Ett beslut

Sitter och funderar på hur jag ska göra med jobbet. Kan garantera redan nu att 100 % inte kommer att funka för mig. Och sist jag ringde och vela få komma till läkaren så sa ju hon som svara då att jag måste sjukskriva mig själv 7 dagar först innan jag får komma till nån läkare. Så jag kämpade ju på dem sista 2 veckorna före semestern.
Men bäckenet har ju inte blivit ett dugg bättre och fast jag har semester så känner jag av det väldigt och vad lär det då inte göra om jag ska jobba heltid. Pust!!
Jag gör nog som så att jag sjukskriver mig från och med imorgon så är dem ju så illa tvungen och ge mig en läkartid senast på tisdag/onsdag nästa vecka. Ja så får det bli!!!

Cykelköp :-)

Igår köpte vi en ny cykel till mig på Team Sportia. En Sjösala "Västanvind". Den var nedsatt från 3995:- till 2995:- Så där gjorde vi ett kap. :-)
En rejäl cykel med korg i fram och ska vara bra den dagen jag tänker sätta på en barnsits därbak. Perfekt!!
Jag cyklade hem från stan igår med en mellanlandning på Prix.
Var ju meningen att jag skulle köpa en på Coop men den kommer ju aldrig och när den väl gör det tar den slut pang tjong. Så nu orkade vi inte vänta nå mer.

Idag tog jag även en tur upp på stan med cykeln och sen hem igen via Prix där jag handla lite mat till ikväll.
Mattias valde att gå och jobba idag då det inte skulle va så fint väder ändå. Fast solen har ju skinit hela dagen fram till ca 14 iaf och nu lite från och till... Men roligare att spara semesterdagarna till finare väder för han.. :-)

Idag ska vi hem till Mattias brorsa i Årsunda och gratta han i efterskott. Han har ju gått och fyllt 40 år han.. *ler*
Sen så får vi besök idag av Pelle och Anna-Linda. Det är Mattias kompis och hans tjej från Sthlm. Dem mellanlandar härhemma hos oss efter att ha vart uppe i Hudiksvall några dagar.
Så det blir tacogratäng ikväll och lite Buzz antar jag.. :-)

Så imorgon hoppas vi på en stor sol så vi kan åka till Strandbaden och mysa lite. :-)
Sen ska vi nog även på radhusvisning jag o Mattias. Ja inte för våran skull utanför att kolla åt svärmor.
Vi flyttar inge mer i första taget här inte. Hihi!!!



Bilder på inköp

  
Fotbollströjan          Esprit-jeansen

 
Vita byxor             Panelgardiner

En fisk därinne??

För ett litet tag sen så kände jag bebben vända på sig därinne. Kändes som att man hade en stor fisk därinne som gjorde en volt. Hihi!!
Är så härligt att dagligen få bevis av bebben i form av knuffar och sparkar och nu även vändningar.
Tycker lite synd om pappan som inte fått känt nån spark än. Så fort han lägger dit handen så slutar bebben sparkas. En riktig liten buse därinne som jäklas med pappan.... hihi!!!


Grav vecka 21

Vecka 21

Bebisen  Din lilla bebis är nu ungefär 18 cm och väger 300 g. Bebisen tränar sina matsmältningsfunktioner, nu kan man se via ultraljud hur bebisen sväljer fostervatten.


Du
  Livmoderns mått kan vara mellan 19 -22 cm. Normalkurvan för viktökning är 4.5 och 6.5 kg. Det syns nu att du är gravid. Du kan känna att du har ont i bäckenet, det kallas för bäckenuppluckring, det är normalt att man får det i femte- sjätte månaden. När man är gravid samlar man även på sig vatten, så du kan känna dig svullen fram mot eftermiddagen och kvällen.


I torsdags gick vi in i vecka 21 och bäckenet känner jag av väldigt. Men hade ju även problem med det innan. Värst är att ligga på rygg och sen vända sig i sängen. Smärta!!
Var till barnmorskan i onsdags och hon sa att det finns inte så mkt att göra mer än att röra på mig så mkt jag orkar. Ska även ansöka om havandeskapspenning 2 månader före förlossning. Det bör gå igenom med tanke på mitt tunga arbete inom vården.
Bebben sparkar och buffar därinne, men pappa har inte fått känna nån spark än.
Har även känt som att bebben killar mig inifrån. Kanske är det handen man känner??
Vi längtar iaf väldigt mkt efter dig nu Bebben!!



Stockholmstrippen

Ja då var man hemma igen då efter några dagar i huvudstaden. Kom hem igår kväll ca kl 23.
Vi hade egentligen tänkt att åka hemåt idag men eftersom det bara är fulväder och regn så åkte vi igår kväll istället.
Vi hade först tänkt att bo på hotell sista natten och medans jag packade ihop grejjorna så letade Mattias hotell men det var fullbelagt överallt i stort sett. Så då tog vi beslutet att åka hem på kvällen istället. Orkade inte packa upp allt igen.
Men vi har haft det mysigt dem dagar vi var där iaf.. :-)
Vi har shoppat en del, men mest vart det åt Bebben. Jag hittade en klänning som jag ska ha på Systers bröllop. :-)
Mattias hittade ett nytt tennisracket på rea. 1000 kr. *ler* Han är förresten och inviger det nu så får hoppas det är superbra!!
Igår var vi upp på stan och shoppade men där hitta vi knappt nånting. Ett par Esprit-jeans på rea åt Bebben i strl 50 vart det iaf. Var en hel del folk på stan så vi gick aldrig på Drottninggatan nånting.
Sen igår på hemvägen stannade vi på Kista Galleria och dit rekommenderar jag folk att åka. Där fanns det mkt affärer och under samma tak. :-)
Vi hade 2 timmar på oss att gå där men det var knappt om tid lär jag säga...Mattias hittade några tröjor på rea och jag hittade 2 också.
Sen till alla killars förtjusning så var det samba-dans i gångarna igår med tjejjer i string som vicka på rumpan. ;-)


I onsdags så stannade vi på Sickla köpkvarter och där hitta vi bara till bebben.
Ett par vita  manschester byxor med en liten apa på benet och såklart en body i limegrönt där det står. "Jag ska bli fotbollsproffs när jag blir stor säjer pappa". Allt på rea.
Hittade även ett par panelgardiner till barnrummet. 99 kr bara. Som hittat!!!
Ja det var väl våran shopping det. Lite klent i år med den för våran del men den som spar hanhar. *ler*

I torsdags var det ju finväder med en stor sol. Så då åkte vi ut i skärgården fast på fastlandet och solade först på klipporna på ett ställe. Sen åkte vi vidare till Grisslinge och solade. Var sååå skönt med lite sol äntligen!!!
Sen åkte vi och letade efter andra bad som vi kollat upp men dem var svåra att hitta. Men oj vilka vyer vi fick se på vägen dit. Skärgården är fantastisk fin!!!

I torsdags kväll åkte vi in till stan och strosade lite. Vi gick till "vårat ställe" (Eken) där vi bestämde för 1 år sen att vi var ett par "på riktigt". Där beställde jag in en alkoholfri jordgubbsdrink och Mattias tog en cider. Vi firade vår 1-årsdag lite i förväg. hihi!!!
Den officiella dagen var ju igår (lördag). Det vart inte så mkt firande då men kärleksbevisen lät sig inte utbli. ;-)
Jag är verkligen sååååå lycklig med min M. Har äntligen hittat min prins och blir behandlad som en riktig prinsessa. Älskar!!  Tänk att man kan få ha det så här bra verkligen!! Och med en liten kärleksbebis på väg också. Jag lever som i en saga. :-)

Ja det där var väl våran semester i stora drag det. Har säkert missat hälften. Hihi!!
Får se vad vi hittar på nu på våran sista semestervecka. Pratade om att åka iväg nånstans men vi får se vad som händer och sker.

Dax för lite thé här nu....



It´s raining

Regn Regn Regn!!!  När ska detta sluta??
2 veckor har gått av semestern nu och regnet det bara öser ner.. Bra timing!!

Men men ingen surläpp för det inte.. :-)

Imorgon trotsar vi vädret och åker på semester ändå. Hihi!!
Efter barnmorskan imorgon drar vi iväg till Stockholm vare sig det regnar eller ej. ;-)

Ska bli skoj att komma bort lite. Hoppas det blir någelunda väder iaf så man kanske kan gå på Grönan eller åka ut i skärgården nåndag. Annars får det bli shopping för hela slanten. Inte fy skam det inte heller... :-)

Nu ska vi ut och riva ner våran ingångsportal då den snart rasar av sig själv iaf...


Helgen

Fredagen:  Natha kom hit och sov över hos oss. Vi kikade på "Underbara älskade" och åt gotta. Mkt nöjd med dagen och mådde som en prinsessa efter att fått sett en glimt av vårat efterlängtade barn.. :-)

Lördagen:  Linda och Jerker kom hit och skulle sova över här. Fast vi var inte hemma utan för oss var det dax för Nisses 40-årsfest ute i Årsunda.
Åkte ut till 14:00 då det vankades brännboll. Jag fick den stora uppgiften att vara poängräknare och domare och tidtagare. Inte den lättaste uppgiften lär jag ju säga men jag klara av den galant.. Haha!! Det gällde verkligen att ha ögonen med sig precis överallt.. *ler*
Sen åkte vi hem till Nisse o Susanne där vi duscha och bytte om inför festen.
När alla kommit så startade vi med att gå en tipsrunda med frågor om Nisse och hans liv. Skoj!!!
Sen vankades det mat. Mums!! Det bjöds på grillat fiskspett, kyckling och kött. Till det var det en supergod potatisgratäng och sallad.
Under kvällens lopp vart det svar på tipsrundan och en musiklek där man fick höra en låt instrumentalt och så fort man kunde refrängen så skulle man resa sig upp och sjunga den.
Vi var indelade i kill och tjej lag. Efter en del tjafsande om reglerna så vann tillsut killarna med ynka 2 poäng. *ler*
Sen åkte både Singstar och Guitar Hero på och det skrålades hejvilt av de flesta. :-)
Altanen förvandlades ganska snart också till ett disco/dansbana.
Ju längre kvällen gick desto fullare vart de flesta och nån somnade. *ler*

Vi stannade kvar tills klockan var ca 2:30 innan vi tackade för oss och åkte hemåt.
En mycket lyckad fest!!

Söndag:  Vaknade och det kändes som att jag också festat... Haha!! Vilket jag självklart inte gjort....
Vid en 12:15 åkte vi och hänta upp Natha hos en kompis innan vi åkte till Mamma och grattade henne på födelsedagen. Ja hon vart nämligen 48 år i söndags. Grattis!!
Vi åt tårta och massa fikabröd nså vi vart alldeles proppmätta...
Vid 14:00 åkte jag o Mattias hemåt och stannade och handla lte tidningar som vi sen låg och läste innan vi båda somnade gott i nån timme eller två. *ler*
Så inatt hade M problem att somna och jag vaknade vid 4 jag och kunde inte somna om så vid 5 klev jag upp en timme och gick sen och la mig igen och här är jag nu. :-)

Mattias är och spelar tennis nu han så får vi se vad vi ska hitta på senare idag. Kanske ut på mobiljakt till mig?? *ler*

Grav vecka 20

Vecka 20

Bebis ? 16 cm lång och väger 260 g. Bebisen körtlar börjar producera det vita fosterfettet som ska skydda dess hud mot fostervattnet. Fosterfettet sitter ofta kvar när bebisen föds.


Du
? Grattis, bara halva vägen kvar!! Man mäter livmoderns mått mellan pubisbenet och livmoderns topp. I den här veckan brukar måttet ligga mellan 18-20 cm. Nu kommer måttet öka med ungefär 1 cm i veckan. Om du väntar tvillingar kan ditt mått redan vara 28 cm. Ät mer järn, minst 100 mg järn per dag rekommenderas av Livsmedelsverket. Järnbrist orsakar även trötthet.

Ja vi vart ju framflyttad nästan en hel vecka efter UL så vips vart vi i vecka 20 och halva tiden har gått. Bebben buffar därinne lite då och då fortfarande och mamma har gått upp ca 4 kg. *ler*


Nytt datum

Efter en del hinder så tog vi oss tillslut in till Ultraljudet i Gävle.
Bilen började låta konstigt så vi visste inte om vi skulle lyckas ta oss in till Gävle, när vi kom ut på motorvägen så lät det ännu mer!! Vi körde av vid Forsbacka och jag ringde Anna och hörde om hon ev kunde hämta oss där och skjutsa in oss. Men först gick vi ut och kollade och det visade sig att ena framhjulet satt löst!!!!
Drog åt det och sen åkte vi vidare utan problem och hann in i tid och allt. Pust!!

Jag var sååå nervös när jag la mig på britsen och hon klämde ut en massa gegga på magen. Man hann tänka tusen tankar på en sekund. Jag vågade knappt titta när hon satte dit den där "manicken". Men såg direkt att det faktiskt var en bebis därinne, men så hann jag tänka att den kanske inte levde, ända tills jag såg det lilla hjärtat ticka fort fort därinne. *mys*
Hon sa att hon kunde se en bebis därinne och frågade om det kanske räckte? Hihi!!
Sen bara njöt jag av hela ultraljudet efter att hon bekräftat att hon inte kunde se några avvikelser.
Bebben vinkade därinne och gömde sig under mitt blygdben och vela absolut inte för allt i hela världen visa sitt kön.. *ler
Men mamma och pappa var så nöjda så ändå med att få veta att allt stod rätt till därinne och en stor sten lossnade från hjärtat. *glad*
Vi fick med oss 4 bilder som jag såklart måste visa här... :-)


Bebben vinkar till oss


Våran egna lilla "alien" framifrån


Ligger ihopkrupen, från sidan


Också från sidan


Jag tyckte ganska fort att bebisen var stor på bilden, om jag jämför med andra som varit på UL. Men iofs så var ju jag i vecka 19 och många går ju allt från vecka 17-19.
Men barnmorskan sa att vi nog skulle få ett nytt datum, för jag var längre gången än vi trott från början.
Så från att bebis är beräknad att komma 18 december så fick vi nu 13 december...
Så vips var jag i en ny vecka och halva tiden har nu gått redan... hihi!!
Härligt!!!

Ja jag skulle kunna fortsätta att skriva en hel novell här om vår kära bebis. Men jag hejdar mig här och nu... *ler*

Snart är det dax

Snart så är det dax för UL, bara 2 timmar kvar!!
Är nervös, lite orolig och väldigt förväntansfull. Många olika känslor det där....
Jag längtar såååå efter att få se våran lilla bebbe och att få veta att allt är Ok därinne.
Har sovit dåligt inatt och drömt en massa tok. Men snart så är det gjort så kan man förhoppningvis få njuta en massa sen. :-)

Dax för lite frulle här och invänta min tennis-spelare... *älskar*

Grav vecka 19

Vecka 19

Bebis ? 15 cm lång, väger 250 g. Ögonbryn och håret på huvudet är synliga.


Du
? Nu kan man känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska.


Har känt bebben buffat därinne sen ca 1 vecka tillbaka. Men det är inte så ofta, kanske 1-3 gånger om dagen.
Första buffen var jag väldigt osäker på och så även andra och tredje men nu när det känts lika varje gång så vet jag ju att det även då var "buffar" jag kände. *mys*
Ska på UL nu den 20 juli.


Hemma igen

Så var vi hemma igen från en liten tripp till Malung.
Det är ju dansbandsveckan där just nu så det var en hel del liv och rörelse på stan. Varken jag eller Mattias är nå vidare fantaster av dansband så medans Svärmor satt i Grönlandsparken och lyssna så gick vi och käka lite mat istället.
Men lite musik hann vi uppleva iaf och de gjorde en egen version av "Allsång på Skansen".
På tisdags kvällen kom Mattias bror Patric och hans tjej Anna upp och med sig hade dem deras valp Prinsen.
Jag och Mattias erbjöd oss att va hundvakt så kunde dem andra tre åka ner på dans på kvällen/natten. Sagt och gjort.

Idag åkte vi från Malung vid en halv elva tiden, vi hade bestämt att vi skulle stanna på Kupolen på vägen hem.
Och det gjorde vi. Shoppade litegranna. Mattias hitta 2 skjortor och jag en t-shirt.
Vi hittade även en Sverige-body på rea till bebben som vi köpte två av. Svårt att veta vilken storlek bebben kommer att ha till nästa sommar. Så kosta den bara 29 kr/st så då slog vi till på två..  :-)

Det är skönt att va hemma igen, även om det var trevligt att va borta också. Men det var så trist väder bara....

Nu ska vi vara hemma cirka 1 vecka innan vi drar vidare på nästa äventyr. Stockholm.
Ska ringa barnmorskan imorgon och se om vi kan ändra på tiden på onsdag och kanske få måndag eller tisdag istället. Det skulle va bra om det gick för då får vi nån extra dag i Sthlm. :-)

På lördag ska vi på 40-årsfest i Årsunda. Det är Nisse som har fyllt och ställer till med fest. Blir förmodligen brännboll på dagen först. Jag får sitta breve och hejja på jag och knäppa massa kort.. :-)
Sen blir det mat och lite lekar antar jag och så party förstås.. Hihi!!

Nu ska jag kika viadre här på nätet.






Mobillös och en tripp till Malung...

Tänkte bara skriva här att min mobil inte vill fungera nå mer... Så jag går inte att nås på ett par dagar innan jag hunnit köpt en ny.
Idag åker vi upp till Malung dessutom och kommer hem på onsdag nångång, så är det nån som vill nå mig så ett tips är att söka på eniro på min sambos namn så får ni fram hans mobilnummer. Är dock skrivet på Promenaden. Det finns fler som heter som han nämligen. *ler*

Ha en skön solig sommardag nu!!!



Konserten

Konserten med Per Gessle var väldigt bra. Han är en duktig artist. Trist nog så kom regnet!! Det hade vart superfint väder hela dagen med en stor sol och så självklart skulle det regna just när han uppträdde. Det vräkte ju inte ner iaf som tur var.
Vi stod ganska långt fram men en bit ut på sidan för att slippa trängas och riskera få en knuff i magen. Hade fullt sjå ändå med alla fyllon som buffade och skulle ta sig fram. Men jag hade ju min bodyguard med mig så. *ler*

Före konserten så satt vi ett gäng härhemma på altanen och åt kyckling/pastasallad och drack gott. Det var Perra, Karin, Anders, Elisabeth, Nisse och Roffe som var här. Vi spelade lite guitarhero och sjöng singstar innan det var dags att bege sig upp till Högbo. En trevlig kväll helt enkelt!!!

Per kommer till stan

Japp så är det.... och inte vilken Per som helst utan Per Gessle.
Ikväll ska vi upp till Högbo och lyssna på hans konsert, men först är vi ett gäng som ska sitta härhemma och "värma upp".
Tänkte göra lite kyckling/pastasallad att bjuda på så det inte bara är alkohol som slinker ner för dem andra.. *ler stort*...
Kommer han att spela "När alla vännerna gått hem" då kommer det nog att bli svårt att hålla tårarna tillbaka för mig.. Den låten är så laddad för mig och så är jag dessutom gravid med alla tusen känslosvallar inom mig. *ler*

Hoppas på att vi får en stor sol nu ikväll!!!


Vila i frid

Fy vad livet är orättvist ibland.... :´-(

Min gamla klasskompis från småskolan och upp till 9:an har omkommit i en mc-olycka i förrgår.
Och som att det inte räckte med det så ska han och hans tjej få barn nu i november.
Ja ibland funderar man varför saker och ting händer. Vad var meningen med det här???

Han som alltid var så glad och rolig!!
Han var en riktig tjejtjusare som liten. *ler*
Mitt sista minne av han var den dagen då jag fick vattenplaning när jag skulle bromsa inför en rondell och kör rakt in i bilen framför... Ur den bilen kliver Anders av alla människor!!! Allt gick bra den gången som tur var....

Livet kan ta slut fortare än man tror så det gäller att ta vara på varje minut i livet....

Tänker på hans familj och gravida tjej....

Vila i frid Anders!!!!



Längtan med en oro

Ja det är precis så jag känner inför Ultraljudet nästa fredag.
Tidgare har jag gått o oroat mig för att det kanske är fler än 1 därinne. Men nu får det mer än gärna vara 2 bara det är nånting därinne. Ja för den oron har jag verkligen.
Tänk om dem säger att  -Tyvärr det finns ingen bebis i magen!!
Gahhh!!! Det är min mardröm!!!
Jag inbillar mig att magen krympt och att det verkligen inte är nån bebis där inne.
Jag kommer nog knappt våga titta på skärmen förrens hon säger nått positivt.

Jag längtar så tills vi ska dit så jag får det här överstökat så jag får nån rätsida på allt och kan andas ut igen....

Tänk att man kan älska nån man inte sett... *ler*

4 dagar har gått...

Ja så var det redan den 4:e semesterdagen då. Det säger svisch!!
I tisdags så vart det inge Gävle och jag var bara hemma och grejja, på kvällen kom Sandra o Patric hit och grilla lite med oss. Mums!!!
Igår (onsdag) skulle jag vart in till Gävle och träffat Malin o Hugo men det vart inte så då dem vela ut och njuta av solen som kikade fram. Så jag tog bilen och åkte hem till mamma och umgicks lite.
Gick igenom barnkläder som hon sparat. Så det vart en kasse som fick följa med hem. Lånade även symaskinen för att jag ska sy nya markisinsynsskydd till altanen.

Igår kom ju även Mattias kompis Johan från Stockholm och dem spelade tennis på eftermiddagen och sen åt vi lite pizza ute på altanen. Persson kom också hit.
Sen spelade grabbarna Buzz "Sport" och jag satt mig och nåla lite, men tappa sugen efter bara en av fyra stycken. *ler*  Fick vara med och köra Buzz "allmänna frågor" och det gick ju överförväntan bra för min del iaf. *ler*
Nu är dem iväg och spelar tennis igen Mattias o Johan.

Idag ska jag åka in till Gävle iaf och denna gång med Anna. Hon jobbar sin sista dag idag innan semestern. Skönt för henne. :-) Då lär vi ju fira det med lite shopping. Hihi!!!!

Efter regn kommer solsken.. :-)

image66

Semesterväder

image65

Grav vecka 18

Vecka 18

Bebis - Bebisen är 12.5-14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu, sugreflexen och ?hon? vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du ? Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17-18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar kännas att du är med barn.

Ultraljudet får vi vänta på i 10 dagar till. Lååååångt!!!
Täppthet i näsan har jag känt av i flera veckor. Konstigt att det blir så. ???
Nått jag ofta fått på senaste tiden är sendrag i vaderna.. Tydligen också nått man kan få som gravid. Haha!!
Kanske bebis vill ge sig till känna denna vecka?? *hoppas*


En klarblå himmel???

Semesterns första riktiga dag idag då.. solen skiner och himlen är klarblå. Precis som det ska va!!
Hmm.. näe riktigt så är det ju inte ute. Mulet och regnigt är väl orden som stämmer bäst....

Vakna kl 6 idag pigg och alert.. La mig iofs tidigt igår i sängen och låg och läste massa tidningar, så det är väl inte så konstigt egentligen att jag är vaken före tuppen idag. Klev iofs inte upp förrens efter 7:30.
Låg och försökte känna efter om jag kände bebben i magen, men den är visst envis och vill inte ge sig till känna än.. *ler*
Ställde mig på vågen imorse också och bara en viktuppgång på drygt 3 kg än så länge. Fast det känns som mer.. *ler*

Idag blir det nog en tur in till Köpis igen, ska lämna tillbaka ett Singstar-spel bla. Mattias bror hade köpt precis det vi hade köpt. Så ska vi kika efter lister att dölja kablar med. Och kika på cyklar antar jag.
Är lite småsugen på att åka in till Gävle idag på dagen. Är en del reor som jag vill kika på.. =)
Nån som är sugen på att följa med?? *ler*
Ska strax ta mig en dusch så jag blir människa här och sen lite frukost i magen..

SeMeStEr

Nu har jag äntligen fått gått på semester!!! Gud sååå skönt!!
Dock är det inte världens bästa väder ute utan regnet öser ner. Eller ja inte precis nu iofs för nu försöker solen tränga sig fram lite. Men får väl hoppas att det vänder snart och blir strandväder. :-)

Planerna för semestern är inte så många än. Men troligtvis blir det iaf Stockholm vecka 30 och en tripp till Malung. Sen får vi se vad resten av veckorna erbjuder.

Ikväll ska vi fira semestern med pizza härhemma. Mums!!


Oro

I natt drömde jag att när jag gick på toa för att kissa så kom det blod. Jag var på väg att mista bebben.

Otäckt när man drömmer sådär, men det är väl ens oro som man har som överspeglar sig i drömmarna också.
Läste dessutom igår om en tjej som mist sitt barn i vecka 17 som jag är i. Fy så hemskt!!!!
Nu är ju bebben liksom en del av mig och även om jag inte känner den sparka eller röra sig än så känns det absolut att jag har ett barn i magen.
Speciellt livmodern känner man att det är en verkligt kraftig muskel redan. När den drar ihop sig om jag blir rädd av nått ljud eller så eller om jag efter mkt ståhej sätter mig ner och vilar då känner man hur den är spänd som en boll.
Och för att inte tala om när jag ska böja mig ner efter nånting på golvet eller lutar mig framåt pga av nått då tar det emot i magen. Då känns det verkligen att jag har nånting därinne. *ler*

Sen igår fick jag för mig att jag känner som nå knölar på ena sidan och inte den andra så det gjorde säkert också att jag drömde sådär i natt.
Ska ringa till barnmorskan strax för att höra vad det kan vara.

Sån här oro har jag nog inte haft under hela graviditeten. Det är väl kanske nu oron börjar för sitt barn och den håller i sig hela livet sen.. *ler*



Solig dag!!

Igår vakna man ju till en grå mulen dag. Bestämde mig för att ta en tur upp på stan och kika lite.
Skulle ta 10:30 bussen upp men upptäcker att den går inte sommartid så då var det bara att knata. Klädde mig i jeans och linne och kofta då det såg ut att va risk för regn.
Men efter ca 10 minuters promenad så sprack det upp och solen sken som bara den på en klarblå himmel tillsut.
Gissa vem som höll på att dö av värmeslag då??
Inhandla gardiner till sovrummet och en liten sovpåse till bebben. Sen hälsa jag på svärmor i affären hennes och där vart jag sen upphämtad av min älskling och vi gick och luncha ihop. Var mysigt!
Var kvar på stan tills ca 13:30 då Heidi och Vendela kom o hämta upp mig och vi åkte hem till mig.
Mumsade på jordgubbar ur landet och fikade sen glass med jordgubbar. Mums!!!

Det var en riktigt lyckad dag med en härlig sol!!



När M slutade jobbet så åkte vi in till Onoff och inhandlade ett högtalarsystem att ha vid tvn och en ny Singstar-skiva. Men inkopplandet av högtalarna gick inge bra då vi förmodligen fått fel sladd eller nått sånt.
Shit vad krångligt det är med kablar och ljud alltså. Jag stod som ett stort frågetecken när den körde igång sitt prat därinne på Onoff. Tur man är tjej sånna här gånger!!! ;-)

Liverpool

Då vårt blivande barns pappa är en hängiven och trogen Liverpool-fan sen barnsben så kan man ju bara inte låta bli att köpa nått gulligt till bebben också. Så jag lyckades hitta på en Liverpool-body i strl 0-3 månader på Tradera Och vann!!! Så inom nån dag här så dimper den ner i postlådan och ännu en sak kan läggas in i bebbepåsen och när den används kommer det även finnas en stolt pappa härhemma.. *ler*


Helg??

Vakna imorse av att M klev upp och klockan var inte mer än 6, stackarn har svårt att sova tänkte jag. Vaknade igen nästa gång kl 7 och bestämde mig för att gå upp och gör min älskling lite sällskap men oj vad tomt det var härhemma då.. Hmmm?? Kom sen på ganska snart att det var ju en helt vanlig torsdag och inte helg. Haha!!!

Men men här sitter jag nu efter lite frukost i magen och tidningsläsning.
Kanske man tar sig en tupplur igen här strax så man orkar med dagen ordentligt.

Idag kommer förmodligen Heidi förbi en sväng. Hon har semester nu hon, trist med det dåliga vädret bara. Hoppas verkligen att vi får finare väder!!! 
Nu har jag bara 3 dagar kvar att jobba. Fredag-söndag....

Sen efter semestern så får vi se om jag lär gå ner i tid lite eller ej. Mitt bäcken blir ju tyvärr inge bättre utan snarare sämre. Men tack vare stödbältet så går det någelunda iaf på jobbet. Värst är det hemma när jag lägger mig i sängen och ska vända på mig. Det är riktigt jobbigt och ont gör det...

Näe nu ska jag nog upp o lägga mig i sängen och mysa lite till innan jag klär mig för dagen. :-)


Grav. vecka 17

Vecka 17

Bebis ? ?Hon? är 11-12 cm lång och väger 100 g. Bebisen är lika stor som en kupad hand. ?Hon? samlar på sig fett, viktigt för att kunna hålla värmen efter födseln och lagra näring.
 

Du ? Viktökning 2.5-4.5 kg, mer eller mindre. Livmoder har en ovalform. Du kanske är hungrigare än vanligt, ät när du är hungrig men tänk på vad du stoppar i dig.


Vecka 27

Måndag 2 juli: 13:00-20:00
Tisdag 3 juli: 07:00-15:30
Onsdag 4 juli: 07:30-15:30
Torsdag 5 juli: Ledig
Fredag 6 juli: 13:00-21:15
Lördag 7 juli: 08:15-21:15
Söndag 8 juli: 08:15-15:00

Kotte

Vi har ett litet husdjur vid namn Kotte

image60

image61

1 kilo klubbor till Tina

Ja det vart marknad för mig i Ockelbo i helgen. Åkte dit i lördags med Susanne och det var mkt trevligt. Vart en hel del prat. *ler*
Shoppa lite gjorde jag ju också förstårs. Det vart 1 kilo klubbkross (tomteklubbor), tunnbröd, 2 servettpackar och en liten t-shirt där det står "Övningsgår". Kunde bara inte motstå den. *ler*
Vart en myskväll sen med lite chips och gotta.

Idag har vi vart till valbo och bytt ut tangentbord och muspaketet, shoppat en del på Owe Janssons och även IKEA.
Och så lite på Jysk på vägen hem. :-)
Tänk att det aldrig tar slut på grejjer man behöver till radhuset...

Nu snart så är det kväller för en trött Tina. Orken är inte densamma som gravid lär jag ju meddela alla. Fast om jag jämför med för några veckor sen så är den absolut mycket bättre nu. Då kändes det som att man kunde sova dygnet runt om man fick.
Tänk att vi redan går in i vecka 17 på tisdag. Shit vad tiden går fort!!!! Hur ska man hinna med å lära sig allt och fixa allt som ska fixas innan. Puh!!
Men det ska nog gå bra det å. :-)

Time for bed!!!!