En slagen hjälte

100media_imag000 (MMS)

En slagen hjälte


Måste testa om det funkar att blogga från ...

Måste testa om det funkar att blogga från mobilen. Och det verkar ju funka.


Jag känner en ängel

Jag snubblade över denna bok av en slump och bara kände att Oj vilken bra bok för barn som har en anhörig/vän som fått lämna jorden för att bli en ängel eller ett barn som börjat fråga mkt om döden.

Jag har funderat om det finns en sådan bok just med tanke på att det kommer bli så en dag att Max kommer att få ha sin mormor i himlen som en ängel.
Det känns som att denna bok kan vara en hjälp i sorgen på nått vis, den verkar väldigt fin det lilla jag fick tjuvkika i den. Tjuvkika
HÄR du också.

Det känns så konstigt att skriva detta inlägg men jag bara kände att jag måste få delge mig av detta till alla som jag kan och som kan tänkas få ett hjälpmedel i sorgearbetet. Rekommenderas från 3 år.

Det bästa är ju också att en del av det man betalar för boken går till Barncancerfonden.Jag känner en ängel

Jag känner en ängel av Cecilia Svensson

Sömnlös

03:25 Vaknade till för ca 1 ½ timme sen och kan INTE somna om. Lika bra att gå upp och se om man kan rensa skallen lite och sen sova igen.
Ja för tankarna de riktigt maler i huvudet. Är så mycket som ska fixas med mamma och så mycket om och men. Det blir visst lite för mycket för min lilla hjärna.
Detta är vad som maler....

Nytt boende är på G, lägenheter ska gå och kikas på då mamma inte kan det, en snabb flytt ska ske om lägenhet fås. En flytt innebär massor, gamla lägenheten ska sägas upp, helst före septembers slut, elavtal ska sägas upp. Blir det nu dubbla hyror för mamma som ska betalas nu den här månaden/månaderna?? Ja iaf verkar det bli det denna. Jisses vilka summor!! 
Nytt bostadsbidrag ska sökas. Glöm ej!!
Bostadsanpassningsbidrag kommer det att behövas att sökas?
Det ska packas och städas ur lägenhet.
Hur blir det med lillebror?

Färdtjänst då? Ja det bör man väl söka som läget ser ut nu. Eller?

Hemhjälp åt mamma, blir det hemtjänst tro? Dax att ansöka om personlig assistent måntro? Behöver hon hjälp 20 timmar eller mer? Söka via kommunen eller Försäkringskassan det är frågan?

Hmmm undrar om jag fått med allt??

Nu har jag iaf fått ur lite ur skallen och skrivit ner så nu kanske det går lättare att somna om när jag testar igen.


***** Fick lite sällskap via nätet, en till sömnlös syster. *****


Mitt i allt

Den senaste tiden har jag känt mig totalt slut psykiskt med tanke på allt som skett med mamma den senaste tiden. Min älskade mamma....
Jag har inte arbetat sen jag vet inte när känns det som, speciellt efter sommaren då jag arbetade hårt, så det har blivit en stor kontrast till att inte ha jobbat nu på 1½ vecka är det väl iaf nu som har gått. De dagarna har jag spenderat stora delar av på sjukhuset med mamma. Först nästan en vecka på IVA med all oro som var då och se mamma hallucinera på det viset och bete sig konstigt. Ja när hon inte var däckad då vill säga. Mamma hade väldigt starka mediciner för att få bort smärtan, bla narkosläkemedel som gjorde henne "konstig", mamma var stabil i övrigt men de beslöt att ha kvar henne på IVA då de inte kunde hantera så starka mediciner på hennes avdelning.
Nu har mamma fått en slags pump inopererad som skickar ut starka mediciner direkt mot cancerområdet (vilket orsakar smärtorna). Men av denna pump har nu mamma tappat känseln i ena benet och kan inte stå och gå. :-(
Man vet inte än hur det kommer att bli framöver om det kommer att bli "bra" igen.
Detta känns såklart jättetugnt för mamma då hon ju inte kommer att kunna klara sig själv hemma som hon brukar. Så vad nästa steg blir det vet vi inte än....

Nu får det faktiskt vara slut med elände i våran familj.... men jag önskar ju såklart inte att det ska drabba någon annan familj istället.

Det känns ändå skönt att det finns lite glädjeämnen kvar trots allt och det är älskade Max som sprider sån glädje till oss alla. Och så är det ju såklart även systers växande mage som sprider glädje. Hoppas så innerligt att mamma hinner uppleva den lille parveln också......

Nu blir det sängen för mig så jag hinner sova lite innan dagen gryr igen..

Dagis sagan

Frågade Max vad han hade gjort på dagis idag och fick till svar: - Jag fick inte ut vagnen leka alice knuffa svårt få upp grinden så var sagan slut mamma.

Haha!! Ja det var en kort sammanfattning av Maxens dag som resulterade i en saga enligt han. :-)Börjar ju bra...

Maxen har gått och blivit förkyld igen och har varit hemma måndag och tisdag med Mattias, idag har han varit hemma med mig och så blir det även i morgon då han inte är riktigt ok än för att gå en dag på dagis.
Så jag började alltså mitt nya jobb med att Vabba minst 2 dagar. Haha!!
Nåja det finns ju kvar där och väntar på mig. :-)

Själv har jag också gått och blivit snuvig, bläää!! Hoppas det stannar vid det och försvinner snabbt.
Igår kväll åkte jag in till sjukhuset och hälsade på Mamsen som fick åka in igår med ambulans då hon har sånna hemska smärtor stackarn. Men nu har de lyckats hävt de med hjälp av morfin direkt ut i blodet. Mamma har svår cancer för er som undrar. Nu väntar hon på att få en pump ditsatt som ska reglera medicineringen så hon slipper ha så ont som hon har haft nu de senaste dagarna. Känns skönt att hon får pusta ut lite nu efter dessa hemska dagar med smärtor. Det tar ju på krafterna som bara den och dessa krafter behöver hon till andra saker. Älskade mamma!! ♥♥♥♥♥♥

Nu blir det en kopp the och kurera mig i soffan för Lilleman han sover nu sen ett tag tillbaks.