Gott Nytt År!!!!

Önskar ALLA ett Gott Nytt År!!!!

Hoppas nästa år blir lika underbart som detta!!!   <3  <3 <3

Med en bebis hängandes på magen

Ja så sitter jag nu. Har lilla Max i en bärsele som jag fått lånat av Malin. Tackar!!!
Han verkar gilla den för han har somnat i den. Härligt att kunna få ha en nöjd bebis och samtidigt båda händerna fria.. :-)

Max mage är snäppet bättre nu känns det som. Idag har vi dessutom börjat med Sempers magdroppar som tydligen ska vara bra enligt många. Ska vara som typ Proviva är för våra magar. Ja det tål ju att testas.

Nattsömnen vill han inte ha ordentligt vår grabb. I natt vakna han vid en 4 och fick mat sen knölade han till en 5 och då klev Mattias upp med han och gick ner och försökte få han lugn.

Vi gör ett försök nu att han inte ska amma så ofta som varje timme, vilket han själv gärna vill. Men hans mage mår inte bra av det. Sen är det mest för att tutta som han vill amma så ofta. Han har ett stort sugbehov lillen.
Försöker låta det gå 3 timmar emellan nu och det funkar faktiskt hyfsat. Han tar nappen emellanåt. Fast den åker ofta ut också lika fort som den stoppades in, men bland så suger han så gott på den så.
Jag gillar väl inte riktigt att han ska bli beroende av en napp, men det är ju både för hans och min skull som han får den. Det skonar hans mage och mina tuttar...

Igår hade vi besök av Karin och Perra med deras 2 barn Stina och Joel. Max fick jättefina kläder av dem. Tackar!!
Idag så har Malin och Daniel och lilla Hugo varit här på besök, tyvärr så sov Max under hela tiden dem var här. Max fick även present av dem. Jättefina kläder. Tack!!!
Jättebra att han får större storlekar, då han redan nu är 56 lång och snart växer ur storlek 50/56.

Imorgon har vi ju nyårsafton och ett nytt år är på intågande.
Detta år som varit har varit ett jättehändelsrikt år för min del.

Jag har:
* varit i Thailand med min älskling
* köpt radhus
* köpt kombi
* haft äran att vara gravid
* fått världens underbaraste son
* lyckan att få vara lycklig med den jag älskar!!!

Ja det har varit ett toppen år på alla dess vis verkligen!!!
Så nu ser jag framemot detta nya år som jag tror kan bjuda på väldigt mkt också. Speciellt nu när vi har en till familjemedlem. En stor omställning men en härlig en!!!

Nu ska jag återgå till soffan, sen ska vi nog snart upp och lägga oss här.





2 veckor idag

Ja idag blir våran lillkille 2 veckor... Snacka om att tiden går fort!!!
Och han växer så det knakar. Idag var vi och vägde och mätte han igen.
Hela 4540 gram och 56 cm lång är han nu. Våran lilla Älskling!!!!

Igår var vi iväg en sväng till Onoff och den utflykten gick bara bra.
Så idag har vi vart upp på stan en sväng och var in och lämna tillbaka en lampa som Max fick i julklapp. Max vakna i vagnen och vart lessen, men jag provade med nappen och faktiskt så tog han den!!! Han har inte velat haft den förut. Men just då dög den iaf. Så vi strosade runt på stan och njöt av livet som småbarnsföräldrar. :-)

Idag har vi haft besök av Sandra och Patric och Max fick en sån fin dress av dem. Tackar!
Mamma hade vart förbi här idag när vi inte var hemma och lämnade en present till Max. En jättefin stor och mjuk filt med Nalle Puh. Den kommer bli mysig att ha sen när golvet blir mer populärt att leka på. :-)

Idag skickade vi även in namnanmälan på Max och han ska få heta Max Mille Olsson, Mille efter hans farfar som tyvärr inte finns med oss längre. Så det känns som ett självklart val att han ska få heta efter farfar sin när han hade ett så fint namn.. :-)

Nu ska jag ta och passa på att lägga mig och vila lite i soffan medans Max sover.

Sökes...

en bärsele av märket Babybjörn active.
Nån som har en sån att sälja i bra begagnat skick???




Så var Julen förbi

Så var Julen snart förbi. Och livet härhemma går mestadels ut på att se till att våran Lilleman är nöjd och belåten. Tyvärr har han haft en del trubbel med sin mage och sånt är inte roligt när man är bebis inte. Nu får han minifom-droppar för att motverka så mkt gasbildning. Är så jobbigt att se när ens lilla har ont i magen och man inget kan göra. Vi vyssjar/tröstar han och masserar magen så gott vi kan.

Natten till julafton sov han inte mkt våran darling och inte natten efter heller. Men i natt har han sovit hyfsat bra faktiskt, kanske för att han hade en jobbig dag hela dagen igår Lilleman.
Idag har han mestadels sovit och varit nöjd. Så idag var vi iväg på en liten utflykt. Vi var ut till Årsunda och tände ljus på Annikas grav och sen till Kungsgården och tände ljus på Max Farfars grav.

Så vad hände på Julafton då??
Jo.. Vid lunchtid så kom Mattias mamma och Brorsa med familj och vi fikade lite och delade ut julklappar.
Sen vid en 16 kom min mamma, syster med man och syster och bror. Med sig hade dem julemat som mamma ställde sig och värmde klart. Mattias mamma var med oss härhemma på kvällen också.
Maten var jättegod som vanligt och proppmätt vart man. Sen vankades det Ris á la malta. Och efter det Julklappsutdelning.

Jag kanske inte behöver nämna att Max julklappshög var störst?? *ler*
Han fick iaf jättemkt fina julklappar!!! Bla barnvagnsskylt, min-första-bok, lekgym, leksaksclown, Nike-skor, döskallefilt och döskallenappflaska, jättefina bodysar, pyjamas, pengar, dörrskylt, taklampa, bordslampa m.m

Jag och M fick också en massa braiga saker!! Bla pengar, presentkort, hårfön, stavmixer, kandelaber, fotoalbum, duschcremes-set  m.m

Men nu är julen som sagt slut och det är ett helt år tills nästa. Och då har vi en Max som kanske förstår lite mer av julen.. *ler*

Nu ska jag gå in och mysa med grabbarna i soffan!!!

image236


God Jul

på er Alla från oss Tre !!!

image234

Stackars liten!!

Ja igår eftermiddag och kväll hade Max jättesvårt att komma till ro och sova. Men i början var han ganska nöjd ändå och låg vaken och kolla mkt och ammade en hel del.

Men sen så bröt det loss på riktigt. Han grät och grät och var otröstlig lilla vännen. Det gör så ont i mamma och pappa hjärtat att se han sån. Så från ca 13 - 22 igår så sov han max 1½ timme.

Vi provade med allt kändes det som men ingenting fungerade. Då vi misstänker magknip så provade vi att ge honom Minifom-droppar som BVC-sköterskan bett oss inhandla inför julhelgen då han har tendeser att få magknip. Och nånting var det iaf som gjorde att han somnade bums vid 22 vyssjande i famnen.

Sen sov han så skönt hela natten våran älskling. Fick tom väcka han en gång för att han inte skulle sova alltför länge. Så i natt vart det en del "lång"sömn för oss alla 3.
Hoppas han slipper ha sådär ont i magen idag lilla Plutten.


Igår var Anna förbi och hälsa på en sväng och med sig hade hon många fina klappar åt Lilla Max.
En snuttefilt, en ram där man kan göra fot/handavtryck, en bitring och ett par sköna tossor. Tackar!!!
Även Max farbror med familj kom förbi en snabbis igår och kika på underverket. Av dem fick han en nalle som var en snuttefilt.

Idag ska vi kanske, om Max vill, åka till Max farfars grav och till Annikas grav och tända lite ljus.
Och imorgon är det ju Julafton så idag är det ju uppesittarkväll. Så idag ska vi mysa härhemma. :-)

Max 8 dagar idag

image233

En solig barnvagnspromenad

Ja dagarna ser verkligen olika ut härhemma. Igår var Max en nöjdare bebis och vi hann med en hel del.
Vi var bland annat iväg till BVC och vägde han. Han hade gått upp till 4090 gram nu och var 55 cm lång nu. Stor killen!!!

