In med det nya och ut med det gamla.
Jag har en önskan om att detta år ska få bli ett bra år, kan tyvärr inte säga att år 2009 har varit vårat år i våran familj. Alldeles för mycket sjukdom och elände och hemska besked har det varit. Tyvärr tror jag att även 2010 kommer att bjuda på alldeles för mycket av den varan, men man ska ju aldrig sluta att hoppas och tro. Så jag vill gå in i detta nya år med ett hopp om att det iaf kan få bli så bra som det kan bli i denna situation.

Bort med 2009 och in med friska nya tag i 2010!!!

Gott Nytt År!!!!!


Helt oskyldig??Vaddå jag har inte smakat på nått???


Kalasandet slut och nu är det dax för jul

Ja nu har kalasandet för denna gång varit över eller kom ju på att det faktiskt är en till som vill komma och gratta Maxen, men det mesta kalasandet är över iaf.
Nu har ballongerna och serpetinerna tagits ner och upp har julgardinerna fått kommit. Julgranen står på tur och det tänkte jag att jag och Maxen ska ta tag i efter detta blogginlägg.

Max fick massa fler fina presenter. Av Alva fick han en Nalle Puh-målarbok och kritor. Av Matilda fick han en jättemysig bok som handlar om tomten. Av Hugo fick han en radiostyrd geting. Av Theo fick han målarbok, pussel och en bok. Av Vendela fick han en leksaksskola.
Jag tror inte att jag har glömt något och om jag har så påminn mig.

För Morfars födelsedagspeng köpte vi en Bob åt Max, det vart en Stiga snowracer Advance. Tyvärr så lossnade en skruv idag efter att Max och Mattias vart ute i backen och åkt så ena meden lossnade när de kom hem. Så den får vi åka in och få en ny skruv till innan den kan användas igen. Fick köpa utställningsexet för 540 kr som egentligen kostade 749 kr från början. Då den var ihopmonterad så tänkte inte vi på att kolla om de dragit åt allt ordentligt, det antar man ju att de har gjort. Nåja.

Idag har jag och Mamma varit och handlat mat inför julen, det var inte så mkt folk faktiskt. Skönt!! Ska bli gott med mammas julskinka. Mums!!!
Nästan alla julklappar är inhandlade, bara nån enstaka kvar...

Näe nu ska vi fortsätta att göra julfint härhemma. :-)

Max dag är till ända

Max har nu stupat i säng efter firande i 3 dagar. Det är hårt att fylla år. :-)
Max har fått massa fint. Av mormor och Tim fick han supemysiga tuschpennor som var som figurer och det bästa med allt var att de går att tvätta bort jättelätt. Sen fick han magnetbokstäver och siffror som han har prydit hela kylsåpet med typ. En pulka fick han oxå.
Av moster Linda och Jerker fick han ett jättestort målarblock som man kan göra affischer av och ett Memory-spel.
Farmor kom idag och fira även på självaste födelsedagen. Och present hade hon med oxå. En kanin som hoppar och låter och massa kläder.
Idag var även Morfar och Bibbi förbi och de hade med sig ett stort paket med doktorssaker med en väska och en slant pengar fick Max oxå av morfar.
Så Max har fått en massa roliga saker som han gärna leker med.
Av oss har han fått en lekhjälm att ha ute, en kassaapparat och rittavlor. Sen tänker vi som så att han får leksaker lite mer året runt av oss istället då stackarn fyller år 10 dagar före julafton dessutom. Bättre att göra så från oss. Men självklart kan man ju ändå inte låta bli att köpa en del. *ler*

Nu ska jag ta och sätta mig och kolla igenom lite mer material inför 4-timmars tentan imorgon. Bläää!!


Tidningsannonsen

Lilleman i tidningen

Max 2 år idag!!!

Liten blir stor!!!!Kalas hela helgen

Ja det är vad som händer härhemma i helgen. Max fyller ju nämligen hela 2 år på måndag och vi passar på att fira han nu i helgen.
Idag har Farmor och Svengen, Patric och Anna och Milton varit här och firat. Max fick ett jättepaket med duplolego som var som en arbetsplats och en radiostyrd bil av farmor. Av kusin Milton fick han en hund som gör volter.
Max har varit helt lyrisk över sina paket.
Imorgon kommer Mormor och Tim, Linda och Jerker hit och firar Maxen. Det ser han framemot.
På måndag kommer Morfar och Bibbi förbi. Så nog blir han firad allt.
Nästa helg på lördag är det dessutom tänkt att han ska ha kalas för lite barn. :-)

Annars föruutom kalasandet så är det badrumsrusten som upptar en del härhemma. Nästan alla möbler är på plats, men det skulle självklart strula lite så vi får vänta till veckan innan allt blir klart. Men snyggt blir det. Är verkligen kanonnöjd!!

Näe nu blir det mys i soffan här med stora M.

Uppdaterat i sybloggen

Äntligen är det uppdaterat i sybloggen med 3 inlägg :-)


Sötnosen!!

Här kommer bilder från Max dagisfotografering som utlovat.

GruppbildenEnsamkortet.


1 dec

Ja den 1 december inviger jag med att vara sjuk efter svininfluensasprutan som jag tog igår.
Kände mig halvkonstig under natten och när jag vakna i morse så kändes det sådär men jag skulle prompt åka till praktiken men fick ganska snart ge upp det beslutet då jag kände mig svag i kroppen och hade sådär ont som man har när har influensa och så frös jag. Så förmiddagen har tillbringast sovande i soffan och har noll energi i kroppen.
Typiskt att jag ska få biverkningar av sprutan, nu missar jag en praktikdag dessutom. Hoppas jag känner mig bättre tills imorgon så jag kan ha praktik, annars blir det bara torsdag kvar att kunna gå för fredag kan jag inte gå heller.

I övrigt då?
Jo det rullar på med badrumsrusten. Imorgon kommer rörmokaren och fixar det han kan, sen nästa vecka kommer mattläggaren, därefter kommer rörmokaren igen och monterar allt och sen kommer pappsen och fixar klart med elen. Så till jul har vi förmodligen ett nytt badrum. Snyggt kommer det bli oxå!!!

Sen är det massa mer "rust" vi ska ge oss på.
*Måla furutaket vitt i köket och hallen.
*Lägga in nya mattor uppe i vårat sovrum och hallen uppe.
*Måla eller tapetsera om i hallen uppe och vårat sovrum.
*Byta ut handtagen på alla köksluckor/lådor.
*Möblera om i vardagsrummet
*Måla trappen upp och byta ut matta på trappstegen
*Måla väggarna i trappen upp
*Göra en sy och datahörna uppe i hallen.
*Måla klart utomhus det som ej hanns med i somras.

Hmmm detta var nog nästintill totalrust av radhuset tror jag. ;-)
Men det är skoj när det blir klart men mindre roligt att behöva leva i röran som blir under tiden.

Näe nu vill kroppen ligga raklång igen här under filten.
So long!!!


P.s Lovar att jag ska lägga ut kort så fort jag orkar från Max dagiskort som vi fått hem. Världens sötaste unge!!