Midsommar är över och likaså Max feber. Hä...

Midsommar är över och likaså Max feber. Härligt väder ute men tyvärr så jobbar man ju nu. Men igår flexa jag ut och hoppa av tåget i Storvik och mötte upp Mattias och Max som redan var där. Härligt skönt å bada var det.:-)


Trevlig midsommarVill önska ALLA er en trevlig midsommar. Hoppas nu att solen är på vår sida och vill skina lite idag. :-)


Memories

Tänk att för ett år sen så var mamma med oss till Årsunda och fira midsommar på dagen och följde med till gammelgården och tittade på när Max dansade runt stången. Ja för dansa själv orkade inte mamma. Hon var mycket dåligt gåendes och satt mest och jag såg i hennes ögon hur hon verkligen insöp upplevelsen av att se Max dansa. Orken tog slut fort för mamma redan då, men hon var envis som en röd gris.
Jag saknar mamma så mycket och det känns så orättvist att hon inte får vara här med oss nå mer och uppleva allt vi upplever. Mamma var väldigt mycket för att fira alla högtider och därför känns det lite extra jobbigt alla större högtider. På nått vis tror jag att mamma är med oss och tar del av våra liv ändå fast på hennes vis. Älsakde mamma vi saknar dig så!! <3Efter middagen idag tänkte vi ut och åka l...

Efter middagen idag tänkte vi ut och åka lite så Max fick lite annat och göra. Max fick bestämma vårt vi skulle och utan att tveka vela han till mormors grav. Sagt och gjort, vi styrde kosan mot kyrkogården och gjorde lite midsommar på graven. Vi passade även på att gå till Max kusin Olivias grav och Max farfars grav och göra lite midsommar. Vi har alla tre på samma kyrkogård, skönt på ett vis. En sten med text som jag lagt på mammas grav var förresten borta. Vem stjäl från en grav????


Max feber är envis. Imorse vaknade han upp...

Max feber är envis. Imorse vaknade han upp feberfri men efter lunch kom den tillbaka. Men inte lika hög som förut iaf. Så imorgon blir Mattias hemma och vabbar då jag behövs på jobbet. Sen är det ledigt 3 dagar. Hoppas Max feber är puts väck imorgon nu.


Älskade barn!!


Feber

Ja i lördags sen eftermiddag/kväll fick Max feber och sedan dess har den suttit i. Det är bara feber och inge annat han har, jo matlusten är borta. Men det verkar som att det går mkt feber nu bland barn och att de bara har hög feber ett par dagar och sen är det bra.
Man blir ju lite orolig för plutten när han har så hög feber konstant. I förmiddags hade han 39,6 och efter lite alvedon så hade han sen 38,4. Nu sover han på soffan. Han är ändå rätt pigg och orkar vara uppe och leka och grejja trots den höga febern. En annan skulle ju ligga helt däckad.
Så det blir VAB nu tills han är pigg nog och orka med dagis igen.

En favvosyssla


Notera Max tunga på största bilden. Sötnos!!


Badhuset vart det!!

Ja dit bar det av imorse för mig och Max. Vi tog bussen för att göra det ännu mera spännande. Knappt en människa där när vi kom men sen dök det upp några iaf men det var långt ifrån trångt.
Jissese så roligt vi har haft jag och Max. Vi har badat, badat, badat, ätit mat, badat lite till och badat och ätit glass.
Max har idag visat prov på att han kan flyta och "simma" själv nu med puffarna på. Vi har ju tyvärr inte badat så mkt med han som vi har velat gjort egentligen. Men Max har aldrig varit rädd för vatten som tur är utan han har vågat hoppat från kanten och kommit under vatten utan att bry sig mer än att han vill göra det igen och igen. Detta gjorde han redan som liten bebis och då lära vi stoppa han för det vart för mkt för han men han vela bara mer och mer ändå token. Det är viktigt att få vattenvana tidigt tycker jag. Men vinner en hel del på det. Dels lär dem sig vad dem ska göra om de hamnar i vattnet och sen tror jag att man lär sig simma tidigare om man badar mkt och övar och övar. Och sen behöver man aldrig tjafsa om hårtvättning!! :-)
En nöjd kille var det iaf efteråt och en nöjd mamma såklart som har en sån duktig kille. :-)
Nu är vi trötta och vi tar båda två igen oss lite vid datorn. Max spelar och jag passar på att blogga.

Imorse vaknade jag av ett roligt sms!! Maria och Johan har fått en liten flicka och Theo sin efterlängtade lillasyster. Grattis till er!!! Ska bli så mysigt att få snusa nyfödd bebis igen sen. Max undrade varför bebisen lära komma ut ur Marias mage, han tyckte nog att Marias mage var så fin och go så han vela ha henne sån. Men jag tror nog att Maria tycker lite annorlunda. ;-)Imorgon är jag föräldraledig för dagis har...

Imorgon är jag föräldraledig för dagis har stängt. Det ska bli skönt med en kortare vecka. Funderar på vad jag och Max ska hitta på imorgon. Det ska ju tydligen bli regnväder tyvärr. Annars hade Furuvik varit ett givet kort. Leklandet i Gävle kanske? De ska ju stänga för alltid nu i juni så man lär väl kanske passa på innan. Någon som har lust att haka på om det blir så att vi bestämmer oss för leklandet???


Bildbombning från Turkiet - Aqua Fantasy 24-31/5-11


Stranden där Max trivdes och leka i sanden och hoppa i vågorna
Lite olika pooler på området.Oss i lite olika omgivningar. Observera att det är Max som varit fotograf till bilden jag och M är tillsammans på.Minigolf, en av alla aktiviteter som fannsLite bilder från vattenlandet på "barnavdelningen"Den gula rutschkanan som vart poppis!!Hemresan


Falskalarm!!! Inga vattkoppor var det visa...

Falskalarm!!! Inga vattkoppor var det visade det sig under dagen idag. Skönt, men det skulle ändå vart skönt och fått det avklarat på ett vis.


Mattias vabbar idag med Max med misstänkt ...

Mattias vabbar idag med Max med misstänkt vattkoppor. Såg igår 4 röda utslag som jag började misstänka, myggbett eller koppor? Imorse hade han fått 2-3 till. Det är så svårt att avgöra vad det är just nu då det ju faktiskt är myggsäsong nu. Det tar ju nån dag innan utslagen vid vattkoppor blir till blåsor. Så det är nog bäst att han får vara hemma idag så inte hela dagis smittas. Man smittas ju dessutom 1-2 dagar INNAN man fått några symfoni ens, hur lätt är det då att undvika smittspridning? Nåja vi gör iaf vad vi kan. Har inget mer hänt tills i eftermiddagen/kväll så är faran över.


Förändringarnas tid på jobbet. Det ska spa...

Förändringarnas tid på jobbet. Det ska sparas vilket leder till åtgärder som drabbar många. Men för min del dröjer det förhoppningsvis iaf ett-två år till innan jag drabbas. Men före det hoppas jag att det löst sig på annat vis för min del. Men det vänder fort och nästa år kan det vara andra bud från högre instans. Så vi får se utvecklingen av detta nu.


Torrt!

Jajjemen imorse var det torrt igen i blöjan. En mycket stolt kille!!!

Stolt!!

Idag är jag en stolt mamma. Max har sedan igår morse haft kalsonger dagtid och klarat sig från olyckor. Blöja åkte på inför natten igår men den var torr imorse. :-)
Nummer 2 gjorde han dessutom på toaletten idag och han vart såååå stolt!! Men blöja åkte på inatt utifall att, så får se imorgonbitti då. Max vela INTE ha blöja på inatt men efter lite övertalning så gick han med på det.
Ja nu hoppas jag att det har lossnat för han och han förblir blöjfri dagtid iaf.
Mammas stora kille!!

Hemma

Ja nu är vi hemma igen sen i tisdags kväll och fick njuta av sol och värme härhemma oxå. Nice!!

Turkiet-resan har varit superskön och vi har haft det bra och njutit av sol och värme och bad. Så nu längtar vi redan efter nästa resa. :-)