Toppen!!

Det hade gått jättebra igår för Max att sova hos mormor. Han hade somnat och sedan vaknat efter ca 2 timmar och varit ledsen men sen somnat om igen vid en 23 och sovit ända tills kl 08:18 uatn att vakna en enda gång!!!! Jisses!!
Jätteskönt att allt hade gått så bra iaf.
Han vart glad när vi kom men var lite trött så han somnade i bilen. Sen har han varit klängig och gnällig hela dagen. Bara famnen och att vara nära nära som har dugit. Men nu sover han lillplutten. Förkyld är han än oxå. 1 vecka nu.

Idag hade jag ju Gangstar party och vi vart 5 stycken totalt med mig som kunde komma. Men vi köpte en del och jättebra rea var det också. :-)
Jag tycker om det här märket så mycket att jag har funderingar på att bli säljare faktiskt. Så jag har mailat dem och visat mitt intresse så får vi se vad dem säger. :-)

Detta är vad som väntas komma hem till oss:
    


Nu ska jag göra en etikuppgift här tänkte jag. Imorgon är det grupparbetsdax på Högskolan.

Ha en skön kväll!!!

Söndag

Idag är det första advent och efter en välbehövlig hel natts oavbruten sömn vaknade jag kl 07:30, utvilad. :-)
Men ni må tro att det känns tomt och konstigt härhemma utan Lilleman. Men efter lite frukost och dusch så åker vi och hämtar hem honom. Mamma ringde igår kväll och berättade att det hade gått jättebra hela kvällen och att han hade somnat bums i soffan på en kudde när de lekte. Då är man trött. Hehe!!
Sen vet jag inte så mycket mer faktiskt, men det verkar som att det har gått bra iaf eftersom hon inte har hört av sig nå mer. *ler*
Ja vad gjorde vi då igår när vi var barnfria?
Handla på affären, låg i soffan och myste med gotta och kollade på Grey´s och True Blood, hade vuxenmys helt ostört ;-) och somnade väääldigt gott mitt i ett avsnitt av Califorinication. Ja det var iaf en toppenkväll och natt. Men i morse när man vaknade saknade man ju såklart Max och speciellt hans morgongos han vill ha. När han kommer krypandes och borrar in huvudet i en och gosar.

Näe nu ska jag gå ner och göra lite frukost och sen hoppa in i en dusch. Idag är det ju Gangstar party härhemma kl 13 och sen får vi se vad som händer.

So long!!!

Det är tyst härhemma....

Ja inge barnskrik eller barnprat. Både mamman och pappan i huset kan göra precis vad dem vill utan att behöva tänka på vad Lilleman hittar på. Ja vart är då han??

Jo han är hemma hos sin mormor och morbror och hälsar på. Tanken är att han även ska sova över där i natt. Men det får vi se hur det går. Han är ju inte vidare lätt med sömnen härhemma så vi får se hur det funkar att sova borta med nån annan än mamma och pappa. Men vi gör ett försök iaf. :-)
Annars är det bara till att åka och hämta han. Men som sagt vi gör ett försök. Kanske får vi sova en hel natt ostört. ;-)

Har passat på att packat lite och ska nu ta tag i Max klädhög som ska med.
Imorgon blir det Gangstar-party!!
Ha en skön kväll nu allihopa!!




Gofisen äter banan

Jag vill jag vill!!

Ha Gangstar-party!! Har haft otur ju med att få det inställt sist pga magsjuka, sen sticker ju vi utomlands så jag vill ha det före vi åker men då kunde inte säljaren som bor närmast mig, men nu har en säljare från Älvkarleby ställt upp om jag vill ha party men då kan bara hon nu på Söndag vid kl 13 och det är ju lite kort varsel för många.
Men jag håller på att kollar intresse med folk och håller tummar och tår för att folk kan.

Vi får iaf fördelen att få 30% på vissa delar av kollektionen. :-)

Nån som vill komma eller vet nån som vill komma??

Som det ser ut nu är vi 4 med mig + ev 5 till.



Men hon kommer att ha party för oss ändå fast vi är så få. :-)

Tung i huvudet

Idag är jag helt slut i huvudet efter skoldagen. Jisses Amalia vad vi har fått pluggat idag. Etik är ett lättsamt ämne då det inte är ett tentaämne, men det är desto jobbigare för huvudet att tänka och dona hela dagar. Pust!!
Bara en dag kvar nu!! Sen är det skoldag på måndag och en massa hemmaplugg innan vi far!! Nice!!

Nu ska jag ner och se hur min sjukling till sambo mår och sen blir det nog sängen för mig strax. Trött efter en bökig natt med Maxen.
Snart helg!!!!

Inför resan

  • Hämta Mattias pass tidigast på Tisdag nästa vecka
  • Hämta resevattenkokare hos Malin
  • Ringa Åka till Barnenshus och hämta selen till resevagnen
  • Knäppa kort på Max på tisdag kl 15-15:45 inför födelsedagen
  • Handla barnmat och det som fattas till Max
  • Packa
  • Göra jul härhemma (i helgen)
  • Fixa inför Max kalas som vi ska ha när vi kommer hem
  • Slå in paket
  • Fixa post och blomvakt
  • Leta på Hemförsäkringen med resebeviset

Ja det kommer nog att fyllas på efterhand och förhoppningsvis bockas av. ;-)


Dagen idag

Imorse när min klocka ringde så sov fortfarande killarna här i huset, så jag tassade upp själv och åt frukost och gjorde mig iordning och väntade på att dem skulle vakna men icke sa nicke så jag fick ge mig iväg hemifrån utan att ha fått morgongosat med dem. Det har nog aldrig hänt!!
Men skönt för dem båda att dem fick sova ut.

Max har för den delen fått flyttat in i sitt rum igen med sin säng och det gick väl sådär igår, han hämtades in till oss kring midnatt nångång. Nu sover han sen 20:30 och har faktisk tinte vaknat en enda gång än. Peppar peppar ta i trä!!
Lilleman är fortfarande snorig men på gott humör som vanligt. Älskade barn!!
Nu har Mattias blivit sjuk härhemma så det står väl inte på förrens det är min tur. Fast ska jag bli sjuk så vill jag bli sjuk nu så jag hinner bli frisk innan resan.

Idag var det Högskoledax och idag fick vi ganska tuffa uppgifter. Vi skulle ha föredrag om en grej vi bara fått förbereda i ca 15-20 minuter och sedan skulle gruppen ge feedback på hur man gjorde föredraget. Imorgon ska vi ha ett föredrag igen fast den här gången om en grej som vi fått förbereda noga och har ett intresse av. Så det blir förhoppningsvis bara bra feedback imorgon. Hihi!!



Max i lördags i kyrkan på sin kusins dop.
Ser du Anna-Linda att han kan ha snickarbyxorna nu, fast dem är lite för stora än faktiskt. *
ler*

Tisdag

Max somnade gott igår vid 19:30 och jag kröp ner breve honom vid en 21 och sen sov vi hela familjen som klubbade sälar. Fast Max vaknade ju såklart nångång och vela ha nappen och sen levde han rövare och snurrade runt i sömnen, men vi fick sova bra allihopa till kl 07. Nice!!
Max är förkyld fortfarande men på gott humör ändå trots allt.

Idag kom jag på att det faktiskt är nästa vecka som vi åker till Lanzarote. Shit vad tiden gått fort!!
Jag som inte ens har börjat packa än, menhar lagt fram lite grann iaf som ska med och inhandlat en del av Max mat som ska med. Så packning det kommer vi då ha med en hel del. Haha!!

Idag var vi och storhandla mat på eftermiddagen, vart en hel del. Max fick ett paket med sagobok och skiva med godnatt-tema. Idag köpte vi även en pulka åt han som han får i present av oss, men han får den tidigare då vi ska ut och åka så fort han blivit frisk. :-)

Näe nu ska jag kika vidare här och sen se hur det går med läggningen av Max som inte sovit sen 11:30 idag, men han verkar vara envis och inte vilja sova trots att han somnade vid middagen idag. ;-)

Vilken natt!!

Ja Max stackarn mådde inte bra igår och inatt, han grinade typ hela natten känns det som och det enda som dög var att sitta framför tvn och kolla på Teletubbies. Så det enda han sov var ca 30-45 minuter när vi lagt han för kvällen och sen nästa gång han sov var mellan 02:30-05:30 efter lite alvedon. Men sen har han bara sovit 2,5 timme till på hela dagen så sammanlagt har han nu bara sovit ca 6-7 timmar på 1 dygn!!!
Men nu sover han äntligen efter lite gröt, han vägrade dessutom vällingen ikväll. Då är man sjuk!!
Är så jobbigt att se sin lille kille vara sjukling. Tror det är tänder på G oxå.
Själv fick jag ca 4-5 timmars sömn inatt och så upp till skolan imorse på det. Heldag med Rättskunskap. Jihoo!! Men det gick bra och jag är inte så farligt trött som jag borde vara.
Men jag ska nog ta och krypa ner breve våran son om en liten stund och passa på att sova lite medans han gör det.


Max visar upp sina nya lite farligare kunskaper

Sjukling

Ja nu har Max gått och blivit förkyld stackarn!!
Och gissa om vem som är vaken? Jo det är han det.
Han somnade vid en 20 och sen vaknade han av att han var jättesnorig och han grina och grina plutten. Så han fick komma ner till oss i soffan ett tag, sen gjorde jag ett försök med att få han att sova med mig i sängen och det gick ganska bra ända tills det vart jobbigt med snuvan igen. Plutt!!
Nu är han nere med pappan i soffan och det är tyst så han kanske har somnat eller så kollar han på Teletubbies.
Hoppas han kan få sova gott i natt utan att vakna hela tiden Lillgubben!!

Näe nu ska jag försöka att komma i säng här så jag orkar med en skolvecka på Högskolan igen!!!

Inställt

Ja Gangstar-partyt vart ju inställt då hon som skulle visa kläderna hade åkt på magsjuka. Stackars henne. Urk!!
Så nu ska jag boka in ett nytt datum med henne och om jag får som jag vill så blir det på en vardagkväll 1-3 december.
Från 1 december börjar dessutom deras rea så det var ju kanske lite tur i oturen att det vart inställt, så får man kanske kläderna man kikat ut lite billigare. :-)
Återkommer om dag sen.

Så idag fick jag ju en fridag härhemma och inte har jag fått så mkt gjort för det. Har tvättat lite och lekt och hämtat in resväskorna. Ja för här ska det snart börjas packas ner lite grejjer inför avfärd.

Max sover just nu en stödvila, han har börjat vägra sova middag på förmiddagen och ändå är han dödstrött så idag slocknade han vid 11:15 och vaknade efter 1 timme, så därför är sömnen förskjuten, men han ska inte få sova längre än 30 minuter nu har jag tänkt.
Igår sov han endast kl 12-13:15 och då slocknade han bums kl 19 efter välling, men han vakande jätteofta och var ledsen och orolig, det blir liksom för mkt för han när han varit vaken så länge. Man tycker ju att han ska sova som en stock då men så funkar inte han, oftast blir det en stökig förkväll, men många uppvak.

Näe nu ska jag skicka iväg karln härhemma och köpa tidningarna.
Det börjar visst blåsa en hel del ute nu....

Helgen..

Har susat förbi i en väldans fart här, nog för att det är en del kvar på den men det finns en hel del att göra imorgon så vips så är den dagen borta oxå.

Idag har vi ju varit på dop i Kungsgårdens mysiga kyrka. Max kusin Milton döptes och det gick bara bra!! Och Max han skötte sig exemplariskt i både kyrkan och på dopfesten, han är verkligen en lättsam och nöjd liten kille. Stolt!!

Imorgon är det så Gangstar klädparty härhemma och som det verkar nu så blir vi en del och det tycker jag ska bli skoj!!! Nu gäller det bara att välja ut nått plagg av alla tuffa som jag ska beställa. Kan ju tyvärr inte få allt jag vill ha. Men det blir väl fler ggr. :-)

Nu ska jag ta och kika vidare bland lite bloggar och sen gå ner och slänga mig på soffan och se på nått.



Vi testar lyckan igen


Urban Elk



Denna här Urban Elk huvtröjan är nu på väg hem till oss. 399 kr kostar den, men 118 kr fick jag betala själv tack vare att jag vann presentkortet. :-)

Jag vann!!!

Ja jag vann en tävling som jag var med i hos Nikita, där priset var 300 kr i presentkort från Småtting.se
Så nu ska jag kika ordentligt vad jag vill ha åt Max där. Men det lutar åt en Urban Elk huvtröja. :-)

Lekt ABBA- Agneta

Jag börjar med att tacka för alla underbart fina kommenterar jag fått om korten på Max. Är jättenöjda med korten!!

Så var har hänt under veckan då?? Ja för det första så har en sundare livsstil påbörjats. Ett måste!
Sen har vi vart till Gävle en vända idag och hämta ut Max pass, som han är så fin på!! Fick en till kommenater idag av polisen om hur otroligt söt han är våran son. Då ler man med hela kroppen. Hihi!!

Vi inhandlade även ett par vinterhandskar åt Max på POP, inte det billigaste stället men dem var lätta att få på och hoppas kvalitén är bra oxå.
Sen vart det Valbo och IKEA för att handla nya lampor till vardagsrummet så nu kan man vara där igen utan att tro att man befinner sig i ett mörkerrum.
Sen vart det ett ABBA singstar inhandlat till Playstation 3, så det har vi skrålat ikväll jag och sambon och Max satt och kollade chockat på och önskade sig nog i säng. *ler*

Mamma och lillebror kom förbi nån timme oxå idag och jag bjöd på mat och dem busade och lekte med Max. Max diggar min lillebror jättemycket. Så kul å se!!

