Vinbärssaft

Vinbärssaft


image82

Ingredienser 3 liter:
  • 3 liter svarta vinbär
  • 1 1/2 liter röda vinbär
  • 1 1/2 liter vatten
  • 5 dl strösocker per liter avrunnen saft
  • (1 krm natriumbensoat per liter saft)


  • Så här gör du:
    Rensa och skölj bären, de behöver inte repas eller snoppas.
    Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg i bären och låt dem koka cirka 10 minuter, krossa bären mot grytkanten.
    Häll bärmassan i en silställning och låt den självrinna cirka 30 minuter.
    Mät upp den avrunna saften och låt den koka upp. Mät upp och rör ner sockret. Låt saften koka upp på nytt, skumma väl och tag grytan från spisen.
    Ska saften lagras en kortare tid eller frysas häller du den direkt på väl rengjorda och varma flaskor. Fyll dem ända upp och förslut genast.
    Längre hållbarhet får du om du till den färdiga saften tillsätter natriumbensoat.


    recept från Icakuriren


    Kommentarer
    Postat av: Linda

    gottigotti! Då har du lite att göra då kanske? ;)
    Trodde du var hemma nu när du kommenterat min blogg, men inte då *s*
    Kram!

    2007-08-03 @ 16:03:08
    Postat av: Patrikida

    Hello! I was wondering if anyone could help me by giving me some arabic preyers so I can copy them out as I am making a torah for school! Please email me or reply on this Guestbook! Thank you! I love the website by the way!


    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress:

    URL:

    Kommentar:

    Trackback