Update

Den hemliga resan gick till Kapellskär där vi tog en färja fram och tillbaks till Mariehamn. Det vart en lyckad resa och mamma vart väldigt glad och överaskad. :-)
Vi passade på att handla en hel del på taxfree och så åt vi den klassiska buffén.
Trötta och nöjda kom vi hem vid 22-tiden på kvällen.

Igår var vi på Winnerbäcks konsert i Gävle på Gasklockorna. Det var en bra konsert som löft sig väldigt på slutet. :-)
Först samlades vi härhemma vid 16-tiden, det var Johan o Maria, Högen och Sofia, Persson och Perra. Det var en lyckad kväll iaf. :-)

Idag har jag tagit ledigt från jobbet och det var behövligt. :-)
Imorgon ska jag jobba igen men det blir nog lite flex och bara kortdag, vilket innebär att jag åker hem med 14:30 tåget. Det är ju fredag. Hihi!!

Nästa vecka jobbar jag mån-ons sen är jag ledig tors-sönd och då ska vi upp till Leksand och vara i stugan mamma hyrt, en sån där nybyggd som vi hade förra året. Kanoners!!


Bild tagen förra året, i år hoppas jag att gräset har hunnit växt upp.


Hemlig resa på G

Imorgon bär det av på hemlig resa. :-)
Det är min kära mor som fyllt år och vi kände att vi vela göra nå roligt med henne. Nått som passar henne och hennes tillstånd i sjukdomen. Tror att det här kommer att bli kanonbra.
Återkommer med vart vi var sen....

Semestertrippen

Nu har vi kommit hem från vår semestertripp (eller vi kom hem i söndags rättare sagt), det har verkligen varit en trevlig resa och mysigt har vi haft det.

 

I måndags morse började vi vår färd mot Kolmården med 2 stopp på vägen, ett för fikapaus och ett för lunchpaus. Max tittade myckt på dvd:n så bilresan funkade riktigt bra.
Väl framme så fick vi nog bo i huset med en av de bästa utsikterna över Bråviken, helt lovely uteplats, där har vi tillbringat en hel del tid och haft bla afterbeach med poolbad och massa gott att dricka. ;-)
Måndagen gick väl mest åt att handla mat och bli hemmastadda i huset.

  

Tisdagen tillbringade vi i djurparken och barnen var lyriska över att få träffa Bamse och Lilleskutt. Djuren var såklart också en hit. Varmt var det men det fanns gott om skugga att söka sig till iaf så det gick bra.

  

Onsdagen började vi med att åka safariparken, (har för den delen fått höra nu att de ska enbart ha linbana över det området sen, pga att det hänt så mkt med skador på bilar och så.) Vi fick en väldigt närgången struts som nog väldigt gärna vela picka lite på bilen om han fick. ;-)
Efter safarin åkte vi till badet på kolmårdens camping, men det var tyvärr ingen hit där då det var så mkt alger/tång i vattnet men barnen hade det skoj ändå i sanden.Torsdagen bjöd på ännu en solig dag och då passade vi på att åka till Söderköping för att strosa längs Göta Kanal och äta glass på det berömda Smultronstället, där tog jag en hallon/lakritsglass, orka inte ens hälften. Notan sluta på dryga 200 kr för 3 glassar. ;-)
Sen åkte vi till ett poolbad som var toppen!! Det hade allt verkligen, massa pooler, jättestor lek/sandlåda med en massa roliga saker och ett sjörövarskepp där barnen älskade att leka. Och detta för bara 40 kr per vuxen och gratis för barn. :-)

       

Fredagen åkte vi till Arkösund och badade vid en camping och kikade på SM i segling så pågick där. Då var vi verkligen vid havet.
 
   

Lördagen började jag och Max med att gå på Tropicariumet och kolla på bla hajar, rockor, ormar, sköldpaddor och lösa apor som hoppade upp på axlarna på folk. Hua! En stackars kille fick dessutom dyka med hajjarna då han hade svensexa... Sen for vi in till Norrköping och Busfabriken som är ett megastort Lekland där barnen stortrivdes.Söndagen bestod av packning och städning av huset, vi var klara för avfärd kl 9:45, inte illa pinkat va?
Vår lilla familj stannade till på Kista gallerian på hemvägen för lite mat och shopping.

Summa sumarum så har det varit en kanonresa och barnen har haft det så roligt ihop och såklart även vi vuxna med våra underbart mysiga spelkvällar/nätter ute på terassen. :-)
Typiskt!!

Idag var det tänkte att vi skulle tvätta en massa för att sen imorgon kunna packa inför Kolmårdenresan på Måndag morgon.
Men så tyckte inte vår tvättmaskin utan den är numer ur funktion, det sjuka är att den vi köpte först i maj 2008 den fick vi byta ut helt i december 2008 då det var elfel i den. Nu är alltså den andra nya vi fick paj. Sjukt!! Det värsta är att det kanske inte går på garantin då det säkerligen räknas sen vi köpte den 30 maj 2008 och då har det ju gått 2år och 1 månad och 10 dagar. Suck!!

Som tur är har vi en tvättstuga här i föreningen, men som man behöver polletter till som man kan köpa av två olika familjer i området. Simpelt låter det va? Ja om det vore så att de var hemma, en familj var i sin sommarstuga och den andra hade åkt till Sthlm en ½ timme  före vi kom dit.
De i sommarstugan skulle komma hem på söndag eftermiddag så det var bara att ställa in sig på att toktvätta på söndagen och försöka hinna få allt torrt så man kunde packa där nångång mitt i natten innan måndagmorgon då vi åker. Jag var inte direkt lycklig....

Nån nytta lära jag ju göra så jag ställde mig och dammsög ur bilen och så hör jag nån som säger högt -Hallå!! Kikar upp och får då se grannen som "var i stugan"..... De hade åkt hem då de hade haft ett ärende och säkerligen också tänkt lite extra på oss. Super tack!!!!!

Så nu har jag spenderat em/kvällen i tvättstugan och hunnit med 5 maskiner. Så nu är det tomt! Hade världsbästa hjälpen också av Max som tyckte det var så roligt att tvätta i tvättstugan så det får väl bli fler ggr just bara för att han tyckte så mkt om det. :-)

Nu ska jag slänga mig på soffan och bara softa en stund och sen packa lite om jag orkar. Imorgon så tar vi en badsväng på Storviksbadet med vårt resesällskap innan vi åker hem och packar klart.

Så ha de så himla bra nu gott folk för nu sticker vi mot Kolmården och utforskar Östergötland en vecka. Får se om det blir nå blogginlägg från resan, om inte så kommer en resumé när vi åter är hemma igen.

Ha det bäst!!!


3 arbetsdagar kvar...

 tills jag har min semester som kommer att vara 1 hel vecka. :-)

På måndag åker vi till en stuga/hus i närheten av Kolmårdens djurpark och där stannar vi en vecka och åker hemåt igen på söndagen.
Det blir även Maria, Johan och Theo som ska med. Kommer bli så kul!! Kan grabbarna leka en massa hela veckan lång. Även en del bråk blir det ju säkert också såklart. ;-)
Så nu känns det tugnt med all packning man ska ta med sig. Blir ju en hel del när man åker bort sådär. Får ta och skriva packlista på tåget nåndag här. :-)

Nån som har nå bra tips på vad man kan göra i Norrköping/Kolmårdens trakten förrutom att besöka djurparken då såkalrt????