Grav vecka 39

Vecka 39


Bebisen -
Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.


Du -
Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det.
I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.


Pappa/partner -
Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem.


Vila! - Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova vila istället. 


Ja nu är det en färdigbakad bebis härinne som kan dyka upp precis vilken minut som helst som dem skrev här ovanför. Och det känns så overkligt!!  Vem vet imorgon kanske vi ligger på BB och har en liten knodd. :-)
Fast jag har övertalat bebis att stanna tills december månad börjat iaf, då jag gärna vill ha en decemberbebis. Det känns så mysigt!!
Ska till BM på fredag och kolla bltr och även mäta magen antar jag. Så får vi se om den växt nå mer..
:-)
Ja så var det där med att vila, det kan vara svårt ibland lär jag säga. Men from nu ska jag verkligen vila. Sover iaf väldigt bra på nätterna nu och behöver oftast bara upp en gång och kissa. Skönt!!


38+0


Kommentarer
Postat av: Jenny

åhh så nära det är nu! =) Får man snart börja hålla utkik på lg då. Va mysigt med en vinterbebis!

Kraam J

Postat av: heidi

å jesus kristus vilken ballong hehe men snart har du din gosiga bäbis.

2007-11-30 @ 12:03:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback