Grav vecka 37

Vecka 37


Bebisen -
 Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen.
De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.


Du -
Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.


Pappa/partner -
Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.


Ja våran Bebis ligger ju nu med huvudet nedåt och ät startklart kan man säga. *ler*
Känner ofta barnets ben som trycker mot mina revben på den högra sidan. Det är trångt nu!!
Vila inför förlossningen måste jag bli bättre på. Att ta fler vilopauser under dagen.
Känner att jag börjar bli tröttare och tröttare nu för varje dag nästan. Nu är det ofta sänggående tidigt igen. Ja fast inte så tidigt som det var ibörjan då man kunde ligga däckad redan kl 19 på kvällen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback