Tandlös

Igår "tappade" Max sin första tand. Han har haft två lösa tänder sen i början på december och dessa har inte velat lossna. En av de permanenta tänderna som ville upp började därför växa upp en bit bakom den lösa tanden och väldigt snett dessutom. Den har nu växt upp en bit och den lösa tanden framför hade ingen brådska att ge sig av hur mkt vi än vickade och höll på.
Jag ringde därför rådgivningen och fick till svar att det där kommer att rätta till sig sen när den lösa tanden lossnar. Man brukar inte dra ut de lösa tänderna utan de får lossna av sig själv. Jag gav mig inte och ville ha en bedömning av en tandläkare. Vi fick en tid och väl där konstaterade tandläkaren att det var bra att vi kom och att hon bedömde att tanden skulle dras ut. Sagt och gjort. Nu har han sin första glugg. Dock har ju tanden redan kommit upp fast sitter långt bak. Nu hoppas vi tanden kan leta sig in i gluggen så han slipper tandställning sen.
I natt var tandfen här och hon var dessutom så snäll att hon lämnade kvar tanden eftersom det var hans allra första tand som han "tappat". Den ligger tryggt i den lilla skattkistan som han fick av tandläkaren. En mkt stolt kille!! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback