Pannkaksstrejk!!

Det är inte så illa som det låter. Men så här ligger det till.....

Första gången Max smakade på pannkaka när han var mindre vela han inte ha... ???!!!
Och det är lika nu.... Men får han äta den utan sylt och grädde då kan det gå i.

Nu igår på dagis så sa dem att dem för första gången fått kämpa med att få Max att äta. Jag tänkte snabbt att nu var den enkla tiden förbi med Max och maten. För han äter verkligen allt och det utan problem.
Vad var det då frågade jag? Pannkaka fick jag till svar. Då vart jag full i skratt och sa att det är det enda han inte äter. Haha!!
Pannkaka av alla maträtter.... Det som allla barn älskar!!!

Ja han är lite rolig våran son. Sa jag förresten att han äter en hel barnportion med pasta och köttfärsås på IKEA?? Tallriken var barskrapad sist vi åt där. Den portionen ska dem ju ändå kanske äta ända upp till 6-7år iaf. Haha!!!



Det kommande...

Färg och penslar är inhandlat till husmålningen så nu är det bara att sätta igång så snart det slutat regna i detta land. Men i helgen ska det ju bli högsommarvärme. Nice!!
Men ingen målning i sån hetta inte... varken bra för en själv eller färgen. *ler*



Imorgon ska Max förmodligen sova hos sin Mormor, hon hade nog lite Max-abstinens. Nu var det länge sen han var där utan oss eftersom Mamma ju har opererat sig och dels börjat med cellgifter igen. Vilket tar hemskt på krafterna. Men just nu mår hon hyfsat och vill rå om Maxen lite. Så det ska bli mysigt med en kväll för oss själva igen. :-)



På Lördag kl 11 ska vi ner på stan och kolla på Mora Träsk. Max älskar j några av deras låtar så det ska bli skoj!! Det är ju Sandvikendagarna i helgen på stan. Roligt när det händer nått.


Hjärtat!!! ♥♥♥


Max 17 månader


Smaskens med äpple!!!



Är du med dockan??

Sorg

Idag har jag haft mina tankar på helt annat håll än på studier lär jag säga.
Igår kväll omkom en kille i Sandviken i en Mc-olycka och denna kille efterlämnade sig sin fru L och deras 3 småbarn, minsta var knappt 7 månader. *gråter*
Jag lider sååå mycket med L som nu ska kämpa igenom sig detta hemska med att mista sin livspartner och stora kärlek och samtidigt orka vara mamma och även hjälpa barnen i deras sorg.
Hon har nog iaf mkt stöd från släkt och vänner. En guldgruva till vän har hon i Stina iaf som finns där för henne nu och hjälper henne och finns där för henne.
Ja det finns inte ord för hur tragiskt detta är. Lider så med dig L!!!

Sänder en tanke till alla er som drabbats av denna sorg!!



Tävling!!


Tentaplugg!!

Ja idag har jag suttit och pluggat en hel del inför tenta nästa vecka i Företagsekonomi. Så nu snurrar siffror och formler i huvve på mig. Haha!!
Likviditetsbudgetar och resultatbudgetar. Ja you name it!! En hel del matte är det iaf. I like!!
Har rätt bra kläm ändå på detta men mkt lär dock finslipas....
Näe nu lägger jag böckerna åt sidan för idag.

    

En Bebis och en vovve!!

Ja vi har fått två nya familjemedlemmar bestående av en docka och en stor mjukdjurshund. Inge annat om nu nån trodde det. ;-)
I fredags kväll åkte vi in till Köpis en sväng och svärmor hakade med. Vi fick Max trehjuling lagad på Toy´s R us och det var där vi hittade våra nya familjemedlemmar. Klart Max ska ha en docka fast han är grabb, ingen tvekan!! Till dockan fick han även en söt sulky som är storfavorit härhemma nu. Han springer runt med den massor. Toppenköp!!
Ett ministädset med mopphink med skurmopp och lite olika städsaker vart det också till han. Han gillar ju att dammsuga och städa så. :-)

I går kom Theo med familj hit och lekte lite, fast Max var inte lika road av Theo som så gärna vela kramas och det vela inte Max. Han är lite läskig ibland den där Theo tycker Maxen ibland. Men snart så kommer dem busa och leka massor ihop. Våra söta små killar!! Furuvik blir det ihop i sommar iaf för grabbsen. Skoj!!

