Nu börjas det

Ja from imorgon och 10 veckor framåt kommer jag att ha praktik med långa arbetsdagar. 8-16:30 varje dag, sist jag var där hade jag tiden 9-16. Men tydligen får jag inte det nu. Men men....
Ska pendla från och till Gävle med buss/tåg varje dag nu, så Max får långa dagar på dagis stackarn. 7:30-17 varje dag. Men det bästa med allt är ju att han stortrivs på dagis och har det väldigt bra där. :-)
Så det kommer nog inte bli så mkt inlägg under dessa veckodagar då jag kommer att prioritera Max, men finns orken när han lagt sig om kvällarna så knåpar jag ju såklart ihop något. :-)

Så snart Max har vaknat ska han och jag åka hem till mamma/mormor och bege oss ut på skogstur. Det kommer nog gillas av Max som gått och velat haft på sig stövlarna varje gång vi ska ha gått ut under helgen. *ler*
När vi kommer hem ska jag ställa mig och laga lite mat så vi har i nån dag, skönt att slippa ställa sig och stresslaga mat när man kommer hem sent om dagarna. Max är ju van att klockan 17 han och det kommer ju bli lite svårt.

Näe nu var det färdiggnällt från mig, men är bara lite trött på att jag fick så mkt sämre tider än sist....

Ha en skön vecka nu!!!

Återkommer imorgon med Måndagslistan....

Drömmar, tankar och funderingar

Jag har funderat mer och mer på en liten dröm och ett intresse jag har och har kollat upp en del nu i dagarna och det lutar mer och mer åt att jag kommer att förverkliga denna lilla dröm. Men i ett steg i taget. Det visar sig väl efter ett tag hur mkt jag kan utveckla drömmen. Både via mina egna begränsningar, tid, tålamod och såklart andras intresse. Men först ska jag testa det i steg 1 och det är för egen vinnings skull och lika kul är det :-) och det ser jag framemot. Men när den dagen sker återstår att se och då ska även ni få veta min lilla dröm. :-)



Tripp trapp stol

Har precis gjort ett fynd på Blocket. Ska åka och hämta en Tripp trapp stol i eftermiddag som jag bara behöver betala 150 kr för!!! Den är ju såklart begagnad och lite sliten men den fyller ju fortfarande sin funktion och man kan ju faktiskt måla om den i värsta fall.
Perfekt!!!

Idag Måndag är jag glad för att...

  • Jag hittat en pall på IKEA så Max kan vara mer delaktig i köket.
  • Jag snart ska ta tag i min träning och det lutar åt ett 4 eller 8-månaders kort på Parkbadet inkl gym/gruppträning och fritt badande.
  • Jag har en underbar sambo och son. Älskar er mest!!
  • Det inte regnar. :-)
  • Det inte är så långt kvar tills nästa tjejfest!!


Hittade detta tips om att göra Måndagslista inne hos
Nikita. Ta efter ni med och sprid glädje en måndag som ofta kan kännas ganska tung annars. :-)


Tävla

pop

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!




"Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~ för världens coolaste kids till ett värde av 300kr hos Tant Ulrika"


Jag tävlar om fina priser från Rockefella i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Öronbarn

Ja det är bara att konstatera att Max är ett öronbarn. Det är nu 4:e öroninflammationen i hans liv och under detta år. Det är så synd om han.
Efter 2 nätter med minimalt med sömn för oss alla i familjen bestämde vi oss för att kontakta sjukvården ännu en gång. Men denna gång pga att vi trodde mest att han hade halsont, men anade öronen. Men precis som förra gången var det inte halsen utan öroninflammation, så nu har jag verkligen lärt mig att småbarn kan ha öronvärk fast de tar sig åt munnen. De har inte riktigt koll vart de har ont.
Det känns som att det kommer att underlätta sååååå mkt den dagen han kan berätta i ord vart han har ont och hur ont han har.
Läkaren sa att han skulle skicka en remiss till öronkliniken för utredning och förmodligen blir det operation och då sätter man in rör i öronen.
Leva på antibiotika är liksom ingen lösning i längden då det gör så mkt skit.

Hemska tanke att Max ska sövas ner var min första tanke. Mitt lilla hjärta!! Men om det kan göra att han får må bättre och slippa ha ont så fine. Men jag kommer att ha tusen frågor till läkarna. Tydligen känner de inte av operationen efteråt iaf.

Nu sover han efter en dos pencillin och Iprensupp. Tyvärr har han fått hosta också. Men nu hoppas vi på att han får sova ut i natt för det behöver han nu efter 39 graders feber sen i tisdags. 

Man känner sig så maktlös när ens barn blir sjukt, man vill kunna blåsa bort allt ont och skydda från allt. Men det går inte tyvärr. Som tur är har Max bara problem med öronen, det finns de som har det värre. De som tampas med livshotande sjukdomar som deras barn har. Näe jag ska verkligen inte klaga!! Men det känns jobbigt ändå att se sitt barn må dåligt....

    


Veckan

Nu är helgen förbi och den har vi spenderat bla med att plocka lite blåbär, träffat Johan, Maria och Theo, hälsa på mamma/mommo..m.m..
Den här veckan består av självstudiedag idag och sen imorgon, på onsdag och torsdag har vi lektion på Högskolan. Rättskunskap står på schemat. På fredag har vi självstudier igen och det passar bra för då ska nämligen Max till läkaren och kolla sina öronen, en sån där efterkontroll. Hoppas de ser bra ut så det inte är nått på G igen....
På lördag ska Max på 1-årskalas hos Ottilia, liten blir stor. :-)


Klipp!!

Jag har gjort ett klipp på Tradera idag. Ett par KAVAT vinterskor åt Max i strl 24. Alldeles nya med lapparna kvar. 285 kr plus 29 kr i frakt. Som hittat!!! Kostade 499 i nypris men jag har sett de för dyrare pris i affärerna nu.
Hade iaf sånna åt han i vintras och var nöjd med dem. :-)


Inför influensatider

Imorse beställde jag efter 3 nappar med namn på till Max. Dessa är tänkta att ha på dagis så det slipper förväxlas nappar barnen emellan och de riskerar att få andras baciller i onödan.
Just för tillfället har jag märkt Max nappar med en märkpenna, men det håller dåligt.
Följ mitt exempel du också!!

Här kan du beställa napparna som finns i alla dess olika former och färger.



Dessa vart det åt Max med hans namn på knoppen.

Vinterkläder

I denna fina outfit ska Max få åka pulka i och leka i snön med i vinter. Han lär inte behöva frysa.


Skidjacka från Lindex, Fix, 599 kr



Skidbyxor från Lindex, Fix 399 kr

   
Mössa och vantar från Lindex, Fix 59,50/st


Denna overall har han även att glida runt i på pulkan


Overallen är från Kapp Ahl, 699 kr


Det enda som fattas till vintern nu är en svart tjockare mössa och svarta vantar så han kan matcha de till båda vinteroutfitsen. Och vinterskor såklart med det avvaktar vi med ett tag till.

Update

Festen i lördags var lyckad. Go mat och trevligt sällskap och lite lekar. :-)
Självklart vann jag min gren i "Vem som sväljer mest". Halsade en burk öl för glatta livet på väääldigt mätt mage, men det gick!!
Söndagen var sådär seg som den kan vara efter en fest, men jag var inge bakisdålig som tur var, men lite trött och sliten.
Den här veckan har vi självstudier igen vilket innebär plugg hemma. Har en uppgift jag ska göra som jag börjat på iaf och ska försöka få klar tills på fredag så man blir av med den.

Ikväll är det fotboll för hela slanten på tv för M och jag hör hur han svär därnere så jag antar att Sverige spelar dåligt än. Själv har jag nattat Max vid 19:30 och han somna som en prins ikväll utan ett enda försök till uppmärksamhet. Stora killen!!

Max  utvecklas så mkt nu i sitt tal, så roligt att höra. Men än har han en bit kvar innan han kan göra sig förstådd precis som han vill. Men han är väldigt nyfiken på vad allt heter och sen ska han härma det man sagt.

Max = Sa
Ja det är visst lite svårt att säga än. *ler*

Näe nu ska jag kika runt lite och sen gå ner och ta mig lite kvällsfika á la LCHF.




Max läser läxa med mig. ITP 1 Ålderspension. Han tyckte om att lyssna när jag läste högt. Haha!!


Rensning

Håller på att rensar ur bland Max urväxta höst/vinter kläder och skor. Detta resulterade i en massa som jag har lagt upp på Tradera. Kika in här och se om det är nått du vill vara med och buda på.


FEST

Idag är det fest för hela slanten. Ska på 30-årsfest gånger 2 ute i Forsbacka. Malin och Daniel har fyllt 30 båda två så det ska firas. :-)
Nu ska jag tappa upp ett varmt bad och ta nå gott med mig i badet å dricka. ;-)