Tänk att det snart är april. Det innebär a...

Tänk att det snart är april. Det innebär att jag fyller år på lördag. Inte så mkt att fira men lite tårta blir det och så har Max lovat att han ska sjunga för mig. :-)


Ny vecka igen. Köket är nu nästintill klar...

Ny vecka igen. Köket är nu nästintill klart. Bara ljusrampslister och tapetsering kvar. Listerna blir troligen klart idag. Uppe är det en list kvar som ska upp och så ska vi bygga ihop 4 garderober. Sen så.:-)


Ledighet

Nu är Max och jag lediga i 3 dagar med start imorgon. Lovely!!
Morgondagen tänkte jag att vi skulle börja med att gå till Parkbadet och bada lite och ha det mysigt. Sen får vi se vad dagen erbjuder.
Har en del måsten därhemma nu efter att rusten börjar bli klar. Slipdamm deluxe i hela huset i skrymslen och vrår. Så ska vi flytta ut grejjerna som vi förvarat i Max rum tillfälligt så han kan få tillbaka sitt rum och sin säng igen efter ett X antal veckor.

Vad har då hänt i rusten?
* Vårat sovrum är klart förrutom nya eluttag som ska upp
* Hallen uppe är klar, ska inhandla en garderob bara och ev nytt skrivbord.
* Taket i trappen är klart
* I köket har nya bänkskivor kommit på plats med diskho och ny blandare. Nytt kakel är plats. Så där är det bara fläkten som ska upp och nya tapeter som ska på plats. Sen så. :-)

Bilder kommer!!

Box

Ja så har man varit och tränat ett pass Box. Stolt!
Fy bubblan vad jobbigt det var. Har inte tränat det på 4 år nu. Hade glömt hur jobbigt det är. Det är verkligen total träning av kroppen. Styrka. Smidighet. Uthållighet/Kondition. 75 minuter körde vi hårt varav 5-8 minuter var avslappning/stretch.
Tränade med Jenny och vi kände att vi levde kan man lugnt säga. Men skam den som ger sig, nu är ett pass bokat på måndag igen. Hejja hejja!!




Tack och bock

Var in och kika på vad jag ska få tillbaks/betala tillbaka på skatten. Och det visade sig att det blir plus i år igen. Skönt!
Sen ska jag ju göra avdrag för alla resor förra året så det borde ju bli en slant till.
Det tackar vi och bockar för och så kommer det ju lagomt till semestern. :-)

Appropå semester så får jag som jag önskade i sommar. Vecka 28-31 blir det. Lovely!!

Härliga söndag!

Känns skönt att skriva så efter en vecka av sjukdomar.
Idag packade jag ihop mig och Max och begav oss iväg till Toys´r us för at Max skulle få välja ut en leksak. Han får nämligen ett klistermärke för varje gång han går på toaletten och försöker göra sina behov och två klistermärken när han lyckas. Dessa märken sätter han upp på ett papper som är indelat i 24 rutor och när ett helt ark är fyllt så får han välja en leksak eller välja nånting extra kul han vill att vi ska göra.
Den här gången vela han välja en leksak. Ögonen var stoooora inne på affären med alla leksaker som fanns. Han sprang fram och tillbaks och provade massa saker. Det hela slutade med att han velade ha ett sällskapsspel!! What liksom! Det vart iaf Bamses dunderfia tror jag det heter.
Jag bestämde att han dessutom skulle få en vikingahjälm som han provade därinne och tyckte mkt om. Så nöjda styrde vi kosan mot syster Linda och Jerker och Mileon där vi myste ute i solen i flera timmar.
Max åkte tefat nerför snövallarna och så grillade vi korv och tog en prommis på isen på sjön utanför. En sträcka på 2 km är upplogad. Perfekt promenadstråk ju så länge man törs gå på isen. Men idag blåste det lite väl mkt, så Max satt bakåfram på bobben ett tag. Haha!
Tack för en mysig dag iaf!

Mattias är inte bra än stackarn, magen strejkar helt för han. :-( Så han får vara hemma och få ordning på magen nu så får jag både lämna och hämta på dagis imorgon. Tar jag bilen så går det hyfsat, jag får flexa lite både på morgonen och vid hemgång.

Snart blir det Solsidan. :-)

Vårsol

Idag tog vi oss äntligen ut jag och Max. Det var en stor härlig sol ute idag och en klarblå himmel och varmt och gott. Vi njöt både jag och Max. Grannkillarna kom och lekte med oss på gården och klättrade i snöhögarna och skottade snö och så gjorde vi en snölykta.
Efter nästan 2 timmar så gav vi upp jag och Max då magarna kurrade. Max ytterkläder var alldeles blöta av all snö som smälter men det hade inte gått igenom iaf.

Mattias stackarn är inte pigg än och ligger mest i sängen. :/
Nu tycker jag väl ändå att faran borde vara över för mig, för har jag inte drabbats än efter att ha varit utsatt för baciller dygnet runt nu i flera dagar så borde jag väl ha fått det.. men man kan aldrig vara säker.

Kan lova att jag längtar bort till sommar och sol nu och så gör även Max. Han säger nästan dagligen att han vill åka till sommaren. Så om allt går om det ska så sticker vi på en sista minuten i slutet av maj. Har lagt in om semester då eftersom det var svårt för mig att få semester i april då vi tänkte åka från början så nu hoppas jag att jag kan få semester i maj istället.

Nån som varit på cypern i maj?

Magsjukan har greppet om Mattias och han h...

Magsjukan har greppet om Mattias och han har haft det väldigt intensivt. Max har inte haft nå mer kräkningar och diarré sen igår så det börjar gå åt rätt håll. Jag känner ingenting än och hoppas att det förblir så. Sen blir det till att skura bort alla baciller härhemma. Mattias stackarn missar sin Hellström konsert idag som han skulle ha gått på. Over and out från sjukstugan.


Nötallergi

Pratade med läkaren på barnkliniken igår och han berättade att blodprovet visade att Max har en allergi mot nötter och att det nu ska utredas vilken specifik nöt eller nötter det är. De skulle återkomma med vidare information och eventuell mer utredning.
Max har ju varit jättedålig i magen och kräkts och haft magont vilket är symtom på nötallergi, men när det vägrade att släppa så hörde jag mig för med barnkliniken och de tror att Max även råkat ut för magsjuka tillika. Och det stämmer kan jag säga för inatt insjuknade Mattias i magsjuka härhemma.
Max kräktes ju hela söndagen och delar av måndagen för att sen bli bra i kräkandet men magen var kaputt och det har varit diarré nätterna och dagarna långa. Igår kväll kräktes han igen och har fortfarande diarré så vi får väl se hur länge detta sitter i.
Det blir iaf VAB hela veckan för mig nudå. Nu får mina killar krya på sig fort och hoppas att jag slipper undan. Vitpepparkorn är intagna iaf.


Ett besök på Barnakuten

Ja det var vad vi fick göra inatt. Vaknade av att Max vaknade och var lite ledsen och orolig och vela inte sova. Sen kräks han och jag tänkte bara jaha då var magsjukan här hos oss också. När jag tände lampan för att hjälpa Max så får jag se att hans ögon är totalt igensvällda och han kliar och kliar sig i ögonen.
Kände paniken komma och anade att det var en allergisk reaktion av nått men vad? Vart orolig att det skulle sätta sig på andningen.
Kontakta 1177 och hon tyckte att vi skulle åka in på barnakuten i Gävle då hon misstänkte en allergisk reaktion.

Så mitt i natten pyltade vi på oss och begav oss iväg i bilen mot Gävle (har ca 2,5 mil dit). Max kräktes en gång till i bilen in.
Väl därframme så anade sköterskan på en gång hon såg Max att det var en allergisk reaktion. Max var vid gott mod och charmade sköterskan så mycket han bara kunde. *ler*
De kollade syresättningen för ev syrgas men han låg på 95% och syrgas får man om man ligger under 90% så det var ju bra.
Doktorn kom in och han konstaterade allergisk reaktion eller ett virus på ögonen som tydligen kan skapa ödem. Men han vela att Max skulle ta medicin mot allergi och tog prover för att se om det finns allergi mot nötter.
Max sa inte ett ljud när sköterskan stack han i fingret och mjölkade ur blod för proverna.
Om Max ögon vart bättre efter medicinen han fick så var det allergi av nått slag, men var det ett virus så skulle han fortsätta vara röd i ögonen och svullen.
Ögonen är bra nu och har återhämtat sig till nästan normalt, det som syns är svag rodnad i huden runt ögonen och det är väl för att huden varit så ödemisk I guess.
Så en allergi är var det var. Men vad vet vi inte än. Men vi har våra aningar.

Igår var Max hos sin farmor och där hade han fått sockerkaka med haselnötter i och jag anar att det är det som är boven.
Max har ju ätit toscakaka med mandel på mammas begravning och har inte reagerat på det, men tydligen kan man vara allergisk mot endast en sorts nöt eller flera olika. Det visste inte jag. Jag trodde att man var allergisk mot alla nötter eller typ ingen.
Men nu vet jag.
Vi får väl se när vi får provsvaren. Kanske är bäst att ta ett pricktest också för att utesluta andra allergier så man vet.


Det är så härligt att det är ljust ute nu ...

Det är så härligt att det är ljust ute nu på morgonen när jag går till tåget kl 06. Då känner man att våren inte är alltför långt borta trots allt.:-)


Det går iaf framåt

Ja imorgon så sker tapetseringen på övervåningen. Jihooo!! Sen inväntar vi golvläggaren på torsdag och förhoppningsvis är det klart på fredag så vi kan börja leva lite mer normalt igen.
Som det är nu bor vi på 2 rum och kök. Men det går ju det också då vi inte är hemma så mycket då vi har lååånga dagar allihopa. Fast imorgon är ju jag och Max lediga hela dagen och då vill jag nog gärna bort en sväng eller två.

Idag var det en hektisk dag på jobbet som vanligt, men idag var det så pass att jag inte hann med mitt ordinarie tåg jag brukar ta och som tur var var jag inte tvunget att komma hem med det. Så det vart lite ofrivillig flex idag kan man säga. Men jag bara lära göra klart det jag höll på med eftersom jag är ledig imorgon.
Börjar man med en sak så brukar det tyvärr oftast ta längre tid än man räknat med för att det tillstöter oftast nått som gör att allt tar en ny vändning och speciellt om man är smått stressad. Hej hå!
Nackdel med att ha en tågtid att passa varje dag. Men en stor fördel att kunna stta på tåget och bara relaxa och låta jobbdagen få sjunka in.
Idag var tåget dessutom försenat, men man börjar bli van med det å. Bara att gilla läget liksom.

Till nått mer uppmuntrande då. Max är i en så mysig period just nu och jag har svårt att se att han bara för några veckor sen var ett riktigt trotsmonster.
Nu är han så harmonisk och såååå omtänksam. Han är visst sån av sin natur. Brås på far sin tror jag. :-)
Det är mycket :- Mamma vet du... just nu. *mys*

Nu ska jag slänga mig på soffan och läsa lite tidningar tror jag.

P.S. En semla slank ner nyss oxå. ;-)

Härhemma håller vi denna helg på att förbe...

Härhemma håller vi denna helg på att förbereder inför veckan då det kommer hantverkare hit och ska rusta vårat sovrum och hallen uppe. Så nu ska de rummen tömmas och vi får sova nere i veckan på soffan och bäddsoffan. Halltaket i furu har jag målat 2 ggr och det ska jag måla en sista gång idag.:-)