Helgen!!

Så äntligen har vi en 180 säng härhemma!! Och det har verkligen varit skönt att ha haft nu när Max varit dålig och sovit med oss. Nu får man plats mycket bättre. Skönt!!
Och en fin sängram kostade vi på oss också. :-)

Pratade med Sandra idag och hon satt på tåget och var på väg till Arlanda för att flyga till Kreta. Lyx!!!
Vi vart bra sugna vi också. Så vem vet kanske vi drar iväg vi också... ???

Max är piggare nu iaf och har sovit rätt bra inatt. Det var behövligt då vi haft dåligt med sömn de andra nätterna.
Men nu har Mattias gått och fått ont i halsen stackarn. Hoppas jag och Max slipper undan det iaf.

Igår var det 30-årsjubileum för föreningen där vi bor så dem hade anordnat lite aktiviteter. Bla pingisturnering, ponnyridning och tipspromenad. På kvällen var det fest i en garagelänga och vi skulle egentligen ha gått men då Max vart sjuk så skippade vi det. Men på dagen var vi med en del. Max var nerbäddad i vagnen och sov mest. Dem ska ju vara ute när dem har feber säger dem ju så.

Nu ligger Max i sitt rum på nya bilmattan vi köpt åt han. Han har ålat sig baklänges och är snart ute ur sitt rum. Haha!!
Vi köpte förresten en trapphylla åt Max på IKEA som vi ska sätta upp sen. Man lrä ju ha bra förvaring åt dem små liven med alla leksaker dem har och kommer att få.

Näe dax att gå och rädda Max innan han kommer för nära trappen.

Max är lättroad


Stackars Max

ja han har gått och blivit sjuk han!!
Det började igår kväll att han sov jätteoroligt och sen fortsatte det hela natten. Han vaknade och skrek massor och liksom svalde en massa saliv som att han hade ont i halsen eller så.
Men imorse var han rätt pigg, men sen under dagen har han fått en näsa som rinner hela tiden och han har svårt att ha nappen i munnen.  Och han har jättesvårt att sova och har endast sovit typ 15 minuter sen kl 11:30 idag och nu är han jättetrött i kombination med att han inte är piggelin så nu är han en ledsen kille. Har pallat upp han spjälsäng så han får högre huvudända och så får han ha en tjockare kudde när han sover med oss.
Har precis gett han lite alvedon också för han har feber och så vet man ju inte om han har ont så lika bra att ge han. Får se hur han är imorgon om vi ska ringa och få komma till läkaren så han får kolla halsen.
Ja det kommer att bli en lååång natt det här.
Stackars liten!!!! Så jobbigt när dem små är sjuka.
Näe nu ska jag gå upp till han igen och byta av Mattias.

I´m alive

Ja jag lever men tiden går så fort och jag hinner inte blogga som förut.
Imorgon är sista skoldagen för denna "vara i skolan"-period och det känns såååå skönt!!
Nu 2 veckor framåt väntar självstudieveckor och jag säger inte att det är lättare men det blir ett annat upplägg och man slipper sitta still och matas med information iaf.

Igår efter att jag kommit hem från skolan vid 17 så stack vi till IKEA för att prova ut sängar som vi ska åka och handla imorgon. Vi får då bärhjälp och hjälp med transport.
Ska bli superskönt att få en 180 säng så vi slipper ligga som packade sillar dem gånger vi är alla 3 i sängen. :-)

Näe nu ska jag kika runt lite på nätet och bland bloggar sen blir det soffläge och sen läxläsning.

Tjing tjing!!

Dagen hade ett slut

Så var denna lååånga dag snart slut.
Idag har jag varit hemifrån mellan 07:40 till 20:20 och det är en väldigt ovanlig företeelse för mig lär jag säga, det har faktiskt aldrig hänt att jag vart borta så länge från Max.
Men han har ju klarat sig bra idag med sin pappa som busar och leker och tar hant om han på bästa vis. Känns toppen att Max har en sån bra pappa. :-)


Max och hans pappa busar

I skolan har vi idag på förmiddagen haft Rättskunskap och det var intressant, sen efter lunch hade vi Etik och det var också intressant. Fick tänka en del hur vi tycker i olika situationer, det kan nog bli ett roligt ämne där man får diskutera mkt och tänka till och lära känna sig själv ännu bättre.

Vid 17 idag så var skoldagen ju slut och då väntade en busstur med guide. Det kändes lite knepigt att åka på guide tur i en stad man känner till, men man fick ju också annan info om lite historik och så. Sen vart vi avsläppta vi Gamla Gävle och där gick vi omkring bland gränderna och kikade. Mysigt att bo där men väldigt dyrt!!!
Sen vart det en promenad till Silvanum där vi vart bjuden på sallad och kaffe/the. Trevligt!!

Sen fick ju dem som vela gå på fotboll gratis men det skippade jag för dagen hade varit nog lång ändå kände jag.
Länsförsäkringar skulle bjuda på fotbollen, dem är ju förresten medverkare i min utbildning så det är ju troligtvis där man kommer att få ha sin praktik.
Appropå Länsförsäkringar så ska ju dem eventuellt bygga ett jättehögt hus i teknikparken vid Högskolan och visionerna är att det ska bli 27!!!! våningar högt och att det ska synas från E4:an. Skulle vara perfekt om det vart så  och jag fick jobb där sen för då har jag nära dit fast det är i Gävle, slipper ju in i stan/genom stan och krångla då.
Nåja nu var jag lite långt fram i tiden här. Hihi!!!

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan jag ska slå igen mina blå. Det är en lång dag imorgon också.
08:30-17:00 och Etik hela dagen.

Dröm sött nu!!!

Kom ihåg att andas!!

Ja så känns det just nu. Haha!!
Nu är första gången jag sätter mig ner i lugn och ro och kan pusta ut. Dagen har gått på hög varv!!
Oj nu pep Max precis till här men han verka somna om själv...
Så vart var jag? Jo dagen.... eller vi kan börja med natten... Max sov rätt bra igår kväll men vid tolv-tiden vaknade han och bajsade!! och sen hade han svårt att somna om så han fick komma in till oss, där somna han om till 04:30 och eftersom Mattias sovit så dåligt och var väldigt trött tänkte jag att jag tog Max intill mig och fick han att somna om och det gjorde han ganska fort ändå, men sen så vakna han vid en 06:30 ungefär och tyckte att det var morgon, men skulle ju ändå upp vid 07:10 så det var bara att vakna och mysa med han. :-)

Sen var det skola mellan 8:30 och 17:00 idag och det var rejäl korvstoppning på fm sen efter lunch gick vi till Domstolarna för studiebesök och där var det chefen för Domstolarna som höll låda i lite mer än 1 timme. Träsmak!!
Sen var det mer Rättskunskap på eftermiddagen. På slutet var man sååååå slut i huvudet att ingenting gick in typ.

Sen var det raka vägen till bilen och hem till Sandviken, stannade och handla med typ alla andra. *ler*
Sen hem till världens mysigaste son och hinna gosa med han innan det var sängdags. Innan dess hann svärmor/farmor komma förbi också med en höst/vinterjacka åt Max.
Som för delen ska bytas till mindre storlek. 86 vart på tok för stort åt han.
Vid en 18:30 var det dags att göra kväller med en trött Max och sen i säng med han. Mattias stack på träning och jag började göra mat så jag har matlåda tills imorgon och under den tiden jag laga mat hann Max att vakna 8 ggr!!!!
Men nu har han snart sovit 1 hel timme utan att behöva mig.

Ja så här är jag nu och ska kika runt lite på bloggar innan jag ska gå in och kika på skolans sida "Fronter".
Imorgon blir jag borta hela dagen och kvällen.
Skola mellan 08:15-17:00, sen har skolan ordnat med en guidad tur i Gävle mellan 17-20 med buss och mat på det, dem som vill får även gå på allsvensk fotboll men det skippar jag för då lär jag aldrig komma hem känns det som.
Så imorgon hinner jag bara träffa Max en snabbis på morgonen och det känns jättekonstigt!!!!!

Så nu har jag fått skrivit av mig en del av min inre stress så kan jag släppa lite av det. *ler*

Men det blir ju förhoppningvis lite lugnare nästa vecka iaf.. Då ska jag mysa och busa och leka massor!!!

Helgen!!

Ja så var helgen slut och jag har njutit av ledigheten och gjort en del nytta härhemma.
Så nu är poolen ihopplockad och vi har gjort lite höst på baksidan.
Inne har vi sålt barnvagnen så nu slipper vi ha 2 vagnar som står och trängs. Skönt!!
Ja sen har vi myst och busat en hel del och tagit lite promenader och så i solen och pratat med en massa grannar. :-)

Men nu börjar allvaret igen och imorgon har vi Rättskunskap hela dagen lång 08:30-17:00
Har pluggat lite idag till lektioner som vi ska ha senare i veckan, så slipper man alltför mkt plugg i veckan när man ändå går heldagar.
På Tisdag ska jag dessutom efter skolan följa med på en rundtur i Gävle med buss och sen ut och äta med klasskamraterna så då blir det en riktigt låååång dag.

Näe nu ska jag hoppa i säng här så jag orkar upp imorgonbitti.

Det värmer i hjärtat!!!

Satt precis och kollade på dem nyknäppta bilderna som vi lagt in på datorn och jag blir så glad och varm i hela kroppen. För där får jag se mina 2 älskade killar leka och busa och det riktigt lyser om dem båda och det är svårt att avgöra vem som har roligast. ;-)
Är så glad att jag har dem två. Med dem mår jag bra!!!
Älskar er!!!

Bild på lek och bus kommer här

Såld!!

Ja så var våran barnvagn såld som vi hade åt Max hans första tid. Det var ett par från Hofors som köpte den. Så nu är vi en barnvagn fattigare, 2200 kr rikare och mer plats rikare. Perfekt!!
Men visst känns det lite sorgligt allt. *ler*

Lördag

Lördagkväll och Max sover sen 19:30, men han har såklart vaknat 2 ggr redan precis som vanligt. *ler*

Igår vann jag Tradera-auktion på 2 POP t-shirtar och hon som sålde dem bodde i samma stad som mig och så visade det sig att hon bodde i samma område som mig också, så idag kunde jag gå dit och hämta mina vinster. :-)
Jättefina var tröjorna, en blå lite ribbad som var precis i nyskick och en brun med tennisbollar på, en sån har jag försökt vinna många ggr och äntligen lyckades jag. :-)

Idag har solen skinit underbart ute och vi var ute mestadelen av förmiddagen. Idag har vi tömt klart poolen och gjort rent allt med trädgårdsslangen så nu hänger det på tork och imorgon ska vi plocka ihop det.
Jobbigt värre att ha pool ju!!!
Sen har vi mest bara slappat idag, tror vi har varit småseg allihopa.