Min förkylning vägrar släppa. Jag mår verkligen skit om mornarna. När ska det släppa?? 2 veckor snart har jag varit dålig. Har inte tid nå mer nu för nästa vecka måste jag verkligen plugga inför kommande veckas 3 redovisningar och 2 tentor. Helt crazy!!!
Ska nog ta och göra lite i Företagsekonomin nu. So long!!!

Beröm åt Max

Ja jag måste lite snabbt berömma våran son som sovit hela natten i sin säng.
Nog för att jag fick in till han vid 22:20 och 02:20 men han sov i sin säng ändå till 06:10. Duktig kille!!
Så i natt hade jag tomt i sängen... Konstigt!!!

Älskade buse!!

Ja ibland kan han verkligen det där med att gå en på nerverna Maxen. Ikväll har varit en sån där kväll som bara Maxen kan få till.
Gnäll och hysteri när han skulle få gröt i kväll och han solade iväg AD-dropparna och muggen med vatten all världens väg. Sen var det dax för tvättning av händer och mun och då luvar han mig så jag skriker av smärta och han skrattar. Jäkla rackarunge!!
Dax för tandborstning och då var det bus såklart. Men han vet att jag inte ger mig så han ger sig tillslut.
Detta kändes ju såklart 7 gånger värre när man var just i det och mkt pga att jag är sjukling än och inte har så mkt ork.
Men man glömmer snabbt lär jag säga. Efter ett par minuter är vi sams igen och myser och gosar i soffan. *ler*

Har verkligen märkt att han kommit in i nått slags 1½ års trots eller nånting. Han vet vad han vill och inte vill lär jag ju säga. Men det är ju bara sunt så!! :-)
Det enda det gör är ju att ta lite extra energi av mammsen och pappsen och det kan man ju stå ut med om man får tillbringa dagarna med vårat charmtroll. Hihi!!!!

Nu sussar han så sött inne i sin säng och man saknar honom.. Konstigt det här med att vara förälder!!!



Update

Härhemma har det varit snorigt  nu i evigheter känns det som. Jag har varit dålig i en vecka nu och i helgen tog det om och förkylningen satte sig dessutom i magen. Så de senaste dagarna har jag inte varit piggelin utan mest legat i soffan. I måndags var ju dagis stängt så Mattias fick vara hemma och passa Max då eftersom jag inte klarade av det. Imorse följde jag han till dagis och fick hjärtrusning på vägen dit. Snacka om att man nerkörd i kroppen då. Så nu är det vila som gäller för att bli frisk fort. Känner mig hyfsad idag förrutom den där jäkla täpptheten.
Tur att jag har världens bästa sambo som ställer upp så mycket  och pysslar om oss och ser till att skutan håller sig ovanför ytan. Och jag hoppas verkligen att han klarar sig nu från denna envisa förkylning som härjar.

Max är snorig men piggelin iaf. I dag när jag kom och hämtade Max så stod han inne i "dockvrån" och knappade på ett tangentbord med en liten tjej ståendes bervid som nog undra vad han höll på med. Tekniska prylar och Max det är lika med sant!!
Måste berätta en annan rolig sak om Max. Frågar man han om han kan säga apa så säger han Papa. I början var det mer att det lät som pappa och det hade jag superkul åt. Men nu har han lärt sig mer hur det ska betonas fast han lägger på ett P i början då. *ler*


I quit

Ja jag har tagit det beslutet att jag ska sluta sälja Gangstar och kommer därför inte fortsätta som säljare i höst. Dels tycker jag att jag lagt ner mkt tid för liten lön. Med andra ord så har försäljningen inte gått som jag velat och jag har ansträngt mig en hel del.
Theresa och Tove (skaparna) tycker att det är synd att jag ska sluta och har försökt peppat mig om att det är lättare andra och tredje säsongen. Men jag slutar ändå då även kraven på försäljning ökar inför hösten och då jag haft det tufft nu i vår så vågar jag inte chansa.

Det är med stor sorg jag slutar, då jag bara ÄLSKAR Gangstar. Men som tur är kan man ju numer köpa via nätet ( dock till högre pris) om det inte skulle finnas nån säljare i området. Just nu så finns ju hon som värvade mig så jag har redan bokat in ett party med henne inför hösten och släppet av höstkollektionen.
Så mina gamla trogna kunder ni är välkomna hem på party till mig!!!

Men man ska ju aldrig säga aldrig, en vacker dag kanske jag ger mig på jobbet som Gangstar-säljare igen.

Den 16 augusti är det Gangstar-party hemma hos mig för dem som är sugen på att se höstkollektionen, den släpps egentligen inte förrens den 17 augusti men jag har fått dispens. ;-)

Semesterplaner

Ja snart har vi sommaren på intågande och det känns toppen.
I år är ju första året som Max förstår lite mer av sin semester. Förra året var han ju bara 6-8 månader.
Så i år känns det lite viktigare att göra nått som han kommer gilla.

Våra planer är:

Vecka 27 har mamma bokat en jäääättestor lyxstuga på Leksand strands camping som hon fått bidrag av Göranssonska fonden för pga cancern. Så det ska bli roligt att få mysa med hela stora familjen och ha det bra.
En sväng in på Sommarland blir det ju självklart oxå.


Halva denna stuga är det. Två vånings på 86 kvm med bastu. Nice!! Och alldeles nybyggda!!


Sen har vi planer på Stockholm som vanligt och vi har turen att få låna ett radhus i Orminge av Mattias kompis under 2 olika veckor så det är ju kanon!! Då blir det bad i skärgården och en tur med båt och så stan såklart och lite Grönan och Skansen kanske?? Mer tips tack för en barnfamilj att göra i Stockholm??



Furuvik
blir det ju också såklart när man har så nära dit. Men det blir en dagsutflykt och förhoppningvis med Familjen Theo/Maria/Johan.



Är även lite sugen på Kolmården. Men vi får se hur det blir med det. Skulle vart skoj att åkt dit med nån som Max kan leka med.



















Ja det var lite planer som vi har. Vilka är era semesterplaner??

Sjukt igen

Ja härhemma är det sjukt igen. Max vart sjuk natten till lördagen. Förkyld och hosta. Med detta har han smittat ner mig och igår åkte jag på det och var helt död efter skoldagen igår och låg på soffan exakt hela tiden igår från att jag kom hem. Ont i kroppen. Men idag är det borta tack och lov men tokförkyld och hosta. Så idag är jag hemma från skolan och Max får vara hemma en dag till från dagis. Så idag blir det ett väldigt lugnt tempo härhemma.
Ska passa på att skicka in lite CV:n till olika ställen i hopp om att underlätta för praktikplats i höst och ev framtida jobb.
Nu ska jag kolla mailen och sen leka lite med Max på hans rum. So long!!


Max och hans kompis Theo blir jagad av pappa Mattias

Städdax

Ja idag från kl 17 har vi i våran förening där vi bor haft städdag utomhus. Kratta, sopa upp grus, rensa ogräs, laga saker och ja allt vad det innebär.
Mattias är den som jobbat hårt i våran familj. Jag har mest passat Max som tultat runt och velat gunga. En gång stöp han i sandlådan med ansiktet rätt ner i sanden så nu har han smakat sand kan jag lova.
Varje städdag så lottar de ut en korg fylld med lite gotta till ett hushåll som varit med och städat. Och i år hör och häpna så vann vi!!!!
Det var ölkorv, vindruvor, kex, massa olika ostar, oliver, cashewnötter, pistagenötter och så var det säkert nå mer som jag glömt. Tyvärr äter ju inte vi så mkt av allt det som fanns i korgen men jag vet andra som gör som vi kan ge istället. *ler*
Nu sover Max som en stupad hjälte. Tröttfisen!!
Jag ska ner och äta lite nötter nu jag. :-)

Älskade



6 maj

Imorgon är det dax för Max första utvecklingssamtal. Ska bli spännande och se hur dem upplever våran lille kille.
Jag tror nog att det inte några större problem med han. Han är en glad kille mest på dagis som älskar dörrar. *ler*

Oj kollade precis ut och fick se en stor fullmåne. Då blir det kanske svårt att sova i natt då. Hehe!!

