Trött prins!!



Max sover än!!!

När dem sover vill man att dem ska vakna och när dem är vakna vill man att dem ska sova. Hihi!!
Längtar efter mitt hjärta nu ju!! Vill se hans underbara leende och pussa på hans goa kinder.

Åhh nu hör jag han däruppe.... Ska genast springa upp!! :-)

Fredag morgon

Inatt sov Max från 22-04:15. Och det är sååå skönt. Han sover ju än också tröttisen.. haha!!
Försökte natta han igår klockan 19:30 och det gick ju bra till en början men ganska snart hör vi ett gallskrik och vips så var han vaken igen.
Igår sov han inte långa stunder på dagen/kvällen men ändå var han såååå glad igår kväll och låg och prata hur mkt som helst med allt som vela lyssna. Gokillen!!!

Våran kamera har ju gått sönder och har knäppt en del kort med mobilen som jag inte överfört än.
Men nu är en ny kamera på väg hem till oss iaf och det vart en
Canon Digital IXUS 860 IS
Man vill ju så gärna knäppa massa kort på Lilleman och han lär sig ju nya saker hela tiden som man vill dokumentera.
Just nu är han så söt när han får syn på sina händer och granskar dem sååå noga eller när vi busar med han och han skrattar gott. Åhh vad jag älskar den här lilla killen!!!!!

Idag blir Max dessutom 11 veckor gammal. Vart tar tiden vägen???

Oj jag kikade ut och ser att det har kommit en hel del snö ute. Ser att solen skiner också. Kanske man ska ta sig en promenad senare idag.

Nu ska jag paktera fler paket med kläder att skicka iväg. So long!!!


8 härliga timmars sömn

Igår gjorde vi ett nytt försök att natta lilleman tidigare. Nybadad la vi oss vid 20, och han somnade men vaknade med ett gallskrik efter ca 30 minuter och vela inte somna om.
Men så vid en 22 så somnade han om gott igen och sov sen ända till 06:15 imorse. Fast han började röra på sig vid 5:30 men han vaknade aldrig men jag gjorde. *ler*
På med ny blöja och i med mer mat så somna han gott om igen och sover än. Fast han håller på och grymtar däruppe men är inte vaken än.

Nu ska jag ta och gå upp till han och lägga mig och mysa i sängen.

Ljuvliga sol

Nu har jag och Max varit ut på en promenad i det härliga solskenet som vart. Lovely!!
Max ligger nu här nedanför mig i stt babygym och studerar sina händer. Han undrar nog vart dem kommer ifrån. Väldigt intressanta är den iaf. Haha!!!

Idag var vi ju massage och Max hann få lite massage denna gång och han verkade tycka om det. Sen somna han skönt i babyskyddet så jag fick fika i lugn och ro och prata med dem andra mammorna.

Nu ska jag gå och paketera in ett par byxor som en vunnit på tradera.

So long!!

En ledsen eftermiddag/kväll

Igår var vi ju till mitt jobb och hälsa på Max och jag. Han var på strålande humör när vi kom dit, han log åt alla tanterna och charmade dem rejält, men sen så vart det en total omvändning. Han blev sååå ledsen och grät och grät så där otröstligt. Puppen då!!!
Fick han iaf att komma till ro efter ett tag och så somnade han i min famn, sen vaknade han och då var det där ledsna humöret på väg hela tiden.
Fick en jättegullig väggklocka från Sia att ha i Max rum av mina jobbarkompisar, så fick han även en mjuk skallra därifrån. Tackar!!

Max ledsna humör fortsatte även hemma igår kväll och såklart när Max farmor var och hälsa på. Sällan han är på glatt humör när hon är här stackarn. Och han som ler mest hela dagar.
Men nödlösningen vart att gå upp i spjälsängen och lyssna på mobilen som spelar och snurrar. Då blir han lugn igen oftast.
Det skär i hjärtat när han blir sådär ledsen och man inte kan få han att komma till ro.

Gjorde ett till försök igår att lägga oss tidigt. Men Max somnade i typ några minuter där vid 19:30 sen vela han vara vaken trots att han var jätte trött. Men vi låg kvar i sängen och myste och sen somnade han efter 21-tiden nångång och sov till 03. Och sen somna han om och sov till 07:30. Och nu sover han igen.
Nu ska jag strax gå upp och väcka lilleman för vi ska iväg på Babymassage idag. Får se om jag lyckas få massera han nått idag då. *ler*

Ha en skön dag nu!!!

Bebiskläder tradera

Fler auktioner är utlagda

Giraff- attack

Visst kan man äta den här???


image303


Till jobbet

Nattningen igår gick inge vidare vid 19, eller jo han somnade men efter att jag gått ner så vaknade han igen. M gick upp och försökte söva om han men icke sa nicke. Max var piggelin och vela mysa med oss så jag gick också upp och där låg vi och myste. :-)
Max vart överlycklig och skrattade högt åt mig. Så rolig var visst jag. Haha!!!
Man smälter verkligen när han skrattar högt och är sådär glad. Max är annars en ganska allvarlig kille så det är så roligt nu när han ler och skrattar för det mesta.

Max somnade sen vid 21 iaf och sov sen till 03-tiden då han fick mat. Sen sov han till 07. Så skönt!!! Och som ni kanske redan anar så sover han igen. Haha!!

Idag ska jag och Max ta och åka till mitt jobb och hälsa på. Vi har ju inte varit där än. Mest pga att det gått förkylningar och magsjuka stup i kvarten. Men idag så blir det så äntligen av.

Nu ska jag kika vidare på nätet innan lilleman vaknar igen.

Lillebror/ morbror på besök

Idag har vi haft besök av min lillebror och Max morbror hela dagen. Han om kl 8 imorse och åkte hem nu vid 18:15. Var trevligt att få rå om han lite, man får passa på när han har lov. Men man har ju absolut inte samma tid som förut då Max vill ha ens uppmärksamhet väldigt mycket. Men Tim och Max busade en del iaf och hade roligt åt varandra. :-)

Vi tog en promenad på eftermiddagen till Prix. Träffade på en tjej från familjeliv där med sin dotter som är jämngammal med Max. Trevligt!!
Tim körde sen barnvagnen på vägen hem och han var såå stolt. Men han tyckte den var svår att svänga ibland. Hihi!!

Igår kväll så gjorde vi ett försök att lägga Max redan vid 19 men lyckades inte nå vidare. Inte ens vid sin "vanliga" tid lyckades jag söva han. Så han fick vara uppe med pappan ett tag till och kom sen och la sig 22:30. Sen sov han gott till 4:30. Blöjbyte och mat och sen sov han till 07. Och sen sov han vidare från 7:30-10:00. Själv klev jag ju upp 7:30. Är så skönt att han sover så bra på nätterna och att han somnar om på en gång efter han fått mat. Det är guld värt!!!

Näe nu ska jag gå och mysa med grabbarna mina. Se om vi lyckas lägga Max nu vid 19. Håll en tumme... :-)

Hur kan man??

Jag vart så illa berörd igår när jag läste i kvällstidningarna om ett Gävlepar som misshandlat sin 2 månader gamla son. Han var tydligen född i mitten av december precis som Max. Jisses!!
Barnet hade flera frakturer. Det gjorde ont i hela mig att läsa om nå dylikt.
Lära genast gå och pussa lite extra på min son efteråt.


Besökare

Var väldigt trevligt igår kväll iaf med besök av Sandra och Patric. Vi åt massa gotta och var proppmätta allihopa sen. :-)
Melodifestivalen var ju inte alltför bra dock. Jisses vilka kassa bidrag det har vart med i år...

Max skötte sig väldigt bra. Gjorde ett försök att få han att sova för natten redan vid 19 men det gick inte så bra. Han vakna igen vid 19:45 och vela inte sova mer.
Sen somna han för natten vid 23 efter lite gnäll och bök. Och han sov ända till 5:30. Jag börjar bli bortskämd!!!
Sen klev han upp på allvar vid 10, men tog ganska snabbt en snabb tupplur igen. Efter det fick han sig ett välbehövligt bad. :-)

Nu är M ute och springer en runda och Max har somnat igen en sväng.
Solen skiner ute men det verkar blåsa en del.

Fick ett snabbesök av Patric och Anna och magen den hade växt på sig. Vecka 27 nu har jag för mig hon sa att hon var i nu. Spännande med en liten jämngammal småkusin till Max.
Olivia skulle tävla på köpis idag med låten Girls just wanna have fun. Jisses vad modigt!!
Synd att vi fick reda på det så sent för det hade vart jättekul att åkt och kollat på.

Näe nu ska jag glutta runt lite här innan lilleman vaknar igen.

Helt otroligt!!




Otrolig kille!!!!

Sunny day

Nu är mina pojkar ute och går en promenad. Jag valde att stanna hemma och få lite egentid.

Max bökade en del igår kväll vid läggdags och var övertrött stackarn. Men tillsist somna han med hjälp av lite buffning. Han somna vid 23 och sov sen till 4:20. Sen har han sovit och ätit om vart annat fram tills kl var 11:15 då jag tog upp han och gjorde han klar för dagen.
Och nu somna han i vagnen på en gång igen. Trött kille det där... Kanske att man ska försöka få in att han lägger sig tidigare om kvällarna så slipper han sova bort hela förmiddagen som han ju oftast gör. Men svårt att få till kanske??

Ikväll kommer Sandra och Patric och sällskapar oss. Vi ska käka lite tacos och så har jag gjort en ananaspaj som efterrätt. Mums!!
Så det blir det till att kika på Melodifestivalen också såklart. :-)

Nu ska jag gå och slänga mig i soffan och njuta av min ensamhet.

En liten pojke har tittat ut

Ja igår fick Mattias kompis barn och ut kom en liten pojke, så nu har Max fått en till lekkompis. :-)
Grattis till Theo!!

10 veckor

Idag blir Max 10 hela veckor och det firade han med att skratta högt för första gången. Han har varit på väg länge men han har liksom kommit av sig varje gång. Men idag så skratta han högt flera ggr på rad när pappa och han busade framför spegeln.
Mys!!!!

image302

Ljuvlig natt!!!

Igår kom Mamma och hälsa på. Max var på sitt bästa humör och charmade mormor totalt. :-)
Vi skjutsade mamma till affären så hon fick storhandla och sen följde vi med henne hem och fikade och kollade på hallen som hon rustat. Så tjusigt så!


Åkte sen hem och inväntade M som slutade vid 17. Max var en nöjd kille, men helt plötsligt vände han och bara grät och grät. Helt otröstlig. Han var trött och det vart väl för mkt för han helt enkelt.
M tog med han in på skötbädden och där lugnade han ner sig och låg och hade det bra. Sen fick han ligga i soffan och amma och han somnade på två röda sekunder tror jag.
Sen sov han i 1 ½ timme i soffan.


Igår kväll badade jag och Max och han tyckte om det som vanligt.
Sen gick vi och la oss vid en 21:30 och Max somnade och så även jag. Sen sov vi gott till 5:30 imorse. Jiho!!!
Fast jag vaknade iofs i natt nån gång av blåsten men somna om lika fort igen.

Så idag klev jag upp vid 6:15. Max han sov vidare till 8:30, men han var sååå grinig när han vakna då så jag sövde om han med lite mat och han sover än goplutten.
En riktigt trött kille det där... *ler*


Idag blir det bara till att vara hemma. Kanske att vi tar oss ut på en promenad senare om det slutar blåsa nångång.

Tradera

Idag medans Max har sovit  nu på morgonen så har jag suttit och lagt ut en liten del av Max bebiskläder på tradera.

Mina auktioner

En liten tjej har kikat ut

Grattis Jenny och Kenneth till er supersöta lilla tjej!! Nu har Max nån att leka med sen.  :-)

Gårdagen

Kvällen igår gick bra när vi var utan pappan, Max var på sitt bästa humör mestadels och vi busade en massa och jag fick han nästan att skratta högt igen. Han är ju såååå härlig!!
Något han har börjat gilla är när jag drar med mitt hår i hans ansikte, då skiner hela hans ansikte upp i ett leende. Mys!!

Jag beundrar verkligen dem som är ensamstående med småbebisar, för det är ganska tufft att vara själv en hel natt först och sen dagen och hela kvällen. Iaf om man har en bebis som trivs bäst i famnen och vill bli bubbad på.
 Men det är ju klart att Mattias ska få kunna komma iväg på saker, det behöver man ju. Släppa familjelivet lite och kunna koppla av i trevligt sällskap. Det blir väl lite lättare sen när Max har blivit lite äldre och är lite mer egengående än så bunden till en.
Nu får ingen tro att jag inte vill vara hemma med min son dygnet runt för det vill jag mer än gärna, men det jag menar är att det kan bli lite tungrott ibland bara. Och det är ingen dans på rosor jämt att ha barn, även fast det mestadels är sååå ljuvligt!!!
Bara jag slog upp ögonen idag och fick se min son så längtade jag efter att vår dag skulle få börja. Jag älskar livet med han och min kära sambo och skulle inte byta bort det för nånting i hela världen. :-)

Det var iaf en trött mamma härhemma när pappan kom hem igår kväll. Max var lika trött han också men han kunde dessvärre inte komma till ro och vart sådär övertrött och bara skrek konstant i en timme. Tutten hjälpte inte ens och då är han sig inte lik. Så efter mkt kramandes och gosande och sjungade så lugnade han ner sig och jag kunde lägga han till bröstet och han somnade tillslut vid en 23.
Sen sov han konstant fram till 5:30. Lite mer mat och så sov han vidare till 8. Nu har han somnat om igen och sussar sött däruppe.

Han vaknade precis och han har nu fått kommit upp och gjort dag och så passade vi på att ta fotavtryck med fingerfärg. Nu ligger han och tränar nacken men han börjar bli lite arg nu så jag ska avsluta detta.

So long!!!


Vår dag

Jag fick ju som sagt väcka Max och han var inte lättväckt. Annars när man vill att han ska sova då är han hur lättväckt som helst. *ler*

Idag på babymassagen så upptäckte Max bebisen breve och gissa om han var fascinerad. Den bebisen var dessutom ganska livlig och då var det ju ännu roligare för han. :-)

Sen vela Max ha mat precis när vi startade så jag hann inte massera han så mycket. Men den lilla stund vi hann så verkade han gilla det iaf.
Vi fikade lite sen åkte vi hemåt innan det var dax att åka tillbaka igen för bvc-besök kl 13.

Efter det åkte vi till Mattias jobb och lämnade bilen där och tog en promenad hem med vagnen i det underbara vädret. Kändes som vår ute!!

Vi tog en runda runt Vallhov när vi ändå var igång så en promenad på 1 timme vart det iaf. Skönt!!!
Max fick dessutom chans att sova en längre stund. Men väl hemma så vela han ha mat och sen somna han igen och ligger nu i babysittern här nedanför mig och sover.
Favoritsidan såklart hade han lagt sig på. men då var elaka mamma där och ändrade på han.

Ikväll blir jag och Max själva för Mattias ska ut och äta med gamla jobbet. Gött!!

Vart bjuden på kryddparty den 4 mars (tror jag det var) hos Malin. Så det ska jag väl kanske gå på. Max får antingen hänga på eller vara hemma med pappa. Han tar ju flaska så det är ju skönt å veta att det funkar.


På lördag kommer Sandra och Patric hit och kikar på melodifestivalen med oss. Ska bli skoj och ses lite!!

Näe nuså har jag svamlat klart. Undrar om jag ska ta och vila lite i soffan ett tag.



Bvc

Ja idag var det så dax för vägning och mätning och kära Max har nu gått upp till stadiga 7120 gram och är hela 64 cm lång!!
Han har klättrat över den högsta kurvan på vikten. *ler* Men det är ingen fara alls eftersom det är bara bröstmjölk han får.
Tydligen har jag grädde i tuttarna.. ;-)

Tog även upp att Max är så lat när han ligger på mage och ska träna nacken. Han vill inte gärna lyfta alls. Så vi visade henne och hon höll med om att han nog var lite bekväm av sig för han är jätteduktig annars att hålla upp huvudet.
Max har dessutom en favoritsida som han gillar att ligga på och kolla åt och hon upptäckte nu att han var lite platt på den sidan och att vi måste försöka lura han att kolla åt andra hållet och ligga på andra sidan så han inte får platthuvud på ena sidan för alltid.
Så nu har vi mkt att träna på härhemma.

Nästa gån gär det så dax för Max att få vaccination. Och vi har även fått erbjudande att ta vaccination mot pneumokocker och betala själva. Så förmodligen kommer vi att låta Max få den vaccinationen.
Hur har ni andra gjort och varför???

The night!!

Max har sovit bra inatt igen. Bröstmjölk på flaska vid en 21 och sen tutte på det. Och sen har han sovit till 04 innan han vakna och vela ha mat. Och sen igen kl 07. Och nu sover han igen. Men idag lär jag väcka han 8:30 för vi ska på babymassage igen.
Jag har sovit mindre bra dock. Har legat vaken en del. Men det kan bero på fullmånen. Näe nu ska jag gå och packa klart väskan och fika frulle.

So long!!!

En liten tremänning till Max är född

Ja så är det. Min kusin Maria har nu fått sin lilla bebis. En liten kille som ska heta Filip. Han är född för tidigt och kom redan i vecka 26.
Men det verkar som att det är stabilt med honom och att han nu bara ska växa på sig.
Så Grattis till lillkillen!!

Gladfisen

image299

image300

Tecknat är bäst

Ja Max har här i dagarna upptäckt att tvn är väldigt intressant. Vi satt han i babysittern framför tvn och satt på Hitta Nemo och jisses vad det var populärt. Han satt jättelänge och var helnöjd och skratta. :-)

 

Det tar sig..

sa mordbrännaren...
Ja Max har sovit jättebra i natt också. Jag gick upp med han vid en 21 igår efter att han fått bröstmjölk i flaska och så ammade jag han, så han somnade vid en 22 och sov sen till 04:20 och då vaknade han nog för att jag löft upp han bättre på kudden som han glidit av som vanligt.
Han fick lite mat och somnade sen nöjt om igen gokillen. Sen vaknade han till vid en 07 och då fick han följa med pappa upp och byta blöja. Sen mat på det och sömn igen och han sover än gubben.
Jag tror iaf att flaskan på kvällen gör sitt litegrann. Han äter sig rejält mätt och då står man sig ju längre och kan sova bättre. :-)

Sköna nätter

Ja Max har börjat sovit mkt bättre nu på nätterna. Skönt!!
Men jag vet också att det kan vända lika snabbt igen, man ska aldrig tro att man är säker inte.. ;-)
Igår somnade han igen strax efter 22 efter att ha fått ca 40 ml bröstmjölk i flaska och amning på det.
Sen sov han till 04 och fick mat och somna sen om igen tills kl 07. Och sen somna han om igen efter blöjbyte och mat. Och sover än, fast jag hör hur han bökar däruppe så det står nog inte på förrens han vaknar till ordentligt.

Kan det vara flaska på kvällen som gör att han sover bättre??
Han är så söt när han dricker ur flaskan, för när det börjar ta slut så blir han så arg och

Kärlek!!

image294

Sovit hela natten!!

Ja det har vi gjort inatt allihopa.
Max somnade igår kväll vid en 22, efter att ha fått en flaska med ca 40 ml bröstmjölk och sen amning på det.
Och även igår vart han sådär ledsen som han varit den föregående kvällarna. Och inte ens bröstet hjälpte. Stackarn!!
Men tillslut somnade han gott och sov ända till 06 imorse innan han slog upp ögonen och vela ha mat.

Fast jag vaknade till både vid 04 och 05 och trodde att han skulle vakna till och vilja ha mat men icke sa nicke. Men han hade båda gångerna trixat sig av kudden och låg snett i sängen. Buse där!!
Så nu känner man sig utvilad. För sen somnade han om igen och sov till 7:30. Så då klev han upp med M och böt blöja. Sen var det matdax igen och sovtime. Och han vaknade till precis nu så M har gått upp och hämta han.
Få se om han vill vara vaken en stund nu eller om han vill sova igen en sväng.

Idag blir det en lung dag igen precis som igår. Lilleman känns lite lite bättre idag iaf.
Nu ska jag gå och mysa här. :-)

 



Förkylt!!

Ja det är det härhemma. Mattias är lite snuvig och så även lilla Max. Stackars Max får aldrig vara helt fri från förkylningar han. Tur att jag ammar han så han får mina antikroppar, så än har det aldrig brytit ut sådär superhemskt på han.
Men nu så nyser han och hostar och är väldigt slemmig i munnen. Han sväljer en massa saliv liksom. Så i natt har han fått sovit med dubbla kuddar. Svårt att amma då bara eftersom jag också måste ligga högt för att nå till han. Men det har gått.

Så idag blir vi bara hemma. Skulle ha varit på kalas ute i Årsunda idag men det får vi skippa.

Igår somna Max vid en 21 och sov nere i soffan med oss till en 00, då gick jag o Max upp och la oss. Sen har han vaknat varannan timme hela natten och ätit. Igår på kvällen var han sådär ledsen igen fast inte lika hemskt som i förrgår. Kanske beror på att han var mer utvilad igår och orkade med allt nytt mer.... ??..

Nu håller Max oxh Mattias på att gör dager inne på skötbädden. Kanske är på tiden.. hehe. men är man sjuk så får man ha pyjamas länge. :-)

Ikväll är det melodifestivalen och det ska vi väl kika på. Se vad det är för nått den här gången..
Så ha en skön kväll nu allihop!!!!

Max 9 veckor

Ja det blir våran kille idag. 2 måander vart han igår också. Det går undan.
Han lär sig mer och mer för varje dag som går.
Han har börjat göra försök att vända sig från rygg till mage men lyckas ej än. Lägger man han rakt så ligger han snett efter ett tag. Så mer rörlig är han absolut.
Sen gillar han att stå mycket.
Men famnen är absolut bäst att vara i tycker han. :-)

Vänsterhanden åker gärna in i munnen


Ett tips..

Med en liten bebis hemma och man är ensam om dagarna så kan det vara svårt att hinna med att duscha.

Läste om en tjej som la sin bebis på golvet på skötbädden och för att slå två flugor i en smäll så klädde hon av bebisen naken så dem fick lufta stjärten medans man duscha.
Det blir ju varmt och skönt inne i badrummet när man duschar så då fryser inte bebisen heller. Och sen så brukar det vara en hit att få ligga nakenfis för dem flesta bebisar. :-)

Så jag provade detta idag och det funkade superbra. Max låg nöjt på skötbädden och njöt då han kunde pinka fritt. Haha!!

Resultat efter dusch = Nöjd fräsch mamma och nöjd mindre fräsch bebis... Hihi!!


Kärlek och gråt

Tack för alla söta sms och kommentarer här på bloggen om alla hjärtans dag. Tyvärr har jag inte kunnat svarat alla som jag velat. Igår var det full rulle hela dagen.

Var ju upp på stan och träffa Malin och Hugo. Vi gick och fikade på Marangoni och dem ska tydligen byta ägare så då hoppas jag också att dem gör om därinne och byter ut den äckliga inredningen. På tiden om inte annat.
Var trevligt att träffas och gå och fika. Max han skötte sig och vi gjorde våran debut med offentlig amning. :-)


Sen åkte jag och Max hem till min farmor och farfar. Dem vart jätteglada och se Max, men ingen av dem vågade hålla han utan dem vela vänta tills han var lite större. Haha!!
Där fikade vi igen, ja iaf jag då. *ler*
Max fick dessutom en slant att köpa nånting för. Tackar!!
Vid en 16 åkte vi och hämta Mattias på jobbet och så handlade vi lite innan vi åkte hem.


Igår vart jag uppvaktad med ett jättefint blomsterarrangemang av Mattias. Han kan han.. ;-)



Svärmor kom förbi här igår och hade med sig presenter till oss alla. Fick ett guldarmband av henne som varit hennes. Hon tyckte det skulle va så kul att ge bort ett sånt då hon bara har pojkar att ge saker till och var så glad att hon nu hade nån att ge till... *ler*
Sen fick vi även trisslotter. Har inte hunnit skrapa dem än så vet inte om det var nån vinst på dem.
Max han fick ett mjukdjur och en mjukisdress. Tackar tackar!!


Men sen så var friden över. Max fick världens gråtattack i farmors famn och han var i stort sett otröstlig. Han fick bröstet men inte ens det hjälpte till 100 %. Men tillslut så lugnade han ner sig.
Så vi lagade mat och skulle sätta oss att äta och då bröt det ut igen.
Han grät och grät och var helt förstörd våran lilla kille. Så jobbigt att se han så. Så efter mkt kramande och vyssjande och prat så lugan han ner sig igen och var sitt gamla jag igen.

Vid en 20:30 gick jag upp med han i sängen och tänkte amma han till sömns då han sovit så dåligt under dagen och var trött. Då när han ligger där i sängen och jag är på väg att lägga mig så bryter gråtattack ut igen.
Och jisses så lessen han är. Tröstar och tröstar och ger bröstet, han tar det och äter en stund för att sen bryta ut i gråt igen.
Lilla vännen!!!

Han är ju i en utvecklingsfas nu där han utvecklas jättemkt och då brukar dem kunna få sånna där gråtattacker och vara helt otröstliga. Därför att dem orkar inte med allt dem ska lära sig liksom, det blir för mkt. Och man kan inget annat göra än att trösta och hålla han nära och prata med han.
Men det är så hemskt att se han så ledsen!!!

Han somnade iaf vid en 21 och sov ända till 5:20 imorse innan han vaknade till och vela ha mat. Det är nästan 8½ timme det!!! Så jag känner mig riktigt utvilad. Även fast jag vaknat flera ggr i natt och undrat om han inte ska vakna snart. Och brösten dem har varit tokhårda och sprängfyllda.
Nu sover han en sväng igen, men vaknar nog snart.

Så våran Alla Hjärtans Dag-kväll vart inte riktigt som vi hade planerat den. Men så är det ju att ha småbarn och vi kan fira alla hjärtans dag varje dag om vi vill... :-)

Nu hör jag knodden däruppe så dax att gå upp innan han börjar skrika.

Alla Hjärtans Dag

Idag är det kärlekens dag och även Max 2 månaders dag.
Ikväll ska vi mysa härhemma hela familjen N-O. Med god mat och många pussar och kramar. Hihi!!
Det finns väl inge bättre än att få vara med dem man älskar!!

Men först idag ska jag och Max upp på stan och träffa Malin och Hugo en sväng och fika lite.
Sen ska vi hem till min farmor och farfar och hälsa på.
Så idag har vi full rulle. :-)

Nu ska jag gå upp och se om min son behagar vakna, om inte så ska jag gå och göra mig klar för idag.

Ha en underbar dag!!!

Och en stor kram till alla på Alla Hjärtans Dag!!

65,8

Ja det stod vågen på imorse. Det måste vara fel!!! Jag vägde ju 67,2 häromdagen bara.
Hur kan den klättra så snabbt nedåt nu fast jag inte gör nånting??
Åt dessutom lite chips igår.. Nåja bara tacka och ta emot. :-)

Massagen

Ja så var vi hemma igen efter babymassagen. Idag pratade hon mest bara om hur det kommer att gå till och sådär och lite information. Så sjöng vi en vaggvisa för våra små under. Max passade då på att somna vid tutten han.
Max var yngst, sen var det en bebis på 2½ mån, en på 3 mån, en på 4½ mån och en på 8 månader. Det skulle vart 3 till. Dem kanske dyker upp nästa gång.
Idag var det bara pojk-bebisar iaf.

Första gången som Max träffar andra bebisar. Han kikade litegrann men var mest upptagen med att kolla vad jag gjorde. *ler*
Det var iaf ett trevligt och pratglatt gäng. De flesta hade barn sen förut av dem. Vi fikade och pratade. Vart en del om förlossning och bb-tiden. Kul att höra och se hur andra mammor har det iaf. :-)
Nästa gång ska vi börja massera. Ska bli kul och se hur Max reagerar på det. Hoppas han gillar det och att vi kan använda det i vardagen sen.

Nu sover en övertrött Max iaf. Tog ett tag att få han att komma till ro. Och det var med tutten i mun som han somnade. Det är överlägset bäst det tycker han. *ler*

Näe nu ska jag passa på att glo lite här på nätet innan charmtrollet vaknar igen.



Dax för babymassage

Det vart inte att vi prova flaskan igår då Max beslöt sig för att somna för natten redan kl 20. Och inte hade vi hunnit bytt till pyjamas på han heller.
Han och jag sov nere i soffan fram till klockan 00, då löft jag upp han och gick upp till sängen. Då vaknade han så jag passade på att byta om på han snabbt.
Lite mer mat sen så sov han igen. Ja iaf till klockan 03. Men sen har han vaknat varje timme.

Och nu när vi ska iväg idag tidigt ja då somnar han om när det är dax att kliva upp. Haha!!!
Men nu måste jag ta och gå upp och väcka sömntutan. För vi ska vara på Öppna Förskolan kl 9:30 och ha babymassage. :-)

Återkommer sen om hur det gick.


Det funkar!!

Igår kväll provade vi med nappflaska till Max med bröstmjölk i och han sörpla i sig det, så duktigt så. Fast först funderade han nog vad det var för konstigt som det kom bröstmjölk ur. Sötis!! Han fick inte så mkt utan kanske ca 20 ml bara för att pröva.
Så ikväll blir det till att pröva igen. Denna gång med lite mer.
Han fick mat sista gången igår vid 19:50 och sov sen ända till 03:00!!! Gissa om mina bröst var sprängfyllda då och att vi var förvånad att klockan var så mkt innan han vaknade. Men sen var det mat varannan timme som vanligt igen.

Idag har syrran varit här och vi har haft en trevlig dag ihop. Vi tog en tur till BarnensHus och sen till köpis och IKEA. Max skötte sig galant och sov sig igenom hela turen vi var ute.
Nu har syrran åkt hemåt och Mattias har kommit hem från jobbet. Så nu ska vi planera lite vad vi ska handla idag.

Hoppas alla haft en bra dag!!!

Veckan

Tisdag - Syrran kommer
Onsdag - Babymassage kl 9:30
Torsdag - Alla hjärtans dag -  Hälsa på farmor och farfar
Fredag -
Lördag -
Söndag -


Vårväder

Måndag och ny vecka igen. Jisses!!!
Idag har jag och Max varit och hälsat på Mattias på jobbet en stund. Var meningen att vi skulle ha åkt och hälsat på min farmor och farfar, men dem var inte hemma så vi ska ses på torsdag istället en stund.

När vi kom hem och Max hade fått ett mål mat så begav vi oss ut på en promenad i den härliga solen. Vart en runda runt vallhov.
Var verkligen vårväder ute idag. Lovely!!! Nu längtar man verkligen till våren och sommaren.

I natt sov Max bra första perioden 22-02, men sen var det värre. Nåja man får vara nöjd med det lilla iaf.

Imorgon kommer syrran hit och vill umgås med mig och Max. Skoj!!! Hon ska allt få byta blöja imorgon hon... hihi!!




Säkert med barn i Thailand

Hittade en sida där en svenska familj har kommit på en bra affärsidé.
Hos dem kan man boka taxi från flygplatsen och det är inte vilken taxi som helst utan en som har en bakåtvänd bilbarnstol. Då det är väldigt mkt olyckor i Thailand så kan det ju vara skönt att iaf kunna åka säkert till och från flygplatsen för barnfamiljer.
Sen hyr dem även ut barnvagnar och flytvästar.
Verkar vara kanon det...

http://www.kids-on-board.com/

Hur är det med sömnen...

Inatt sov Max som längst ett 3 timmars pass och vaknade sen varannan timme för mat.
Så vid 7:30 imorse var jag rätt trött. Max vela inte somna om så han och Mattias gick ner och jag somnade sen om hur skönt som helst.
Vaknade kl 10 av att grabbarna kom upp. Gav Max lite mat och klev sen upp vid 11.

Det är så ljuvligt att få ligga iaf nån timme i sängen utan Max och kunna ligga precis hur man vill. Det är guld värt!!
Även fast det är supermysigt att ha han breve mig också. :-)
De få ggr han legat i sin spjälsäng så har man saknat honom och det har känts så tomt. Hihi!!

När jag läser andras bloggar om folk som fått barn umgefär samtidigt som vi fick Max så verkar deras bebisar sova hela nätter känns det som. Jisses vilket lyx!!!
Jag jublar om jag får en sömn på 4-5 timmar i sträck utan att han vaknar där på natten.
Undrar hur alla gör för att få deras bebisar att sova så bra på nätterna??

Max är ju väldigt tuttig han, kanske det spelar in?? Han skulle gärna sitta klistrad vid mitt bröst hela dagar om han fick. *ler*
Är han vaken så vill han till bröstet varannan timme, men om han sover så brukar det kunna gå längre tid emellan. Man är en levande mjölkfabrik..

Har ju funderingar på att låta han prova ta flaskan fast med bröstmjölk i. Kan vara skönt att inte vara så bunden jämt, även fast amningen känns bra. Men ibland kan man känna sig riktigt låst och less och det känns som att man bara ammar hela dagar och ingenting annat. Men det är ju så mysigt också...
Nåja vi ska prova med flaska iaf här snart.

Nu sover Max iaf, han har knappt sovit på hela dagen. Som längst en period på ca 45 minuter. Kanske han sover bra i natt då.. hehe.. Önska kan man ju iaf.. ;-)

Fredag/Lördag

Våran lilla herre i huset vart ju hela 8 veckor igår. Herregud vad det går fort. Stopp!! Bromsa!!!

Han firade sin dag med att kliva upp tidigt som ni ju kunde läsa tidigare. Sen var det dåligt med sömnen under hela dagen och han var trött och gnällig och vela bara bäras typ.
Bärselen funkade inte alls igår tyvärr.
Men sen så strax innan Mattias kom hem från jobbet så somnade han äntligen en stund.

Igår kväll åkte vi till Rusta och kolla på matta till vardagsrummet, sen åkte vi vidare till Köpis/IKEA. Inne på Kapp Ahl köpte vi 2 nya pyjamasar till Max då han är i behov av nya större. 89 kr vart det för 2. Hade en rabattkupong på 25 % plus att det tydligen var halva reapriset på den ena som då bara kostade 30 kr. Fast den var inte märkt med det. men det är ju bara att tacka och ta emot det.. :-)

Sen var det IKEA-dax och där var vi på jakt efter ett nytt vardagsrumsbord som vi dessutom köpte. 199 kr vart det för det. Billigt!! Inte världesn snyggaste kanske men det duger ypperligt och det var bra storleksmässigt och hittar vi ett snyggare sen så var det inga stora pengar för detta bord.
Men en sak jag inte gillade med IKEA var att dem håller på att gör om totalt därinne så allt var huller om buller. Trist!!

Igår somna Max i soffan och vi bar sen upp han vid en 00 då vi gick och la oss, och la han då i sin säng och där sov han till kl 02. Skönt!! Sen har han fått sovit med oss resten av natten.

Idag har vi vart till Rusta och köpt en ryamatta, en naturvit vart det. Passade jättebra!!
Och nu håller Mattias på att sätter ihop bordet, så det kommer väl lite bilder på vardagsrummet sen när allt är på plats.

Nu vaknar Max här och det är nog dax för mat tycker han.
So long!!!

Förvånad

Gissa om jag är förvånad. Ställde mig på vågen igår och jag har gått ner 1 kg på några dagar bara. Trots 2 semlor och smågodis i veckan...???
Ja jag vart väldigt paff så jag lära väga mig 2 ggr idag och den visar lika.. Jihooo!!!


Max torsdag

Tänkte här ta och berätta lite för er hur min torsdag igår såg ut. Och jag måste säga att ingen dag är den andra lik härhemma. Några riktiga rutiner har jag inte hunnit fått än utan dagen blir som jag vill ha den. *ler*
Nå då börjar vi...

 6:20  Slog jag upp mina ögon efter en natt då jag vaknat ganska mkt men somnat om på en gång igen efter matning. Jag var ganska glad när jag vaknade och log mot mamma som kämpade för att hålla sig vaken.


6:45  Då fick jag nog av att ligga i sängen så vi gick ner. Så här tidigt har jag aldrig klivit upp förut. Mamma böt blöjan på mig som var full av kiss. Sen lekte vi lite i soffan med favoritgosdjuret Giraffen.

