Vintertrött

Måndag och ny vecka med nya tag.
Inte direkt så jag kände imorse när klockan ringde 05:15, då kände jag mig allt annat än pigg. Men en rask promenad till tåget och känna kylan bita i kinderna fick mig väl att vakna till lite mer för att sen bli tröttast i världen igen på tåget.
Hela förmiddagen gick och jag gäspa och gäspa. Det var väl nångång efter lunch där som jag vaknade till liv vare sig jag själv ville eller inte med tanke på mina lite krångligare ärenden jag lära bita tag i. Då lär man vara skärpt värre, vilket man allt som oftast såklart måste vara ändå på mitt jobb. Fattar inte än hur jag ska få plats med allt som ska läras i huvudet. Hittills är det en bråkdel jag lärt mig av det som ska läras och det känns redan fullt. Haha!!
Men som sagt de som jobbat där nu i 2-3 år har fortfarande också mycket kvar att lära. Det är nya situationer och varianter dagligen som ingen annan har stött på. Helt otroligt egentligen hur mycket olika det kan vara. Detta är iaf ett jobb man få variera sina arbetsuppgifter, om nästan för mycket ibland.
Men som sagt det svänger och vänder fort och imorgon kan det vara nya direktiv vi ska besluta efter. Kul när det händer lite. *ler*

Tillbaks till min lilla bubbla jag levt i idag... jag saknar solen känner jag, eller rättare sagt sommaren. Jag är lite trött på den här vintern nu. Jag vill känna ljumma vindar och höra vågorna skvalpa, känna solen värma min hud och gräset kittla under fötterna. Jag vill kunna plocka mina egna jordgubbar och sörpla på ett gott kallt glas vitt vin i solen. Åhhh vad jag vill ha sommar snart.

*poff* Tillbaks till verkligheten... Nåja jag får väl glädja mig åt att jag har en del att se framemot iaf. När som helst så väntar jag besked om att min kära vän Heidi ska fått sin lilla Douglas, ja fast jag tippar på att han kommer den 2 februari. Sorry Heidi! Men vem vet du kanske ligger och föder nu eller har fött. :-)
Ja sen till sommaren så ska ju Theo bli storebror också, en liten Labolina ska titta ut. Det ska bli skoj!
Ja detta blir nog ett babyboom år då även Stina ska få bäbis igen och jag har på känn att det är fler men just nu står det still i huvudet.

Näe nu ska jag ta mig en dusch och sen kika på Familjen Annorlunda på tv som jag spelar in. Där ligger man i lä.....
En av dem bloggar
här för den delen.



Härliga fredag! Ska bli skönt med lite hel...

Härliga fredag! Ska bli skönt med lite helg känner jag. Vad ska nu hitta på i helgen?


Trotsens dag

Max är nu i en supertrotsig fas och vi känner att vi lever. Det är ju inte konstigt med det att en 3-åring trotsar. Normalt rent ut sagt. Konstigt vore det ju annars.
Max har nu 3 kvällar i rad varit rent ut sagt hysterisk och förbannad och arg när vi ska lägga honom, värst har det varit när vi ska gå ut från hans rum, då brakar det verkligen loss.
Ikväll kom han utspringandes efter en massa bråkande hit och dit och skrikande. Jag sa åt han att han skulle gå in och sova i sin säng. Men han vela inte sova skrek han åt mig. Jag sa åt han att komma upp i knäet på mig och så frågade jag han varför han inte vela sova. Han tittade upp på mig och sa: - Jag vill inte sova för att mormor inte är här.
Då brast det för mig och tårarna bara rann och vi kramades länge länge. Sen var det jag som snällt följde med han in i sängen och satt där brevid tills han somnade, men före det prata vi såklart lite om mormor och vart vi trodde hon var nu och att vi inte kan se henne men vi kan prata med henne ändå.
Har en känsla inom mig just nu att den här trotsen mycket beror på saknaden av mormor, precis som den som kom då när mamma dog. All frustration som måste ut. Jag vet själv hur arg jag känner mig på det som hänt att hon inte finns här nå mer.
Tänk om man kan skydda de små liven från allt ont.......