Imorgon ska jag och Max ha en dejt med Nelly och hennes mamma Linda. Antingen blir det badhuset eller bara hemmalek. Vi hoppas på badhuset, det är ju så skoj!

Näe nu är det sängen som kallar på mig här!!!

Våran ljuva skatt!!


Bjuder på en till bild från fotograferingen och även denna bild är lånad från deras sida

Max 15 kg

Stopp stopp!! Max har inte gått upp till 15 kg, inte än iaf men han är på god väg. ;-)
Idag när Max och jag stannade till vid affären för att handla lite frukt och grönt så satt jag han i sitsen för barn i kundvagnen och på den stod det max 15 kg.
Min tanke var då att vi har ju nästan precis börjat satt han där och han väger ju nu över 12 kg allaredan så min tanke var att han inte kommer att kunna sitta där så länge till om han fortsätter att öka i den här takten. *ler*
1 kg på en måand har han gått upp nu enligt våran våg hemma och den har stämt förut.
Men som jag brukar säga. Desto mer att älska!!!! <3


Är det så här man håller klubban pappa??

Måndag igen

och en ny vecka på intågande.

Studievecka även denna vecka och idag har jag faktiskt pluggat bra. Har suttit och gjort frågor inför tentan i Rättskunskap. Skrivkramp fick jag!!!

Vad bjuder den här veckan mer pådå för utom plugg??
Imorgon ska jag åka och göra cellprov, mindre kul men ack så viktigt!!
Och på Onsdag ska jag åka till tandläkaren och laga ett hål. Blääää!!

Vi ska även in till Gävle nåndag och hämta Max pass och hoppas på att tjejjen jag köpte barnvagnen via blocket hittar på bågen som ska vara till vagnen och så ska vi fixa ny sele till den. Ja just ja jaghar ju inte berättat om kapet vi gjorde. Vi hittade en Carena vagn på blocket som vi skulle ha som resevagn nu när vi far iväg och för den vela hon ha 35o kr, men när jag kom dit och skulle hämta vagnen så saknades en del av selen och en ny sån kostar 75 kr på Barnens Hus så hon prutade själv ner vagnen till 200 kr, men det var bara det att när jag kom hem så upptäckte jag att bågen till vagnen inte var med, men den ska hon leta på, hon har nämligen tvättat vagnen och plockat isär den och glömt satt tillbaks. Så jag hoppas verkligen att hon hittar den!!

fredag är det så invigning på nya Familjecentralen och det ska vi fira med dem tänkte vi. Så skönt att få komma till bättre och större lokaler igen!! Så nu kan man gå på Öppna Förskolan utan att behöva trängas alltför mkt igen. :-)
lördag ska vi även på dop för Max kusin Milton kl 15.
Och på Söndag tjejjer så är det ju Gangstar party klockan 15.. Glöm inte det!!!

Ja det var väl veckan i sin storhet, sen ska ju såklart det planeras inför resan med packning och gud vet allt.
Näe nu ska jag fylla min mage med lite ätbart här sen bär det iväg hem till mamma/mormor



Bilden är från fotografering jag och Max var på och bilden är lånad från deras hemsida.


Vi tävlar hos Nikita


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos
småtting.se i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!!

Vi tävlar hos Robins Garderob


Jag tävlar om ett presentkort värde 500:-
från
Spojl hos Robins Garderob
Barnmodebloggen... TÄVLA DU MED

Min förlossning

Jag satt och kikade lite på datorn och hittade min förlossningberättelse som jag skrev förut och jag kom att tänka på att jag faktiskt inte har lagt ut den på bloggen så jag tänkte att jag skulle ta och göra det. Så ni som inte vill höra sluta läs nu.....

Förlossningen


Vaknade vid en 02 natten till fredag den 14:e av att jag hade som en hemsk mensvärk. Hade känt av det redan dagen före fast inte så här starkt.

Försökte somna om men det gick inte och tillslut började jag ju ana att förlossningen var på G.

Låg och klockade värkarna och dem kom med ca 30 minuter emellan först innan det ändrade karaktär och kom med ca 15 minuter emellan.

Väckte Mattias vid ca 3:30 och vi gick ner och satte på mig TENS-apparaten som jag hyrt. Den hjälpte mig faktiskt väldigt bra så det var ju skönt.


Kl 8:45 hade vi tid hos barnmorskan för koll och vi åkte dit som planerat. Hon såg direkt på mig att det nu var på G, då jag bland annat samlat på mig väldigt mkt vätska i ansiktet.

Hem och vila sa hon och försök att få i dig nått att äta.

Åkte hem och skickade iväg Mattias till jobbet då vi trodde det skulle dröja ett bra tag till.

Men vid en 10:30 ringde jag hem honom. Då hade jag väldigt ont och kräktes varje gång jag fick en värk.

Ringde till förlossningen och dem sa att vi var välkommen in när vi vela för koll. Hon sa att har man värkar regelbundet var 5:e minut var det dags att åka.


När klockan var 12 då orkade jag inte vara hemma nå mer så vi åkte in. Bilfärden gick hyfsat bra. Satt i framsätet med min TENS-apparat i högsta hugget och en spypåse i den andra.

Väl inne på förlossningen tog dem in oss i ett förlossningsrum direkt då det var fullt i undersökningsrummen. Jag skulle få en CTG-kurva på mig och jag kände panik över att behöva ligga ner på rygg i en 15 minuter med mina värkar. Men det gick hyfsat bra ändå.


Barnmorskan kom sen in och sa att mina värkar inte var så regelbundna, men att hon skulle kolla hur öppen jag var.

Trodde då att jag skulle bli hemskickad igen men det visade sig att jag var öppen 4 cm så det var ju skönt.

Vi pratade om smärtlindring och jag sa att jag var villig att prova allt. Hon föreslog en varm dusch med massage med lavendelolja och jag tyckte att det lät som en bra idé så jag o M gick in i duschen och vart kvar där i 1 timme. Det var skönt att spruta varmvatten när värkarna kom och samtidigt få massage på ryggen av Mattias. Jag märkte att värkarna vart allt tätare och kraftigare men jag vela på ett vis inte ut ur duschen då det var skönt, men samtidigt vela jag ut därifrån för att få smärtlindring. Dessutom när vi stod där i duschen hör jag att dörren öppnas och det var en byggjobbare som trott det var ledigt. Haha!!


Det var ett sjå att torka sig torr och få på sig lite kläder mellan värkarna lär jag säga.

Väl inne på förlossningsrummet igen så fick jag än en gång lägga mig och ta en CTG-kurva och BM sa att jag kunde prova lustgasen under tiden jag hade kurvan och se om den hjälpte mig nått innan jag fick EDA.

Lustgasen hjälpte väl inte sådär super mkt. Mest vart jag konstig av den och kände mig full och drogad på nått vis. Utblåset fattade jag tydligen inte hur man skulle göra och M han förklara och förklara för mig och ändå gjorde jag galet hela tiden. Vilken syn!!

Jag såg grodor hoppa på väggarna och fick en känsla av att vara på badhuset. Mysko!!

Men på nått vis måste den ha hjälpt mig eftersom jag fortsatte andas i den.


När CTG:n var klar så skulle BM känna hur öppen jag var och hon sa att jag nu var öppen 8-9 cm och att det var dags att ta hål på hinnorna och sen föda barn.

Jag fick genast panik då jag fatta att jag inte skulle kunna få EDA.... Men hon peppade mig och sa att jag inte skulle ha nån nytta av den iaf just nu. Så jag fortsatte med lustgasen och inväntade krystvärkarna. När dem kom så ställde jag mig på knä och lutad över ryggstödet och krystade. Efter ett tag vart det jobbigt att stå så och det kändes som att ryggen skulle gå av. Vilket jag påpekade. Jag la mig då på sidan en stund och min BM satte akupunkturnålar, men det vette katten om dem hjälpte. Sen vela hon att jag skulle sluta ta lustgasen då jag vart så svag i mitt krystande.

Men herregud tänkte jag då!! Vad ska jag nu ha för smärtlindring??

Men hon peppa mig återigen att det här klarar jag och att det inte var så långt kvar nu.


Jag frågade när bebisen skulle komma?? Hon sa vid 17-tiden. Men längre än så tog det ju då Lilleman fastnade lite och behövde lite hjälpt på traven ut.

Jag vart mer och mer utmattad och hade inte mkt krafter kvar. Jag som dessutom hade kräkts hela dagen. Mattias försökte få i mig näringsdryck och druvsocker mellan krystvärkarna och baddade min panna med en blöt handduk. Det var sååå skönt!!


BM satte ett värkstimulerande dropp för att skynda på värkarna som avstannade lite.

När klockan så var 17 och ingen bebis kommit än så fråga jag än en gång när bebisen skulle komma.

Före Bollibompa fick jag som svar.

Jag var nu rejält trött och vela ha ut bebisen till varje pris. Så jag fick nå djuriska krafter i mig som jag använde mig av för att hjälpa till med.


En till BM kom in och skulle hjälpa till att trycka på min mage för att hjälpa bebben ut.

Av alla värkar så lär jag säga att krystvärkarna var bäst att ha. Dem gjorde ju självklart också ont men man fick liksom hjälpa till på nått vis och trycka bort smärtan på nå vis.

Efter en hel del hängandes på magen (av den andra barnmorskan) och så var det så nästan dags för bebben att kika ut.

Jag kommer så väl ihåg när jag kände huvudet mellan benen och den smärta det var och jag fick dessutom inte krysta fast jag vela, utan skulle invänta nästa krystvärk. Och så när den kom så tog jag i för kung och fosterland och vips så var han ute våran älskade son. Han las på min mage och han skrek på en gång. Jag kolla att han hade alla fingrar och så. Sen kikade Mattias under handduken vad det var för kön och det var en liten pojke!!!  Så visst kom han före Bollibompa allt. Klockan var 17:40 när han kom ut.




Ja detta var nått helt magiskt och nått som verkligen förändrat våra liv. Och allt till det bättre såklart. Han är så älskade våran Lilleman av oss och även av många många andra och det känns toppen.
Min förlossning var ganska snabb och det enda som trilskades var just under krystvärkarna och det tar verkligen energi av en så på det viset trodde jag aldrig att det skulle gå, men med stöd och peppning gick det bra.
Kan även säga att under min förlossning så var jag totalt inne i mig själv, jag var så fokuserad på att föda barn och alla värkar jag skulle ta mig igenom. Det kändes som att man i en annan värld på nå vis.

Gör jag om det???
Ja det kan jag tänka mig att göra faktiskt. *ler*


Idag är det 11 månader sen...

våran ålskade plutt kom ut till oss. Och tänkte att det kanske är dax att jag i nästa inlägg lägger ut min förlossningberättelse. *ler*

Max har firat sin dag med en trevlig förmiddag på Köpis med Maria och Theo och sedan avslutade han sin kväll lite olyckligt med att ramla huvudstupa ner från soffan. Såg såååå otäckt ut!! Men han klarade sig ganska lindrigt undan med skrapsår i pannan. Som tur var dämpade mattan en del av smällen. Inga fler olyckor tack!!

Lilleman sover gott i sin säng nu och jag ska ta och göra likadant fast i min säng. Så godnatt nu för imorgon väntar en ny dag med lite firande av Mattias för släkten.


Tomtenissen


Mamma, hur gick det här till??

Doppresent till kusin Milton


Pipmugg med texten GULLUNGE


Tallrik med sugplopp med texten GULLUNGE


Sked med texten ÄLSKLING


Allt från Lundmyr of Sweden

Gårdagen

Bara för att jag skrev att Max börjat sova bättre så vart det ju inte alls så, han vaknade dessutom på kvällen där och vela inte somna om. Det händer ju nästan aldrig annars. Haha!!
Men i natt har han iaf sovit som en gud!! Han somnade vid en 20:20 och sov sen till hör och häpna! kl 04:30 utan ett enda uppvak. Jihooo!!! Sen somnade han om hos oss och sov till 06:45.
Idag gör vi ett försök att hålla han uppe tills efter att han fått lunch, dvs bara en vila idag. Det är ju så det blir sen när han ska börja på dagis, vilket är snart.. Gah!!!

Nu är grabbarna ute och gungar och jag håller på att plugga, har precis gjort klart etikuppgiften så jag tar en liten paus nu innan jag ger mig på nästa del, civilrätten.

Sen några dagar kan Max klättra i trappen. Bergsklättraren våran!! Så nu lär man passa han så att han inte ger sig upp där själv.
Han försöker även stå själv utan stöd, han tränar och tränar. Så söt!!!
Sen är det ju gå och gå som gäller!!

Igår fyllde ju min älskling år och Max och jag firade han med att köpa en fin tröja och Guitar Hero till PS3. Sen var vi viäg och fixa pass åt Max i Gävle och han vart såååå gullig på sitt pass. Polisen som stod där var så fascinerad öve rhur söt han var. *ler*
Sen åkte vi till BarnensHus där svärmor shoppade massa leksaker åt Max i födelsedagspresent och julklapp. Vi köpte även en tallrik med sugplopp så nu ska han kunna äta bättre själv utan att man ska vara rädd för att han slänger ner den på golvet.

