Min älskade vän

Annika skulle ha fyllt 31 år idag om hon hade fått levt. Shit det är så länge sen hon gick bort nu, minnena har man ju kvar men jag känner att så mycket bleknar med åren som går. Jag kommer knappt ihåg hur hon lät när hon pratade trots att vi i stort sett dagligen pratades vid på telefon i flera timmar om vi inte sågs. Visst är det sjukt hur fort det går att glömma.
Sorgen efter min bästa vän kommer jag alltid att få bära med mig hela livet. Man har nu lärt sig att leva ett liv utan henne och det vare sig man vill det eller inte. Det går men det är tufft.

Jag saknar dig sååå Annika!!


Röra på fläsket...

Nu har han gjort det igen sambon.... han har hamnat på första sidan på blogg.se med 2 av sina inlägg den här veckan. Ett om fotbolls-VM och ett som handlar om han var prins Daniel. *ler*  Han förtjänar det också för han är väldigt duktig att skriva. Sportreporter har ju varit en dröm för han sen liten och det märks.

Måste berätta att jag har fått en bra vana för en gångs skull. Nämligen långprommisar. Har gått nu 2 kvällar på raken, en vända på 45 minuter med musik i lurarna. Så nice!!
Måste börja röra på fläsket nu när man har så stillasittande jobb som jag har nu. Iofs så cyklar jag till och från tåget härhemma varje dag och går till och från tågstation/jobbet i Falun everyday, men det behövs ju lite mer för att man ska känna sig lite mer alert.

Midsommar då?? Ja den ska vi fira med Johan, Maria och Theo hemma hos dem. Ska bli trevligt. På dan åker vi ev ut till Årsunda och dansar kring midsommarstången. Så nu hoppas vi på finväder för en gångs skull.

Nu får det vara nog uppdaterat för idag. Tjing tjing!!

Grimas kavalkad


Max biten??

Ja när jag kom hem idag så är det första jag ser att Max har som ett bitmärke på armen. Max farmor var barnvakt och jag fråga om hon visste vad som hänt, men tydligen har de inte sagt nått på dagis när Mattias hämta idag. Jag har inte träffat Mattias än så jag kan inte fråga men det var så svärmor sa iaf.
Men Max själv säger att en tjej (nämner inga namn här) har bitit han.

Jag blir lite less när de inte kan berätta att det har hänt. För de kan ju inte direkt ha undgått det där märket på armen och dessutom så tror jag nog alla gånger att Max har gråtit en hel del för det gör ju ont.
Jag kunde inte ringa dagis och fråga för klockan var för mkt så nu får man gå och fundera tills imorgon.
Jag vill gärna veta när det hänt sånna där saker på dagis med min son och dessutom vill jag även vice versa få veta om Max har bitit nått annat barn.

Hmmm..Update

Max fröknar har inte märkt att Max har blivit biten och han har tydligen inte heller sagt något..??
De hade sett att han hade ett märke på armen men de trodde att han hade gjort nånting hemma.
Nåja nu vet de iaf vad Max själv sagt om vem det var så kanske de har lite extra ögon på detta barn.

16 juni

En kort uppdatering tänkte jag bjuda på..

Igår var jag föräldraledig då dagis hade stängt. Jag och Max och mamma/mormor åkte till
Järnvägsmuseumet i Gävle. Det var en jättehit kan jag säga. Max stortrivdes och var helt i extas över alla tåg och allt som fanns att göra där så dit blir det fler turer. Dessutom är det gratsi entré för alla tom fredag den här veckan. Så passa på!

Appropå tåg så åker ju jag och syrran tåg till och från jobbet som säkert ingen missat och vi råkar ständigt ut för förseningar på hemvägen. Grrr!!! Idag när vi kom till station och skulle ta 17:14 tåget så var det försenat och en ny tid fick vi kl 18:05. Men vad sjuton!!!
Inte direkt att man hade energi att gå ner på stan igen heller så det vart till att köpa en glass och njuta i solen och vänta och vänta.
Ja det är riktigt trist när det strular så mkt när man redan har en rejäl bit att åka innan man är hemma igen.
Färdiggnällt om det för idag.........

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen hoppa i säng.
So long!!

Jobbelijobb

Ja nu för tiden är jag mest på jobbet i veckodagarna. Det blir tidiga mornar, kliver upp 05:30 och cyklar hemifrån 06:15. Det blir sena kvällar, en del självförvållade för att jag vill jobba in lite extra timmar så jag kan sluta tidigare nåndag i sommar. Men ordinarietiden blir att jag tar 16:30 tåget hem och då är jag hemma vid en 17:30. Så nog blir det långa dagar allt.
Idag jobbade jag till 18:15 och var hemma vid 19:40.
Men så är det ju roligt också och trevliga arbetskamrater även om man mest sitter själv och jobbar då men på rasterna träffar man ju en del.
Dagarna går fort iaf. :-)
Så får se nudå till hösten hur det blir, är ju en del omstruktureringar på G som vanligt inom FK så vi får se hur det blir med jobb. Kan ju säga som så att medelåldern är ju rätt hög i Falun, en sisådär 55-60+ iaf alla gånger. De yngre är superglada att vi är där. Jag vart tom kallad ungdom av platschefen på stormötet i fredags. Inte illa det inte och vara 31 år och vara ungdom ;-)

Näe nu ska jag slänga mig i sängen och vila ryggen lite.
Imorgon ska jag och Max åka till järnvägsmuseumet i Gävle och leka lite. Nån som är sugen att haka på??

So long!!

Trots trots från morgon till kväll

Härhemma fortsätter det i trotsens tecken och vi känner nu båda två att vi måste ta till att läsa nånting om det och få lite råd och tips hur man kan lösa/avleda det på bästa vis, både för oss och för Max skull.
Att de trotsar är ju helt normalt och jag är glad att han gör det för det visar att han upptäckt att han har en egen vilja och han vill stå på egna ben.
Liten blir stor...
Att de har en period tidigare med sk trots har vi ju också känt av, men nu är det tusen gånger värre nu vid 2½ år och det tar sån kraft och energi av oss alla.
Så nu har jag budat hem Trotsboken och ska se om den kan ge oss nån vägledning. *hoppas*

Allt ska han göra själv, allt från att klä på/av sig, sätta på sig skorna, byta blöja, borsta tänder,bre smörgås, hälla i mjölk.... ja you name it... råkar man göra det är det som att världen går under...
Ska inte.. borsta tänder, byta blöja, klä på sig, gå hem från dagis.. ja you name it. En kamp varje gång om tandborstning för det är nått vi inte tummar en millimeter på, det ska man bara göra. Bara man fått han dit så är han jätteduktig och gapar stort, men det är just det att få han dit som är det stora problemet.

Har man bråttom så kan man alltid räkna med att det blir trotsutbrott av nått slag vid nått moment att ta sig iväg. Förbereda förbereda var namnet men ibland hinner/glömmer man av det och då är det kört.
Sen är ju trotsen såklart värst när han är trött också vilket ju är förståeligt.

Ja men visst är det härligt att ha barn. ;-)

Trots allt detta "jobbiga" så är jag så glad att han är just precis den han är. Älskade barn!Mitt hjärta ♥Kärleken till dig är gränslös. ♥


Nu är det lite egentid på schemat

Ja med en 2 ½ åring i huset finns det inget som heter lugn och speciellt inte nu när Max är inne i en rejäl trotsperiod. Hua!
Har varit vaken sen 5 imorse och känner mig rätt sliten just nu, har hållt igång hela dagen fram tills nu.
Lilleman är precis nattad och lugnet har spridit sig i huset här i Vallhov. :-)

Max har roat sig med att göra lite extrajobb åt mamman sin idag när han satt på toan och skulle kissa. Han rullade nämligen av halva toarullen på golvet medans. Jippie!!
Har man inte jobb så skaffar han det åt en. ;-)

Dessutom är det min första vecka på nya jobbet på Försäkringskassan och det är skojjigt men väldigt ovant att sitta stilla så mkt. Trevligt folk som jobbar där, dock är ju medelåldern rätt hög tyvärr men det går ju det å. :-)

Näe nu ska jag bokstavligen slänga mig på soffan och slappa lite. :-)