Alla reportage från mammas kamp om att få bo hemma

Jag lägger in alla reportage för min egen skull att gå tillbaka till i framtiden.....

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2497788-cancersjuka-jette-tvingas-bo-bland-dementa-med-sin-son?articleRenderMode=extra_comment#extraComments


http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2497792-tva-ars-vantan-pa-besked

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2497793-darfor-ar-det-svart-for-cancersjuk-att-fa-en-assistent


http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2500981-flera-personer-vill-hjalpa-cancersjuka-jette-schmidt

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2503102-jette-far-komma-hem

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2504015-aldreomsorgen-erbjod-jette-gammal-losning

http://arbetarbladet.se/ledare/1.2507609-jette-far-aka-hem

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.2506881-nu-far-jette-hjalp-hemma-dygnet-runt

http://arbetarbladet.se/slaktvanner/1.2576273-jette-hann-hem


Citerar Arbetarbladet idag 31 dec i deras reportage om -Vad minns du av 2010? "Jette i Sandviken ville inte bo på institution sina sista dagar. Hon var dödsmärkt i cancer och Arbetarbladet skrev. De ansvariga skämdes och lät henne få hjälp hemma. Jette fick inte vara med om julen 2010."Begravningen

Tisdag den 21 dec kl 15:00 klämtade kyrkklockorna för mamma i Ovansjö kyrka.
Det var en väldigt fin begravning och blommorna var gudomligt fina. Prästen Mikael Wistrand är en väldigt jordnära person och han skapade en sån fin begravning för oss alla. Max var ju med hela ceremonin och det gick jättebra. Prästen la sig på en nivå då och då så att Max hängde med.

Max var lite bekymrad när vi kom till Birgittagården innan begravningen där vi skulle göra iordning inför minnesstunden som ju var efteråt. Han visste att vi skulle ta avsked av mormor och det första han sa när vi klev in på Birgittagården :- Men vart är Mormor då?
Jag började att förklara och då undrade han snabbt var den där Skattkistan va nånstans. Pluttis!!

Julen är förbi

Ja så var julen snart förbi och den vart väl så bra den kan bli trots allt som hänt.

Max största bedrift den här julen var när han gav bort ALLA sina nappar till tomten som kom till oss. Han sa inte ett ord om napparna på hela dagen på julafton och sen vid läggdags sa han att saknade dem men det gick bra ändå. Nattningen dagen efter tog lite längre tid men det gick det å och nattningen igår gick bra.
Han är så duktig Lilleman, klart att han saknar nappen efter 3 års användande dagligen.... Blir ju en hel del vanor som ska brytas. Men han kämpar tappert våran Lilleman. Älskade barn!!

Max fick massor av julklappar och de var uppskattade allihopa! Av tomten fick han en robot - Buzz lihghtyear som han tycker mkt om. Andra klappar han fick var Hoppetossa-skeppet med figurer till. Playmobil båt med figurer. Dinosaurier, stora och små, med och utan läten. Playmobil figur med pool. Piratplåster. Playmobil sjörövarö. Slott med riddare. Kläder. Filmer. Pyssel m.m.....
Allt är väldigt omtyckt iaf. :-)

Tomten var ju också en höjdare såklart. Vilken lycka!

Vi firade härhemma med Farmor Agneta, Linda, Jerker och Mileon och så lillebror Tim. Vi hade en bra jul trots allt iaf.
Men jag är glad att den är över nu och allt det innebär.

Nu siktar vi på ett nytt bättre år 2011 för detta år har varit ett skitår. 2 nära underbara människor har behövt lämna oss alldeles för tidigt i cancerhelvetet..... Så nu får det vara nog!

Älskar min nära och kära till oändligheten och tillbaks som Buzz skulle ha sagt. *kärlek*

God Jul önskar vi er!!!


En tung tid

Det känns tungt att skriva ett inlägg efter det förra jag skrev, hur börjar man liksom?

Nåväl jag börjar iaf med att tacka alla underbara släktingar, vänner och bekanta för att ni funnits där i denna svåra stund. Har fått många fina stöttande och värmande ord och fina blommor. Ni ska veta att det värmer nå otroligt.
Dagarna härhemma har rusat iväg, den första veckan hade jag min syster Natha och lillebror Tim boendes härhemma och vi tog itu med en del i mammas lägenhet som vi fick reda på skulle vara urstädad till den 31 dec. Gulp!! Men vi har fått uppskov till den 15 januari tack och lov. Mer humant lär jag säga.

Mitt i all sorg så har ju faktiskt min andra syster Linda fått barn som jag skrev tidigare, 5 veckor för tidigt kom han lilla Mileon. Såg han när han var 2 dagar gammal som snabbast när de var upp till mamma med han för att hon skulle få vara nära han även om hon inte var vid "medvetende" just då. Men jag är helt säker på att hon kände att han var där om inte annat så hörde hon ju han.

Har drabbats av en envis förkylning som också resten av min lilla familj har haft och det känns inge skoj. Men det blir bättre för var dag tack och lov. :-) Så snart får jag träffa Mileon igen hoppas jag...

Max har hunnit bli hela 3 år också mitt i allt det här. Ingen tårta fick han lilleman, då hon som skulle fixa värsta Dora-tårtan inte kunde göra den pga brand. Stackars dem!! Men det fick bli glass och kakor istället och det gick ju det med, även om han nåndag senare uttryckte att han vela ha tårta.

Julen då?? Ja julen den julen..... fy vilken jul sen då... utan mammas goda mat.. panik!! Jag vill ju ha mammas julskinka och ingen annans!! 
Ja det får bli som det blir men vi ska väl göra det bästa av den iaf, har fått en låda med julmat av Göranssonska, den som mamma egentligen skulle ha fått. Tusen tack till er!! Det är verkligen guld värt och slippa tänka på det mitt i allt det här.

Begravningen då?? Ja begravningen kommer att ske nu på tisdag 21 dec kl 15 i Ovansjö kyrka. Det kändes bäst att få det avklarat före jul. Det kommer att bli en tugn dag men också en fin dag tror jag.
Max ska också få vara med efter en del turer hit och dit om han ska eller inte. Men han vill det, fast han vet nog inte riktigt vad det är. Men jag ser det som så att han har varit med genom mammas hela resa med sjukdomen och allt vad det inneburit och jag vill att han också ska få ta farväl på sitt vis. Han är med oss alla han verkligen älskar och känner sig trygg med och han kommer inte ta skada om nån nu tror det.
Och varför "skydda" mot döden när man inte kan rå på den iaf. Det är nått så naturligt som kommer att ske alla människor förr eller senare. Bättre att vara ärlig och öppen från början så blir det mer naturligt än att man försöker att göra det skyddat man bara kan. Det är då man skadar.....

Nog om det...

Max reaktion när prästen skulle komma. Åh nej nu kommer prästen och äter upp oss. Haha!! Sen kläcker han ur sig till prästen - Du är äcklig!   Hjälp då ville jag sjunka genom jorden.... Men sen vart de bästa kompisar. *ler*

Nu ska jag ner och kika på tv

Min älskade mamma har nu dött. Efter en lå...

1291845341948 (MMS)

Min älskade mamma har nu dött. Efter en lång kamp mot cancern här hon nu fått frid. Världen är så orättvis, hon var alldeles för ung. Ett liv föds och ett liv släcks..... Vi ses älskade mamma.*kärlek*


Sötaste lilla Mileon


Äntligen har jag blivit moster! Guldklimpe...

Äntligen har jag blivit moster! Guldklimpen tittade ut igår kl 16:06 och vägde 2396 gram och var 48,5 cm lång. Och som vi redan visste så var det ju en kille. Han är så söt det lilla livet. Mosters gobit!!!!! Alla mår iaf bra men de blir kvar ett tag på barnkliniken.


Idag kommer jag förmodligen att bli moster...

Idag kommer jag förmodligen att bli moster. Min älskade lillasyster fick åka in i förrgår då hon läckte fostervatten. Lillen är beräknad 8 januari egentligen men han vill visst ut nu 5 veckor förtidigt. Än har inget hänt på egen väg så idag blir dem igångsatt. Så spännande! All lycka till min kära syster o hennes man. :-)