BVC 3-årskontroll

Max vägde nu 19,8 kg och var 103 cm lång. Stora killen!!
Hans språk och förståelse var det inget att anmärka på heller.
Han var så duktig därinne.
Nästa gång blir det 4-årskontroll och synundersökning.

Ledig onsdag och saknad....

Kan ju säga att det är grymt skönt att vara ledig på onsdagar, man bryter av veckan och den känns inte alls så lång.
Men tyvärr så blir det desto mer att göra på jobbet när man är tillbaka och knappt man hinner med att göra det man ska tyvärr. Men just nu är det en väldigt hektisk period på mitt jobb, december och januari är de värsta månaderna för oss nämligen därav att vi bara få ta totalt 4 semesterdagar under den här perioden.

Max mår ju också bra av att få vara hemma en extra dag i veckan, där vi får tid för varandra och kan göra nån rolig sak. Idag ska vi baka bröd enligt mitt förslag och muffins enligt Max förslag.
Max undrade i morse om Mormor kanske hade saker så vi kunde göra muffins. Det var nånting de gjorde väldigt ofta ihop de gånger hon var barnvakt och han bara älskade det.
Det märktes att Max kom på sig att det ju faktiskt hänt nånting med mormor och han vart tvär och arg pang tjong. Jag försökte sätta ord på hans känslor och frågade han om han saknade mormor och ur hans lilla mun kom lite ledsamt: -Ja jag saknar mormor mamma.
Då gjorde det så ont i mammahjärtat för hur det än är så har ju han väldigt svårt att förstå vad som egentligen har hänt och förstå. För det har ju även en annan och vad har då inte han.

Var till BVC igår med lilleman och tog där upp om hans förlust av sn älskade mormor och hon undrade om hon skulle kontakta någon som kunde hjälpa Max vidare. Men jag upplever inte att han har stannat upp av sorg och vi kom båda fram till att det inte behövs i nuläget. Men att jag fick lite tips på lite tecken jag kan titta efter hos Max för att se att han mår dåligt av det trots att han kanske inte kan sätta ord på det.
Trots är ju en sådan sak och stora svårigheter att somna på kvällen.
Just nu är Max i en supermega trotsig fas igen, men så är han ju också 3-åring precis som BVC också påpekade.
Situationen imorse när han vart så arg efter att pratat om Mormor var ju en sådan frustrations-situation för han. När han inte kan sätta ord på vad han känner just där och då.
Men vi är såklart uppmärksamma härhemma på hur han mår och vad som kan ligga bakom om det är normal trots eller om det är sorgen efter mormor.
Och sen sa hon att det var viktigt att vi pratar mycket om Mormor härhemma med han och det försöker jag göra i den mån jag orkar.
Ja det är inte lätt att vara liten och att en mycket nära person försvinner ur ens liv pang tjong. Måste vara otroligt konstigt.

Mamma/Mormor/Svärmor vi saknar dig massor härhemma ska du veta.




Mot Beach 2011

Vägningsdag igår och vågen visade minus 2,5 kg. :-)
Första veckan är det ju mest vätska som man tappar men ändå. Hihi!!
Och detta trots lite fusk i lördagskväll med lite popcorn och mörk choklad.
Nöjd!!


Vaknade imorse av Max och kände att nått v...

Vaknade imorse av Max och kände att nått var fel. Mkt riktigt! Alarmet på mobilen hade inte ringt eftersom den stängt av sig själv inatt, jäkla phone. Skulle ta ett senare tåg som visade sig vara ersatt med buss. Så här är jag nu försenad på en buss. Vilken start på dagen!!!!


Ska Attract hjälpa?

Nu har detta promenadband Attract hamnat i vårat hem, så nu ska här tränas upp flås och få bort nått kilo förhoppningsvis. Hejja hejja!!






Saknaden

Det går upp och ner med saknaden efter älskade mamma. Önskar att jag hade ett ställe att gå till snart, men tyvärr dröjer det framåt våren innan vi kan få ner henne i jorden. Jag har min minnesplats på hyllan härhemma med fina mamma och ett ljus.
Vissa dagar känns extra tunga och saknaden känns extra stor och andra dagar funkar bättre och riktigt bra.
Det är så ofattbart att mamma aldrig mer kan komma hit och plinga på som så många gånger förr och se glädjen i både hennes och Max ögon när hon kom på besök.
Det två var ett riktigt radarpar som fann varandra nå otroligt. Max hjälpte mamma till att orka kämpa och leva sin vardag med den hemska sjukdomen. Han visste inget annat än att mamma var sjuk, han var bara 5 månader när mamma fick beskedet. Hennes stora sorg på slutet var att inte kunna leka med Max som förut och att inte få se han växa upp och få eventuella syskon. Likaså att inte få se och uppleva Mileon och få njuta av han på samma vis som hon fått njutit av Max.
Barnbarnen ska ju vara livets efterrätt.
Det är tur att det finns minnen man kan leva på och foton och filmer.

Mamma jag saknar dig så och jag vet att Max också saknar dig massor!!


En kickstart

Ja så var man igång igen med LCHF. Den här dagen har ju gått bra men har känt mig små hungrig till och från. Förmodligen får jag i mig för lite fett... Lär nog äta ett ägg till frukost imorgon. Turkisk yoghurt med en skvätt grädde i och lite blåbär står jag mig nog inte på alltför länge. Men ett ägg på det så är jag nog i fas sen. *ler*

Den här gången hoppas jag på att minst 7 kgs övervikt ska bort. Mer får också trilla av på köpet men jag lär sätta delmål. Och tro mig minst 7 kg måste bort och en massa centimetrar runt magen... Minst en 15-20 cm.
Så nu får vi se då. Lite träning på det här också så ska det väl gå vägen. :-)

Testar att lägga upp en bild.

100media_imag010 (MMS)

Testar att lägga upp en bild.


Får det lov att vara en välgjord mandarink...

100media_imag005 (MMS)

Får det lov att vara en välgjord mandarinklyfta? Snart så är det helg och det innebär en massa mys och bus med den här underbara killen.


Trött är förnamnet. Men får trösta mig med...

Trött är förnamnet. Men får trösta mig med att jag inte behöver kliva upp 05:15 imorgon.:-)


Helgen i punktform

Denna helg har verkligen susat förbi men mycket har hunnits med


* Efter jobbet på fredagen hämtade jag upp Natha på tågstation i Falun, sen for vi och hämta lillebror och sen for vi hem till systeryster i Tvea.

* Fick där äntligen hålla i mosters lilla gobit Mileon snart 5 veckor, som jag längtat!! En dum förkylning som hindrat mig tidigare och inte syrran för er som tror det. Haha!! Han väger nu nästan 3300 gram. Det går framåt. :-)

* Körde fast på deras gård med bilen och fick hjälp att komma loss. Tack!!!

* På lördagen  mötte jag upp syskonen i mammas lägenhet kl 10 där vi tog tag i bl.a. ihopplockning av lillebrors rum, ett par vändor på tippen, städning och sortering och en massa bubbande.

* Vid 16 gav vi upp och for hem för att hämta upp grabbarna och sen åkte vi allihopa till pappa i Hofors och fira lite "jul". Där bjöds det på kalkon. Mumma!!
Julklappsutdelning vart det också. Max fick bilar och en hel stor låda med smålego för större barn. Kanon!
Sen fick vi lite pengar och en julklapp som jag önskar att jag aldrig behöver använda, men ack så nyttig, viktig och bra den är att ha. Nämligen en brandsläckare av modell större. :-)
Vi vart kvar hos pappa och Bibbi tills klockan slagit efter 21 och jag hade det mycket trevligt. :-)

* Imorse (söndag) klev vi upp sent och så åkte jag och Natha till mammas lägenhet där vi packade in hennes saker i min bil som skulle med hem till Uppsala. Sen kom Tims familjehemsförälder och hämta alla hans saker som skulle med till deras hem. Så vi bubbade och bar en massa.
Efter det skjutsade jag Natha till Uppsala och sen åkte jag hemåt och här är jag nu efter att ha tagit ett varmt skönt bad.

* Imorgon väntar jobbet igen och klockan ringer sådär härligt tidigt kl 05:15. Jihoooo!!