  
Några av mina leksaker


7:30  Var det så dax för min mage att göra sig påmind om att jag var hungrig. Så mamma bäddade ner oss i soffan och där låg vi och myste under amningen och så somnade vi båda två nöjda.


Mat är det bästa jag vet


11:45  Var klockan då jag vaknade nästa gång. Mamma hade då varit vaken en timme redan och krånglat sig ur vår mysiga sovställning. Mamma tog med mig in till skötbordet där det var dax för att göra sig iordning för dagen. Så fram med tvättlapparna och tvätta här och där. Sen på med kläderna och i med den hemska salvan som jag ju ska ha 4 ggr om dagen. Jag kniper hårt med ögonen och gör det inte lätt för mamma inte att få i den.

          
så här kan man sova..     och så här


Så var det matdax igen. Och mitt i maten så kom mormor förbi. Jag åt klart och myste sen med mormor. Charmade henne rejält då jag log och var såååå glad. :-)


Mormor och jag


12:45  Var det så dax för at klä på sig och skjutsa pappa till jobbet och sen åka upp på resecentrum för att hämta Katarina vid bussen. Mamma skulle få besök av henne nämligen. Vi åkte sen upp på stan och släppte av mormor och så passade vi på att gå och inhandla lite fingerfärg som mamma ska ha för att göra avtryck av mina fossingar sen. Somnade i bilen och sov tills vi kom hem.


14:00  Hemma igen och åter dax för mat för min del. Mums!! Sen somnade jag skönt medans mamma satt och babbla en massa med Katarina.


16:15  Skulle mamma skjutsa Katarina till bussen så jag kläddes på sovandes och vaknade inte. Hihi!! Vi åkte sen och hämta pappa på jobbet.
 

16:45  Vaknade till liv när vi kom hem och jag kläddes av. Pappa som saknat mig en massa tog med mig in til skötbädden och böt min blöja. Sen kom mamma in med den där hemska salvan igen.
Mat och sov-klockan ringde och jag var hungrig och passade sen på att somna efter jag fått mat.

    
Avklädning              Pappa och jag       På mitt älskade skötbord


18:55  Vaknade jag med ett jättevrål och mamma var snabbt där. Hon märkte ganska snart att jag var väldigt grinig och trött så hon vyssjade mig till sömns igen. Pappa han var och träna innebandy han med "gubbarna".

   
Vrålar högt             Sover gott igen


19:30  Vaknade jag igen och var inte riktigt redo för at vakna än så jag somnade om i mammas famn igen. En trött kille var jag. När pappa kom hem så fick han mysa med mig i sin famn, fast jag sov såklart.


Trött kille i mammas trygga famn


20:45  Vaknade och var hungrig som en varg så jag fick mat.
Mamma och pappa hade planerat in ett bad för mig ikväll men då klockan var så sent så tänkte dem skjuta på det tills imorgon kväll.
Men vid blöjbytet så pinkade jag ner mig själv så då var valet lätt och jag fick bada iaf med mamma i badkaret. Pappa tog upp mig ur badet när jag plaskat klart och torkade mig torr och klädde på mig pyjamasen.
Myste i soffan med mamma och pappa och lekte med mina leksaker och ståtränade.


22:15  Somnade jag igen i mammas famn så hon bar upp mig och la mig i spjälsängen. Jag brukar oftast vakna när jag läggs ner där men nu sov jag vidare ett tag i spjälsängen.


23:10  Vaknade jag och var hungrig!!! Jag lyftes över i mamma och pappas säng och fick mat. Här trivs jag som fisken i vattnet. Somnade mitt i maten kan man säga.


3:00  Vaknar jag till och gnyr så mamma tror att jag vill ha mat och byter sida på mig i sängen. Men jag somnar då om.


3:45  Vaknar jag igen och mamma kliver upp och byter blöjan på mig. När vi kommer tillbaka till sängen så lägger jag av en brakare i blöjan så det var bara tillbaks till skötbordet och få en ny blöja. Sen så var det matdax. Somnade sen om.


5:30 Vaknar igen och vill inte somna så mamma och jag ligger vaken och umgås.


Piggelin


6:10  Går vi ner för att inte störa pappa så mycket som ska upp och jobba. Mamma byter blöjan och sen är det dax för mat. Sen somnar vi om mamma och jag i soffan.


En trött och sliten mamma


Ja så såg gårdagen ut. Jag var väldigt trött och sov mycket igår på dagen. Annars brukar den vara fylld med mer aktiviteter som t.ex ligga i babygymmet, träna nacken, gå runt i huset och kolla på alla saker och umgås med mamma och pappa mkt mer än jag gjorde igår. Men är man trött så är man......

Framsteg

Börjar komma mer och mer ljud från Max. Han har visst upptäckt sin röst ordentligt nu.
Igår vart han förvånad och lite rädd när han gav ifrån sig ett jätteglädjetjut. Haha!!
Och han "pratar" gärna med sin älskade mjukdjur dagarna i ända.. *ler*

En till sak han tycker om är att stå upp. Han står så stadigt lillgrabben och ser så förvånad ut över att han faktiskt kan.

Bildbevis:


Update

Idag har jag tänkt att jag ska göra ett "Max-dag"-inlägg. Men det kommer inte förrens imorgon, då denna dag och natt måste gå först.. *ler*
Återkommer.....


På plats.. :-)

Nu är soffan på plats hähemma. Snabba bud i Mellerud. :-)
Vi fick hemkörning och hjälp att sätta ihop den helt gratis och så fick vi med ett bord att sätta på ena armstödet. Perfa!!
Det är verkligen en maffig soffa och nu har vi mkt plats att mysa på.. Hihi!!! Nu ska vi bara hitta ett bord till den också som känns bra.

Mina soffor är nu hemkörda till Mattias mamma och om hon inte ska ha dem så säljer vi dem på blocket. Nån som är intresserad isåfall??

Nu vaknar Max här efter att ha sovit i stort sett i 4 timmar. Han sov sig igenom ihopsättningen av soffan med diverse oljud. *ler*
Dax att ge mat och i med mer ögonsalva.
So long!!

Farbror doktorn

Idag var det dax för Max att gå till farbror doktorn som kom till BVC. Han gick igenom hela Max och sa lite skämtsamt sen att han absolut kunde trycka en OK-stämpel på Max. Så det var ju bra.. :-D

Det enda bekymret vi hade var Max högra öga som är extra rinnigt och ögonvitan är röd.
Han har ju sedan födseln haft problem med det ögat. Det har runnti mkt och det beror på att han har för trång tårkanal.
De flesta bebisar har det. Men nu när vitan blivit röd så är det ju lite annat.
Doktorn sa att han hade ögonkatarr och vi fick en salva utskriven som vi ska ha i 4 ggr/dag nu i 6 dagar.

Inte ett ljud sa Max hos läkaren heller. Och ändå bände och böjde och klämde han typ överallt på Max. Han låg nöjt där och spana in alla roliga leksaker som fanns. :-)



Semledax!!

Ja det ska jag mumsa i mig senare idag. Mattias skulle köpa med sig hem efter jobbet. Mums!!
Ja så bra gick det med min nyttiga vecka... Dumt med dessa dagar.. ;-)



Rambo soffa

Ja vi hitta en soffa igår som vi gillade...

image271

En jättesoffa att mysa i för hela familjen och även med vänner.. :-)
Frågan är bara vilken färg. Denna är grå och fanns uppställd i butiken. Supersnygg verkligen. Denna bild gör färgen inte rättvisa. Sen funderar vi på en brun. Tyget är liksom grovvävt.

Vilken färg?? Brunt eller grått???

En solig promenad

Ja det har jag och Max varit ute på. Max somnade i vagnen på en gång. Skönt för han!!
Ändå sov han ända till efter 11 idag och vela mer än gärna somna om efter matningen då, men jag väckte liv i han och tog med han ner och gjorde dag med han. Men ack så trött han var sen. Somna en stund i babysittern medans jag o M åt mat.
Och nu har han sovit sen 13:30 i vagnen. Men han vaknar nog snart. Han har en förmåga att vakna när jag bloggar.. *ler*

From den här veckan så ska jag på allvar börja ett nyttigare liv. Gravidkilona ska bort!!
Har iofs bara 4,6 kg kvar att gå ner till min ursprungsvikt.
Fatta att jag gick upp 23,2 kg under graviditeten.. Jisses!!

Nu kommer jag iaf i ett par av mina jeans, har inte orkat provat dem andra än nå mer.
Sen har man ju sladdermage kvar som ska tränas bort. Men jag kanske ska vara lite realistisk, det är ju ändå bara 7 veckor sen jag födde Max. Men till sommaren ska väl extrakilona iaf vara borta!!

Man får ju inte banta och så när man ammar så det är uteslutet, men att sluta med godis och sånt i veckorna gör väl en del kanske och att ge sig ut på promenader med vagnen.
Det ordnar sig nog... *ler*

Nu ska jag ta och göra mig iordning här. Ska åka till Tigréns och titta på soffa sen när M slutar.. Skoj!!

Tackar!!

Tack för alla fina kommentarer om kortet på oss.. :-)
Lär säga att bilden i Gefle Dagblad var mkt finare då den var större. I Arbetarbladet såg allt så pyttigt ut.

Max har sovit ganska bra inatt, ätit ett par gånger som vanligt men sen somnat om igen. Så idag sov vi till kl 8:50. Men Max han vela somna om igen så han sover än. Men han lever om däruppe hör jag så jag ska gå upp och kolla vad han har för sig.

Nu är vi med!!

image270

Det säger svisch!!!

Vad helgerna går fort!!!
Snart har vi en ny vecka med nya äventyr framför oss.

I Fredags hade vi myskväll i soffan framför tvn med lite gotta. Sen sov Max ganska bra den natten. Vaknade ganska ofta och vela ha mat förstårs men somnade om igen sen på en gång.

I Lördags badade jag o Max i badkaret och gjorde oss kalasfina, för på eftermiddagen åkte vi mot Storvik och skulle fira svärmor som fyllde år i fredags. Det var meningen att även Mattias bror med familj skulle komma men Mattias bror hade fått ryggskott stackarn och var ganska orörlig.
Max var inte på sitt bästa humör utan skrek mestadels när han var vaken. Han var väldigt trött och vela bara sova. Sen när vi kom hem så vart han på bra humör igen. *ler*

Inatt sov Max bra. Vi la han för natten vid 23:30 och sen vakna han vid 04 och åt. Sen sov han till 06 och sen så vi ända till 10 han och jag medans Mattias åkte iväg tidigt imorse han och spelade rinkbandy på läkerol arena.

Idag får vi besök av mina systrar och Jerker. Skoj!!
Sen ska vi nog åka till Storvik igen. Mattias ska koppla in en tv-box åt sin mamma så hon får lite fler kanaler än 1:an, 2:an och 4:an... Hehe!!!
Sen ska vi mysa hela kvällen.. :-)

I veckan som kommer så har vi lite saker inbokade..

Måndag: Ev så kommer Natha och hälsar på
Tisdag:
Onsdag:
Läkarbesök för Max kl 10:15
Torsdag: Får vi ev besök av Katarina
Fredag:
Lördag: Ska vi på kalas i Årsunda och fira Olivia i efterskott
Söndag:

Vart utmanad av
Majsan filosoferar om att göra ett inlägg om hur min och Max dag kan se ut. Så får se om vi tar tag i det nån av dagarna i veckan. :-)


Grattis!!!

Ja idag är det mkt man kan fira. Max blir hela 7 veckor idag och dessutom så har han namnsdag idag... :-)
Sen fyller svärmor år idag också.
Så Hurra Hurra för er!!!

Natten har varit sådär.. Vi gick och la oss vid en 21:30 och Max somnade efter 22 nångång för att sen vakna 23:30 igen och vilja ha mat. Sen somna han om på en gång  men vaknade igen kl 01:30. Sen var han vaken till kl 04 då han fick mat igen och somnade sen som en stock. Och sov sen till 08 iaf. Tackar!!
Men sen vela han kliva upp så här är vi nu. Förhoppningsvis så kommer han somna när han får mat nästa gång.
Det skulle vara skönt så jag får äta frukost i lugn och ro.

Nu har han tröttnat på babysittern här så jag ska försöka att roa han med nått annat istället.