Sömnlös in Sandviken

Ja så har det varit i natt. Vakna strax före 3 och var upp och kissa och sen har det varit omöjligt att somnat om. Pust!! Så jag beslutade mig för att kliva upp vid 5:30 istället för att ligga och vrida och vända på mig i hundra år till och dessutom väcka M på köpet. Men har iaf haft sällskap av en livlig bebis i magen.. :-)
Håller på att värmer lite varm choklad nu, det kanske hjälper. Varm mjölk brukar ju funka på gamlingarna på jobbet. Men enbart varm mjölk är inte jag så vidare förtjust i så jag hade i lite chokladpulver å. :-)

Igår var ju på BB och hade info. Hon som höll i det berättade en del om amning och avdelningen. Sen fick vi gå runt och kolla på avdelningen. Och fick se så pyttesmå bebisar. Gud så söta dem är och små!!! Tror ni man längtar nå mer nu?? Haha!!!
Tyvärr så är ju avdelningen rätt sliten och dem kämpar för att få den ny och fräsch igen men dem får ingen respons stackrarna. Hon sa att dem tänker minsann gå ut i tidningarna och så om inget händer.
Deras mål var bla att bara ha enkelrum. Som det är nu finns det bara 6 enkelrum och resten var tvåbäddsrum och ett fyrbäddsrum. Inte vidare roligt att behöva dela med en annan familj då även papporna oftast nu förtiden sover kvar under BB-tiden. Vilket jag tycker är jättebra att dem får göra.

Hon berättade att det är ju besöksförbud på avdelningen förrutom för pappor och syskon och detta pga infektionsrisken för dem små liven. Dem har ju knappt nå immunförsvar i början.
Så det var på egen risk man tog ut bebisarna utanför avdelningen för att visa upp bebisen. Hon rekommenderade oss inte att göra det då det snart kommer att börja härja vinterkräksjuka och så prata hon om det hemska RS-viruset som bebisar kan få. Och det kan dem få av förkylda personer bla. Och hon rekommenderade inga stora folksamlingar den första tiden. Som typ Köpis på en lördag.Sen sa hon att BB-vårdtiden är så kort och det är så mkt som ska hinnas med och funka under den tiden att man bara bör ägna sig åt det och att vila så mkt man kan.
Hon sa även till oss att så fort vi bara kunde så skulle vi knäppa kort på bebisen som sen läggs ut på
www.lg.se så att anhöriga har nått att stilla sin nyfikenhet med.. *ler*
Ja det var en hel del information som man fick och det känns som att det kan bli bra det här.. :-)

Idag ska vi ju till BM och kolla att allt är bra, sen ska jag njuta av lite massage på Karisma Spa. Så det vore faktiskt ganska skönt att  kunna få somna om en stund igen.
Ska dricka min choklad och sen gå upp och prova igen.


Kommentarer
Postat av: Linda

Så spännande! Ja nog ska ni allt vara ensamma på bb och inte ha besök, det hinner ni allt med när ni hunnit landa där hemma! :)

Hoppas massagen är underbar!!

2007-11-21 @ 10:23:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback