla över även fast vi ska ha den i köket. Men tror att vårat kök kommer att bli så fint med denna stol.


HENRIKSDAL ekstomme med Kungsvik svart klädsel 645:-

Denna stol fanns det dessutom precis 6 stycken kvar av så den var nog menad för oss.


LillSis kom ju igår till oss och hälsa på och sov över så hon vela så gärna till IKEA också så då hade vi ju bärhjälp av henne. Även om stolarna inte vägde mer än 8 kg var iaf.
Så nu ska allt bara skruvas ihop härhemma innan vi kan njuta av det. Och dem andra stolarna ska tillbaks som sagt.

Vart även lite andra köp igår på IKEA.


ANEBODA klädskåp 695:-

Den är ju till Bebbens rum och dennes kläder och så.


SULTAN SUSSA madrass till spjälsäng 299:-

Man måste ju ligga skönt också även fast man är liten. :-)


ANTONIUS tvättkorg  129:-

Vi har en svart i tvättstugan och vela ha en vit också så man kan sortera ljus och mörk tvätt rätt från början. Praktiskt!!


LACK hylla svartbrun 99:-

Denna ska vi ha i vardagsrummet, matchar våra andra möbler i samma färg.


STRIPA tavellist 59:-

Vi har redan två hemma som ska upp ovanför soffan i vardagsrummet och denna ska vi sätta upp i datarummet ovanför vita bokhyllan vi köpte sist på IKEA.


BARNSLIG FÅGEL speldosa 59:-

Denna fågel fick följa med hem, har ju inget med speldosa i hemma än, så denna ska jag spela för Bebben varje dag nu fram tills födseln så kanske den kan komma till ro med denna coola pippi sen. Hihi!!

Ja det vart en hel del inhandlat på IKEA igår, men skönt att få det mesta avklarat innan Bebben vill ut till oss.
Så nu har vi en hel del projekt på gång igen härhemma.

Idag blir det ihopskruvning av bord och stolar.
Sen har vi ju några våder kvar att tapetsera också i barnrummet.
Nästa vecka kommer dem även och lägger golvet åt oss.
Sen är det listerna kvar som ska upp, men sen så är rummet äntligen klart.. :-)

Riktig rusthelg!!

Jajjemen det har det vart för hela slanten.
I dag började vi med tapetseringen och det har gått över förväntan för att vara två newbees på detta område.
Vi började dessutom i ett hörn som inte är det lättaste lär jag ju säga, men tycker vi har klarat det riktigt bra!!
Fast ett tag vela jag såååå gärna slita sönder tapetvården, men jag hejda mig i sista stund.. ;-)
Och vi är inte osams eller nånting. Inte illa det inte!!! Hihi!!  Det sägs ju vara en riktig prövning att tapetsera ihop. Klarar vi det klarar vi allt.. *ler*
Idag hann vi med halva rummet ungefär, så nu har vi bara resten kvar... ;-)

Dax för lite filmtajm nu och mys i soffan...
So long!!!


Slipdamm överallt!!!

Ja det kan man lugnt säga att vi har härhemma. Det är till och med slipdamm på nedervåningen. Haha!!
I fredags så spackla vi klart det sista som behövdes i barnrummet och fortsatte med att slipa, men då allt inte torkat än så väntade vi tills imorse då vi satte igång igen med slipningen och vips så är vi klar med den. Jihoooo!!!
Skitsnygga har vi sett ut, Grått hår och damm överallt!! Slipade med munskydd såklart också.
Jag har slipat i min takt och efter min ork i detta gravida tillstånd. :-)
Älsklingen har tjatat på mig flera ggr att nu tar du paus/nu har du slipat nog. Men jag lyder inte så ofta... ;-)
Klart jag slutar om jag känner att jag inte orkar. Dummare än så är jag ju inte.. *ler*
Nu har vi sopat/dammsugit/torkat väggar och golv så det mesta av dammet är väck. Men antar att det blir en sväng till med trasan innan vi kan påbörja tapetseringen.

Ja för det ska vi göra själva nu har vi bestämt.
Vi har inhandlat Easy-up tapeter med lite struktur i. Inte världens billigaste dock. Hon i affären sa att hon hade aldrig vart med om att nån köpt så dyra tapeter till ett barnrum. Hihi!! Som tur var hade vi iaf 30 % på tapeterna.
Men det kostar att ligga på topp.. :-)


Så här fina är vi:

     

Grav vecka 34

Vecka 34


Bebisen -
Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden

Du - Livmodermåttet är från blygdbenet till toppen ca 32-34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormon rand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig anfådd.

Hormonrand har jag fått och den går inte bara mellan naveln och och blygdbenet utan även från naveln och uppåt. Har inte haft randen hela tiden utan den kom i vecka 26 ungefär.
Bebisen ligger just nu neråt iaf sen kan den ju fortfarande vända sig om den känner för det.
Jag upplever inte att livmodern går så högt upp, men har lite problem med höger sidas revben igen. Den sidan måste vara försvagad i muskulaturen.
Längtar som bara den efter Bebben nu!!
Idag är det 48 dagar kvar....


Bm-besök

Idag var det ju dax för det 6:e besöket hos barnmorskan och jag hade absolut inte behövt oroat mig nånting innan med tanke på drömmen tidigare.
Mitt blodvärde(Hb) var jättebra. Det låg på 137. Och det är inte ofta man har så bra som gravid. Good!!
Sen låg blodsockret stabilt på 4,2. Känns också skönt!!
Och det bästa av allt var att mitt blodtryck fortfarande håller sig på låg nivå... 141/79.. Jihoo!!
Och vikten var också bra. Bara 1 kg plus nu på 2 veckor, så nu är jag uppe i sammanlagt 17 kg plus.

Sen var det dax för magen att beskådas och jag hade vuxit 2 centimeter sen sist!!! Det trodde jag inte. Vilket nu ger ett SFmått på 31 cm. Så vi ligger så fint på normalkurvan fortfarande. :-)
Bebbens hjärta tickade på finfint och låg på 138 som dem senaste gångerna.
Sen kände hon efter lite mer noggrannt idag hur Bebben låg och hon konstaterade som jag gjort att Bebben ligger med huvudet neråt i bäckenet långt bak och med ryggen längs med min vänstra sida och fötterna på den högra. Jag har listat ut detta själv då Bebben ofta får hicka och det känns på den vänstra sidan och när dem hickar så känner man det starkast från deras ryggar nämligen.

Nästa besök är om 2 veckor igen.

Pengar på vift!!

När jag sålde min bil i somras så hade jag ju betalat in avgiften för Besiktningen redan och eftersom jag sålde bilen innan besiktningstiden så skulle jag ju få tillbaka pengarna. Sagt och gjort så skickade dem hem ett utbetalningskort till mig på 300 kr.
Kruxet var för att få ut så mkt av pengarna som möjligt så kunde man hämta ut det på Pressbyrån eller en 7-elevenbutik. När vi var i Sthlm så passa jag på att gå in i en sån butik men killen bakom kassan hade inte lärt sig hur man gjorde så han bad mig gå till en annan butik. Sen så glömde jag bort det där och vips så var det augusti och jag kom att tänka på pengarna igen och stanna till på Pressbyrån i Gävle och skulle ta ut pengarna. Då får jag se att sista datumet för att hämta ut pengarna har gått ut!!!!
Jaha typiskt!!!
Trodde ju det var kört så jag sura lite och sen var det ju bara att glömma o gå vidare.
Tills igår!!!
Då min kära syster läst på en sida att har datumet gått ut så kunde man kontakta dem som skickat ut pengarna och be dem skicka en ny.
Så det gjorde jag nyss och det var inga problem sa han i andra ändan av luren. Så inom 10 bankdagar skulle jag ha en ny avi sa han....  :-)

Sånt är roligt!!!!
 

Det händer grejjer

Idag vakna jag kl 6 och var piggelin. Mattias gick upp och gjorde sig klar för jobbet och jag låg kvar och läste ett avsnitt om smärtlindring i boken "Att föda".
Klev upp strax före 7 och gjorde M sällskap. Skjutsade sen han till jobbet men vi stanna och slängde pappersinsamlingen först. Skönt att bli av med den!!

Idag är det dax för ett besök hos BM igen. Sen efter det ska jag åka till Gävle en sväng och klippa mig och hälsa på på jobbet tänkte jag.

Igår efter lunch fick jag värsta rycket härhemma och satt och sydde i timmar. Så nu har jag åstadkommit ett påslakan och örngott åt Bebbens spjälsäng i samma tyg som jag köpte gardiner i.
Bild kommer senare...
Tvättade även upp Bebbens sängkläder och täcken och kuddar. Så nu har jag iaf börjat med det. :-)
M grejjade med högtalarkablarna så nu är iaf dem klar...
Jag behöver kanske inte säga hur min rygg/bäcken mådde igår kväll va efter timmar vid symaskinen??
Vetekudden var iaf min bästa vän...

Idag har vi en hel del mer att göra. Vi ska ut på jakt efter tapeter till barnrummet bland annat.
Är det nån som vet nån som är bra på att tapetsera förresten????
Vi vill helst slippa göra det själva men måste vi så får vi väl försöka iaf då... *ler*

Nu ska jag ta mig en till kopp the här och upp och mäta väggarna i barnrummet...

Drömmar!!

Man drömmer mkt tok som gravid lär jag säga.
I natt drömde jag att jag var till barnmorskan och hon var jättestressad och hade knappt tid för mig. Det enda hon gjorde var att mäta magen och den hade bara ökat en halv centimeter på 2 veckor. Men hon brydde sig inte om det för hon hade ju inte tid. Jag frågade henne om hon inte skulle lyssna på hjärtljuden men det skulle hon inte göra sa hon.
Jag fick inget gensvar hur jag än gjorde och det var en jätteotäck känsla.

Ska till barnmorskan imorgon igen och det kanske är därför jag drömmer så konstigt. För att man innerst inne är orolig på nått vis att bebisen inte växer som det ska och så...

Mitt första år som mamma/pappa

Denna bok har jag precis skickat efter från www.adlibris.com

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9189086821

Den verkar vara rolig!!!

12 års firande!!

Igår fyllde ju Lillebror hela 12 år, så vi åkte hem till mamma vid 15-tiden för att fira han.
Av mig o Mattias och bebben såklart, fick han 100 kr, 3-pack kalsonger, godis och en bok som heter "Pinsamt".Han fick mest pengar som också var typ det enda han önskade sig. Men då kan han ju köpa precis vad han vill istället så. Han räknade sina pengar flera ggr och var nog riktigt nöjd med summan... *ler*
Efter vi firat han klart åkte vi hemåt och myste resten av helgen som var kvar...

Idag kommer Mamma hit om ett tag, så jag ska strax gå och göra mig klar här för dagen. Sov visst länge idag och klev inte upp förrens närmare 10. Hihi!!


Shopping förmiddag!!

Ja det är vad jag ägnat min förmiddag åt. Begav mig till Köpis som precis alla andra. Men jag var ju där strax efter 10:30 och då hade inte så många hittat dit än. Skönt!!

Jag började med en tripp på IKEA och inhandla lite fler små allt-i-allo-småhandukslappar åt Bebben.


Köpte även en tvättkorg att ha nere i tvättstugan.
 
Dem två ihop så har man en mkt praktisk tvättkorg. Glömde köpa hjul till den så får ta det nästa gång.

Köpte även 3 st tidningssamlare att ha i våran nya hylla som vi köpte sist vi var där.


Så köpte jag även två lister som man sätter upp på väggen och ställer tavlor på.


Så nu ska vi få fint härhemma... :-D


Sen vart en genomgång av Köpis och det enda jag hitta där var en rouge, slingmedel och ett par snygga hängselbyxor åt Bebben.
Sen for jag vidare till Owe Jansson en sväng och där hitta jag en prickig fleecefilt åt Bebben och en löpare att ha på nya hyllan i datarummet.
Jo och så köpte jag två oljemålningstavlor, fast det är ej målat på dem utan jag ska fästa tyg på dem har jag tänkt.Ja det var väl min shopping det i stora drag.

Börja nästan gråta inne på Owe Janssons idag förresten. Det kom en man och ropade högt i affären att en liten tjej vid namn Emma letar efter sin mamma. Mamman dök upp och när lilltjejjen återsåg sin mamma så börja hon stortjuta och jag nästan likaså... Haha!!! Jag sprang bakom en hylla och torka fort mina tårar och försökte lugna ner mig. Jag är hopplös!!!

Nu ska lillebrors presenter slås in och sen ska jag fixa lite mer härhemma har jag tänkt, om orken finns sen såklart.


Ett litet tips!!

Milda har visst nån kampanj nu där man får 3 nummer Gratis av tidningen Hus & Hem om man köper 2 valfria Milda produkter i tetrapack.
Och det bästa av allt man behöver inte klippa bort EAN-koden och skicka in, utan snabbt och enkelt via nätet knappar man in koderna.

http://www.milda.com/SE-New/index.asp

Jag hade 2 produkter hemma som jag har knappat in nu. Perfekt!!

liten blir stor...

Idag klev jag upp strax före 7:30 och fikade frukost med älsklingen. Ibland kan man helt enkelt inte sova längre.
Härligt att solen skiner idag igen iaf. :-)
Igår var vi ju på sista delen på föräldrautbildningen så nu är vi redo att få barn.. Hihi!!
Nja kanske inte riktigt än då... Vill ju bli klar med barnrummet och tvätta upp Bebbens kläder och så innan.. Men sen så är den välkommen närsomhelst efter vecka 38, då den ju faktiskt är färdig och klar därinne... :-D

I helgen ska Lillebror grattas. Tänk att han redan går och blir 12 år. Känns inte alls som att det var längesen mamma kom hem med det där lilla knyttet från BB. Jag älskade att ha han liggandes på mitt bröst när jag låg i soffan och kolla på tv. Så underbart sätt att snusa bebis på.. :-)
Och nu är han en stor kille som nästan är på väg att bli tonåring och själv strax ska bli morbror och får snusa på bebis.. hihi!!
Ja helt otroligt vad tiden går fort!!!

Idag är det en skön fredag som ska få gå i mysets tecken. Ja jag bara älskar att mysa på alla dess olika sätt.. och hösten är en perfekt årstid för det... :-)

I´m so in love!!!!

Grav vecka 33

Vecka 33


Bebisen
 - Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar "hon" ljus och mörker, dag och natt. Underhudsfettet lagras upp. Nu börjar "hon" kunna reglera sin kroppstemperatur.


Du
- Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt just nu och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du är orolig.


Ska jag öka ännu mer nu alltså. Pust!! Man börjar känna sig ganska osmidig och tung. Sväller lite i benen och får fina strumpränder.
Bebisen verkar må bra därinne och bökar runt så gott det går. Speciellt när man ska till att lägga sig och vila. :-)


Onsdag hela dagen...

Här sitter jag och ska summera dagen tänkte jag.
Vaknade vid 7:15 då älsklingen klev upp men jag låg kvar och somnade sen om vid en 8 och sov till 9:30, men klockan var 10 när jag bemödade mig att kliva upp. Ingen bebbe vaken än då. Bara jag!! Sömntuta till bebis idag tror jag... *ler*
Strosade runt härhemma i myskläder och fick sällskap härhemma på lunchen av älsklingen. Han har mkt nu i huvudet som snurrar i och med nya jobbet han började på i veckan. Men man kan ju inte kunna allt från början så är det ju. Det står nog inte på förrens han är lika duktig som dem andra där, om än inte lite bättre.. :-D 

Therese ringde vid lunch och fråga om jag vela komma hem till henne och hälsa på idag och fika lite. Men jag hade ju ingen bil och att cykla så långt är nog inte att tänka på nu med mitt bäcken. Så det får bli en annan gång när jag har bilen.
Istället tog jag cykeln i sikte mot Coop och ÖB. På vägen dit träffade jag på Jenny som var mäkta imponerad av att jag fortfarande cyklade. :-) Ja fast den lilla sträckan går ju bra och är precis vad jag orkar med känner jag.
Stannade till på ÖB först och där hade dem plockat fram julen. Mys!!!
Inhandlade julmust, mossa till adventljusstaken och svampar/bär att ha i som dekoration, lite julsnören, after-eightask och julskum. Jag vill ju som sagt ha det mesta sånt klart innan bebben kommer.
Cyklade sen hem nöjd och belåten med mina fynd. Men sen så var det soffan som hägrade och en välförtjänt vila.

Har gjort chokladbollar idag, vart så sugen på att göra nånting och tänkte ett tag baka lussebullar, men jag väntar en vecka till med dem... Hihi!!!
Myste i ett bad medans M var och träna innebandy och när han kom hem så åkte vi och handla kinamat. Mums!!
Så har legat i soffan nu sen dess och läst tidningar och M har kollat på fotboll.
Har haft som mensvärk här på kvällen och då är det skönt att bara ligga och inte göra nånting. Men nu verkar det ha släppt för den här gången iaf.

Imorgon ska vi på sista delen av föräldrautbildningen också för den delen. Ska nog ta och ringa BB också så vi får ett datum att åka dit och kika. *mys*

Näe nu är det snart dax för sängen här.
Ha en skön natt!!!

Bedtime!!!

Strax är det dax för mig och bebismagen att gå till sängs. Har haft en ganska jobbig dag med värk i bäckenet.
Jag som varit så glad för att jag känt mig någelunda bra här i några dagar men igår slog det till igen.
Känns så trist att känna av värken så fort man vaknar och inte ens hunnit belasta bäckenet än. Men det är ju hormoner som luckrar upp bäckenet och en bebbe som trycker på oavsett om jag står, går eller ligger så det är ju inte så konstigt iofs.
Så ikväll har micron gått varm för att värma min älskade vetekudde. Tur jag har min älskling som passar upp på mig. Just nu är han på träning och springer av sig lite. Längtar tills han kommer hem och kryper ner i sängen. Hoppas jag bara håller mig vaken tills dess.. Hihi!!! Svårt att lova sånna saker nu förtiden.. *ler*

Näe nu kallar sängen här!!!


Vilket uppvaknande!!

Vaknade imorse med jordens sendrag i vänster vad. For upp ur sängen som ett skott.. Eller hehe...ja så snabbt det går när man är lite otymplig då.
Vilket välkomnande till en ny dag.. :-D

Så vad ska man hitta på idag då??
Hmmm... ja jag blir nog bara hemma iaf, igår var jag på vift mellan 10:30- 14:00 så det ska bli skönt att bara vara hemma idag.
Tänk vad fort man blir slut nuförtiden. Så lite som behövs för att man ska känna sig trött.
Igår sov jag middag i soffan i nån timme och ändå hade jag inga som helst problem att somna igår kväll.. *ler*

Kanske att jag ska ta tag i att börja sy påslakanet till Bebben idag..??..
Ska iaf börja med att gå upp till min pysselhörna och slå in lite födelsedagspresenter och julklappar.
Skoj!!!


Slappt värre...

I natt har jag sovit sisådär. Vakna och var kissis flera ggr,men det är bara att kliva upp det.
Sen fick jag som världens mensvärk som vägrade släppa utan det satt i länge.  Ajajaj!!!
Livmodern som tränar inför dem riktiga värkarna. Puh!!
Men det släppte efter ett tag och jag kunde snällt få somna om igen.

Upp tidigt idag iaf, då jag ska iväg till Balkefors om ett tag. Men sen ska jag bara hem och vila och ligga på soffan ett tag. :-)

Helgen har varit ganska lugn. I fredags kväll åkte vi in till IKEA för att handla bokhylla till datarummet. Svärmor var också med, hon skulle inhandla julgrejjer att dekorera skyltfönstret i affären med.

I Lördags städade vi huset. M dammsög och jag torka golven. Så höll vi på lite i barnrummet och konstaterade att måla väggarna kommer inte att bli nå bra, så nu ska vi förmodligen tapetsera istället.
Gick sen till Fagge o Sara som köpt radhus lite längre ifrån oss, men ett precis likadant. Och dem höll på att totalrusta det och shit vad dem har att göra för ett tag framöver. Pust!!!

På kvällen kom Nisse o Susanne o vovven Sally hit. Det var landskamp i fotboll på tvn som killarna gärna vela se. Så vi kika allihopa och så åkte jag o Susanne och köpte lite mat i pausen.
Vi åt oss proppmätta och sen åkte godis och chips-skålarna fram. Vi kikade på lite tv och prata en massa. Sen var det dax för sängen för oss alla och Årsundabesöket åkte hem till sitt.

I Söndags var jag riktigt slö o slapp. Gjorde inte många knop innan det vid 15 var dax att åka till Årsunda där Mattias hjälpte sin brorsa med att flytta en megatungtv och ta in den nya dem köpt. Svärmor var också där så vi snabbfikade litegranna innan det var dax för oss att åka då M skulle ha samling inför matchen.
Jag släppte av M och åkte sen o handla lite mat. Sen slappade jag HELA kvällen igen. Skönt!!!

En riktig skön slapphelg!!!Idag...

är det 58 dagar kvar till beräknad förlossning. +/- 14 dagar.....

Snart så har vi vårat älskade knytte hos oss... :-D

Första snön!!

Idag vid lunchtid föll dem första snöflingorna här utanför vårat köksfönster. Mysigt men oj så kallt det var ute. Brrr!!!
Men mest blir det ju bara vått och slask ute nu på vägarna. Not nice!!!

Åkte upp på stan till kl 13 och gick och luncha med Susanne som vi ju bestämde tidigare i veckan.
Det var jättetrevligt som alltid och vi prata en massa och mumsa i oss en stoooor kycklingsallad. Fast inte allt fick plats i min mage. Hihi!!

Sen gick jag och hälsa på svärmor i affären innan jag åkte och tanka bilen och lite stressad hämtade upp M utanför jobbet. Sen bar det iväg till Föräldrautbildningens del nummer 2.
Idag prata dem lite mer om förlossningen och eventuella komplikationer som kan uppstå. Samt även smärtlindring. Känns skönt att ha lite mer "kött på benen" om det så att säga...
Pratade även om för tidig födsel och så.

Nu ska jag ta och göra mig lite korv med bröd här och krypa upp i soffan och mysa framför tvn under en filt...

Grav vecka 32

Vecka 32


Bebisen
 - Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan.
Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.


Du
 - Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydrat ladda. Från 32:a veckan träffar du barnmorskan varannan vecka. Dags att anmäla dig till föräldrarkursen.

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten.
Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna.
En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.Föräldrakurs går vi ju på redan. *ler*
Ska dock ringa och boka tid att få komma till BB och kolla. Ska bli kul!!
Sparkarna har avtagit och är mer som knuffar och buffar därinne. Kan ana att det är riktigt trångt därinne för Bebben.
Har känt i förrgår att jag hade som lite mensvärk men det gick över rätt snabbt. Så det var kanske förvärk alltså jag kände då med andra ord. Bröstmjölk läcker jag ju ibland redan sen ett tag tillbaka... haha!!
Nu är det inte lång tid kvar......


Löv i mängderSå var man nyss inkommen efter lite lövkrattning. Shit vad löv det finns och mer blåser det ner hela tiden också. *ler*  Vela ut och göra nån nytta och få friskluft så jag kombinerade detta lite. Men i min egen lugna lilla takt så att bäckenet håller. :-)

Pappa kom förbi en sväng och kollade på barnrummet och gav lite tips hur vi ska göra. Sen satt han upp uttag i taket så vi äntligen kan få upp taklampan i sovrummet.

en del avklarat

Tusen tack till alla som lämnade kommentarer i förra inlägget. Dem värmde verkligen och var precis vad jag behövde!!! Känns lite bättre nu iaf och det är skönt!!

Igår var jag iväg till Valbo en sväng och inhandla en del julklappar och presenter.
Så nu har jag mammas julklapp klar och en del av pappas. En del av syrrans present är också klar för den delen.
M har också fått lite inhandlat till sin födelsedag.
Så nu är jag en bit på väg... Jihooo!!

Sen höll älsklingen på med rusten medans jag laga mat. Det där barnrummet är besvärligare att rusta än vi trott.
Så idag ska pappa komma och kolla lite och se vad han tycker vi ska göra.
Vill ju så gärna ha det klart snart så man kan sätta upp spjälsängen och byrån och göra fint därinne... *mys*

Imorgon ska vi ju på andra delen av föräldrautbildningen, ska bli spännande.
Men före det så ska jag luncha med Susanne på stan imorgon. Ska bli trevligt! Var ju ett tag sen sist vi sågs. :-)

Nu ska jag gå och fixa lite härhemma...

en lipsill

Idag klev jag upp med Mattias, kunde inte sova längre.
Har dem senaste dagarna mått sisådär inombords. Börjar känna mig stor och klumpig och det medför sig en del tankar och funderingar. Och en massa gravidhormoner flyger runt i min kropp och fjantar till mitt mående....
Klart att jag vet att man går upp i vikt när man är gravid, det hör ju liksom till. *ler*
Älskar min mage det lovar jag och jag älskar innehållet ännu mer.. :-D
Det får bli en kamp mot kilona när Bebben är ute. Man blir ju inte direkt smal på en gång.
Utan det blir nog till att kämpa en del. Hoppas bara mitt bäcken blir bra tills dess så jag kan motionera som jag vill.
Har en underbar sambo som stöttar mig och berättar hur underbart fin jag är som gravid. Blir så glad av att höra det och självklart så gråter man ännu mer då. Lipsill som man är....
Jag längtar så tills vi äntligen får möta vår lilla prins/prinsessa och bli en egen liten mini-familj.
Och det bästa av allt är att jag kommer att ha den bästa pappan i världen till Bebben.
Jag älskar er båda såååå mycket så orden inte räcker till!!!Måste ju säga också att jag mått superbra hela graviditeten och mitt mående har varit över förväntan bra. Trodde alla hormoner skulle ställa till det ofta för min del, då dem gjorde det innan. Men tydligen mår jag bättre hormonellt som gravid.... Hur det kan vara. Så att jag mår så här nu det kan jag ta..... *ler*

Bm-besök

Nyss hemkommen från barnmorskan.
Idag vägde jag 78 kilo. 16 kg plus sen inskrivningen. (14 egentligen, då jag vägde 64 när jag vart med barn, men gick ner pga att jag spydde och mådde så illa i början) Mer kilon lär det säkert bli också....

Mitt blodtryck var superbra!!! Jihoooo!!!
Bltr 144/72
så "lågt" har jag aldrig haft. Hon trodde det berodde en hel del på att jag inte jobbar nå mer. Utan bara är hemma och har det bra. Och det kan nog stämma en hel del!!

Sen var det dax för magen att mätas och mitt SF-mått idag var 29 cm, vilket innebär att jag vuxit hela 3 cm sen sist. Och nu ligger jag på normalkurvan igen.. :-)
Bebbens hjärtljud var 138 slag/minuten.
Jag fråga om hon kunde känna hur bebben låg i magen och hon tyckte sig känna att h*n låg neråt med huvudet just då. Och det tror jag också. Märks direkt på blåsan när bebben ligger med huvve neråt. Jag blir kissis på en gång efter att jag varit och kissat. *ler*

Nu ska jag och Bebben ta och lägga oss i soffan och vila eftermiddagsluren.... :-D

En dagens mage:


Kvällspigg liten rackare...

Har börjat tänkt lite på Bebbens sov/vaken rytm och kommit fram till att Bebben är en riktig kvällsbebis. Kring 21-23-tiden är det nästan alltid full rulle i magen.
Det sägs ju att som Bebben är i magen kommer den ungefär att vara när den är ute också.
Då verkar vi få en ganska lugn bebis men som gillar kvällar... :-)
Det blir pappan o Bebben som får roa sig på kvällarna, så får mamman gå och få sin skönhetssömn... Hihi!!


8 oktober...

...och en ny vecka är på intågande.
Denna vecka ska jag försöka hinna med lite nyttoprojekt har jag tänkt.

* Ska bla sy påslakanset till Bebben i samma tyg som gardinerna jag köpte till barnrummet förut.
* Ska sy en ny madrass till Bebbens vagga.
* Ringa lillebror och be om en önskelista för present/julklapp.
* Sen ska vi ju såklart fortsätta rustandet av barnrummet.

Vi ska även till Barnmorskan idag kl 13:30 och på andra gången av föräldrautbildningen på torsdag kl 15-17

Så det finns ju lite att göra den här veckan om man vill... hihi!!!

Sista veckan som sjukskriven. Går på havandeskap på söndag. Fast det gör ju ingen skillnad just nu för min del iaf så...


Massor av magar..Var ju på Föräldrautbildning i torsdags och det var skoj att träffa andra gravida par, men det var ingen av dem som skulle ha barn i december som oss utan dem flesta skulle ha i januari och början på februari. Det var lite trist...
Skönt att se andra med stora magar iaf.. hihi!!
Vi fick välja ut en bild som vi skulle berätta varför vi tagit och sedan presentera oss. Sånt tycker jag är lite småjobbigt, men det gick bra iaf.
Sen gick dem igenom hur det går till vid en förlossning. Dem visade med bilder och docka och bäcken. Var intressant att få höra hur det kan vara och så. Ska fortsätta mer om det nästa gång.
Bebben levde rövare i magen den sista timmen och trodde nästan den var på väg att ta sig ut där ett tag....Haha!!

Efter föräldrautbildningen så åkte jag, Therese och Stina in till Gävle för at där möta upp Sandra och Jenny. Vi skulle träffas och äta gotta och prata. Så vi hamnade på "Coffee Java". Mitt älsklings ställe!! Dem har sååå grymt god grillad focaccia med kyckling/fetaost där.. Mums!!! Vart en varm choklad till det. Mumma!!!
Vart en del prat om graviditet och så då 3 av oss är gravida... *ler*

I fredags så åkta jag o hämta upp mamma sen begav vi oss in till Köpis på shoppingtur. Mitt mål var att handla en del julklappar, men kom ju på att jag förrutom dem har en hel del i familjen som fyller år inom kort som jag lär hitta presenter åt också. Lillebror 21 okt, Linda 4 nov, Pappa 6 nov och Mattias 11 nov.
Jag hittade iaf present åt pappa och en del av Tims present. Åt älsklingen vet jag kanske vad jag ska köpa iaf. :-D
Men till syrran vet jag inte än och inte resten av lillebrors present heller. Så jag ska fundera lite till...

Skulle vara jätteskönt att ha julklapparna klar till senast slutet på november.
Nån med tips på vad man kan köpa till en Lillebror på 12 år???

Igår så var jag bara hemma. M åkte och spela match i Falun och jag fick sen besök av Syrrorna och Jerker. Trevligt!! Vart en ganska tidig kväller igår för oss. Trött!!

Idag så har jag bara lallat runt i myskläder. M påbörjade spacklingsarbetet i barnrummet och jag slog inte lite presenter o julklappar. Har nyss ätit mat och kikat på Mordkommissionen från i fredags. Fy så sorgligt det var!!! Tårarna rann och jag kura in mig i M och vela inte kolla nå mer.
M ska kika på fotboll med nån kompis härhemma strax och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på än. Orkar inte rikitgt göra så mkt faktiskt. Ett bad ska jag nog ta iaf. Mys!!!


Bara...

69 dagar kvar!!!!

Grav vecka 31

Vecka 31

Bebisen - Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. "Hon" kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.


Du
 - Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vaten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.


Tror våran bebis ligger mest i sidled av vad jag kan känna själv. Men ibland lägger den sig nedåt och trycker på mammans blåsa så hon får springa och kissa var och varannan minut.. ;-)
Bebis växer så det knakar, men än har den lite kvar att växa innan den får kika ut.
Denna vecka ska vi på första Föräldrautbildningen, närmare bestämt idag.


Bullmamma??

Fick sån lust att baka bullar, så jag tog tag i den saken och nu har jag degen på jäsning. :-D
Det är ju faktiskt "Kanelbullens dag" på torsdag så jag laddar upp inför den.... Hihi!!På torsdag ska vi förresten också på våran första Föräldrautbildning.. Spännande!!!

Barnvagnen på plats!!

Igår inhandlade vi barnvagnen. :-)
Det vart en Cango Nizza Highline. En choklad-färgad.
Det var leveransfel på dem helsvarta som vi också funderat på. Så det vart en brun.
Men den är jättefin!!!

Jag har ägnat förmiddagen idag åt att sätta ihop den och det gick ganska smidigt.
Så har jag provbäddat med åkpåsen och det blir nog bra. Varmt o skönt om inte annat.. Hihi!!!
Det enda jag inte finurlat ut än är hur myggnätet ska sitta... *ler*
Men vet att jag läst i en tråd på ett forum förut att det var fler som undra hur det skulle sitta så jag får ta och leta upp den tråden så löser sig även det... :-D

  
Vi beställde även ett skötbord till badkaret och fick ett jättebra pris på det, annars hade vi tänkt köpt det begagnat.

Tvättbjörne basic
Sen köpte vi även en spegel att ha i bilen så man ser bebisen om man kollar i backspegeln.
Vi ska ju ha våran juvel i baksätet då det är airbag inkopplat i fram. Så då är en sån spegel mkt praktisk att ha.
Han som har affären hade en sån själv i sin bil som vi fick provsitta och kolla i och man såg ju bebisen jättebra.
Och en badbalja med urtappningsventil vart det och så köpte vi ett spjälskydd som är helvitt och 30 cm högt.

Så det vart en del grejjer. Men så fick vi bra priser också...

Pojke eller flicka??

På vårat kylskåp härhemma har vi satt upp en lista med olika namnförslag som vi har till Bebben och har även nu lagt till där man får gissa kön... :-D
Så dem som känner sig manade att våga sig på en gissning får gärna göra det här också...

Så???Nyckelletande!!

I helgen vart det inge rust av barnrummet.. I lördags hann vi inte och igår (söndag) så var vi sååå trötta.

I Lördags skulle vi ju vara barn/hundvakt och vi åkte ut till Årsunda först på förmiddagen för att reka av lite innan passningen började.
Sen åkte vi hem till Sandviken igen och gick en snabbis på stan. Det var ju Stora Träffen, men inte var det många stånd inte...
Vid 15 kom dem med Felicia och vovvsingen var kvar hemma i Årsunda.
Vid en 16 åkte vi mot Årsunda och stannade till och handla på ICA där. Väl tebax inne i bilen så började jag fundera vart nyckeln hem till dem var nånstans. Shit!! Den fanns ingenstans så vi antog att den blvit kvar hemma i Sandviken. Så vi vände och åkte tillbaka. Men ingen nyckel hemma heller... ???..
Vi letade överallt inne och i bilen och även på parkeringen men INGEN nyckel!!!
Dessutom spöregnade det så vi vart dyblöta allihopa...

Tiden den gick ju och vi hade ju Prinsen som var ensam därhemma i Årsunda... Shit!!
Men extra nyckel fanns som vi var på väg att åka och hämta, men innan det så stannade vi till på ICA igen och jag gick in och hörde om nån lämnat in ett par nycklar och mycket riktigt så hade dem nycklarna där!!! Jihoooooo!!!
Så nycklarna var alltså där vi startade letandet från början... Gah!!!
Dem måste ha trillat ur när Felicia klev ur bilen... Så det kan gå ibland, men skönt att allt löste sig iaf.

Så det vart ju ingen mysstund före maten som vi tänkt haft.
Nu var det snabba bud som gällde med att få maten fort på bordet och ut och rasta vovven.
Mätta och belåtna satt vi oss i soffan sen och myste med lite godis innan det var dax för Lilltjejjen att gå och sussa.
Inga problem att natta henne inte. Hon somna som en stock...
Efter ännu en rastning av vovven gick vi också och la oss.

Starx före 5 kom F in till oss och vela ligga inne med oss. Så hon kröp ner mittemellan oss och låg och försökte somna om, men det gick inte så bra. Så tillsut satte vi på en Nalle Puh-film åt henne som hon låg och kika på.
Sen vart hon hungrig, så M klev upp och gav henne lite att äta. Sen låg vi allihop i sängen tills klockan vart strax före halv åtta. Då var hon hungrig igen och denna gång på riktig frukost. Så då var det bara att kliva upp....
Kan ju säga att man var rätt mör där...

Vid en halv tio överlämnade vi vår passning till mormor och morfarn, då M skulle spela match på fm.
Jag slängde mig i soffan och sov som en stock fram tills kl 13 då jag ställt klockan.... Man blir ju så konstig i huvve när man får så lite sömn, så hela dagen igår gick man som i ett töcken.. Vart inte många knop gjorda för min del inte.

Borta bra men hemma bäst.. hihi!!