Nu ska jag återgå till studierna sen är det babysim kl 14:30-15:00

Ny vecka igen

Ja nu var det dax för en ny vecka och den innebär hemstudier. Så igår läste jag klart ett kapitel om försäkringar och idag har jag suttit med en etikuppgift som ska vara inlämnad på fredag. Har i stort sett bara en diskussionsfråga kvar på den. Skönt!! Så imorgon tar jag pluggfritt.
Imorgon är inte vilken dag som helst heller, det är nämligen min kära sambos födelsedag!! Då får han öppna paket igen. :-)
Imorgon ska jag dessutom ha äran att få gå på helkroppsmassage. Lite nice!! Ska utnyttja ett presentkort jag fick i julas, så det är ju på tiden.
Sen sticker vi iväg till Gävle och fixar pass åt Lilleman så han får följa med oss på resan. Bara 25 dagar kvar nu!!!

På Onsdag ska vi gå på babysim med Max, skoj!!! Så häng på ni som kan!!!

Lilleman har börjat sovit bättre så det är jätteskönt. Igår somna han vid 19:30 och när jag somnade vid 23 hade han inte vaknat en enda gång!!! Så inatt sov han i sin säng hela natten, men han fick hjälp med nappen ca 3 ggr. Det tar sig!!!

Farsdag

Idag är det ju Farsdag och Max ville ju fira sin pappa sa han till mig, så jag hjälpte han att sätta ut en liten annons i morgontidningen.




Dock ett litet stavfel har dem gjort, skulle stå egna pappa och inte egen pappa, men men man förstår ju ändå... *ler*

Äntligen helg!!!

Ja nu är så äntligen helgen här och man får ta det lugnt hemma med nära och kära. Men skolveckan har gått bra och fort, vart en del redovisningar och klassmöten och diskussioner. Så nu väntar 2 hemmastudieveckor. Har inte supermkt att göra tills nästa skolvecka men en del är det och så ska jag göra uppgifterna som ska göras nästa studieperiod med hemmastudier så jag slipper så mkt då vi är i anzarote och kan slappna av nu inför resan.

Igår tog vi det bara lugnt och slappade i soffan hela familjen och Lilleman slocknade kl 19 efter att bara sovit middag i en omgång under dagen.
Idol stod så klart på programmet och mina 2 favvisar var superduktiga. Alice och Kevin!!!

Idag var det min tur att kliva upp med Lilleman och han vaknade ju som vanligt kl 06:15, men efter att ha sovit nästan 7 timmar utan att vakna så kände jag mitt rätt utsövd ändå. :-)
Efter lunch åkte vi hem till min systeryster som ju fyllde år i veckan. Där vart vi bjuden på marängsviss. Mumsigt värre!!!

Mattias stackarn har sträckt sig i ryggen och har stora problem med att röra sig och lyfta och så. Så nu hoppas jag det går över fort för han!!! Max förstår ju liksom inte att Pappa inte kan lyfta och grejja som förut.

Ikväll blir det lugna gatan härhemma igen. Max och Mattias tar sig ett bad just nu och sen blir det pyjamas på för Lilleman. Nu ska jag hämta Lilleman från badet. Ha en skön kväll!!!!


Halloween-bilder

Då det efterfrågades bilder på mig i min utstyrsel så kommer det några här. Bilderna är tagna med Batgirl och Kirurgens kamera och det var dem som höll i festen. Jag hade tyvärr inga party bilder på mig själv så jag lånar dessa.....


Jag som djävul, Malin som draculas fru och Daniel som viking


Jag vid bordet och några till som syns i bakgrunden


En glad djävulsbrud med en godis i munnen!!!

Onsdag

Och halva veckan är gjord redan i skolan. Det har verkligen rusat förbi. Nu återstår 1 ½ dagar med Försäkringskunskap.
Sen har vi 2 självstudieveckor igen. Då ska jag försöka bli av med en hel del inför kommande perioder så jag slipper ha alltför mkt inför Lanzarote-veckan.

I Tisdags fyllde Systeryster år och henne ska vi fira i helgen. Imorgon fyller pappsen år och på söndag är det farsdag och nu på tisdag fyller Mattias år. Så det är en hel del nu att fira!!

Knäppte denna bild på en trött Max häromdagen och vart har min bebis tagit vägen??


Men det är ju så mysigt när han somna så här tätt intill, händer inte så ofta nuförtiden då denne herre har energi till tusen och inte vill ligga och mysa som förr. Detta kommer man verkligen att sakna om nått år!! Det kanske är då folk oftast planerar en till?? ;-)

Fick iaf ha en mysig kväll med min plutt idag. Man kommer ju hem så sent och så är det då dax för middag och sen börjar kvällsrutinerna för Lilleman då han oftast är trött och vill sova efter kl 19 nångång. Så man får verkligen ta till vara på myset man hinner med. Idag kom mamma/mormor förbi och då satt jag och Max precis och käka. Han kladdade värre än värst men det gjorde inget då han skulle få ta sig ett bad.
Mamma/mormor stannade kvar och vela kika när Maxen badade och han plaskade på och visade att han kan ställa sig upp i badkaret. Sen vart det mys i soffan och välling vid en 19:30 och då var Max supertrött så han somnade gott i min famn ikväll. Satt så ett tag och njöt men tillslut blir det tugnt och varmt och så sover han ju skönast i sin säng. *ler*

Förresten är det någon som har erfarenhet av att ge Omega-3 till småbarn för att dem ska sova bättre???

Max-rapport

Max sover lite som han vill nuförtiden på kvällar och nätter. Han är en riktigt envis liten kille. Och det märks rejält även på dagtid. Han vill gå och gå och gå och får han inte det så skriker han och blir arg. Haha!!
Han är riktigt krävande nu och leka själv det går inte för sig så bra. Så det är mest träna på att gå som duger.
Han berättar gärna hur bilen låter och älskar bilar av alla dess slag. Stora som små!!


Lite sköna bildbevis:

Men hur hamnade jag här då?? Kan du hjälpa mig mamma?? Nu!!!!


En liten djävul på språng!!!


Men varför är världen så orättvis mot just mig???


Åh vad är det här för vitt??? Går det att äta tro??


Men hua så konstigt det känns när det trillar ner så där från skyn i mitt ansikte!!!


Måndag

Ja så var det ny vecka igen och denna vecka innebär heltid på högskolan igen. Går till 17 dem flesta dagarna, men torsdag är halvdag iaf och då börjar vi inte förrens kl 13. Så före skolan ska vi upp till polisen och fixa pass åt Lilleman har vi tänkt.

Bilder från helgen efterfrågades och jag bjuder på två stycken här
 

Kan ni gissa om jag längtar tills den 5:e december då?? Lanzarote here we comes!!!

Dagen efter

Ja det kommer ju en sådan dag efter fest. Men jag är absolut inge bakis och skakis. Känns sååå skönt. Ingen huvudvärk alls eller illamående som jag så lätt får annars dan efter.
Mår oförskämt bra! Men så tog jag det ju ganska lugnt igår oxå så.
Det finns nog andra som mår sämre. Hehe!!

Alla var utklädda och det var då alla möjliga olika utstyrslar.
Jag var ju en djävul och det var det 2 till som var, sen fanns det bla en arab, karate-kid, batmanbrud, en otäck kirurg, mästerkatten i stövlar, napoleon, grottmänniska, dracula ggr 2, viking, dödens ängel och Jesus. Ja ni läste rätt. Jag som djävul vart dessutom frälst av Jesus. *ler*

Ja det var iaf en trevlig fest med mycket god mat (kalkon, rostbiff och kall potatissallad,nån supergod kall sås efterrätt var sveriges godaste chokladkaka med mariannefluff till), tipspromenad i kylan med lekar som rättning av raden.
Jag vann i kategorin "Vem sväljer mest?" och jag vann med stora marginaler!! Det hela gick ut på att dricka ett glas med öl snabbast. Lätt som en plätt!!

Kvällen avslutade vi strax före 01, då vi åkte hemåt för stackars Malin mådde inge bra. Hoppas det inte är magsjukan!!!

Nu har Mattias och Max precis kommit hem från en tur till Storvik och Mattias pappas grav. Så nu ska jag ner och mysa med Mattias i soffan medans Max sover.


Livet är underbart!!!




Party Dax!!

Ja idag är det så dax för party för min del. :-)
Mitt första riktiga party sen  Max kom.
Det är min kära vän Heidi som fyller 30 år och hennes man Tomas har oxå fyllt 30 år så dem ska tillsammans ha 60-årsfest med maskerad. Så inte får man klä sig fint heller!!! Grr!!!
Men jag ska som sagt försöka göra en kombination, se om jag lyckas. Hehe!!!

Bilder kommer sedan på min utstyrsel.

Ha en bra dag nu och se upp för alla Halloween-busande barn

Se upp med halkan!!

Imorse när vi vaknade kl 06 så slog vi på tvn och fick där höra på nyheterna att det varit en stor seriekrocksolycka på riksväg 80 utanför Sandviken, där vi bor. Hua så otäckt!!! Men som tur var verkar ingen ha skadats allvarligt.

Artikel om olyckan

Så kör försiktigt!!!