Grav vecka 36

Vecka 36


Bebisen -
Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. (34 cm från huvud till stjärt.) Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned.
Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska.
Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det.
En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkarDu -
Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.

Bebben buffar runt därinne och visst är det trångt för stackarn, men tycker ändå den rör sig ganska mkt ändå.
Sen att Busen kanske inte ligger uppochned kanske gör att det blir mer plats??
Om jag trycker till på magen där Bebben har en fot eller så då försvinner den snabbt från platsen för att oftast komma tillbaka och undersöka lite försiktigt med foten mot min hand... *mys*
Nu längtar vi som bara den efter våran älskade Bebbe!!!

Kommentarer
Postat av: Annie

Åh, mysigt! Snart har du en liten bebis! Lycka till och ha en trevlig helg!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback