Förberedelser

Igår inhandla vi en skötväska till Bebben. Fast det är ju ingen riktig skötväska utan en vanlig väska men som många använder som skötväska. Tydligen ska den vara väldigt bra med många olika fack.
Och hittills av vad jag sett på den så verkar den kunna funka perfekt. Och till en summa av bara 99 kr också.. Billigt!!
Det vart en svart, passar till det mesta, men är jag nöjd med den sen så kan det ju hända att man investerar i en till fast med lite mer färg. Men det efter att Bebben gett sig till känna med kön och allt.. ;-)

Denna vecka...

...så har det hänt en del.

I Måndags var vi till BM. Sen var jag till Gävle med Anna och gick runt där i massa affärer.

I Tisdags cykla jag upp på stan och luncha med älsklingen och sen mötte jag upp Therese och vi strosade runt lite och stanna till vid Marangoni och tog oss en välförtjänt fika. Cykla sen hemåt och invänta sambon, sen for vi in till Gävle och hämta våran nyköpta bil... :-)  Så skön å sitta i och köra!!!
Stannade till på Köpis och uträtta lite ärenden.

I Onsdags kom Sandra förbi och hälsa på. Hon hade även Fronda med sig. Sen åkte jag o sambo in till köpis igen då vi skulle lämna igen dvd:n vi köpte förut som inte funkar som vi vill.

I Torsdags (igår)  var jag till sjukgymnasten. Fick 2 nya övningar att göra i den mån jag orkar.
Hela den här veckan har jag ju fått avbokat vattengympan då jag i tisdags fick så ont i revbenet på höger sida.
Ringde BM i onsdags och hon trodde inte det var Bebben som legat och tryckt eftersom jag kände det så tydligt på utsidan och ganska långt bak. En muskelsträckning?? Gallan??
Hon tyckte jag skulle ringa rådgivningen för att få komma till min läkare. Sagt och gjort, men där bad dem mig bara att avvakta. Och så gav hon mig lite råd på kost jag skulle undvika utifall att det nu är gallan. Så skulle jag höra av mig om jag vart värre. Men det har jag ju inte blivit tack o lov.
Snarare att det känns mkt bättre nu. Är trycköm men det gör inte ont att skratta och så.
Sjukgymnasten trodde att det kunde vara en överbelastning på en muskel, då jag ju blivit tyngre och så iom graviditeten. Så det låter ju troligast tycker jag... *ler*
Igår åkte jag en snabbis sväng in till Valbo igen.. hihi!! Men denna gång var jag till Owe Janssons och på IKEA.
Hade hört att julsakerna kommit upp på IKEA så det var enbart därför jag vela dit, men icke sa nicke.... inte en julpryl hade dem framme... Sen hem o hämta M från jobbet innan han åkte och träna.

Idag har jag inga planer än iaf...Men det lutar åt att jag bara är hemma. Har farit o flängt en del nu så då kan det vara skönt att bara vara hemma och mysa runt.

Imorgon ska vi vara hundvakt och barnvakt ute i Årsunda och sova kvar där.
Så ska vi väl förmodligen börja riva tapet och spackla lite i helgen å...


Grav vecka 30

Vecka 30


Bebisen
- Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.


Du -
 Måttet på livmodern är ca 28-31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

Ja kullerbyttor det slås det härinne om kvällarna och nätterna. Råkar jag ligga lite mer på mage så buffar bebisen direkt och tycker nog att jag ska ändra ställning.. Råkar jag ställa nånting på magen som t.ex tv-dosan eller en skål så slår det nästan aldrig fel att Bebben försöker buffa bort den...


Smärta

Igår fick jag så ont i min högra sida i höjd med revbenen och det vela aldrig ge med sig utan vart bara värre och värre. Var jätte trycköm på en punkt på revbenen och så gjorde det ont när jag skratta eller gjorde en hastig rörelse.
Idag känns det lite bättre men jag är fortfarande trycköm.

Förmodligen är det Bebben som legat och tryckt uppåt revbenen och sparkat mig. Buse!!!
Är trångt åt h*n nu stackarn!!

Förlossning

Igår på "Sjukhuset" var det om en tjej som skulle föda barn. Man fick följa henne genom hennes förlossning. Och hon hade verkligen en jättego barnmorska vid sin sida. Jag grät en hel del när deras bebis kom ut och las på hennes bröst.
Shit vilken upplevelse!!!

Jag funderar ju en hel del på våran förlossning. Men än så länge så känns det ganska lugnt ändå.
Tankar som att klarar man det, poppar upp?? Men det är ju klart att man klarar det. Med peppning och stöttning och ett jävlar anamma så ska det gå. :-)
Jag är inte den som ger upp i första taget. Men att ha sådär ont skrämmer mig lite, men man klarar ju det också...
Ut ska du ju lilla älskade Bebbe så vi kan få rå om dig och älska dig!!Jeans på rea

Igår åkte jag o Anna in till Gävle och strosade runt på stan där.  Jag var ute efter ett par mammajeans, då jag inte har nånting nästan att sätta på mig nu när det börjat bli kallt ute.
Inne på Lindex så hängde det en stor skylt vid mamma-avdelningen som det stod " Alla MOM-byxor 249 kr".
Snacka om perfekt!!
Hittade 2 par jeans som jag vela så nu fick jag 2 par för 498 kr. :-) Annars kostar ett par 399 kr. Så det kallar jag rea.. :-D
Inte kom jag i 36:orna heller utan lära ta strl 38 för jag anar att jag inte riktigt vuxit klart än heller... Hihi!!
Vi avslutade shoppingen med en fika och det var sååå skönt att få sätta sig ner en stund då.
Orkar inte med shoppingturerna på samma vis nå mer känner jag.. Ajajaj mitt bäcken!!
Så igår kväll fick jag avboka min vattengympa och ska ta den på onsdag istället.

Idag åker vi in och hämtar hem "The car"... Jihoooo!!

BM-besök

Ja idag var det dax för ett till Barnmorskebesök.

Mitt blodtryck låg bra idag 140/80 ,
men hon vill att jag kommer på tätare kontroller nu så det blir till att gå dit varannan vecka nu.
Skönt att dem kollar upp mig extra när jag ligger lite på gränsen hela tiden.
Vill ju absolut inte att nå hemskt ska hända vår lilla älskling därinne.
Skulle jag börja känna mig konstig i huvve och få tryck i huvudet och huvudvärk så skulle jag kontakta antingen henne eller förlossningen för undersökning. Men det får vi hoppas att vi slipper...

Mitt järnvärde låg på ungefär samma som sist, 126, så järntabletterna har gett effekt. Bra!!

Och vågen den pekar uppåt som vanligt. Har nu gått upp 13 kg sen inskrivningen... Men BM höjde inte ett dugg på ögonbrynen för det, så det är väl normalt då.
Med mina kilon tycker man ju att jag bör ligga över normalkurvan men icke sa nicke. Sist låg jag precis på den och nu låg jag under den.
Hade ett SF-mått nu på 26.
Men hon sa att det var mellan 26-27 men att hon skrev 26. Så därför jag hamnade under normalkurvan.

Frågan är nu vart sitter mina alla extra kilon??
Det enda jag ser med blotta ögat är ju magen såklart och lite i ansiktet och brösten såklart... Haha!!

Så fick vi höra Bebbens hjärtljud och dem var 138 har jag för mig.
Bebben tyckte inte om den där grejjen hon lyssnade med, utan riktade in en rejäl spark mot den. Sen buffa den runt därinne kände jag... *mys*

Nu längtar vi massor!!!!

En snygging i familjen!!!

Så vad har hänt sen sist??

Jo vi har gått och köpt en bil... :-)
En Saab 9-5 2,3T Linearsport combi- 04:a
En svart snygg sak... *blink*

Vi har ju kikat runt lite på olika bilar, men fastnade tillslut för Saab ändå.. Hihi!!
Vi har ju båda kört Saab:ar som senaste bilar och med starka motorer. Så att byta ner sig kändes inge vidare så därför unnade vi oss en Saab igen. Så kan både vi o Bebben åka säkert.
Ska hämta bilen på tisdag, då dem ska sätta i motorvärmare först i den. Ett krav från våran sida.. :-)

Sen nu i helgen så har vi "gjort höst" härhemma i vårat radhus. In med allt i förråden och så passa vi på att göra en storrensning av förrådena på samma gång. Mkt blev det som ska slängas. Tänk vad man samlar på sig!!

