I´m alive

....men tiden finns inte riktigt som förr nu när man är borta hela dagar och sen bara har 2 timmar med Max innan han ska i säng.
Sen ska det lagas mat, duschas och umgås med sambon och göra klart inför nästa dag och checka av det viktigaste på datorn innan det är sovtime. Ja för jag lär i säng i tid för att orka upp, då man aldrig vet hur Max tänker sköta sig på nätterna. ;-)
I natt har han varit vaken mkt stackarn då han haft sån hosta, så jag fick gå ner och lägga mig på soffan vid 04 för att få nån sömn överhuvudtaget där på småtimmarna. Dagis var ju stängt idag så han har vart hemma, men imorgon är det dax igen.

På praktiken går det bara bra, väldigt mkt att lära och ta in men roligt! Och idag (3:e dagen)  fick jag sitta lite själv och grejja i systemet med fakturor och kolla av mot försäkringstagarna det gällde. Alltså tiden bara springer iväg om dagarna. Jag tycker jag bara hinner dit så ska jag hem igen. Idag hade jag lätt kunnat stannat kvar trots min sömnbrist.
Ja vi får se vad min handledare sätter mig i för sysslor imorgon. Spännande!!

Näe nu ska jag hoppa in i duschen här!!

P.s. Jenny var det du som skrev om party i inlägget nedan??

Stockholm och Gangstar

På lördag bär det av till Stockholm för mig hela dagen. Jag ska nämligen ner på en Gangstar-träff där vi ska få lite information och även visning av vårens kollektion som ju släpps den 9 februari för er som missat det. ;-)
Så har ni inte bokat ett party än är det dax att göra det. Har man inte möjlighet att ha ett party eller att gå på ett så kan man även beställa direkt av mig.
För er som vill komma i kontakt med mig som säljare kan ni maila mig på tina.niemela@gangstar.se


Första dagen för oss båda

Ja idag var så första riktiga heldagen för både Max och mig på våra nya ställen, han på dagis och jag på min praktik.

Och det har gått bra för båda två, skönt!!
Max hade gråtit när Mattias kom och hämtade han och det var för att han just blivit rädd för ett av barnen som skrek på avdelningen breve som är en avdelning för barn med speciella behov. Dem hade gått in dit och lekt en liten stund men tydligen gillades det inte av Max då ett av barnen skrek i högan sky. Då vart lille Max rädd. Men det gick över fort som tur var. *ler*
Nu ligger han och sussar sen ett tag tillbaks, hoppas han sover gott nu inatt!!

Själv har jag haft en lärorik dag med mycket information att ta in. Snurr snurr i huvve!!
Har fått suttit med och lyssnat på en del samtal som inkommit och jisses vad man lär kunna en del känns det som. Men jag är ju inte helt ute och cyklar iaf skönt nog, utan förstår en hel del, men just att ta de där besluten som min handledare gör, dit känns det som att man har en bit till. Men ju mer man får sitta med ju mer lär man sig ju. Och vem begär att man ska kunna allt efter första dagen? Hihi!!!

Kommer iaf bli en rolig och lärorik period, ser framemot imorgon!

Nu blir det att kika runt lite här och sen soffan!!

Vår lördag!!

Eftersom Mattias inte är riktigt bra än så har det varit en lugn hemmadag. Max har sovit sin middag ute i vagnen trots snöyran, men ställde ut han på altanen så han var bra skyddad trots snön som vräkte ner då.
Sen har vi ritat med lite kritor och så var vi ut en sväng jag och Max på eftermiddagen och åkte lite pulka och Max kikade på mig när jag skottade. Så lite har vi alltgjort idag iaf.
Sen är det ju full rulle härhemma precis som vanligt vad det gäller Max, han far fram här längs med möbler, skåp och drar stolar hit och dit, så fram tar han sig gåendes om än inte helt själv än. Men vi tippar på att han går inom nån vecka faktiskt. Han står mer och mer själv utan nå som helst stöd så ja det kommer nog snart.
Speciellt nu när han börjat på dagi soch ser de andra barnen som går omkring.

Nu sover Lilleman sen 19:30, fast han har vaknat en gång redan och varit ledsen pga sin dumma hosta han har, hoppas den ger med sig snart!!  Det känns som att var och varannan människa är sjuk nu. Det härjar både förkylningar, magsjuka och influensan så.

Näe nu ska jag ta och fortsätta min Lördags kväll här!!!

Det bästa vi har!!!


Dag 7 på inskolningen (sista dagen)

Imorse när jag lämnade Max vid 10 så kröp han iväg och utforskade ett gömställe dem har i hallen på en gång och sen kröp han vidare till de andra barnen som satt ute i hallen och var glad som en sol. Så det var inga problem att lämna han. Den dagen han kommer att gråta då dör jag väl.. Haha!!!
Ska hämta han vid 14 precis som igår så en uppdatering kommer då. :-)

********    ********   ********
Här kommer en liten uppdatering med hur det gått och det hade inte varit nå problem alls. Han hade ätit bra, om än med hela kläderna. ;-)  Lär även påpeka att det är helt otroligt vad dem kan när dem är på dagis. Där äter han själv, fast med både fingrar och sked då, men hemma då vill han ha hjälp. Haha!!

En till sak som Max börjat med den här veckan är att han kan gå jättebra och på HELA foten om man håller i hans ena hand lite lätt, så han får gå breve en liksom. Men alla gånger vill han inte då går han där så fint och så grinar han samtidigt fats han kan!! Toker!!

Åter tillbaks till idag... Han sov ute i vagnen när jag kom och hämtade han, då han hade sovit nästan 2 timmar så väckte jag han och han vart glad att se mig.
Nu är Max färdiginskolad och klar och det gick ju smärtfritt.... Fast jag kan inte säga att det känns toppen i mammahjärtat inte, känns vemodogt att lämna han på dagis, inte pga att det är dåligt där utan för att jag får dåligt samvete och vill spendera tiden med min son. Att lämna över han till några andra, det känns sådär. Men det är ju jättego personal där så jag tvivlar inte en sekund på att han inte kommer få det bra, snarare tvärtom.
Men just att han måste gå så långa dagar gör nog att det känns extra jobbigt!!
Under min praktikperiod kommer han att få gå 07:45 - 17:00 och förhoppningvis kan M hämta han vid en 16 senast. Nåja vi får väl se hur det känns nästa vecka!!


Dag 6 på inskolningen

Max lämnades idag kl 10 och lämningen gick bra, inge gråt alls. Känns skönt att han verkar trivas så bra där.
Idag blir det lunch för han och så ska han sova där för första gången ute i vagnen. I fleecekläder. Haha!! Köpte en varm och go fleecejacka iaf på Lindex som kommer att värma han gott. :-)
Längtar tills jag får gå och hämta hem honom.

********  *********     ********      *********

Max hade precis vaknat då jag kom och hämtade honom idag vid 14 och han sken upp som en sol.
Allt hade gått jättebra och han hade ätit mat och nästan en hel apelsin till lunchen. *ler*
Han hade somnat gott i vagnen efter en liten stund, men hade inte velat ha nappen i när han skulle sova.
Så imorgon är det hans sista inskolningsdag. Sen är han redo för dagis på allvar.

Mammas gohjärta!!

LIA-försening

Ja jag skulle ju egentligen ha påbörjat min LIA på Folksam i måndags, men då Mattias fortfarande är dålig så blev jag hemma hela veckan för att ta hand om Max som Mattias ju inte orkar med att ta hant om när han har så ont.
Så den här veckan har jag fortsatt inskolningen av Max på dagis och nästa vecka på måndag ska jag börja min praktik är det tänkt. Då är Max färdiginskolad och får vara på dagis medans jag har praktik och Mattias jobbar, om han blir bättre, annars får Mattias vara hemma i lugn och ro och Max får vara på dagis ändå.

Ringde min handledare idag och berättade läget och efter samråd med Nova så har jag som önskemål att få jobba 9-16:15 istället för 8-16:15 för att minska ner Max tid på dagis den första tiden och det gick bara bra enligt min handledare och som kompensation och för att ta igen veckan jag missat så erbjöd jag mig att ha praktik 2 dagar på min självstudievecka vecka 9. Så nu känns det bra att allt har löst sig med praktiken och allt praktiskt runt det..

Nu är det bara Mattias kvar som ska bli frisk och få må ba igen och slippa attackerna och obehaget i magen som kommer och går.

Såpbubblor!!Att blåsa såpbubblor är en rolig och billig sysselsättning!!

Award för en bra mamma-blogg!!


Jag har fått en Award av
SaraReglerna för Awarden är enkla.
Jag som har mottagit Awarden lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggarna jag fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos dem, om att de har fått den!


Jag läser en massa mammabloggar men jag har valt att begränsa mig till dessa tjejjer som jag följt under deras och min  graviditet och fått se deras barn utvecklas och fått mkt hjälp och tips då deras barn är lika gammal eller någon månad äldre än Max så ni har varit till mkt hjälp så därför skickar jag Awarden vidare till:

Mia (låst blogg)

Nikita

Linda

Kristin

Tess 

Dag 5 på inskolningen

Just nu är Max på dagis utan mamma/pappa. Lämnade han kl 09 och fick då gå hem på en gång. Känns lite nervöst!!
Om dem inte ringer före så ska vi hämta han kl 12 och då har han ätit mat på dagis också för första gången. Lillplutten!!

Max somnade efter 20 igår trots sin 2½ timmars sovning efter lunch. Men han vaknade efter 1 timme och hade det jobbigt med förkylningen. Sen har han sovit hela natten med undantag för alla skrik/tjut varje timme hela natten. I med nappen och buffa rumpan lite så somna han gott om igen. Fick väcka han 08:35 imorse, självklart sov han som bäst då. Haha!!

***********  ************ ******************

Ja så var Max hämtad och han vart glad när han såg oss (Mattias följde med och hämta trots smärtor, han vela inte missa Max första hämtning)
Det hade gått superbra idag, dem hade gjort ett kollage på Max dag som vi fick med oss hem, där var det bilder från dagen med lek och samling och lek med trolldeg och blöjbyte och maten (pasta med skinksås). Han såg ut att ha det så bra våran prins!!

Jag frågade hur länge hon trodde att inskolningen skulle ta totalt. Och hon sa att han var klar efter den här veckan för det går så bra, men hon sa oxå att man redan nu kunde säga att han var färdiginskolad om det skulle behövas. Men jag vill nog iaf att han ska få mjukstarta lite den här veckan. Han har ju bara vart där 5 dagar allt som allt.
Men det är nog mest för att det ska kännas bra i mammahjärtat. Hihi!!

Men det känns toppen att det går så bra med inskolningen och att han verkar trivas, för idag när vi skulle hämta han kröp han iväg och ville leka mer för att sen komma på att han vela nog vara med mamma och pappa ändå.. hihi!!

Imorgon ska Max vara där 10-14 och då ska han äta och sova där.


Dag 4 på inskolningen

Ja med ett litet uppehåll för sjukdom.
Idag skulle vi vara där mellan kl 09-11 men då vi inte visste hur Max skulle må idag när han vaknade så avvaktade vi lite och han vaknade strax före 09 idag efter en joooobbig natt. Men han var fortfarande feberfri och kändes hyfsad så jag ringde dagis och hon sa att han var välkommen om vi vela då han varit feberfri över 1 dygn.
Så i med lite frukost och sen gav vi oss iväg hemifrån vid en 09:30. Jag gick in i personalrummet och läste lite läxa medans Max lekte på utan mig i nästan 1 timme. Allt hade gått jättebra när jag kom tillbaka, men han var väldigt trött.
Så imorgon ska vi dit mellan 9-12 och då ska Max få äta där och vi lämnar han längre imorgon. Så då ska jag få gå hem och vänta. Nervöst!!

Nu ligger Max och sover helt utslagen. Jobbigt att vara förkyld och sova dåligt och gå på dagis i en och samma kombination.

Update från oss

Ja så var det måndag och dagen jag egentligen skulle påbörja min praktik i Gävle på 5 veckor, men då stackars M fortfarande plågas av kramper och smärta så stannade jag hemma och tog hand om Max idag. Max är för den delen sjukling han också, men feberfri idag iaf, nu mest jätteförkyld. Men om han känns ok imorgon så ska jag försöka fortsätta inskolningen på dagis med han. Ja vi har ju den hängandes över oss också. Tänk om ändå det hade varit klart så kan ju Max vara där när han är frisk och Mattias är sjuk, så kan jag ha praktik, men så är det ju inte nu.
Så snäll nån kasta hit lite "bli-frisk"- baciller till oss på Fredriksgatan.

80 % närvaro måste jag ha för att bli godkänd på praktiken och det känns stressande just nu som läget är, men det är ju iaf 5 dagar jag kan vara hemma. Så hoppas vi fått nån lösning på Mattias besvär innan dess. Annars får vi lösa praktiken på annat vis senare, det jag missat.

Idag var vi till läkaren som är mkt konfunderad över vad det kan vara, för 1 vecka sen tog M massa prover och EKG och allt visade normalt. Idag tog han ockå en massa prover och EKG och allt det han kunde se på en gång var normalt, resten får vi reda på i veckan, om det är nån skillnad på proverna från sist. Dessutom är en remiss skickad för ultraljud över lever och galla. Men det kan tyvärr ta tid att få komma dit sa han men han skrev att det var brådskande.
Med oss hem fick M tabletter mot kramp i mag och tarmkanalen som han ska ta 3 ggr per dag och vid behov. Hoppas dem hjälper för det r inte kul att se M ha sådär ont. *älskar dig*

Nu sover Max äntligen middag, så nu ska jag passa på att kik arun tlite på nätet och sen lägga mig breve och vila lite.

Detta år...

tuffar på i samma oturstakt som det började i. Mattias är inge bättre, han vart ok ett tag men nu har han fått tillbaka kramperna och attackerna. Har ringt sjukvårdsrådgivningen idag oxå men vi avvaktar lite till eller Mattias vill avvakta rättare sagt då han ändå inte tror sig komma få nån hjälp. Sjukt att det ska vara så.
Nu är även Max sjuk han har Max fått feber, 38,5 hade han nyss plutten. Kan hända att det är tand på väg. Jag får liksom inte se för han. ;-)
Näe nu är det gnälligt här. Men ha en skön lördagskväll nu!!

Dag 3 på inskolningen

Idag var så sista dagen som jag är med på Max inskolning. Känns lite vemodigt, men när jag fick se hur bra det gick idag så känns det lättare på nått vis.
Vi kom dit vid en 09:30 och de andra barnen utan ett badade inne i badrummet i en stor pool. Så Max satte igång och leka med leksakerna på en gång han. Efter ca 20 minuter sa jag och Mattias hejdå och gick in i fikarummet i en halvtimme. Där satt man på helspänn i början men det hade vi ju inte behövt göra, för när vi kom tillbaka så hade allt gått jättebra. Men han gnällde till när han fick se oss, men det är ju bara sunt så. *ler*
Efter lite mys i knä så lekte han vidare den sista halvtimmen och vi satt och pratade med fröknarna och vips så var Max borta. Han hade krypit in till de andra barnen som lekte ute i köket med lego. Där trivdes han. :-)
Så på måndag ska Max gå 9-11 och lämnas längre stund själv om det går bra.
Det här kommer att bli bra det. Ja jag måste intala mig själv om det för att sluta oroa mig i onödan.

Dag 2 på inskolningen

Idag har det gått jättebra, Max har knappt haft tid att vara med oss utan det är leksakerna och dem andra barnen som har lockat. Han följde t o m med sin inskolningsfröken ut i ett annat rum och lekte lite utan att vi var med, sen var han in och tvättade händerna på toaletten utan oss. Om det går så här bra ska vi få testa imorgon att lämna han en stund.
Men jag tror att han lär lära sig gå snart så han inte blir översprungen av alla barnen. Haha!!
Men han är snart där. Han står mer och mer själv utan att hålla i sig och så har han ju faktiskt börjat gå mer och mer på hela foten när han går. Så det står nog inte på!!
Imorgon är sista dagen jag är med och skolar in sen tar Mattias över allt själv.Kan du vissla??

Dag 1 på inskolningen

Ja så var Max första dag avklarad och det gick jättebra. Han var lite fundersam först över vart han hamnat men han tog för sig där efter ett tag och lekte med leksakerna och till och med snodde leksaker av andra barn och åkte rutschkanan. Han kröp till och med iväg från oss och spanade in rummet, men han sneglade lite att vi var kvar.
Så idag fick han vara med på fruktstund med alla barnen som var där idag, vilket inte var så många. Imorgon och på fredag ska vi dit mellan kl 09:30-11:00.
Tack för alla tips om kläder och sova ute i vagnen!!

Tisdag

Ja som skrivet så försöker vi få lite ordning och reda på Mattias onda och idag har han fått genomgått en gastroskopi. Ingen höjdarundersökning, men bra!! Undersökningen visade ingenting särskilt som kunde tyda på det onda M har, så vi är lika novis än. Vi väntar på att läkaren ska höra av sig om lite provsvar och sånt så vi får väl se vad han har att säga mer för än är han inte bra M. Bättre men inte bra.

Idag kom vi iväg på inskolningssamtal på Max dagis. Det kommer nog att bli bra det där. Det känns motigt att han ska börja på dagis för jag tycker han är så liten och så kan han inte gå. Men men.... det kommer väl aldrig att kännas rätt att skola in han och dessutom sa hon ju att 1-åringar är mycket lättare att skola in än 1½ åringar, alltid nått. :-)
Men en sak som jag reagerade på var att hon sa att när han ska sova middag ute i vagnen att det var bra om han hade bara nått fleeceställ på sig och sen ner i åkpåsen istället för overall och åkpåse. Blir inte det lite kallt???
Nåja dem lär väl veta som lägger ut barn för att sova varje dag. Är väl jag som överklär Max.
Hur gör ni när era små ska sova ute i kylan???

Imorgon är det så dax för Max själv att göra entré på dagis, en timme ska vi vara där. Hoppas han kommer att trivas!!

Ingen inskolning

Näe det vart lite ändrade planer för oss som sagt.
Jag vaknade inatt av att Mattias hade grymma smärtor i magen sa han, men det var bara det att han tog sig åt bröstet hela tiden och hade svårt att andas.
Efter ett tag gav det med sig lite, ringde då sjukvårdsupplysningen och hörde mig för lite. Hon tyckte att han skulle komma under vård och få en bedömning av en läkare. Men Mattias är envis och vela avvakta, Så jag gick tillslut och la mig med orden att han lovade att väcka mig om det vart värre igen.
Efter en liten stund kommer han upp och har sådär grymt ont igen. Då vart jag lite rädd faktiskt så jag ringde 112 och fick prata med en sköterska där och hon gjorde bedömningen att hon skulle skicka ut en ambulans.
Så efter ca 5 minuter kom ambulansen och då hade smärtorna avtagit igen, men han fick åka med till Gävle på EKG-tagning och diverse prover, som inte visade nått.
Så M vart hemskickad igen och sen fortsatte attackerna komma så imorse ringde vi till Hälsocentralen och fick komma dit och träffa en läkare där som gjorde bedömningen att det förmodligen var nått med magsäcken. Men att det kan skapa sånna här otäcka attacker har jag svårt att förstå. Men men...
Imorgonbitti ska M iaf in till Gävle och få göra en gastroskopi så då får vi väl svar.
Skönt är iaf att det inte var nå fel på hjärtat. För ett tag trodde jag nästan att han fick en hjärtinfarkt.
Så med medicin utskrivet nu är vi hemma igen och attackerna fortsätter tyvärr för stackars M. Lider så hemskt med han när han får så där ont.

Vi fick ringa hit mamma imorse kl 05:30 när jag skulle in och hämta M på sjukhuset och inatt ska Max sova hos mamma/mormor då vi ska iväg tidigt imorgonbitti till Gävle igen.

Så någon inskolning vart det aldrig tal om idag. Först ska vi få bukt med Mattias onda attacker!!
Och vilken start på 2009 vi har fått i denna familj!!

Någon som har erfarenhet av detta eller nått liknande??

Toker


Max gör sig till inför kameran med sitt härligaste låtsas-skratt.

Max´s mormorvistelse...

...har gått superbra som alltid. :-)
Han hade somnat kl 19:30 igår kväll och sovit till 07:15 imorse utan att vakna en enda gång!!!
Vad är nu detta?? Gör han en kupp mot oss?? Han har nu sovit hos mamma/mormor 4 ggr tror jag det är och varenda gång har han sovit som en prins!! Vad är det med hennes säng som gör att sover så bra där och inte härhemma med oss?? För han kan det har han tydligt visat nu..... ;-)
Min mamma tycker det blir lite tråkigt när han somnar så tidigt och sover så bra. Haha!!

Max har lärt sig att spela munspel hos mamma/mormor och han är så mallig över det. Vissla i visselpipa lärde han sig sist när han var där. Det är han oxå superstolt över att han kan. Sötisen!!

Sen har Max helt plötsligt börjat gå på hela foten när man gåtränar med han och inte på tå som han alltid gör. Så snart så!!!

Ja nu sover Max sen en 30 minuter tillbaks efter en flaska välling som han faktiskt vela ha ikväll. Hoppas han sover gott hela natten härhemma oxå. *ler*


Datanörden no1


Här hemma har vi en liten kille som är helt galen i datorer och all teknisk utrustning överhuvudtaget. Och han är så smart ska ni veta. Han vet t.ex hur man knäpper kort med min mobil. Han har lyckats skickat både filmer och bilder till mina vänner och dem har undrat lite frågande vad det var jag skickade egentligen. Haha!!

Lördag

Ja så var helgen här och ledighet för oss tillsammans i familjen. Gårdagskvällen spenderade vi på Köpis en sväng och sen hemma och myste i soffan. Max vela inte sova trots att han var trött så han var uppe med oss till närmare 22 och sen har han sovit hella natten i sin egen säng, ja iaf fram tills klockan 05:15, då M hämtade över han till oss och där somnade han om på en gång tills klockan var 07:45. Så härligt så!!

Max är nu hos sin mormor och ska sova där. Mamma/mormor ville så gärna ha han så det fick hon. *ler*
Så hoppas det går lika bra som alltid på natten där.

Max har precis börjat äta lite vanlig mat efter magsjukan, men sin välling på kvällen vill han INTE ha. Han tar nån klunk men sen puttar han iväg flaskan. Så de senaste nätterna har stackarn vart utan mat från middagen vid 17- 17:30 tills frukost nästa dag vid en 08. Men han vill verkligen inte ha. Men han verkar inte vara missnöjd för det. Men snart så kanske han blir som vanligt igen med vällingen.

Härhemma om dagarna nu kör Max med sina tillgjorda skratt och sitt tillgjorda tyck synd om mig läte. Så man kan inte annat än skratta hela dagar härhemma. *ler*

Appropå Max så börjar ju han på dagis nästa vecka. På tisdag ska han dit för första gången. Det är vääääldigt blandade känslor jag har lär jag säga.
Ibland får jag sån ångest att han ska börja så här tidigt. Han kan ju för det första inte gå än, sen är han så liten tycker jag och är rädd att han ska göra sig illa på dagis och dem inte ser eller att han råkar få tag på nått han inte ska ha och sätter det i halsen. Näe fy jag tänker så mkt konstiga tankar ska ni veta.
Jag hoppas att det släpper när jag får komma dit på måndag och träffa personalen och kika runt.
Min lilla bebis har gått och blivit stor!!!! Det har verkligen gått jättefort så nu förstår jag verkligen alla som sa att man skulle ta vara på bebistiden för att den går så fort.


Max gåtränar inför dagisstarten


Påklädning för utgång. Inte alltid så här glatt då kan jag lova. Overallen är ingen höjdare att ha då han förmodligen känner sig instängd och inte kan röra sig som han vill.

Snart helg!

Ja snart så är det helg igen. Skönt!!

Idag har vi haft halvdag så det  var skönt att få åka hem när det var ljust ute fortfarande. Imorgon är det tenta och jag känner mig inte så vidare förberedd, men men det får gå som det går.

Idag har jag hunnit med en del, mamma var här när jag kom hemdå hon passat Max medans Mattias var och lämna in bilen på glasfirman, så mamma stannade kvar här för att sen skjutsa mig till till BM för nya p-piller och blodtryckskoll. BT var 138/81 vilket var betydligt bättre än sist men fortfarande ngt på gränsen tyckte hon, men nu ska jag få gå dit och kolla bt varje gång jag ska ha nya piller för säkerhets skull. Det känns ju bra då man inte kommer iväg själv för att kolla det på VC.
Sen vart det lite pluggande och hämtning av bilen och handling av mat. Så nu har bilen en hel ruta äntligen, nu återstår bara att få resten fixat på Saab.

Max ramlade lite olyckligt härhemma idag och slog i överläppen så han började blöda, det såg nog värre ut än vad det var. Men han tillät inte att vi fick kolla så bra, men det jag såg så var det ganska mkt på insidan av överläppen. Som skrapmärken på nå vis. Men han slutade gråta fort så det var nog ingen fara. En fläskläpp får han nog iaf. Plutten!!

Näe nu är det duschen som hägrar här innan sängen kallar.
Förresten så sov jag ljuvligt inatt tack vare vår käre son som sov bra. Nice!!

Goda nyheter!

Nu så börjar det lätta med allt här.
M pratade med försäkringsbolaget (LF) och det verkar inte vara nå problem alls utan vi ska lämna in den först  för ny ruta och sen på Saab för åtgärd av skadan på plåten och koll av bälteslampan som börjat strula efter inbrottet.
Och det bästa av allt är att självrisken skulle bli på 1800 och halveras till 900 för att vi hade larmet på bilen.
Tackar!!! :-)
Så snart har vi en hel bil igen och en inte alltför ihålig plånbok.

Skolan gick bra idag iaf, åkte med Emma in och hem. Guld värt!!

Max mår bättre och har nu inte kräkts på 2 dygn så förhoppningsvis är allt väck nu för hans del. Men maten har vi väntat med så han får leva på fruktpure och gröt. Majsvälling vägrar han ta och även vanlig havrevälling. Fullkornsvällingen är ju lite väl än för magen, men imorgon så kan han nog få det igen om han vill ha.
Max somnade i soffan breve mig här strax före 19, precis som igår kväll. Han är väldigt lättsomnad lär jag säga. Hoppas att det håller i sig.
Fast inatt har han gnällt/skrikit till i sömnen utan att vakna med början kl 04, så man var måttligt trött imorse när klockan ringde 06:30. Men är man förälder så är man. ;-)


Vilken mardröm!

Här klagar jag över småsaker jämfört med vad denna person fått varit med om. Önskar dig all lycka i framtiden med din dotter!!!

Update

Vill börja med att tacka för alla kommentarer, dem värmer!
Lite update om läget då:

Eftersom Max inte hade kräkts sen söndag morgon så gav vi han riktig mat på måndag lunch och han åt så vi fortsatte som vanligt, men vid middagen vela han inte ha så mkt och sen vid nattningen när han skulle få vällingen så vägrade han ta den oc liksom kväljde sig. Så han somnade utan välling i magen. Efter ca 30 minuter hör jag Max grymtar uppefrån så jag springer upp och hittar Max sittandes helt nerkräkt i våran säng och halvslumrar. Lillgubben då!!
Så det var bara in i duschen med han och byta sängkläder och allt. OCh börja om med vätskeersättning.
Sen satt han uppe med oss i soffan i nån timme, vela se till att han fick i sig lite vätska innan han somnade igen för natten. Så det var i pyttsning var 5:e minut i nån timme och vips så hade han fått i sig 1,5 dl som han fått behållt.
Sen somnade han gott och har inte visat nå tecken alls på magsjuka, men för säkerhets skull så får han bara "skonsam" mat att äta nu.

Med bilen är det inte heller så bra. Jag var ju ut och dammsög ur det värsta av glaset och jisses så mkt det blir av bara en ruta!!
Upptäcker att dem stulit våran laddare till mobilen som man kan ha i bilen och så har dem försökt stulit våran fastsatta mobilladdare/hållare så den hänger löst. Men dem har säkert stulit nå mer som jag inte kan se just nu för jag vet att vi hade mer saker i facker mellan sätena där mobilladdaren låg bla. Ja man upptäcker väl det sen.
Efter nästan 1 timme ute i bilen med dammsugning i 20 graders kyla gick jag in och kontaktade Försäkringsbolaget, men där fick man inte tag på någon!! Så vi ringde till en glasfirma som bad oss komma upp på en gång för att han vela kika på bilen. Brytskadan som dem gjort på fönstret var tyvärr inget dem kunde åtgärda utan det måste en plåtverkstad göra, men en ny ruta kan han sätta i. Men inte förrens på torsdag, så fram tills dess har han plastat in hålet åt oss.
Jag blev ännu argare på dem förbannade tjuvarna som inte ens kan göra ett inbrott ordentligt. Kunde dem inte nöjt sig med att panga rutan bara och inte fjanta sig och bryta upp fönstret???

Nåja nu är skadan skedd och vi får kontakta försäkringsbolaget imorgon när dem öppnar och höra hur vi ska gå tillväga nu och vad dem förbannade självrisken blir på. Har vi tur kanske dem kan halveras eftersom vi har larm i bilen. *hoppas*

Imorgon är det skoldag för mig igen och jag mår ok nu så jag ska pallra mig dit tänkte jag. Ska ringa och höra med en tjej jag går med i skolan om jag får åka med henne imorgon eftersom bilen inte är lagad än.

Just nu sover båda mina killar så sött och jag ska ta och kika vidare här på nätet lite tänkte jag innan dem vaknar.
So long!!!

H*lv*t*s helg!!

Ursäkta språket men kan inte annat än skriva så tyvärr.
Det började i Lördags med att jag satt och plugga inför tentan på förmiddagen och Mattias kom upp och sa att han sträckt ryggen och hade jätteont. SÅ han hade gått och fått ryggskott!! Så jag avslutade pluggandet för att ta hand om Max som stackars M inte klarade av nå mer.
Under dagen började jag känna mig riktigt orkeslös och lite illamående och hade ont i kroppen. Max var så duktig och nöjde sig med att jag låg på golvet medans han lekte. Tur att dem känner på sig när man verkligen inte orkar underhålla dem som man brukar.
Jag la mig redan vid 19 med Max men kunde inte riktigt somna men låg iaf. Vid en 01 vaknar jag av att Max låter konstigt och jag får tag på han och känner att han kräks! Lilleman satt och kräktes och förstod inte riktigt vad som hände, men han var lugn som en filbunke. Så det vart ombyte på Max och i sängen och jag började känna av mitt illamående ännu mer. Men vi somnade om och klev sen upp vid 08:30 i söndags jag och Max. Eftersom Max inte kräkts nå mer så tänkte jag att jag skulle prova att ge han gröt som vanligt och han slukade det med stor aptit ända till det var lite grann kvar och då kommer precis allt upp igen. Så resten av förmiddagen fick han vätskeersättning och efter några timmar gick lite vitt bröd i som fick stanna. Han har faktiskt inte kräkts nå mer sen dess och har fått i sig välling både igår kväll och imorse så jag tror det är över för han nu. Och även för mig. Jag kräktes aldrig men mådde grymt illa och var dålig i magen, så jag fick en lindrig form.
Dem vi firade nyår med har oxå legat i magsjuka nu dessa dagar så det kommer nog därifrån.

Och inte nog med detta nu!! Utan när M skulle iväg och handla lite förnödenheter vi behövde inför kommande kräkdygn så upptäcker han att vi haft inbrott i bilen i garaget. Dem hade tagit sig in via grannens garageport och hans bil var helt stulen, medans våran stod kvar men dem hade gjort ett försök att stjäla den för förarrutan var kraschad!!! Våran bil är en nyare bil medans grannens var en skrutt bil. Så säkert vela dem ta våran bil, men eftersom den är svårare att stjäla så tog dem grannens skruttbil tillslut.
Vart så jävla less!!! Kan folk inte låta andras bilar och saker vara för i h*lvete!!!

Så nu har vi gjort en polisanmälan och ska få tag på en glasmästare mitt i dessa helgdagar och kontakta Försäkringsbolaget. Men först måste vi ut och dammsuga ur bilen från allt jäkla glassplitter i 20 minusgrader!! Ingen av oss kunde göra detta igår då M har ryggskott och jag mådde pyton, så vi får väl se om bilen ens står kvar nu när vi är ut. Dem kanske har vart tebax och tagit den nu när den står där med krossad ruta och allt. Märks det att jag är arg som ett bi???
Och så ska vi kika om dem stulit nått ur bilen oxå för oss, vi kollade aldrig det ordentligt igår pga våra krämpor.
Fattar dem inte hur mycket strul det blir för den personen som dem drabbar?? Massa onödiga pengar får vi betala oxå till råga på allt!!!
Och tror ni polisen kom ut på plats och kollade?? Näe just det. Sånt är ju inte prioritet tyvärr, men samtigt kan man ju diskutera vad det sänder ut för signaler till dem som gör dessa inbrott och stölder. När polisen inte ens bryr sig om dessa "småfall". Hemskt att det har blivit så här egentligen. Poliskvinnan jag pratade med var mkt vänlig iaf och det var ju skönt. Hon sa att om vi upptäckte blod och saker (kläder osv) som kunde kopplas till förövarna så skulle vi ringa igen. Så nu i dessa tider får varje man vara sin egen spanare och utredare. ;-)
Näe nu ska jag ner och käka frukost och sen klä på mig och gå ut och se efter om bilen står kvar.
So long!!

Gangstar

Ja då var det så dax att snart få starta som säljare för detta tuffa och coola klädmärke. Gillar det sååå mycket. Sen är det roligt att få ha lite kläder som inte alla barn springer omkring i och detta till inte alltför dyra priser. :-)
I julklapp så fick jag ju en bra starthjälp av svärmor till inköp av visningskollektionen och det är jag sååå tacksam för!!
Den 31 januari så ska jag åka ner till Stockholm och gå på en träff för Gangstar-säljare där dem visar upp vårkollektionen. Ska bli spännande!!!
Och den 9 Februari släpps den nya kollektionen, så det är bara att boka in ett party för den som vill och som värdinna kan jag säga att man får bra erbjudande om man bokar ett party just nu. Man får köpa 4 plagg men behöver bara betala för 3 + att man får värdinnerabatten som vanligt + att man får en hemlig gåva till sig själv (värd 100 kr). Inte illa!!
Och vill eller kan man inte ha/gå på något party kan man handla direkt utav mig också. Nemas problemas!


   

Lek med tältet

   

Max på upptäcksfärd i sitt nya tält som han fick av sin mormor i julas. Fönstret var extra roligt att kika ut igenom som ni kanske ser. Därinne i tältet har jag lovat Max att vi ska ha många piknickar och mysa. :-)

Tävla hos Nikita!!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos
Yorrik i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Tofflor

Dessa tofflor har jag precis inhandlat på Pippilotta till Max att ha som inneskor på dagis. Billiga och förhoppningsvis bra (iaf enligt andra)
Fredag

Oj vad jag har sovit nu! La mig strax efter 22 och vaknade till en gång vid 07 men somna sen om till efter 09. Lovely!!
Max har sovit som en gud hemma hos mamma som vanligt!! Han hade somnat strax före 19 igår och vaknat till vid 02, men somnat om efter ca 5-10 minuter och sen sovit till 07:30. Haha!! Det är så skrattretande!!
Men skönt att det går så bra för han att sova hos mormor sin. :-)

Namnmärka kläder

Ja det är ju dax för dagisstart snart för Max, närmare bestämt om 11 dagar och det innebär att vi måste börja namnmärka hans kläder. Och jag har precis beställt påstrykbara lappar härifrån och sedan har jag även köpt en märkpenna från POP. Allt för att inga kläder ska komma på villovägar för oss.

namnlapp storlek

Nytt år

Ja så var det år 2009 nu och här sitter jag efter en skön sovmorgon till kl 11. Max och Mattias klev upp vid 09. Men iofs så kom vi inte i säng förrens kl var 04 igår heller.
Vi hade iaf en jättetrevlig kväll igår hemma hos Maria och Johan och Theo. Det började med att Johan kom och hämtade oss strax före 17 igår så barnen skulle hinna leka lite innan läggdax. Det bjöds på ostbricka före maten. Theo gick i säng vid en 19 då han var trötter. Max han fortsatte vara uppe med oss till nästan 22. Han vill verkligen inte missa nånting när det händer nått. Så han somnade tillslut i mitt knä på sin kudde.
Men före det så bjöds det på jättegod mat, kyckling med fetaost och soltorkade tomater med klyftpotatis till och sallad.
Efter maten spelade vi deras Wii och började med tävling i bowling och jag tog hem segern med över 160 poäng nånting. ;-)
Vi hann även med att spela tennis och golf innan det var dax för efterrätten och lite sällskapsspel. Vi hade tagit med vårat spel "Med vilda gester" så det premiärspelade vi. Det var skoj och bjöd på många skratt!!!
Vips så hade klockan nästan blivit tolv och vi skynda fram med champagneglas och bubbel och skålade!
Sen fortsatte vi vårt spelande och gav oss även på spelet "Party-alias". Men detta hann vi aldrig spela klart innan våra kära söner gav sig till känna och funderade varför vi var vakna mitt i natten och det var då vi upptäckte att klockan var 03!!! Efter en del besvär att få tag på taxi så lyckades vi få en iaf. Vi hade bokat en med bilbarnstol för att kunna transportera hem Max säkert. Och det gick jättebra!

Ja och här är vi då nu, ett nytt år och en Max som sover hos sin mormor inatt.