Nu ska jag gå ner och mumsa på lite ostkrokar tänkte jag och sen blir det sängen!!
Appropå säng så ska vi köpa en ny sån då vi bara har en 160 säng nu och är verkligen i behov av en 180 nu när Lilleman sover med oss på slutet av nätterna och han ligger numera aldrig still!!!

Tjing tjing!!!


Max har numer fått en egen fjärrkontroll att leka med. :-)

Tävla!!



Jag är med o tävlar om 1 presentkort på 300kr hos
BarnensRum i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Äntligen!!

Jihooo!! Nu har jag äntligen vunnit en tradera auktion med en POP vinteroverall åt Max.
En mörkblå med turkost fleecefoder vart det och det blir perfekt det. Nu återstår det bara att se om den upplever till förväntningarna.
355 kr vann jag den för, men sen tillkommer ju frakt på det också 55 kr. Så 410 kr totalt.
Och det är ju betydligt billigare än å köpa en ny för 895 kr!!!

Näst sista dagen

Ja så var snart en hel skolvecka avklarad!!
Bara imorgon kvar sen så har jag helg!! Ska bli sååå skönt, att få vara med min lilla familj hur mkt jag vill och bara lägga studierna åt sidan.
Ikväll har jag pluggat lite igen till läxan som vi har tills imorgon, men det gick sådär så nu skippar jag det och hoppas på att jag tänker för invecklat än vad det är egentligen.
Idag fick vi ännu ett arbete att göra på egna studieveckorna och som sedan ska redovisas muntligt och skriftligt. Så nu har vi att göra iaf under dem 2 veckorna.
Ingen vila ingen ro.. ;-)

Näe nu ska jag gå ner och umgås lite med min käre sambo innan det blir sängdags.
Ha en skön kväll!!

Today

Idag var det en kort dag kl 8-11 och idag hade vi telebildlektion då läraren satt i Oskarshamn och vi här i Gävle. Så idag har man fått lekt tv-stjärna och prata i mikrofon. Haha!!
Trodde att ämnet studieteknik skulle vara ganska lättsamt men ack vad jag bedrog mig. Läraren kör på i tempo i 190 och dessutom gav hon oss läxa tills på fredag redan!! Så den läxan har jag redan börjat med idag men körde fast för jag tyckte det var så luddigt. Men ska fortsätta göra klart den idag för imorgon kommer jag inte orka då vi går 8:30-17 imorgon.

Dem här dagaran bara flyger förbi tycker jag. Man hinner knappt göra nånting hemma känns det som. Nu prioriterar jag ju Max såklart när jag kommer hem. Men idag har jag även haft besök av mamma/mormor,svärmor/farmor, satt in kort i album, lagat mat och pysslat om Max. Mattias stack på träning kl 17 och kommer väl hem om ett tag.

Max är nattad och han var riktigt trött ikväll. En rolig sak var att han åt glatt av fisk,äggsås och potatis som jag gjorde idag till oss härhemma. Alltid kul när han gillar ens hemlagade mat, annars kan det ju vara svårt att konkurera med barnmatsburkarna.  :-)

Nu ska jag inte förspilla onödig tid utan nu ska jag kika på Tradera efter overall-auktioner. Sen blir det duschen när M kommit hem och sen göra läxor, sen orkar jag nog inte så mkt mer än sängen.

Ha en skön kväll nu!!!


Jag bjuder på en busig Max


The second day

Ja så var den andra dagen över ochjag överlevde den också. Idag har det varit korvstoppning på hög nivå, jätteintressant såklart!! Men oj så ovan man är å sitta stilla. Jag fick ont i nacken, rumpan!!

Läraren vi har i just detta ämne ,Allmän försäkringskunskap, som vi haft igår och idag är toppenbra! Och vi har redan fått läxa. Haha!!

Imorgon ska vi ha Studieteknik och då ska vi vara i en telebildsal då läraren sitter på en annan ort. Ett lite annorlunda sätt att ha lektioner på. :-)
Vi slutar redan kl 11 imorgon men nackdelen är att vi börjar redan kl 08.... Gäsp!!

Lilleman har väl inte sovit sådär superbra dem senaste nätterna och även fast jag slipper ta hand om han på natten nu så vaknar man ju iaf. Så lite seg är man ju allt i skolan. Men men!!

Det är roligt att gå i skolan igen och nästa vecka på tisdag så ska vi få åka med en buss runt på lite olika ställen i Gävle som typ sightseeing och sen ska vi åka till ett ställe och äta och umgås. Vi är även bjudna på GIF´s hemmamatch om vi vill, men det skippar jag. Allt står skolan för. :-)

Näe nu är det dax för soffan här!!!


Tack för alla lyckönskningar, det är så roligt att läsa!!!

Great!!!

Så var första skoldagen avklarad och jag överlevde. ;-)
Men oj så ovan man är att sitta stilla och ont i rumpan får man av att sitta så mkt.
Men det verkar vara en jättebra utbildning som är välgjord och så. Så det känns kanon!! Och framtidsutsikterna känns superbra!!
Så jag är helnöjd att jag tog detta beslut.

Max har haft det bra hemma med pappa idag och han vart glad när jag kom hem, men han verkar liksom inte ha nån hum om att man varit borta så länge vilket känns skönt.

Så idag när jag kom hem har vi lekt lite och sen ätit middag och så kom svärmor/farmor förbi och nu håller Mattias på att lägga Max.
Sen ska vi mysa i soffan med lite, ja ingenting, näe för nu har vi börjat levt nyttigare igen. Trist men nödvändigt!! Men till helgen får vi lyxa till det med nå gott en dag.

Näe kanske man ska ta en dusch så man kan känna sig klar för natten. Imorgon börjar jag 8:30 och slutar kl 16. Så jag lär kliva upp vid 7 - 7:15 imorgon.

Tjing tjing från en skoltjej!!

Skoldax

Nu bär det iväg snart till skolan. :-D

en del gjort

Idag var det min tur att kliva upp med Lilleman, har varit väldigt bortskämd med att slippa det nämligen och fått sova vidare till 9 efter att M och M klivit upp, men så var det min tur imorse.
Inte mer än rättvist. ;-)

Max vaknade ju massor igår kväll. Han vaknade 8 ggr på 3 timmar. Och han drömde nog mardrömmar för jisses så han gallskrek, vi lära tom ta upp han 2 ggr och trösta, det händer inte ofta numer. Sen låg han och snyfta i sömnen också. Tyckte så synd om han där vid 22 så då fick han lägga sig i våran säng. Jag var iaf på väg att lägga mig då och då somna han om gott. Tryggt!!
Han sov från 22 till 05:30 utan att vakna. Så skönt!! Sen somna han om igen till 06:30 och då var det morgon tyckte Max. Så vi klev upp vid 07.

Så idag har jag hunnit med mkt, jag har:
*Strykt gardiner
*Tvättat
*Vikt tvätt
*Fållat upp 7 par gardiner med fållband
*Varit och handlat
*Lagat mat
*Rensat ur bland kataloger
*Läst av vattenmätaren

Och så har jag ju såklart tagit hand om min son. ;-)
Och sen så är ju inte dagen slut än heller så än hinner jag med mer.

Ja imorgon så börjar jag ju skolan. Kl 10 ska jag vara där för upprop och sen börjar lektionerna på en gång. Så jag slutar kl 16 imorgon.
Ska bli spännande!!!
Syster min ska ju också börja så det är ju skoj att man känner nån redan. *ler*

Pojkarna mina ska vara själva imorgon nudå, kommer nog gå toppen!! Är nog mest för min del det kommer att kännas konstigt. Jag har nog inte varit ifrån Max en hel dag så här. Men det kommer gå bra! :-)

Näe nu ska ag kika lite på Tradera och sen slänga mig på soffan innan Max vakanr från sin eftermiddagslur.

Lite update

Här sitter jag på övervåningen en lördag kväll framför datorn.
Har nattat Max som somnade vid 19:10 och har sen under den senaste timmen vaknat 3 ggr och velat haft nappen bla. Pust!!
Mattias sitter nere och kikar på Liverpool han.
Jag har iaf lyckats lagt ut lite av
Max kläder på Tradera. Har en hel hög massa mer som ska läggas ut men det har liksom inte prioriterats.

Idag har jag vart en sväng upp på stan och inhandlat ett par överdragsbyxor i strl 80 till Max, så nu kan vi leka ute utan att han blir blöt och lortig om kläderna. Sen köpte jag även ett par fodrade byxor i strl 86 på Kapp Ahl, dem hade 50 kr rabatt på alla byxor. Perfekt!!
Så nu är vi ännu lite mer rustad för hösten/vintern.

Vad har vi gjort annars idag då??
Jag och Max tog oss ett skönt och välbehövligt bad. Max plaska och lekte hejvilt och passade på att ta en slurk av vattnet.
Max har börjat fnyst och rynkat på näsan hela tiden och jag skrattar så varje gång för han är ju sååå söt.
Vi lyckades fånga det på bild idag i badkaret.
Se och njut!!


Fnysgubben

Sen kom min vän Heidi och hälsa på en sväng idag efter sitt jobb. Det var trevligt och ses även om det var en kortis. :-)

Näe undrar om man ska ta och fortsätta och kika runt här och sen lägga sig och läsa eller nått.