Sen har vi börjat renoverat barnrummet också. Målning av taklister och tak är nu gjort. Två strykningar vart det. Har en duktig målare härhemma vid namn Mattias... *love*
Så nu är vi på väg iaf.
Ska inhandla en kofot så vi kan bryta bort golvlisterna som ska bytas ut mot nya fina istället.
Golvet har vi blivit erbjuden en fin plastmatta som liknar ekgolv. Ska åka och kolla på den och se om vi vill ha det.
Plastmatta är ju vad dem rekommenderar i barnrum då det inte är lika hårt och halt för dem små liven.
Sen var det det där med väggarna bara. vet inte riktigt än hur vi ska bete oss med dem. Om vi ska göra ett försök att spackla och så och sen måla som vi tänkt eller om det är lönlöst och vi lär ta till täcktapet på en gång??
That´s the question!!

Igår fick vi besök av Perra o Karin och lilla Joel. Lilleman han for runt överallt och vela inte vara mkt still han inte och dra och slita i sånt man inte får är ju helt klart roligast. Hihi!!
Ja det är bara att börja vänja sig. För om 1 år har vi en precis likagammal skrutt härhemma som vill utforska världen. :-)

Sen det bästa av allt nästan, ja förutom bilköpet då, är att Försäkringskassan ringde i fredags och vela prata med mig om min sjukskrivning. Så jag fick berätta lite om vad mitt jobb innebär och hur mitt onda påverkar mig att inte kunna jobba heltid nå mer.
Var en jättetrevlig kvinna som ringde iaf och hon var väldigt förstående, så hon godkände min sjukskrivning fram till min havandeskapsledighet börjar.
Så en STOR sten föll från mitt hjärta och jag kan sluta oroa mig för det och ha ont i magen. Tack!!!

Nu ska jag ta mig en dusch och sen mysa kvällen lång med min underbara sambo

Ute ur Idol

Tyvärr gick det inte så bra för Tomas i Idol. Trist!!
Men han tog sig ju vidare till dem 55 bästa iaf och DET är verkligen nått man kan va stolt över!!
Här är det sista framträdandet med Tomas och 3 andra killar...


http://www.tv4.se/player/categories.aspx?progId=164074&itemId=&treeId=30246&displayTreeId=

Grav vecka 29

Vecka 29


Bebisen
- Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och "hon" väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och "hon" trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.


Du
- Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8.5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

Oj bebisen är redan 37 cm lång. Jisses!! Fast det märks att det är jättetrångt därinne nu. Minsta lilla Bebben rör på sig så känns det. Och speciellt om den byter ställning då gungar hela magen.
Älskar att ligga och titta på magen när Bebben bökar därinne. *mys*
Ska mäta magen på måndag så får vi se vad den ligger på nu.


Go Tomas!!!

Hejja!! Tomas gick vidare i första utgallringen i IDOL. Trist bara att man inte fick höra han sjunga idag...
Så overkligt att se han på tv sådär. Hihi!!!

Oh my lord!!

Nu är det bara 84 dagar kvar tills beräknad förlossning!!!

Fatta det är ju ingenting nästan ju. Kommer att gå tokfort!!! Hjälp!!! Haha!!!

Kan inte riktigt fatta att vi ska ha en liten bebis härhemma hos oss nu till den här julen som kommer.
Så våran Julafton vet vi ju inte ännu hur den kommer att se ut. Beror på om Bebben behagat tittat ut än eller hur man mår. Fara och flänga med en liten nyfödd känns ju inte sååå lockande direkt. Men samtidigt vill man ju också träffa alla och mysa och umgås. Sen är julen fler dagar än bara själva Julafton också så...Ja vi får se hur det blir, den här julen blir det Bebben som bestämmer helt enkelt.. Hihi!!

Har suttit nu och kollat på Försäkringskassan och trixat med dagar hit och dit och knåpat ihop ett preliminärt "vara-hemma" schema för oss. Som vi lagt det nu blir jag hemma dem första 8 månaderna, så tar M semester så är vi hemma allihop och sen går M hem 4 månader och sen går jag hem igen 2 månader. Sen får Bebben börja på dagis. Och vi fick dagar kvar dessutom som vi ska spara tänkte vi, som man kan ta ut om man vill göra en resa eller så tillsammans och ta ut kring sommar/jular.
Mkt pyssel för att få det bra och inte förlora alltför mycket pengar på att vara hemma... Mkt med det där!!!
Uppe före tuppen!!

Nu har jag i 2 nätter i rad vaknat kl 4:15 -4:30 och inte kunnat somna om. Inatt hade jag sällskap av min käre sambo som inte heller kunde somna om. Så vi låg och prata och kika på lite tv. Så idag sov jag ända till 9:30, men halvslumra till kl 10 då jag gick upp...
Igår natt var det värre då låg jag vaken ensam till ca 5:30 innan jag somna om, sen klev jag upp 7:45 då jag skulle skjutsa M till jobbet för jag lära ha bilen igår. Så igår var jag en trött tjej!!

Fick en tid till läkaren igår för att förlänga min sjukskrivning. Äntligen fick jag komma till MIN läkare den här gången. Hon är iaf vettig och gnatade ingenting om Försäkringskassan osv, och dessutom var hon mer nogrann att fylla i läkarintyget. Hon önskade mig lycka till med allt. För hon ska nämligen sluta i Gävle och börja i Storvik istället. Känns jätte trist!

Sen stanna jag till en snabbis hos Malin o Hugo och kollade hur dem bor i sitt nya hus i Forsbacka. Blir bra det där när allt blir klart som dem vill ha det. Härligt med lite mer utrymme om inte annat!!!
Skynda sen till Försäkringskassan innan dem stängde för dagen och lämna där in läkarintygen och fyllde i mer papper. Papper papper och papper= Försäkringskassan det!!!
Så nu är det bara att invänta och se om dem godkänner sjukskrivningen eller ej... Annars blir det till att överklaga och hålla på. Hoppas inte!!!

Läkaren sjukskrev mig iaf mig nu fram tills jag går på havandeskap så det känns skönt att slippa behöva åka fram och tillbaks till läkaren. Jag lär ju inte bli bättre i bäckenet tyvärr förrens Bebben tittat ut.

Sen igår var vi även och provkörde lite bilar på Peugeot. Nice!! Så nu är jakten i full gång efter en familjebil.. :-)
Tog en cykelrunda igår kväll med älsklingen som sprang breve och var så duktig så... Skönt att få röra på sig lite iaf.

Nu ska jag in i duschen här!!!


Jag ser inte fötterna!!!

image140
27 veckor + 5 dagar = Vecka 28

Lite nytt!!

Idag åkte vi in till IKEA och köpte spjälsäng bla. Äntligen hade den kommit in efter en lång väntan för många. Har ju varit stoppad leverans på den i hela Sverige i nån månad. Var fel på färgen men nu är det åtgärdat.
Så då passa vi på att skynda in och köpa den innan den tar slut. Det säger nog bara svisch det, när så många väntat på den.
Vi ska såklart inte montera upp den förrens vi är klara med barnrummet, så än så länge får den stanna fint i sin kartong. Men känns skönt att ha den hemma iaf. *ler*Vart även ett TV-köp på OnOff. Vi lära köpa en ny tv till sovrummet då den andra tvn var Mattias brors och han behövde den till sin dotter nu.
Vart en Samsung 32 tum LCD-tv. Inte direkt billig, men med min bra:iga rabatt jag har där så fick vi den för 1550 kr billigare. Perfekt!!Köpte även en ny DVD, även den med ganska bra rabatt såklart.
Försäljaren i affären tyckte att vi hade ett jättebra avtal via mitt jobb och en stor rabatt på många saker. Super!!!
Men nu får det vara slut handlat på teknikprylar för ett tag härhemma i vårat hus.. *ler*

Nu är det stora fokuset på ny bil, rust av barnrum och en barnvagn.

I veckan har vi iaf tänkt åkt och kikat lite på bilar.
Barnrummet började vi lite smått med igår och det var inga bra väggar inte under. Pust!! Men vi får prova oss fram och se vad som blir bäst helt enkelt.
Har suttit och kikat lite på barntapeter och det är supersvårt att hitta nått man vill ha...
Vill helst inte ha det allt för puttenuttigt faktiskt, utan vill mer ha ett häftigt och lite coolt barnrum.
Vi funderar på att tapetsera en fondvägg bara och måla resten i en ljus färg. Så kan man färgsätta med backar,tavlor och leksaker och sånt istället.

Här är lite tapeter som vi kikat på:


Ja kanske inte i rosa dock nu när vi inte vet kön...


Mkt färg iaf.. :-)


Den med stjärnor på...

Ja vi får ge oss ut på mer jakt på färghandeln sen....
Kanske nån som rent av har nå tips om nån snygg tapet???


Nu ska jag gå upp och kolla in hur det vart med nya tvn uppe i sovrummet.
På återseende!!


IDOL:en Tomas

Syrran ringde mig igår vid 11 och frågade om jag hade sett på IDOL i går(onsdags, när dem var i Borlänge).  Och det hade jag ju inte, men jag har spelat in det sa jag. Fick beskedet att jag skulle bli glad när jag såg på det för min barndomsvän och klasskamrat Tomas Andersson var nämligen med där.
Gick han vidare var min första fråga??? Det får du se... Kunde såklart inte vänta så länge utan tvingade systeryster att berätta där på telefonen. *ler*

Mamma som även var här och även hon känner ju Tomas sen liten, vi slängde oss direkt i soffan och kollade på IDOL. Och där var han i kön och prata med Carolina Gynning. Och sen hade dem gjort ett reportage om han, där man fick följa han i sitt arbete som saneringstekniker på GR.
När det vart hans tur att visa vad han kunde inför juryn så satt vi som klistrade och lyssnade. Fick gåshud då han är så duktig. Men det visste jag ju redan iofs. Hihi!!
Han fick en biljett utan tvekan från juryn och nu så får vi följa han vidare i IDOL.
Ska bli såååå kul. Hoppas han kommer långt!!!

GRATTIS TOMAS!!!!

Se och bedöm:

http://tv4.se/klipp/162845.html

Grav vecka 28

Vecka 28


Bebis - Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.


Du
- Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg, eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att "hon" skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.


Läste nånannastans att Bebbens fötter nu är 5 cm. Inte undra på att sparkarna är kraftfulla. Hihi!!
Men det har varit lite lugnare nu i magen i nån dag här. Lite orolig blir man ju när det inte är lika mkt aktivitet därinne som förr, men dem har ju olika perioder då dem är livligare och lugnare så det är ingen fara så länge man känner lite rörelser och det gör jag ju garanterat.. :-) Bebben vänder sig hit och dit i magen.. *ler*


Underbart med lite träning

Ja igår var jag ju på vattengympa på Parkbadet.
Det var jobbigare än jag trott att det skulle vara, men man anpassar ju det efter sin egen förmåga att göra rörelserna.
Ledaren var jättebra och sa ofta till mig att den här rörelsen kan du ta det lugnt med och jogga på stället istället. Så det var ju bra!
Sen så kände jag ju även själv att vissa rörelser gjorde ont så då gjorde jag dem inte bara helt enkelt.
Var superskönt att få plaska omkring i vattnet och känna sig nästintil tyngdlös... hihi!!
Vi körde ju med redskap igår och fast det bara var frigolithantlar så var det superdrygt!! Man jobbar ju hela tiden under vattnet med dem... Pust!!!
Det hela avslutades med avslappning och stretchning. Avslappningen var grymt skön!!!
Efter att ha arbetat tungt i vattnet så gjorde vi nu rörelserna i slow motion typ utan nått motstånd och det var såååå skönt att känna vattnet strila lätt kring armarna. Underbar känsla!!
När det var dax att kliva upp ur vattnet så var man sååååå tung i kroppen. Läskig känsla!!

Ja jag kommer att fortsätta att gå som det känns nu iaf... :-)
Har inge mer ont idag iaf och det är ju bra. Så ska köpa kort där nu så ska jag försöka träna 2 ggr/veckan om jag orkar... :-) 
Nån som är sugen på att haka på???


Röra på mig lite

Ja som rubriken lyder så ska jag iväg ikväll och röra på mig lite.
Har nämligen bokat in mig på vattengympa kl 18 idag på Parkbadet. Ska bli kul!!
Hoppas bara jag orkar med det pga mitt onda bäcken. Men det ska nog gå, jag tar i i den mån jag orkar.. :-)
Har ju ändå minst 11 extra kilon nuförtiden också.. Hihi!!


Snacka om paff..

Ja det kan man lugnt säga att jag vart igår morse när jag satt i morgonrocken och kände att det var lite vått på insidan av den vid brösten. Haha!!
Ja det var visst bröstmjölksläckage ... *ler
Kroppen förbereder sig stort redan nu... hihi!!

Idag ska jag in och kolla på Babyskydd till bilen på Barnens Hus. Var visst rea på ett med bas.. Perfekt!!


Ullared... I like it.. :-)

Ja då har man varit i Ullared och shoppat järnet. :-)
Shit vilken stooooor affär!! Och vad grejjer det fanns. Det var rena rama paradiset!! Skulle lätt ha handlat dubbelt så mkt minst. Men nu var det ju mest saker till Bebben som skulle inhandlas så det fick räcka med det och lite till såklart.. Hihi!!

En rågad kundvagn vart det och sen vart det till att gå in igen en sista gång för ett sista spanande.
Men kan säga att man hann inte gå igenom precis allt i butiken. Så en 2-dagars där skulle inte va helt fel, fast ack så dyrt det skulle bli. Hihi!!

Nu var det ju inte dyrt där heller för den delen, mkt varor för pengarna fick man.

Tänkte lägga in min shopping nedan för er som är lite nyfikna på vad jag handlat...

image121

Detta var allt jag kom hem med inatt... Hihi!!


image122

2 pkt Tvättlappar: 19,95 kr/pkt
2 pkt Natusan tvättservetter: 7,95 kr/pkt
Natusan amningskupor 50-pack: 34,95 kr/pkt
Baby bomullspinnar: 7,95 kr/pkt
Natusan Baby top to toe wash: 29,95 kr
2 flaskor Banrängen barnolja: 15,95 kr/st
Baby tvättservetter 72-pack: 8,95 kr/st

image123

Flaskborste: 6,95 kr
2-pack Bambino nappflaskor: 24,95 kr
Bambino vällingdoserare: 24,95 kr
12-pack reflexer till barnvagnshjul: 29,95 kr
Esska haklapp: 23,95 kr
2-pack Mam nappar: 29,95 kr
Haklapp Bamse: 9,95 kr
Nalle Puh Badtermometer: 12,95 kr
Bambino 2-pack Matningskedar: 14,95 kr

image124

Spjälskydd 20x360 cm : 99,00 kr
Påslakanset med prickar till spjälsäng: 89,95 kr
Barntäcke till spjälsäng 100x130 cm: 79,95 kr
Dra på lakan till spjälsäng: 34,95 kr
Plastad frotté 70x95 cm: 39,95 kr
Barnkudde till spjälsäng: 24,95 kr

image125

2 st Örngott till liten babykudde: 5,95 kr/st
Barntäcke till vagga 70x80 cm: 49,95 kr
2 st babykuddar till vagn o vagga: 9,95 kr/st
Lakan till vagn/vagga: 19,95 kr
Påslakanset till vagn/vagga: 49,95 kr
Påslakanset med prickar till vagn/vagga: 69,95 kr
Plastad frotté 45x60 cm: 19,95 kr

image126

strl 62/68 2-delad Babypyjamas: 39,95 kr
strl 74 Baby morgonrock: 59,95 kr
strl 62 Brun Baby fleeceoverall: 99 kr

image127

Babyfilt bomull: 29,95 kr
Startset baby strl 50/56 byxa,body o kofta: 89,95 kr
strl 50 Vit babybyxa: 34,95 kr
strl 56 Brun babybyxa: 35,95 kr
strl 45 Mönstrad Babyomlottbody: 29,95 kr
strl 56 Brun babybody "I love daddy": 39,95 kr
Vit babyvante: 16,95 kr
Grå Baby raggsocka: 15,95 kr
Vit Babysocka nyfödd: 7,95 kr

image128

Beige Åkpåse med fleece inuti: 199 kr

image129

Babysitter: 189 kr

image130

2-pack boxershorts: 39,95 kr
2 st Hipsters: 14,95 kr/st
Myssockor: 18,95 kr
Randiga strumpor: 7,95 kr
Blommiga strumpor: 8,95 kr
2 st Stickade Leggings: 29,95 kr/st

image131

Jul panelgardiner: 29,95 kr
Svart Lakan till dubbelsäng: 79,95 kr
2 st gula fottéhandukar 50x70 cm: 14,95 kr/st
Pappersnäsdukar: 7,95 kr
Klädvårdsrulle: 5,95 kr
2-pack diskborstar: 6,95 kr
Fållfix till gardiner: 12,95 kr
4-pack mjuka bollar: 19,95 kr

image132

Pysselbok Barbie: 19,95 kr
Måla egen mugg: 19,95 kr
Pärlor att göra egna hals/armband av: 29,95 kr

image133

Tom & Jerry kex: 11,95 kr
Marianne: 15,95 kr
Rollo: 16,95 kr
Marabou choklad: 13,95 kr
2 st Zoo + 2 Brio: 14,95 kr 
2 st Extra tuggummi: 7,95 kr/st


Japp det var allt det. Ja förrutom en Marabou chokladrulle som åts upp av mig på plats. Den kosta 7,45 kr.
Summan av allt detta då undrar ni kanske??
2379 kr.
Som hittat!!!!

Så nu är en stor del av Bebbens utstyrsel och prylar klar. Känns skönt!!

Ja jag rekommenderar verkligen folk att åka till Ge-Kås. De hade billiga barnoveraller och regnställ bla som är riktigt bra kvalitet på. Samt massa leksaker och spel av kända märken som är betydligt billigare.
Så ska man shoppa julklappar ska man åka hit. *ler*
Det kan jag lova att jag kommer att göra åren framöver.

Näe nu är det dax för att klä på sig här....

Lunch dax

Nu bär det av upp på stan på cykel för en lunchdate med älsklingen... *love*

Grav vecka 27

Vecka 27


Bebis
- Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg. Hörseln har utvecklats mer och "hon" börjar öppna sina ögon. "Hon" känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta.


Du
 - Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen. Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna.


Oj bebis börjar växa på sig rejält nu. 1 kg bebis.. hihi!!
Är väldigt livligt i magen på morgonen och på kvällarna. Jag anar att det är trångt därinne nu.
Känner av att Bebben trycker mot urinblåsan och får i perioder springa mkt på toaletten och kissa.
Det känns skönt att veta att Bebben kan överleva om den skulle födas redan nu.
Vi längtar väldigt mkt efter Bebben men ser gärna att den är kvar ett tag till och växer på sig mer... :-)


Inte myche sömn i natt

Ja i natt har jag inte sovit många timmar i sträck. Vakna först vid tolv och var kissis. Bara att kliva upp det. Somna sen om och vakna flera ggr av att jag kände att jag började få sendrag i vaden. Lyckades somna om igen och sen vid 5 var det dax igen för kissning. Haha!!
Sen var det stört omöjligt att somna om. Älsklingen vaknade han också vid en halv sex så då låg vi och prata och kramades en massa innan det var dax att kliva upp vid 7 för han.
Jag sympati klev upp jag också då jag ändå inte kunde sova. Så strax efter 7 idag satt vi båda vid frukostbordet och åt gröt... *ler*

Jag som egentligen borde ha fått rejält med sömn i natt för inatt åker jag ,syrran och Jerker till Ullared för shopping!! Yes!!
Jag har ju velat dit länge nu och shoppa bebis-prylar, då det är såååå mkt billigare där med allt sånt.
Och vill ju inte åka alltför sent heller i graviditeten då jag inte vet hur jag kommer att må längre fram.
Det kommer att bli tufft nog ändå som det är nu att gå i affärer så länge. Men jag får ta många pauser och vila och ha bäckenbältet på mig.
Shoppinglistan är låååång.. :-)

Vi fick förresten tillbaks bilen igår och det var inget allvarligt fel tack o lov så summan vart inte så hög. Pust!!!

Why??

Ja bilen gick sönder igår.... Gah!!!
Vi som precis ska byta bil och allt... Kunde den inte väntat ett tag med att gå sönder...
Man har nog med utgifter som det är ändå när man väntar smått och ska inhandla alla prylar och rusta barnrum.

Men glada i hågen åkte vi ändå till IKEA med M´s bror och inhandla det vi skulle ha där.
En byrå att ha ute i hallen uppe som vi kan fylla med sängkläder och handdukar.Och så köpte vi byrån till Bebbens rum:Så var vi in på OnOff och köpte en torktumlare. Fick bra rabatt där via mitt jobb. Den kostde 5500 egentligen och vi fick den för 4300 kr.Så nu kan vi snart börja tumla kläder så fort vi fått den installerad av pappa min..

Sen är det iaf snart färdigshoppat på stora och dyrare saker.. *ler*
Nu har vi Bebbens garderob kvar, barnvagnen, spjälsängen, babyskydd och skötbord uppe kvar att inhandla i den större prisklassen.

Plus en massa annat som Bebben behöver ha.. men det hoppas jag kunna fynda billigt på Ullared.. :-)100 dagar

Idag har vi bara 100 dagar kvar till beräknad förlossning... Wihoooo!!!

BM-besök

Idag har vi varit på besök hos Barnmorskan igen.
Mitt blodtryck ligger lite högt 144/86, men har legat stabilt sen inskrivningen, så nu ska vi hålla koll på det bara så det inte blir högre.
Blodsockret var också bra den här gången.
Järnvärdet var 125 så nu ska jag knapra Niferex 1 gång om dagen.

Sen kom det bästa av allt. Vi fick lyssna på Bebbens hjärta. Och det dunkade på som bara den där inne.
147 slag i minuten tror jag det var.
Och så mätte vi magen och det var 24 cm.
Och Bebben låg precis på normalkurvan. Hihi!!

Sen berätta hon för oss att efter vårat förra besök så hade hon lära ringt till Ultraljud i Gävle och hört sig för. För hon frågade oss vad dem hade sagt på UL och vi sa ju som dem sagt till oss att allt bara var bra... men i hennes journal som hon hade fått så var det fel både här o där på bebisen. Men hon vela inte säga nåt till oss då utan vela kolla upp det först... och det visade sig att hon på UL hade skrivit i fel... Pust!!!

Våran Bebbe har det bara bra därinne just nu... :-)

Min söndag

Idag vart det en tur in til Köpis med älsklingen när dem öppnade.
M skulle köpa en ljudkabel av nå slag och jag passade på att gå in på Ginatricot och köpte lite tjockare strumpbyxor som jag kan ha till klänningen jag köpte.
Var även in på H&M en sväng och köpte en mascara. Behövligt!
Hittade även en längre randig stickad tröja/klänning för bara 149 kr. Perfekt!!!Ja man kan ju inte ha så mkt kläder nu mer... Och byxor har jag ju dåligt av.
Ja inte mysbyxor då.. *ler*
Stannade till på Stadium där jag skulle kika på en väska som många rekommenderar som skötväska.

    

Kostar bara 99 kr så det är ju superbilligt!! Den verkar vara helt ok, så en sån blir det nog. Men vet ej färg än bara. Och så ska jag höra med svärmor först om hon kan ta hem en sån genom sin affär. Hon vill ju så gärna hjälpa till.. *ler*

Sen vart det ett stopp på Onoff där vi kollade på torktumlare. Har ju en viss rabatt på vissa grejjer via mitt jobb så vi kikade upp litegranna och på den som säljaren rekommenderade hade jag 1100 kr i rabatt så den skulle bara kosta 4300 kr... Som hittat!!!
Blir till att köpa en sån i veckan förmodligen.

Vart väldigt trött i ryggen efter shoppingrundan idag, det är inte mkt gång jag orkar med nuförtiden... :-(
Ska ringa läkaren imorgon också så jag får en tid dit, sen imorgon är det dax för ett till besök hos barnmorskan och imorgon får vi lyssna på hjärtljuden. Mysigt!!!
Jag bävar bara för att kliva upp på vågen där... Pust!!

Näe nu blir det soffan här igen i väntan på Barnsjukhuset..

Till tippen...

Ja det har varit en tur dit idag.
Vi plocka lite i uteförrådet och fick ihop en del grejjer som behövde slängas. Passade även på att slänga alla sommarblommor som gjort sitt så nu känns det verkligen att hösten är på väg på riktigt.
Sen har vi bara slappat resten av dagen och myst i soffan.

Har lite ont idag så jag orkar inte så mkt mer idag,
Var lite sugen på bio ett tag men orkar inte det heller känner jag. Så det får bli en riktig myskväll istället.. :-)

Har kikat en del efter ett tyg att sy babysängkläder av. Och äntligen har jag hittat det. Jihooo!!! Så nu kommer bebben att få det fint i sin spjälsäng. Tyget är detsamma som jag köpte barngardinerna i.Vill hitta nått fint tyg att sy sängkläder till vaggan också. Men en sak i taget...

Nu ska jag gå och lägga mig i ett härligt skumbad och bara slappna av och mjuka upp kroppen lite.
Hoppas alla som läser detta får en härlig kväll!!!