Julen 2011

Nu är julen snart förbi och den har bjudit på många fina klappar och mysiga stunder med nära och kära. En var dock saknad och det är såklart mamma. En jul utan mamma är en väldigt konstig jul. Undrar om jag kommer att vänja mig nångång?
Max har iaf varit mycket nöjd med julen och fick träffa tomten som i år var Mattias bror som klätt ut sig och hade tomtemask. Max vela inte krama tomten och nu idag så berättade Max för oss att tomten som kom var nån som klätt ut sig och inte var den riktiga tomten. Anade att det kunde bli så då han hade en hel mask på sig (ser ju ganska oäkta ut). Bättre att man har en mask där man ser ögonen och näsan och som består av bara skägg/mustach/hår och luva. Blir mer äkta då. Men Max tror iaf fortfarande på tomten bara det att han inte fick träffa den riktiga i år. Nästa år ska vi ha en riktig tomte och det är förmodligen det sista året han kommer att tro på tomten.
En massa julklappar fick Max i år. Bla fick han polisbåt i lego, starwars lego, spindelmmanen ryggsäck, mörkerkikare, pussel, snow kickbike, transformers bilar, strumpor, playstation move och mycket mycket annat.
Han har ett par klappar som ska bytas då han fick dubletter.
Av Morfar och Bibbi har han inte fått än då vi ska dit och fira imorgon. :-)

På själva julaftons eftermiddagen/kvällen var vi hos Mattias bror och hans familj. Max och Milton lekte hela kvällen lång. Vi vuxna njöt av god julmat och trevligt sällskap. Många fina julklappar fick jag också, presentkort på Ilinium och B-young, prenumeration på tidning, parfym, broddar, lotter, Biljetter till Ljust och Fräscht och det bästa av allt en design sänglampa som jag spanat in men tyckt varit lite för dyr. :-))

Igår på juldagen var vi hem till syster Linda och firade alla vi syskon med familjer. Det var mycket trevligt och även där mycket god mat. :-) Där hade vi bestämt att vi inte skulle köpa julklappar åt varandra utan vi köpte paket till julklappssspel som vi spelade. Minst 2 paket för max 50 kr totalt. Det var en utmaning att hitta bra paket för den summan men tyckte jag lyckades rätt bra. Jag köpte en trisslott, en minimassager, nutelle och mousserad jordgubbsdryck :-) Jag kammade hem en hel del paket som en tändare, en stor kartong med godissvampar, mousserad jordgubbsdryck, kakao och en film Cocktail. Mycket nöjd!

Idag, annandagen har vi grejjat härhemma och bla satt upp den fina sänglampan. :-)
Imorgon har jag semester och då på eftermiddagen ska vi hem till pappa och Bibbi och fira jul. Ska bli mysigt!

På julafton fick jag ett litet uppvaknande och ska ta tag i det och ringa till vårdcentralen imorgon för koll. Har ju tänkt gjort det i över 1 år nu men har inte tagit mig tid till det. :-/ Men nu jäklar ska det ske. Återkommer om detta längre fram.
Nu ska jag ner och värma lite julmat åt oss härhemma. :-))

Önskar alla som läser detta en riktigt god...

Önskar alla som läser detta en riktigt god jul. Hoppas ni får en underbar dag med era nära och kära.


Sista dagen nu på jobbet inför min julledi...

Sista dagen nu på jobbet inför min julledighet på hela 6 dagar. Ska bli riktigt skönt. På jobbet har vi vår mest stressiga period i december/januari då det finns att göra ända upp till taket. Så vi får denna period endast ta ut högst 4 lediga dagar. Så nån långresa över jul och nyår är det ingen som kan göra, möjligtvis nästa år då julen ligger bättre i antal lediga dagar. Jag har ju mina onsdagar ledig med Max och dem är ljuvliga nu denna period, annars hade man stressat ihjäl sig inför jul. Men nu ska jag njuta i dagarna sex efter dagens insats.


Igår var det Max födelsedag och som han ha...

Igår var det Max födelsedag och som han har väntat och varit spänd på vad som komma skall. Dagen igår var en toppen dag för Max med många nära och kära som kön och firade med honom och gav så fina paket så. Bla fick han pusselbok, pengar, smurfar, magisk handduk, längdskidor med pjäxor och stavar, radiostyrd bil m.m. Detta var en bråkdel. Det var en mycket nöjd och tacksam son somna gott igår kväll. Hoppas han vaknar upp pigg idag för en förkylning satte klor i han igår kväll. :-(


Teckenspråk

Max berättade nyss för mig hur man tecknar äpple, blåbär, mandarin och busar på teckenspråk. Dem har en tid lärt sig lite engelska ord på dagis och nu även teckenspråk. Kanonbra tycker jag!! :-))
Max dagis jobbar även mycket med att räkna. Max är väldigt duktig på det lär jag säga och intresserad. Nu har han upptäckt bokstävernas magiska värld och vill skriva massor. Så roligt att se deras kunskapstörstan. :-)

TävlaI dagens lucka har du chansen att vinna ett
NIVEA For Men Sensitive”-kit, värde totalt ca 335:-.


Kitet innehåller:

· NIVEA FOR MEN Sensitive Face Wash
· NIVEA FOR MEN Sensitive Shaving Gel
· NIVEA FOR MEN Sensitive After Shave Balm
· NIVEA FOR MEN Shower Sensitive for Men
· NIVEA FOR MEN Sensitive Hydro Gel

Jag tävlar hos Tumadre. Gör det du med!


Tävlar!!

20111204-173018.jpg


Jag är med och tävlar om en tavla hos Niinis. Var med du med!

Längesedan nu! Vi har nu klivit in i decem...

Längesedan nu! Vi har nu klivit in i decembermånad, vilket betyder julmånaden.:-) Klapparna är i stort sett klara tack vare Ullaredstrippen. Igår fyllde Mileon hela 1 år oxå. Shit vad tiden går fort. Han var nyss den där nyfödda lilla plutten. Om 10 dagar fyller dessutom Max 4 år!! Och i år vankas det första barnkalaset med pirattema som Lilleman bestämt. Julen kan jag känna lite ångest inför just för att den betydde så mkt för mamma och alla traditioner och minnen den skapar. På onsdag är det dessutom ett år sedan älskade mamma tog sitt sista andetag på denna jord och begav sig till andra sidan till de andra vi älskar och håller av som lära lämna oss här på jorden. Mamma se nu till att vi får lite snö snart, även fast du själv avskydde vintern.;-)