Frågvist

När fick du reda på att du var gravid? april 2007
Blev det en chock? Näe absolut inte, det var planerat men lite smått chockad var vi kanske för att det gick på första försöket
Hur gammal var du? 28 år
Hade du mycket halsbränna? Ja en del hade jag men det var så jag stod ut
Spydde du mycket? Hualigen ja!!! Mådde illa illa ett bra tag.
Hade du mycket foglossning? Ja det hade jag, men sen gjorde mitt problem med bäckenet inte saken bättre.
Ditt sf mått som störst? 35 cm i vecka 39
Har du fått bristningar? Näe inte vad jag har sett själv iaf. :-)
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag hade känslan av en pojke först men ändrade mig sen till tjej.
Vad hoppades du på? Oj, faktiskt så spelade det ingen roll, om det skulle bli ett andra barn så skulle det ju vara skoj att få en flicka så man har en av varje.
Gick du över tiden? Bara en dag.
Födde du för tidigt? Näe
Hur var förlossningen? Satte igång av sig självt på natten, åkte till Bm-besöket vi hade på morgonen och hon såg på mig att det var på G, sen vid lunch åkte vi in på förlossningen, efter 2 timmar i duschen var jag öppen fullt. Hann inte med att få bedövning som jag vela men det gick bra ändå. Fick dock krysta i 2 timmar och det var jobbigt!!! Max fastnade lite men han kom ut utan hjälp av sugklocka iaf. Förlossningen var väldigt intensiv men den gick ju fort iaf.
Blev du sydd? Ja 2 stygn
Dragen med sugklocka? Nej det slapp vi
Hur många var inne i förlossningsrummet? Det var Mattias såklart, barnmorskan och en till barnmorska som hängde på min mage.
Hade du någon nära med dig? Mattias
Vilket BB födde du på? Gävle sjukhus
Hur stor var bebisen? 3922 gram & 54 cm lång
Blev det en pojke eller flicka? Pojke
Vad fick den heta? Max Mille Olsson
Var allting värt det? Självklart!!! Han är det ljuvaste jag har!! Och jag gör gärna om det igen. :-)

Nu vill jag se er andra som fött barn komma med sin lista. Har man ingen blogg får man gärna lämna sin lista bland kommentarerna.

Piss!!!

Har precis suttit och budat på en helt sprillans ny POP overall med lappar kvar å allt till Max. Och jag ledde hela tiden ända tills precis sekunderna innan auktionen skulle avslutas, då kommer någon och budar över mig. Grrrr!!!!
Jaja bara å buda vidare.....
Jag som tyckte jag hittat värsta kapet!!!

En skön natt!!

De senaste 2 nätterna så har Max börjat sova bättre, ja iaf längre perioder.
Igår somna han vid 19 och vaknade sen 2 ggr fram tills kl 20, men sen sov han som en stock fram tills kl 02 inatt, då fick han komma över till oss och där somna han om gott till kl 05:30, då trodde vi det var kört och att han vela upp men han vart trött igen lillgubben så han somna om tills kl 07:45. Så nice!!!
Så inatt var han utan mat från 18:30-08:30 = 14 timmar!!!
Han är så duktig vår käre son!!!

Hoppas verkligen att hans sömn som han har nu sitter i och bara går åt det bättre. :-)
Idag ska jag och Max åka hem till mamma/mormor och hälsa på lite. Hon har ju tagit sin 4:e sväng nu med cellgifter i tisdags. 2 gånger till kvar har hon, ev 4 ggr till beroende på hur det ser ut efter 6 gånger. Hoppas hon slipper fler ggr sen!!! För jisses vad cellgifterna tär på henne. Älskade mamma!! Usch för denna ovisshet!!

Max sover förmiddgslur nu och sen tänkte jag att vi skulle åka till mamsen.
Ska kika runt lite på Tradera igen nu.

8 månader

Idag blev Max hela 8 månader gammal. Min lilla plutt är en stor kille nu!!!
Han utvecklas varje dag och blir mer och mer busig.
Igår drog han ner dammsugaren så att den sattes igång och han vart rädd och han lyckades även få tvättställningen över sig. Det räcker att man vänder ryggen till en sekund ibland.
Men han kryper inte än iaf tack och lov. Men han vill gärna, för oj så frustrerad han blir när han inte tar sig nånstans och bara tippar omkull när han försöker nå sakerna som ligger längre bort än han kan nå.

Dessa 8 månader har gett oss så mycket och att få vakna varje dag och möta detta charmtroll gör att man orkar mycket.
Men jisses vad det kan vara tufft också, men det underbara övervinner alltid. :-)

Numer äter Max frukost, mellis, lunch, mellis, middag och välling. Och han äter för glatta livet. Trodde han skulle storkna med all denna mat så tätt men han gillar det och kan va otålig till och med när man håller på att värma maten. :-)
Nattetid äter han ingenting sen en vecka tillbaka och det funkar hur bra som helst. Han håller sig 12-13 timmar.

Ja i denna farten så är han snart ett år. Plutten!!

Nu sover han gott i sin säng och det hoppas jag han gör ett tag nu. :-)


Lite shopping

Ja så har även denna dag snart nått sitt slut.
Idag var vi ju till Gävle och shoppa med Malin och Hugo. Var skoj å ses!!
Stannade även och kikade på deras nyomgjorda kök. Superfint!! Ni är så duktiga så!!