Alla är så imponerad av hans blonda hår. Oftast så har bebisar med blondt hår en liten tendens att se rödhåriga ut eller mer åt det mörka hållet, men inte våran Max inte utan han är en riktig blondin han. Till skilland från mamma hans som är fuskblondin.. ;-)

Att ta sig iväg med ett litet spädbarn tar sin lilla tid och det är många procdurer och tid tar det. Men vi hann iaf, även om jag bara hann få i mig en macka och fick ge mig iväg oduschad. *ler*

Sen åkte vi lite bil då Max gillar det och sover gott. Jag passa även på att springa in och snabbhandla på Coop Extra. Kändes konstigt att göra det utan bebis med sig.

Och igår lös ju solen så härligt så vi passade på att ta en första tur med barnvagnen. Med en påbyltad Max gav vi oss iväg och efter ett tag börja han gråta därnere i vagnen. Inte kan man ta upp han heller då det är för kallt. Men han somnade om och sen bara njöt han av åkturen som var över en timme lång.. :-)

    

Resten av dagen hade vi en trött bebis som sov mkt, inte så konstigt efter natten bravader.
Men i natt har det gått bra. Vi fick tom väcka han i natt för att han skulle få i sig lite mat och få en ny torr blöja på sig.

Idag kommer nog Mattias bror förbi en snabbis och sen ska Mattias iväg och spela hockey med sitt innebandylag så jag och Max blir själva i nån timme. Men det ska nog gå bra!! Anna kommer förbi en sväng under den tiden så vi får lite sällskap iaf.

Nu sover Max gott i vagnen och jag ska väl passa på att göra mig iordning för dagen här.



Max och Pappa

Planera är svårt

Ja det kan man lugnt säga. Idag vart det ingen barnvagnspromenad som vi tänkt.
Lilleman våran vill bo vid bröstet och gärna sova där också om han ska vara nöjd. Så vi kom inte så långt idag. Utan dagen har mest bestått av att trösta och vyssja en övertrött bebis. Just nu sover han lugnt på soffan och har så gjort i 1 hel timme snart. Nästan rekord för idag....

Imorgon ska vi iaf ut på vår första lilla utflykt. Vi ska nämligen till BVC och väga Max. Hon tyckte det var bäst så eftersom det blir så många röda dagar nu och så och det passar oss ypperligt för det var precis vad vi vela göra också. Så man ser att han går upp som han ska och inte har gått ner nått. Så ska jag höra med henne om amningen också. Om hon har nå bra tips på hur man kan få han mer nöjd.

Dagarna flyter på härhemma och man försöker komma in sig i rollen som mamma. Men snart så ska man väl känna att man har lite kontroll på allt... *ler*
Har en underbar sambo som verkligen sköter det mesta härhemma och gör allt för att jag ska få vila så mkt som möjligt. Han som tar hand om Max blöjbyten mest. Är ju så svårt för han att hinna få nån mysstund med Max nu när han är så tuttig. Så blöjbytena är liksom deras stund och då njuter Max för fullt. Han är så nöjd där på skötbordet och är lite busig. Han både kissar och bajsar på pappan emellanåt. Hihi!!!

Nu ska jag gå och kvällsfika i soffan med mina älskade pojkar!!!

Myser!!

Ja det är väl mest vad man gör härhemma om dagarna nu.
Och försöker komma ikapp med sömnen, fast det är nog en omöjlighet.. *ler*
Är så lycklig så ni anar inte.
Den lilla tid man har över emellan amningsstunderna så försöker man vila lite. Ja för amma ofta det vill han våran grabb. Ibland bor han vid bröstet känns det som. *ler*

Igår på eftermiddagen fick han träffa Farmor och kusin Olivia. Sen kom Mormor och moster Linda o Jerker.
Och alla va så lyriska över våran lilla krabat. Men vem skulle inte va det??

Idag ska vi bara vara vi har vi bestämt. Pappan ska iväg en sväng till jobbet vid lunch bara och då passa på att handla hem lite mat från affären, sen har vi tänkt att vi ska ge oss ut på vår första promenad med vagnen. :-)
Det blir ingen lång sträcka då jag har lite ont efter förlossningen fortfarande, men till Prix ska vi ta oss iaf.
Har en del ärenden på posten där iaf så.

Nu börjar hjärtat vakna här så nu ska jag gå och amma.

Så älskad!!!!

image227

Äntligen är han här!!!

Skriver ett jättekort inlägg här för att berätta att vi nu har fått våran efterlängtade Bebis som alla kanske redan förstått.
Det vart en liten Max på hela 3922 g och 54 cm lång. Och så är han världens sötaste!!! Hihi!!
Idag har vi så fått kommit hem efter 3 dygn på BB. Känns jätteskönt att äntligen få vara hemma men samtidigt lite skrämmande också.
I kväll har han sovit så snällt härhemma i soffan med oss. Så natten blir nog lite mer aktiv kan jag tänka mig.
Återkommer med mer info om förlossning och allt sedan. Men kan ju nämna iaf att förlossningen gick väldigt fort och var intensiv. Är skönt att ha den gjord och äntligen kunna få njuta av sin älskade lilla krabat som man kan snusa sönder sig på.

Fick lite extra energi här på kvällen efter att tagit en tupplur på hela 30 minuter utan att bli störd en enda gång.
Sömn har man ju inte fått mkt av dessa sista 5 dygnen.
Så nu ska jag ta och göra mina älskade grabbar sällskap uppe i sängen och hoppas på en inte alltför livlig natt.

Tack för alla kommentarer och sms som vi fått under tiden på BB. :-)





Tror det är på G nu... :-)

Har ju haft som mensvärk till och från sen i onsdags och inatt vakna jag kl 2 av att jag hade rejält ont. Och har sedan dess haft värk till och från. Är ca en kvart emellan just nu och vissa värkar gör rejält ont ska jag få be och tala om.

Väckte M vid ca 3:30 och han hjälpte mig på med TENS-apparaten som är guld värd lär jag säga. Den kanske inte kommer att hjälpa så långt in i förlossningen men just nu är det skönt att ha den...
Vissa värkar gör förbaskat ont lär jag ju säga och håller i sig länge.
Inte det lättaste att slappna av då som man ju ska. Men man vet ju att dem slutar och att man får pusta ut en stund.

Har tid hos BM nu 8:45 så vi åker väl dit om det är lika som nu så får vi se vad hon säger.
Näe undrar om jag ska ta mig en dusch här så kanske man känner sig lte piggare..

Håll en tumme nu för oss att den lill* verkligen vill ut nu och inte lurar oss bara....

Lucia och BF-dagen

Ja här sitter jag nu en tidig luciamorgon och kan inte sova.
Och det är ju inte vilken luciamorgon som helst heller utan just den dag som våran älskade lilla Bebbe har fått datum att vara beräknad att komma ut till oss.....
Men ingen Bebis i sikte än inte.. *ler*  Vi har ju inte direkt statistiken med oss heller, det är nämligen bara 4-5 % av alla bebisar som föds just på BF-dagen.
Men visst känner jag i kroppen att det börjar närma sig förlossning allt... Igår kväll hade jag många täta sammandragningar som molade. Men i natt har jag inte känt nånting, men som sagt kroppen förbereder sig.. :-)

Nu ska jag gå och kik apå Lucia på tv här med en varm kopp choklad. Snart kliver nog Älsklingen upp också.
Ha en mysig luciamorgon nu!!

1 dag kvar...

Jisses!! Men som sagt tror fortfarande inte att bebben tänker kika ut än.
Idag har jag vart ganska trött och har vilat en hel del på soffan. Skönt!!
Har även suttit och kollat runt bland våra kort och thailandkorten såg ju inte liiiiite frestande ut. Vill dit!!

Min stackars minsta lillesyster har gått och fått lunginflammation hon. Gumman då!! Hoppas du blir frisk fort nu!!!

Näe jag har visst inge supervettigt att skriva om idag känner jag. Så jag tar och avslutar detta inlägg.

Skum mage

image224

2 dagar kvar

Ja så lite är det kvar innan våran Bebis har fått sitt BF-datum. Men jag tror att det dröjjer lite mer än så faktiskt innan våran Älskling vill komma ut till oss...

Så vad har hänt sen sist då??
I fredags hade vi myskväll med IDOL och tacos. Och Marie Picasso tog hem rubb och stubb i finalen. Men det var riktigt jämt mellan henne och Amanda. Tyckte att båda var värdiga vinnare fast på olika vis. :-)

Resterande helgen var vi bara hemma. M var och spela innebandymatch på lördagen och sen kolla vi på Brynäs-Timrå på kvällen. Hejja Brynäs!!!
Söndagen var en slappdag, fast lite nytta gjorde vi allt... Jag gjorde lite mer knäck och M bakade pepparkakor, vilket han tröttnade på ganska fort.. *ler*

 

Igår måndag så kom syster Linda hit och hälsa på. Vi tog en tripp till Köpis och inhandla lite julklappar och åt mat på IKEA bla. Det var trevligt!!
Tror att det var sista gången jag var iväg till köpis på shoppingtur innan Bebben kommer. Tror jag iaf.. :-)




BM-besök

Igår var vi till BM igen och där möttes vi av att polisen var där. Tydligen hade det varit inbrott och dem hade krossat en ruta som dem tagit sig in via. Inne på vår BM rum hade dem även försökt att ta sig in via fönstret men inte lyckats. Ja man kan ju fundera vad dem tror sig hitta på ett sånt ställe.... Är väl datorerna som lockar kanske??

Nåja hos BM såg allt bra ut. Blodtrycket håller sig stabilt på 144/88 och ingen äggvita i urinet denna gång. Skönt!!!
Vikten min är nu uppe på +22,9 kg... Jisses!!! Men hon är nöjd med min vikt och allt så ja vad säger man... Haha!!
Magen mätte igår 35 cm nu och nu ligger vi på normalkurvan precis. Bebben är nu fixerad igen. Stanna kvar så nu... ;-)
Hjärtat slog lite högre denna gång 151 slag/min, men helt normalt. Den gillade nog inte när hon klämde och kände på magen för att mamman och pappan undrade om det var en stor bebis där i.
Så hon kände efter lite extra.

Hon sa att det var ingen liten 2500 g bebis där i utan uppskattade Bebben mer till ca 3600-3800 g och att den var ca 51-52 cm lång. Hon trodde inte över 4000 g iaf.
Ska bli kul och se vad den kommer att väga o mäta. :-)

BM
trodde inte att det var riktigt dax än nu heller. utan hon trodde nog allt att vi kommer att ses igen den 14 december då nästa besök är inbokat.
Jag såg fortfarande alldeles för fräsch ut och så tyckte hon inte att magen sjunkit så mkt än.
Men för säkerhets skull så önskade hon oss lycka till när vi gick.. *ler*



Endast tomten är vaken...

Ja och så jag då förstårs. :-)
Vakna vid 4:30 och har inte kunnat somnat om sen dess, så vid en halv sex klev jag upp och har hunnit med att druckit 2 koppar varm choklad!!!
Ute är det riktigt bäcksvart, man saknar snön lite faktiskt. Det blir så mkt ljusare då och mysigare.

Idag är det 6 dagar kvar och ett besök hos barnmorskan strax före lunch är inplanerat.
Igår kväll kände jag mig som ett slakt och hade huvudvärk och ont i höger sida. Bebben ligger förmodligen och trycker en hel del mot mina revben och igår kväll hade jag en önskan om att den lill* kunde titta ut till oss.
Men nu får den gärna stanna lite till.... hihi!!!

Näe undrar om man ska göra sig ett nytt försök och se om John Blund vill komma och söva mig.
På återseende!! ;-)

Se så fint!!

  

Hade vi vetat könet redan så hade jag inhandlat en sån här till bebben att ha i strl 62 eller 68.
Ska bli så roligt att handla kläder snart... :-)
Detta är iaf garanterat nått som ska inhandlas. Hoppas bara det inte hinner ta slut

Grav vecka 40

Vecka 40


Bebisen -
Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten.


Du -
Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till.
Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.
Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Snart är det ni som åker in till BB. Lycka till!


Pappa/partner -
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!



