Bus eller godis!


Svinkoppor

Ja är det inte det ena så är det de andra. Max har fått svinkoppor eller det är bara en än så länge iaf. Så nu får han inte vistas på dagis förrens den "torkat ut". Så nu blir det till att roa en liten pigg kille härhemma som för övrigt är frisk. Nu är vi inne på dag 2 med vab och dag 3 utan lek med andra barn. Näe nu ska vi gå och gnussa bort bakterierna igen!!


Ullared del 2

Ja vad hände egentligen på hemresan från Ullared.
Jo vi hade kört in på väg 68 efter att vi passerat Örebro och jag yppade något om att det var så mörkt längs den vägen. Det var kväll och så är det väldigt mkt skog där. Jag är väldigt mörkrädd tillika. Tur att jag då inte visste vad som komma skulle.....

Efter ett tag vart vi omkörd av en bil och strax därefter såg vi blåljus blinka mitt i vägen lite längre fram. Vi kom fram till en polisbil som stod och spärra av vägen. Det kom fram en yngre kvinnlig polis som berättade lite snorkigt att vägen var avstängd.
Vi undrade hur länge och vad som hade hänt?
Det hade hänt en olycka och vägen var avstängd hela natten fick vi till svar.
Vår nästa fråga var hur kommer vi till Gävle?
Svaret som kom var från en grinig ohjälpsam polis.
-Ni får åka den vägen och så peka hon på en liten väg på vänster sida. Ni har väl en gps i bilen som ni kan titta på.

Där fick vi ingen hjälp och mobilerna hade vi gps så vi fick lita på dem. Ja om de hade funkat. Det var knappt någon täckning där i skogarna.
Det var några fler bilar så vi hakade på dem, vilket ledde oss in på skogsväg som övergick i grus. Vi mötte en del bilar så vi var ju på rätt väg. Det var inge skyltat och vid vägskälen så fick vi chansa. Vi chansade fel en gång och hamnade helt tokigt på en smal grusväg som det inte gick att vända på.
Jag kände paniken komma och tänkte att vi aldrig skulle hitta ut från skogen. Bäcksvart var det! Sen kom en väg och vi kunde vända och åka tillbaka igen.
Då fick jag igång gps:n igen och den visade oss ut till asfaltsväg och tillsist till riks väg 68 igen.

Dagens stora ris till den kvinnliga polis som lämnade dålig information och var otrevlig.
Vi yrade runt på små skogsvägar i närmare en timme. Livrädd!!!
Tydligen hade olyckan redan skett vid 17 och när vi kom dit var kl 19:30 så hon var väl less på att svara på frågor. Men det är ingen ursäkt för hon har valt detta yrke och där och då var hennes uppgift att bl.a lämna information.

Hon kunde sagt hur långt vägen var avspärrad och berättat att vi skulle köra på grusvägar i skogen för att komma ut på väg 68 igen. Det hade räckt för att inte förvirra oss och tro att vi var helt fel hela tiden.

Nåja vi kom ut välbehållna tillslut iaf.


Kul på tv

Detta mail fick jag idag från Bolibompa och resultatet av allt är en rolig sak för oss alla men främst för Max. :-)
Återkommer med mer info när allt är klart. :-))


Min älskade solstråle!!!


Ullaredsresan del 1

Min och systers Ullaredstripp var minst sagt händelserik. Ditresan var nog inga bekymmer om jag minns rätt. Väl inne på Gekås så vart jag helt plötsligt av med min vagn och skinnjackan. Jag parkerade den på sidan för att kunna ta mig in i en gång där det var fullt av folk. När jag minutrarna senare skulle ta min vagn igen och då var den borta!!!! Jag letade som en tok då den inte borde ha hunnit så långt men inget napp. 5 minuter tidigare hade jag lyckligtvis knäppt kort på mitt vagnsnummer. Så jag gick till Kundtjänst och de ropade ut min vagn som efterlysning. Fick dock informationen att det inte var vanligt att vagnarna lämnades in utan hon rådde mig att leta vidare själv och återkomma om ca 15 minuter. Kul!! Jag kryssade mellan gångarna utan resultat och började ställa mig in på att det bara var att gå och hämta en ny vagn och börja om. Jackan var antingen stulen eller borde gå att få tillbaka senare. Gick iaf till kundtjänst för att höra mig för hur det funkade med om min skinnjacka återfanns. Då visade det sig att min vagn hade lämnats in och gissa om jag jubla. Jackan var oxå kvar! :-) Ibland ska man ha flyt!!! Flyt var dock inget vi hade på hemresan med sura poliser, olycka och skogskörning på grusvägar i total mörker, men den får jag ta ett eget inlägg om då jag strax ska kliva av bussen. På återseende!!!


Ullared here I come!!

Jajjemen på lördag morgon styr jag bilen ner mot Ullared och blir kvar där och trängs hela helgen. :-))
Nu ska här shoppas presenter och julklappar och en del annat förstås. ;-)


I pappas fotspår?

Max har idag varit på sin första innebandyträning. Han tyckte det var skoj så det blir till att fortsätta med det varje söndag. De var så duktiga allihopa där de sprang med sina skyddsglasögon.


En liten titt....

På mitt projekt. Ser ni vad det är? Inte riktigt klar än dock. Frågan är vad jag ska göra med den bara? Var ett roligt projekt att sy iaf och nu vet jag att jag kan. :-))


Tröttmössa på

Ja fy bubblan trodde inte det var sant när klockan ringde imorse. Men nysått sitter jag iaf på bussen i vanlig ordning och redo att möta en ny vecka. :-)

Helgen har varit lugn och mysig. I lördags hade jag lite Tina-tid då killarna åkte till Storvik på fm och sen var på kalas på em. Började plocka undan ute och göra vinter och fick tillbaka lusten att skapa vid symaskinen. Så nu har jag ett rejält projekt framför mig där. :-)

Söndagen bjöd på en visit hos Maria, Theo och Tess. Trevligt! Sen skynda vi oss hem och åkte på badhuset hela familjen. Mys!!

Nu är det ny vecka och nya utmaningar som väntar. På återseende.


Min lilla trollkarl


Burned

I torsdags efter jag hämtat Max på dagis så såg jag att han betedde sig konstigt med sin vänstra hand. Såg att han var alldeles röd i handen och hade början till blåsa på fingertoppen. Max berätta att han hade tagit på en pärlplatta som de strukit med strykjärn och den var superhet. Han sa aldrig till fröken så han sköljde aldrig i vatten. När vi kom hem fick han ondare och ondare och grina tillslut hysteriskt. :-( På med kylbalsam och i med Alvedon. Idag hade det lagt sig en hel del men än är det kvar lite, vilket syns på kortet. Nu hoppas jag det går över fort för Lilleman.


3D bio

Ja det var verkligen en upplevelse i sig. Vi var på Sammys äventyr 2 jag och Max i söndags. Max hade fullt sjå och hålla rätt på vart alla fiskar och fåglar var i salongen. Ja för det kändes som att de var inne i biosalongen. :-)