Lite shopping vart det och ett konstaterande att det räcker med storlek 80 i vinteroverall åt Max, ja iaf med POP´s overaller.
Detta shoppades idag:


Tuff tröja från Lindex


Mörkblåa fleecebyxor strl 86 från Lindex

Sen köpte jag även svarta panelgardiner till gästrummet. Bild kommer på det rummet sen när dem är på plats. :-)

Igår var vi oxå och shoppa lite fast då hela familjen och detta fyndade vi då:


T-shirt i strl 86 från Lindex


Två pyjamaser från Kapp Ahl, 54,50 för 2 st!!!!


Galonbyxor, Bamse från Lindex, 99 kr på rea!!

Sen vart det även ett träninglinne till mig från Nike. Ett svart!!

Ja det var lite shopping det, nu återstår bara jakten på Tradera efter vinteroverall från POP åt Max.






Gävle by regn

Idag bär det av till Gävle för mig och Max, vi ska strosa på stan med Malin och hennes Hugo. Skoj!!
Hade tänkt att Max ska få testa en overall i strl 80 från POP så ser jag ju om det räcker med den.

Dax att göra sig klar här, Max sover tupplur han.

Vart är lampan???


Måndag-Tisdag

Ja dagarna svischar fram. Snart är ledigheten slut och allvaret börjar. :-)
Igår
var jag faktiskt ute och sprang i Trebo, vi åkte ut hela familjen och så turades vi om att passa max medans den andra sprang, för mig vart det bara en runda på 2,4 km och jisses så jobbigt det är å springa. Jag fick ta en del gå-pauser. Men man lär ju börja nånstans.
På kvällen festade vi till det med lite vin och chips. Haha!!

Idag fick jag sovmorgon igen. Så skönt!! Vid en 09 kom Mattias upp med Max som då skulle sova sin förmiddagslur och vi sov vidare till kl 10. Men då vart det lite brådis istället för jag skulle hinna med att storhandla före innan jag fick besök vid 13. Men jag hann!!
Vid 13 kom Jenny och hennes Alva som blir 6 månader snart, Stina och hennes Matilda som är 2 månader och så sist men inte minst Sandra. :-)
Det var skoj att se alla igen och se hur stora barnen blivit.

Sen har vi tagit en promenad och så har jag lagat egen barnmat till Max. Det vart köttfärssås. Så nu har vi 10 portioner i frysen. Perfekt!! Ska även laga kycklingpure imorgon har jag tänkt.
Det är ju så dyrt med alla dessa burkar man köper. Så nu när han äter varm mat 2 ggr per dag så ränner det iväg rejält.
Men då är han ju så duktig att han inte äter alls på nätterna nu istället så.
Det har gått kanon bra med det. Han håller sig lätt i 12-13 timmar. Så skönt att slippa springa upp på natten/tidig morgon och göra mat.

Sitter och kikar på Tradera efter lite nytt åt Lilleman. Mest är det väl en vinteroverall jag är ute efter. Men så svårt med vilken storlek man ska ta bara. Han är ju 76 lång nu och har strl 80 mestadels på kläder nu. så frågan är om man ska ta en 86:a på overallen??? Eller kommer han att drunka då????

Vi testar lyckan!!



Jag är med och tävlar om två presentkort värda 250:- styck
hos
babyclothes i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!

Sista veckan

Imorgon börjar min sista vecka som mammaledig. Det känns lite småjobbigt, även fast jag vet att jag kommer att få tillbringa mkt mer tid med Lilleman nu när jag pluggar än om jag skulle jobbat.
Vem vet det kanske är sista gången man är mammaledig nånsin???

Det har iaf varit en underbar tid att få vara hemma så mkt med Max. Älskade unge!!!

Just nu hör jag hur han busar med sin pappa på övervåningen och här sitter jag och ler. Max älskar att busa med sin pappa!!!

I veckan ska jag försöka hinna med att träffa lite vänner och även Max vänner. Sen har jag 2 tuffa veckor framför mig med skola varje dag från morgon till sen eftermiddag och då vill jag nog inge annat än å få komma hem fort till mina 2 kära grabbar. :-)

Näe nu ska jag svida om från pyjamas till lite kläder och sen ska vi bege oss ut på promenad.

Donk i backen

Ja igår stöp Max med ansiktet rakt ner i golvet när han skulle försöka nå en leksak uppe i sitt rum.
Såg jätteotäckt ut och jisses så han skrek Lilleman. Men som tur var vart det ingenting. Trodde att hela han skulle vara blodig när jag löft upp han. Otäckt!!
När jag böt blöja sen fick jag se att han hade lite torkat blod i näsan. Lillplutten då!!!

Det gör så ont i hjärtat när dem gör sig illa dem små liven. Och fler vurpor lär det ju bli i hans liv tyvärr.

Ingen cityfest för mig

Näe jag tar och stannar hemma ikväll. Jag orkar helt enkelt inte stå och trängas med alla som ska med bussen hem sen. Är för bekväm för det idag känner jag.
Jag stannar hemma och myser med min lilla familj istället. :-)
Vi hade tänkt att ev gå en golfrunda ikväll (läs Mattias golfar och jag går med Max breve i barnvagnen) men himlen öppnade sig just här. Trist!!
Vi får ta det en annan gång helt enkelt.

Har precis busat med Max härhemma och han ska ju klättra överallt så nu tog vi bort en soffdyna så han kunde resa sig upp mot soffan lättare. Han kan men vågar inte riktigt. Han står på knäna iaf och försöker dra sig upp men det är ju så halt på golvet, får ta av han strumporna nästa gång så går det nog lättare för han. *ler*

Max höll sig utan mat från 18:45 till 07:45 imorse. Det är 13 timmar!!! Och han gnällde inte om mat eller nånting imorse så han kunde säkert ha klarat sig ett tag till om det så var.
Det trista är ju att han inte sover lika bra som han är på att vara utan mat. Tror hans längsta sovperiod på en natt är på 3-4 timmar. Vad förvånad jag skulle vara om han sov 6 timmar i sträck nån natt.
Han gjorde ju det förr men inte nu inte. Busen!!!
Men som Bvc-sköterskan sa är ju att i hans ålder så drömmer dem så otroligt mkt just nu och har fullt sjå att sortera alla intryck för dagen. Och Max har ju alltid varit känslig för intryck så klart att det ska återspegla sig nånstans. Dessutom sa hon att Max förmodligen ärvt Mattias sovvanor, dvs ett väldigt litet sömnbehov.
Jag blir riktigt avis när alla säger att deras bebisar sover middag flera timmar osv. Max han sover som längst 1 ½ timme och det är inte så ofta.
Men ingen kan iaf komma och säga att vi inte vet hur det är att ha småbarn och få sova lite. För det vet vi hur det känns. *ler* Sen finns det ju dem som har det mkt värre än oss så vi ska vara glada ändå. Och det är vi ju såklart. För Max är världens snällaste bebis och glad jämt och ständigt. Han är en riktig charmör och leker bra på egen hand.
Han är Toppen våran Lilleman. Och sååååå älskad!!!!
Jisses så man kommer att sakna bebistiden..........

Idag har vi grejjat härhemma, mest Mattias, vi håller bla på å ska tömma ur poolen. Och jisses vilken tid det tar med trädgårdsslangen. I den här farten ska vi vara glad om vi blir klar om 1 vecka. Haha!!

Nu ska Mattias få ut och springa lite och jag ska gå ner och se efter Busungen.


Med tv-spelsdosan i högsta hugg!!!

Det gick ju bra utan mat

Ja inatt gick det ju kanon utan mat. Max fick en flaska välling vid 18:30 och sen fick han frukost vid 07 när han klev upp. Det är över 12 timmar det!!
Enda gången han gnällde till var när Mattias gick på toa imorse vid 06 och då trodde Max att han hade välling med sig när han kom så  spottade han ut nappen illa kvickt och vart superglad, men ack vad han bedrog sig. När han insåg att det inte var nån välling på väg så vände han på sig och myste lite istället.
Snacka om vanemänniskor vi är.

Nu sover han sin middagslur och när han vaknat ska vi ta och åka iväg till bla Pappershjälm och handla lite pärmar, en kalender till mig och block m.m.

Jag har en önskan och det är att få lite sol igen!!!
Som vädret är nu har jag ingen lust att åka in på Cityfesten imorgon kväll.

Näe nu ska jag ta oc klä mig lite anständigt här. *ler*

Gladast i stan!!


Älskade unge!!!
Du förgyller våra dagar så oerhört mkt ska du veta!!

BVC besök

Ja idag var det så dax för ett sånt besök igen. Det är ju färre sånna besök nu mer.
Max hade växt 2 cm och är nu 76 cm och väger numer 10400 gram. Ja så nu är 10 kilos gränsen sprängd. :-)
Jag hade en del frågor om Max och hans mat. Hur ofta han ska ha osv. Jag tycker han får mat ofta men tydligen ska vi ge han mer än vad vi ger han. Haha!!

Detta gav vi förut:
ca07:30-08:30 Frukost som består av 1½ portion gröt och ibland lite smörgåsbitar
ca11:00-12:00 Lunch 1 burk matpure och 1 burk fruktpure
ca 14 Mellis Fruktpure
ca 17 Middag Ersättning
ca 19 Välling
sedan brukar han vilja ha ersättning en gång på natten allt mellan kl 03-05

Detta ska vi nu ge:
ca 06:30-08:00 Frkuost bestående av 1 portion gröt
ca 09:00-10:00 Mellis bestående av frukt
ca 11:30-12:00 Lunch bestående av 1 burk matpure och frukt som efterrätt
ca 14:00 Mellis bestående av frukt eller gröt
ca 17:00 Middag bestående av 1 burk matpure och frukt som efterrätt
ca 19 Välling
och sedan ska vi försöka avvänja han från att äta på nattetid

Ja det är en hel del detta med dem små liven och deras mat. *ler*
Men Max han äter iaf oftast glatt all mat han får så det är ju bara bra och enkelt.

Sen prata vi en del om vad man ska göra om dem skulle sätta i halsen. Hemska tanke!!!
 

En skön morgon

Idag fick jag sovmorgon och sov till 09:15, då möttes jag av en superglad liten kille som vela komma upp i sängen och pussas och gosa med sin mamma. Såååå underbart uppvaknande!!!

Idag skiner solen efter många regndagar. Ljuvligt!!
Idag bär det av in till Gävle och
Cityfesten för oss alla tre. Mattias brorsdotter ska nämligen uppträda i dans kl 15 så det ska vi bla kika på. Sen är det inte lika mkt folk idag som en fredag/lördag så idag ska vi nog kunna gå med barnvagnen utan att dö av irritation.