Ja då var vi inne i sista veckan, men det kan ju lika bra bli 2 veckor till om Bebben känner för det.
Sova och vila är nog viktigt att man gör som sagt för att orka. Jag blir iaf oftast helt utslagen efter lunch och min ork är inte stor då. Eftermiddagarna går mestadels åt att vila och slumra i soffan.
Ja den där BB-väskan ska ju packas den å... haha!!!  Fick iaf hem en ny väska av svärmor igår som vi ska packa ner allt i. Kanske man ska ta tag i det idag då.. :-)
Just nu är jag mest livrädd för att min kära sambo ska gå och få vinterkräksjukan. Hemska tanke om han inte kan vara med vid förlossningen!!! Vitpepparkorn har han fått börja äta nu iaf.

8 dagar kvar

och jag har inga direkta känningar än på att en förlossning är nära.. Hehe!!!
Men ibland kan jag fundera om bebis tänker ta sig ut under mitt revben istället. Fel väg!!!
Får som lite mensvärk till och från och känner mig allmänt mörbultad i kroppen annars är det väl lugna gatan här.
15 december är en bra dag att titta ut för bebis om man får vara med att bestämma själv.
Då räcker M´s pappadagar i 3 hela veckor och vi har även hunnit med att bekantat oss med bebis innan julen är på intågande. *ler*
Men bestämma själv får man ju inte.. Hihi!!
Bebis är såklart välkommen vilken dag den än behagar kika ut på. Även om det skulle vara Julafton.

Jag har en känsla av att jag iaf kommer att gå över tiden lite grann, men man har ju haft fel förr.. *ler*

Som bara du kan...

Ja igår var en soffliggardag för Tina, orken var liksom bortblåst efter lunch. Låg och kolla på lite filmer istället.
Älsklingen kom hem efter jobbet och med sig hade han 3 underbart fina röda rosor med ett tillhörande kort från han och "rackartussen".
Åhhh så glad jag vart!! Han vet vad en kvinna behöver han.. ;-)

Älskar er så mycket!!!!



Mer förberedelser

Igår var vi och hämta resterande sakerna till Bebben som vi beställt.
Så nu har vi ett badkarsskötbord på övervåningen. Perfekt!!
Sen var det en vit badbalja med urtömningsplopp och glidskydd i.
Och ett till spjälsängskydd i vitt. Detta var mycket högre än det vi har i på bilderna. Så igår kväll böt jag ut det andra och satte i det vita istället.
Så var det en spegel att ha i baksätet så vi även ser vår Bebbe när vi kör. Känns tryggast så dem gånger man kör själv med bebisen i bilen. Att kunna ha lite uppsikt.


Sen hade även Bebisvantarna kommit som svärmor beställt efter. 2 par vart det av märket Hestra. Intersport säljer det märket bla och är ett väldigt bra märke.
Så nu har Bebben 2 varma och sköna handskar. Perfekt!!



9 dagar kvar...

Dagens mage:


Summering av graviditeten med "Rackartussen"

Ja så är det idag 10 dagar kvar tills beräknad Bebisankomst.
Jisses!!

Är många tankar som far i huvve lär jag säga. För mig får bebisen gärna stanna lite till i magen. Fast å andra sidan vill jag ju inge hellre än att ha den här och nu. *ler*

Tycker att graviditeten har gått väldigt bra överlag.
Illamåendet i början har man ju nästan förträngt nu. *ler*
Inte så många känslostormar har det varit heller. Jo en del har det vart självklart men inte som man hört att vissa kan få. Älsklingen tycker att min graviditet har gått väldigt smärtfritt på det området iaf. *ler*
Fast väldigt gråtmild till både det ena än det andra har jag allt varit och är fortfarande. Hihi!!!

Sen har jag haft en ganska otugn graviditet trots mina +21 kg extra lär jag faktiskt säga.
Fast visst känner jag i både knäna och fötterna att jag är tung nu.
Sen sväller jag ju lite om benen och fötterna och står jag still för länge får jag sockerdricka i fötterna. Haha!!
Och torka ben och fötter efter dusch är ett företag i sig det med denna mage. :-)
För att inte tala om avstånsbedömning när man går runt hörn ibland och så med denna mage. Ofta man stöter i med magen både här och där.

Mitt onda under vid höger revben kommer jag inte att sakna iaf. Vette tusan vad bebben håller på med ibland.
Kissandet på nätterna har vart helt acceptabelt för min del. men det som varit lite jobbigt är att jag inte kunnat somnat om ibland och då legat vaken i flera timmar.
Att hitta en skön ställning att sova i på nätterna har inte varit några problem förrens nu faktiskt.
Och halsbrännan!!! Sånt borde förbjudas!!!

Ja detta var mycket gnällande lär jag säga. Men bara så ni vet så ÄLSKAR jag att vara gravid och kommer att sakna min mage trots allt... :-D



Får se om jag får äran nån mer gång här i livet att få vara med om denna underbara resa igen.

Bebisens rum

Tänkte jag skulle visa lite bilder på barnrummet med möbler i också.
Vi är ju absolut inte klara med inredningen än och ska sätta upp både tavlor och hyllor såsmåningom på väggarna. Men vi vill först veta vad det är för en som ska bo där.. ;-)


      


Och så vaggan som ska stå inne i vårat sovrum


Barnrummet Före/Efter rust

Rummet före rust:

image209


Rummet efter rust:

image212


Vad är gjort??

Nya tapeter
Nytt golv
Nymålat tak
Nya golvsocklar och dörrfoder
Nya uttag och lysknapp

Helgen

Ja ingen bebis än för dem som kanske trott det. *ler*

Pappa kom på eftermiddagen i fredags och hjälpte oss med listerna i barnrummet. Han såga och grejja däruppe och jag höll på härnere med lussebullsbak. Denna gång med mandelmassa inuti. Mums!!
På kvällen hade jag o M en myskväll i soffan med tacos och Idol-tittande. Så sköööönt att tjejjerna gick till final. :-)

 I lördags vaknade jag vid en 9 och hade en mysig dag att se framemot. Vi skulle nämligen inreda barnrummet. Jihooo!! Så efter frukost satte vi igång med att städa upp därinne efter all rust och sen satte älsklingen igång med att sätta ihop garderoben. Jag satt breve och skötte beskrivningen och skruvsorteringen. :-)
Garderoben vart jättebra!!! Sen satte M ihop spjälsängen och vips så vart det ett barnrum. Mys!!!
Vi satte upp gardinfästen och upp med gardinerna lite provisoriskt och det vart så mysigt.
Är verkligen en underbar känsla att gå förbi rummet nu. Man kan inte låta bli att kika in och le. Hihi!!

Sen när vi var klara med rummet åkte vi och inhandla det vi behövde till kvällen.
Vi hade bjudit hit Nisse och Susanne på en bit mat och lite Buzz.
Så vid en 19 kom dem med paraply i högsta hugg för det regna ute nämligen.
Vi mumsa i oss potatisgratäng och kycklingfilé och vart proppmätta allihopa.
Killarna smög iväg till soffan och spana på hockey medans jag o S vart sittandes i köket och prata en massa.
Sen gjorde vi killarna sällskap och vi spelade en omgång Buzz. Jag kom 2:a.. :-D
Vi kollade sen på Sing-a-long som vi hade spelat in och strax före 00 så åkte dem hem mot Årsunda. Jag o M satt uppe ett tag till innan vi trötta och nöjda kröp ner i sängen.

I natt sov jag ganska oroligt och har vart trött hela dagen lång idag. Vid 9 imorse slog jag på tvn för att se Julkalendern. Sånt är mysigt!! Idag är det ju dessutom första advent också. Och första ljuset är tänt....
Denna dag har jag inte gjort mkt nytta. Jag har mest legat i soffan faktiskt. Inte förrens nu jag börjar piggna till.
M har fått skött markservicen härhemma idag, så skönt att jag har en kille som han.. *happy*
Ingen julskyltning vart det för oss heller. Det skulle vart så mysigt att gått men tyvärr så fanns ingen ork idag för min del. Så kan det va....
Nu tror jag att jag ska gå upp och tappa i ett varmt och härligt skumbad. Lite lyx så här på söndagskvällen. ;-)