Drömgod rabarberpaj
Deg
3 dl extra fint vetemjöl
100 g smör
1 msk florsocker med citron
1 tsk kanel
1 ägg
Fyllning
400 - 600 g skivade rabarber (Vi tog hälften jordgubbar)
2 dl farinsocker
2 msk maizena
Maräng
4 äggvitor
2 1/2 dl socker
Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta samman ingidienserna till degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant. Förgrädda i ugnen ca 10 min. Blanda rabarber, farinsocker och maizena och häll i pajskalet. Grädda ytterliggare ca 30 min.
Ta ut pajen och öppna ugnsluckan. Sänk temperaturen till 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum medan ugnen svalnar. Tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vispa tills massan är riktigt krämig och fast. Bred marängsmeten över rabarbern och grädda i ugnen tills marängen är vit och hård. Ca 25 min.
hittat hos "en mammas dag-helena"