Sitter just nu i vårat nyrustade gästrum och bloggar på bärbar dator. :-)

Näe nu ska jag gå och borsta mina gaddar och sen hitta nå kläder som passar.

Vad händer för er idag???

Jag SKA....

börja plugga istället för å börja jobba nu som det var tänkt.
Jag har nämligen kommit in på en utbildning som jag sökte alldeles försent och först fick jag bara en reservplats och nu i fredags fick jag besked om att jag kommit in. :-)

Till vad undrar du nog nu.
Jo jag ska utbilda mig till
FÖRSÄKRINGSHANDLÄGGARE (klickbar)
Det är på 3 terminer och jag har tjänstledigt från mitt jobb under tiden. Men kommer nog att jobba lite extra för att dryga ut hushållskassan härhemma.
Det är tyvärr nackdelen med att plugga, att man får det sämre ställt.
Men jag har kollat upp en massa och bla med Försäkringskassan så att jag inte ställer till nått där med min SGI under tiden jag pluggar.

Som schemat såg ut nu så behöver jag bara vara i skolan 7 veckor av 18, så det är ju toppen!! Då får jag umgås massor med Lilleman.
Han ska för den delen börja på dagis i Januari har vi tänkt. Då är han bara 1 år och 1 månad och det svider lite för min del, men jag tror inte han kommer att lida av det.
Vad har ni för erfarenheter av start på dagis och ålder???




Regn och rusk och RUST

Japp det är vad vi sysslat med dem senaste 3 dagarna härhemma.
Vi har flyttat upp datorn upp i hallen där vi tidigare hade en bäddsoffa. Så nu har vi bäddsoffan i gamla datarummet som numer är ett kombinerat gäst/kontor/mysrum.
Väggarna målades i vitt och med en fondvägg i färgen Kakao. Superfint vart det iaf. :-)
Bilder kommer

Ommöbleringen förde även med sig en del nya tekniska saker. Vi behöver numer en router så att vårt internat kan funka häruppe. Har varit en del strul med det, men nu verkar det funka rätt bra iaf. :-)

Även en sväng på IKEA har vi hunnit med och inhandlat en till hylla till nya rummet och en hel del annat såklart. Bla 2 grindar som ska upp ganska snart då vårat lilla Vilddjur härhemma far fram som en storm.

Ja än kryper han inte men han är inte långt ifrån.
Han är mer vild än tam numer vårat älskade Charmtroll. :-)
Ingenting får vara ifred och då menar jag verkligen INGENTING. Skåp och lådor ska öppnas och allt som kommer i hans väg ska utforskas med både armar och ben och munnen såklart. ;-)
Helst ska han ha en leksak i varje hand gåendes i gåstolen. *ler*
Max har även lärt sig att pussa medvetet och det är så sött!!! Så numer frågar man han om en puss massa ggr om dagen. Man lär ju passa på medans man får. Hihi!!!
I sängen har han börjat att vända och vrida på sig och leka "Pippi Långstrump" med fötterna på huvudkudden.
Ja det har verkligen hänt en hel del på bara några dagar med Max och det är såååå kul även om det är ett väldigt passande numer.

Idag och igår har Max haft barnvakt av sin moster och sin mormor. Och det har gått jättebra. :-)

Nu sover han och tyvärr är sömnen inge bättre. Iförrgår la vi han redan 18:15 och igår vart det tyvärr senare. Men fast vi lägger han i sängen vid en 18- 18:30 så tar han sån tid på sig innan han vill somna. Han bökar och gnäller och har sig i allt från 15-45 minutrar.
Men men!! Det kommer ju inte vara såhär för evigt så. *ler*
Vi får vara glad för allt annat han är så duktig med. Äta mat och leka själv och vara en GLAD kille. *älskar*

Denna sömn!!

Min käre son har verkligen ärvt sina sovvanor av sin far.
Han behöver knappt nån sömn alls den här lillkillen. Jisses!!
Igår och i förrgår på dagen sov han bara 1 timme sammanlagt på hela dagen.
Då tänker man ju att han är dödstrött på kvällen, men näe då han är som vanligt och trilskas i sängen innan han somnar. Igår somna han vid 19:20 och vaknade sen många ggr som vanligt och fick nappen. Vid 02 inatt var han klarvaken och det tog nästan 1 timme att få han att somna om där i våran säng. Sen sov han till 06 och fick då mat och så trodde jag att han skulle somna om men icke!! Han har legat och busat hela tiden. Så det var bara att kliva upp det. Pust!!

Vette tusan hur man ska få han att sova bättre???

Nu sitter han på sin filt och leker med bollen som rullar iväg och han försöker ge sig iväg efter den, men det går ju inte så bra än då han inte kan krypa. Sötis!!!
Men träna det kan han iaf. :-)


Ska jag? Ska jag inte?

Har ett stort beslut att ta och helst idag.
Håller på att kollar upp en del saker nu och så. Inte bara alla ggr när man har barn inte. *ler*
Är iaf en rolig sak, ska bara se om det är möjligt att genomföra.
Återkommer!!!!