VAB igen

Ja så var det dax igen för lite VAB härhemma.
När vi hämtade Max i storvik igår så hade han precis vaknat efter att sovit på mattan på golvet. Inte likt han att somna frivilligt och speciellt inte mitt på dan.
När vi kom hem så tempa jag han och han hade 38,6 och började låta mer och mer förkyld. Senare på kvällen så vart han superhet(tempade aldrig just då)och var alldeles konstig och stirrig och så spratt han till så hela han hoppade. Förmodligen var han i vaken/sömnstadie då.
I med lite ipren och sen fick han sova i våran säng då jag gärna vill ha lite koll på han när han har så hög feber. Sen imorse kändes han mycket piggare men man såg på ögonen att han inte var pigg. Tempen låg på 38,0. Sen vid 14:00 tiden vart han så dålig igen och förmodligen steg febern riktgt rejält för han vart helt däckad och slut och ögonen rann på han. I med lite alvedon och så piggade han på sig igen efter nån timme.
Mysko när det går så rejält upp och ner hela tiden.
Hoppas han piggar på sig fort nu så han kan få gå på dagis igen som han längtat efter.

Appropå sjukdomar så är ju Mattias bror i Thailand och dem skulle ha åkt hem i fredags men är kvar än, då Felicia har varit dålig under hela resan och åkt fram och tillbaks till olika sjukhus och doktorer. I mitten på resan så konstaterade dem att hon hade lunginflammation och hon vart smått bättre men så vart hon sämre igen och hamna på sjukhus igen och därav kan de inte flyga hem just nu. Men som det verkar nu så har hon piggat på sig igen och förhoppningsvis kan de få åka hem snart.
Snacka om att dem har haft otur. De som bara ville iväg och få ha det bra tillsammans efter allt de fått gått igenom det senaste året med Lias sjukdom och bortgång. Så händer det här, det kunde dem väl ändå fått blivit besparade.......

17 februari

I helgen hade vi ju tänkt åkt till Stockholm men de planerna ställer vi in och rustar istället. ;-)
Hela Lördagen och delar av söndagen får vigas åt att måla tak och plocka ihop grejjer så vi kan stuva undan så hantverkarna kan börja sitt arbete här ungefär i början på mars. Ska bli skoj men jobbigt och rörigt. Skönt när det är klart om inte annat.

Igår var jag på Aquabox igen och det var riktigt bra och jobbigt, kändes en hel del i magen och armarna. Ska gå nästa vecka också om jag hinner. Har bokat iaf.
Skulle vilja gå på Boxercise också men dit vill jag inte gå själv de första gångerna iaf. Vill gärna känna den jag får ha som träningspartner känner jag. Nån frivillig?? :-)

Ikväll är Mattias på hockey, Max sover sen länge och jag har unnat mig ett skumbad nyligen. Ska strax hoppa i säng så jag orkar upp igen imöra kl 05:15. Gäsp!

Rust på G

Är lite dålig på att uppdatera bloggen känner jag.
Nu ska jag göra ett försök tänkte jag.

Max vart sjuk i onsdagskväll och dett innebar VAB för mig på torsdagen och fredagen.
I fredags när vi vaknade var det sjukt mycket snö ute igen och ett riktigt busväder. Vintern vägrar släppa taget.
I helgen var det tänkt att vi skulle ha åkt upp till huset i Malung och besöka Sälenbackarna, men efter en del velande fram och tillbaka så har vi nu bestämt oss för att ta tag i rust av radhuset. Så diverse olika hantvaerkare har varit här och gjort sig en bedömning och nu är rulljansen igång.
Den här gången har vi tänkt lejja bort det mesta. Skönt!
Det som kommer att bli gjort härhemma är:

* Målning av tak och lister i vardagsrummet och tapetsering.
* Målning av tak och byte av lister/foder i vårat sovrum och tapetsering
* Byte av lister/foder i hallen upp och tapetsering
* Lister/foder i badrummet
* Målning och tapetsering i köket. Sätta nytt kakel och byta ut fläkten. Byte av bänkskivor och diskho och kran och nya ljusrampslister och lysrör.

Plus att vi ska ta bort guldgarderoben uppe och köpa en annan variant. Även taket upp i hallen ska målas och det ska vi göra själva, plus att vi ska måla en sista gång på kökstaket.
Så nog har vi att göra allt.
Var och beställde bänkskivor idag och diskho och detta ska specialgöras i fabrik så leveranstiden är uppåt 3 veckor...

Ska komma ihåg att ta förebilder så kan ni få hänga med i rusten. :-)
Denna rust kommer förmodligen drabba min och Mattias tilltänkta åka bort över natten grej till Stockholm nästa helg. Men det får vi överleva, det går ju fler tåg.

Imorgon ska vi börja med taket nere tänkte vi.
Fast en sväng ut i friska luften ska jag och Max ta oxå tänkte jag om hostan inte är alltför jobbig på han.
Nu ska jag sooooova.

Har nu kört 3 veckor med lchf och resultat...

Har nu kört 3 veckor med lchf och resultatet av detta var idag att jag sammanlagt tappat 4 kg och 6 cm i midjan. Är nöjd då jag fuskat en del på lördagarna. Planering är a och o för att få det att funka. Men än är det minst 3 kg och minst 13 cm midjemått som ska väck. På onsdag ska jag testa på aquabox på parkbadet, ska bli intressant och se om det kan vara nått. Jag gillar ju vattengympa och boxercise. Detta verkar vara något av båda delar. Nån som testat det?


Trots på hög nivå

Ja man känner att man lever och tyvärr känns det som att man inte gör annat än skäller och säger åt Max om dagarna på hans vakentid nuförtiden.
Han skriker i högan sky när han inte får som han vill eller när nått går emot han. Han vill gärna bestämma det mesta vad det än gäller liksom. Han har ett himla temperament och lyssnar inte för fem öre. Säger man åt han så skrattar han oftast bara åt en.
Vi hotar härhemma med både det ena än det andra (tex att det inte blir nå dataspelande eller lördagsgodis osv) för att det vi säger ska ta skruv och tas in. Det hjälper ibland och ibland blir det tusen gånger värre när vi är tvungen att göra verk av våra hotelser, som t.ex. att dataspelen tas bort.
Men det är sånt man lär ta för att han ska förstå att han inte kan bete sig hur som helst.
Men det slår nästan aldrig fel att han efter ett utbrott förstår att han gjort fel och säger att han är snäll och säger förlåt. Så på det viset känns det iaf skönt att han faktiskt förstår att han inte kan bete sig illa och få som han vill jämt, även om han inte vill/kan ta till sig det under hans utbrott när han är så arg.

Ofta efter hans utbrott så säger han ofta att han känner sig ledsen för att mormor inte finns här nå mer och det sker väldigt ofta vid läggdags. :-(


Detta hittade jag på mammasidan.se

"Möt trots med respekt
Ett barns trotsutbrott skall inte tröstas. Tänk dig en man i 40-års kris. Han säger till sin fru att han egentligen önskar sig ett nytt jobb. Han är frustrerad på sin nuvarande arbetsplats och har lust att söka ett nytt och annorlunda jobb. Hans fru klappar honom på huvudet och säger: ”så, så lilla vännen det går nog över, du har nog bara en dålig dag.” Mannen önskar inte att bli bemött på detta sätt av sin fru. Han önskar sig respekt eller åtminstone lite motstånd.

Barn önskar också att bli tagna på allvar, de önskar att bli mötta med respekt, men det krävs också gränser som när föräldrarna ex. säger: ”Jag förstår att du är arg nu och att du inte vill lägga dig. Det är bra att du är arg, men du får inte slå mig för det gör väldigt ont, det är sent nu och du måste lägga dig.” Att bli arg på barnet förlänger bara den smärtfyllda trotsperioden. Barnet blir förvirrad och frustrerad."


Kan ju säga att det är lättare sagt än gjort att inte bli arg när de trotsar hur man än försöker. Men jag ska försöka ännu mer att inte bli arg och möta han med mer respekt men ändå sätta tydliga gränser.

Nån som har nå bra tips? Hur hanterar ni era barns trotsanfall. Help me!!

Testperson???

Skulle du vilja få testa nya produkter och tjänster gratis? Testa då att vara en Buzzador precis som jag är lite då och då.
Det enda du behöver göra är att anmäla dig
här och sedan vänta på erbjudanden.
Just nu söker de extra många som är gravida eller har småbarn för lite olika tester av saker som hör småbarn till.

Själv har jag fått testat alltifrån tandkräm, olika bars, tablettaskar.. Skojigt är det!


Längtan efter solen och värmen

Ja den är stor härhemma. Max säger ofta att han vill åka flygplan till sommaren och bada. Jag trånar och Mattias längtar också efter sommar.
Ja varför drar vi inte iväg då kanske ni undrar?
Ja säg det, pengar har vi. Kanske att det lutar åt en resa i maj även om det är just nu det lockar mest. Men en långresa på vintern satsar vi på till vintern 11/12 istället. Så mycket som lär fixas innan, iaf med vaccinationer och sånt till en sån resa.
Men vem vet dyker det upp nått bra erbjudande så kanske vi sticker iaf. Man ska aldrig säga aldrig med oss inte.

Mattias bror med familj befinner sig just nu i Thailand dem och har det förhoppningsvis väldigt bra. Det är dem värda allihopa!

Jag har ju lyxen att ha 31 semesterdagar/år på mitt jobb och det känns ju kanoners inför framtida resor. Sen är ju nackdelen att jag inte kan ta semester hur som helst tyvärr. I december och januari är det restruktivt och bara 4 dagar får tas ut totalt. Så en långresa får det bli i november eller i februari/mars. Men det är ju inte så illa det inte.

Tips på nått bra resmål/hotell som ni varit på??Hej vad det går!Jag och Max i backen. Skoj var det och fort gick det!!


Härliga unge!Bakning pågår och det syns kanske?
Muffins var det såklart som bakades, Max favvis. Nått som alltid han och mormor bakade ihop.
Såret på kinden har  för den delen läkt jättebra och nu har han bara en rodnad.


Välkommen februari!!

Ja så kom vi lite närmare våren och sommaren. *ler*
Idag har jag varit föräldraledig som jag alltid är på onsdagar nu till och med hela april ut. Jag och Max har rått om varandra idag och spelat massa spel, lekt med piraterna och skeppet, lagat mat ihop och varit ute i den härliga solen. Kanoners!!
Nu är jag fylld med ny energi för att orka resten av veckan. 2 hela dagar. ;-)

Igår var vi til Storvik och fira svärmor som fyllde år med blommor och paket och inte att förglömma så hade ju Max också namnsdag. Det firades med ett litet paket.

Idag skulle Lia ha fyllt hela 16 år, känns konstigt att hon inte är ibland oss längre. :-(

Resten av februari då vad händer?

Tänkte försöka att besöka Borlänge syfestival och se om jag kan fynda nå skoj. :-)
Sen är det ju också Sthlm syfestival och ev så åker jag och Mattias ner på lördagen och bor på hotell och har det bra för oss själva och så går jag på syfestivalen på söndagen och Mattias får roa sig med nått annat medans.

Näe nu ska jag kíka på nått hotell....