Jordnötsallergin

Idag hade vi en tid till Barnmottagningen i Gävle med Maxen. Max tog ju prover i höstas mot bla getingallergi och då dessa prover kommit bort så fick vi tillbaka och ta nya prover. När jag inte hörde nått på 4 veckor så ringde jag för att höra om de kommit bort igen? Men det hade dem inte tack och lov. De lovade att en doktor skulle ringa upp men istället damp denna läkartid ner.

Idag fick vi veta att han inte påvisade getingallergi på proverna (tack och lov för det) och inte heller pollen, hund och katt. Det han tidigare visat är ju allergi mot jordnötter. Idag fick vi även veta att hans jordnötsallergi är en äkta allergi och inte en korsallergi. Korsallergier är oftast av lindrigare art.
Och med detta så innebär det att Max nu får utskrivet kortison att ta vid eventuella allergireaktioner samt även en adrenalinpenna/spruta att ta till vid eventuella kraftigare reaktioner som kan sätta sig på andningen. Vilket jag hoppas vi aldrig nånsin kommer att behöva använda. Läkaren upplyste om att Max vid nästa allergireaktion kan komma att reagera kraftigare än han tidigare gjort då en "äkta" nötallergi kan utvecklas att bli värre ju mer man utsätts för det. Men att det behöver inte vara så, men så att vi är införstådda med det.
Vi ska få komma tillbaka inom kort och bli visad hur man använder sprutan så att vi vet hur den fungerar iaf.

Det känns skönt på ett vis att få allt detta klart och utrett och få hem alla mediciner som kan stoppa reaktionerna. Men samtidigt känns det väldigt olustigt. Jag nojjar ju redan idag för allt Max stoppar i sig som jag inte kan vara med och kontrollera när han är hos andra. Jag informerar så gott jag kan utan att verka alltför tjatig och hönsig. Men blir det "fel" så kan det ju faktiskt bli väldigt illa för Max.
Nu ska jag även ta tag och prata med dagis ordentligt också och se till att dem har medicin på plats där och att dem har rutin att informera alla vikarier också. Bla hur dem ska gå tillväga om han får en reaktion och hur dem ska ge han medicin och ringa oss och ambulans om det behövs enligt läkaren.
Så nu har jag fått lätta mitt hjärta lite och ska gå upp och pussa på min underbara son som sover så gott i sin nyköpta säng.
Totalt nötförbud!!!!


Våran skridskokille. Att ha klubba och bol...

imag0330 (MMS)

Våran skridskokille. Att ha klubba och boll var uppskattat dock vart det några fler fall på rumpan och lite tårar men upp igen skulle han och sen vart han ledsen för att vi skulle hem och han ville åka mer. Men det blir fler gånger.


I lördags var jag och M på Ljust och fräsc...

I lördags var jag och M på Ljust och fräscht, en krogshow med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert. Den var helt kanon!! Verkligen värd att se och som man fick skratta.:-) M åkte ju på magsjuka i onsdags och hade inte återfått alla krafter riktigt så vi skippade utgången dom vi planerat och hotellvistelse och åkte hemåt efter showen. Det går fler tåg. Max sov hos farmor och hade haft det väldigt bra och de hade varit iväg och åkt längdskidor två ggr.:-)


Update

Ja så var dagen här när mitt mål skulle vara uppfyllt gällande viktnedgången. Jag klarade ju mina -5 kg på tre veckor och kan säga att jag ligger på fortsatt -5kg. Har legat som mest på -6 kg,  men sista veckan gick jag upp detta då jag fuskat en del och inte motionerat som jag ska och bör. Men jag är iaf nöjd och -6 cm mage är nu borta iaf. :-)
Nu ska jag kämpa på igen i 5 veckor till och nya mål är uppsatta, denna gång -2 kg till från där jag är idag. Denna period ska jag införa mer träning och motion så ska nog detta gå också.
Ingenting är omöjligt!!

Vår lilla 4-åring älskar redan att läsa se...

imag0329 (MMS)

Vår lilla 4-åring älskar redan att läsa serietidningar. På kvällarna väljer han ofta en tidning som vi ska läsa och sen ligger han gärna och bläddrar en stund efteråt. Han har ärvt sin pappas intresse där.


Turkiet here we comes!! (igen)

Yes! Ja det är sant. Vi ska till Turkiet igen, denna gång i 2 veckor allinclusive och i maj. Som resesällskap får vi Maria,Johan, Theo och Tess. Trevligt värre!!
Vart bär det av då?

Jo Pegaos planet ska vi till, eller rättare sagt vi ska bo på Pegasos Resort, men man får utnyttja alla tre hotellen. Ska bli såååå skönt!!
Helgen tog en annan vändning än vad vi bes...

Helgen tog en annan vändning än vad vi bestämt. Fredag kväll så kräkte Max ner hela sin säng. Magsjuka i huset! Men det vart inge mer än så. Han var precis som vanligt sen. Men igår var han inte lika matglad dock. Vi fick iaf boka av biljetterna till Mora Träsk som vi hade sett framemot så mycket. Supertrist!! Men idag är det dax för dagis och jobb. Slapp iaf ta VAB denna sjukperiod. Ute är det många minusgrader. Brrr!!! Över 40 minusgrader på sina håll i landet.