Idag har jag pluggat och gjort en hel del annan nytta med bla märkena vi säljer på Tradera. Efter dagishämtning vart det lekparken för oss och gungan som hägrar. Han kan sitta i den i evigheter och gunga och gunga och gunga....
När mamman tröttnat på att gunga på sin son så tog vi cykeln och cyklade iväg til Prix och köpte lite jordgubbar som vi mumsade på sen.
Fast Max var väldigt skeptisk till dem först och spottade ut på golvet, jag visade han hur gott det kan vara och vips så vart han sugen på att prova igen och grinade lite illa men sen skulle han ha mer och mer och mer och mer och han mmmm:ade väldigt härhemma. I sommar blir det mkt jordgubbar!!Mums!!

Näe nu ska jag ta mig i kragen här och antingen lägga mig i soffan och glo på lite tv innan jag knoppar in i sängen.
Ha det gött!!!

Jag tävlar!!!


Jag tävlar om fina priser från
lollopard i Nikitas blogg
Var med och tävla HÄR du också,
du kan vinna en klänning eller shorts+tshirt med superfint traktor mönster
i ekologisk bomull





Jag tävlar om två presentkort värda 500kr styck hos Vincent shoe store
i Nikitas blogg. Tävla HÄR du med!





"Jag tävlar om ett LEKTÄLT på barnshoppingbloggen, i samarbete med http://www.bestkids.se/! Tävla här du med :)"






Update

Ja vad har nu hänt sen sist. En hel del och lite till....
Idag har jag varit och fått massage, så skönt och välbehövligt!!
Max är på dagis 9-14 den här veckan då jag har hemmastudier. Har lyckats fått klart en uppgift iaf.

Max ska numer gå omkring på tå härhemma. haha!!! Snacka om att ha balans... Allt ska ju testas!!
Han älskar att ha på sig solbrillor och tycker att han är sååå fin och han älskar att ha nått över huvudet så ha inte ser och gå omkring. Livsfarligt!
Full i bus är han dagarna i ända. Som det ska vara!!

Jag sökte ju jobb här i förra veckan och i torsdags så ringde han upp mig och sa att han tillsatt tjänsten men att han var intresserad av mig ändå. Han skulle kolla upp om han på nått vis kunde få till att jag också fick jobba fast på deltid eftersom jag pluggar också. Så får se vad han kommer fram till. Jobbet är som försäkringsrådgivare.
Superskoj att han var så intresserad av mig trots att han redan tilsatt tjänsten. :-)

Någn som känner till nån bra målare i Sandviken området??? Vi ska måla om huset nämligen och vill ha hjälp med de högre höjderna. *ler*

Gangstar

Tag 4 för 3 - Gangstar bjuder på ett plagg!

Alla kunder som handlar i maj på ett Gangstar-party får ta 4 plagg men bara betala för 3. Tar du 8 plagg behöver du bara betala för 6 osv. Vi bjuder på de billigaste plagget.
Om du är värdinna och har 4 betalande gäster (5 betalande inkl värdinnan) så får du den högsta värdinnerabatten (260 kr). Om du har 7 betalande gäster (8 betalande inkl värdinnan) får du högsta värdinnerabatten OCH ett hemligt vuxenplagg från vårens kollektion! SUPERSCHYSST!



Boka höstparty redan nu

Bli VIP-kund. Boka ett party under augusti eller september innan sista juni och du får ett unikt medlemskap i vår nya kundklubb Gangstar de Luxe. Du får dessutom chansen att köpa en tröja som bara är för VIP-kunder till rabatterat pris (stl 1-6Y). Under hösten kommer du att få flera sköna erbjudanden som medlem. En affär som lönar sig med andra ord. Som värdinna får du en härlig sjal att värma dig med i höstrusket. Säsongen börjar 17 augusti. Boka party med din säljare.