* I veckan ska jag jobba måndag och tisdag, sen är jag föräldraledig på onsdag och då ska vi städa ur mammas lägenhet. Sen är det jobb resterande veckodagar. Jag börjar äntligen se ett slut på allt detta med mammas lägenhet nu och det känns skönt att slippa ha det hängandes över sig. Kan man lägga energin på hitta tillbaka till en vardag igen. Det är ju extra tugnt att gå igenom alla mammas saker och hela tiden bli påmind om vad som faktiskt har hänt. Har drömt mycket om mamma nu och det har känts skönt. Hon finns med mig!!




Renovering

Ja det är ju en hel del vi vill göra härhemma men det är svårt att komma till skott och veta vart man ska börja.

Saker vi vill/ska/bör göra är iaf:

Köket:
Helst vill vi ha helt nytt kök men ekonomin säger nej så vi tar en light-variant istället som kan komma att funka väldigt bra tills pengar finns att helrenovera.

* Ska måla kökstaket en gång till, men före det ska vi ev täta alla hål och glipor med fog och sen måla ovanpå det.
* Ska måla om delar av köket och tapetsera.
* Vill byta ut bänkskivorna
* Vill byta ut kakel och skärmskydden under skåpen.
* Vill/Bör byta ut fläkten till en som passar in bättre och sen har ju den andra en hel del år på nacken.
* Vill/Bör byta ut diskmaskinen till en som passar in lite bättre, men den fungerar bra, men den har massa år på nacken och drar säkert alldeles för mycket ström.

Hallen:
Är hyfsat nöjd som det är just nu. Den har ju fått sin makeover för 2 år sen.

*
Ska måla halltaket en gång till, men före det ska vi ev täta alla hål och glipor med fog och sen måla ovanpå det.

Vardagsrummet:
Blir en makeover där också

Ska tapetsera om

Gästrummet:
Fick sig en makeover för 2 år sen så det är vi hysfat nöjd med just nu.

Badrummet nere:
Funkar just nu men nångång i framtiden ska även det göras om.

Tvättstugan:
Rummet som gud glömde känns det som, allt är orginal sen huset byggdes 1978?. Ja inte precis allt utan väggar och golv iaf.

* Vill/Bör byta ut varmvattenberedaren.
* Vill göra om både golv och väggar

Trappen:
Fick sig en makeover förra året så den är vi nöjd med

Stora hallen uppe:
Ska få sig en rejäl makeover

* Ska byta golv
* Ska tapetsera om
* Ska måla om taket till vitt
* Vill byta ut skjutgarderoberna från guld till annan färg.
* Ska byta lister och foder

Vårat sovrum:
Ska få sig en rejäl makeover

* Ska byta golv
* Ska tapetsera om
* Vill ha nya lister och foder

Max sovrum:
Gjorde vi om innan Max kom så det funkar

* Vill göra en fondvägg

Badrummet uppe:
Helrenoverades förra året och är nöjd

* Ska sätta upp taklister och dörrfoder.

Utomhus:

*
Ska måla klart huset utvändigt i sommar, ena gaveln kvar och 2 fönster kvar som ska kittas först coh sen målas.
* Vill ha en ny altan men den vi har får funka ett tag till.
* Ska bygga nytt staket.



Som ni ser så är det ju lite skillnad på vad man vill och ska/bör göra. *ler*
Men det är ju en del som ska göras också som ni ser så det är bara att sätta igång efter att vi är klar med mammas lägenhet.
Detta inlägg kan jag i slutet av året gå tillbaka till och se hur mycket som blivit gjort. :-)


(Detta är ett tidsinställt inlägg så ni inte tror att jag sitter på arbetstid och bloggar, för det finns det absolut inte tid till i mitt jobb)

Trettondagen 2011

Idag vakna jag och Max klockan 8:30. Ljuvligt lär jag säga!!
Men upp ur sängen klev jag inte förrens kl 10:00. Max klev upp tidigare med Mattias.
Har nu börjat på en annan bok, Marshmallows till frukost, tror jag den heter. Kan nog vara bra.

Idag hade vi tänkt åkt på julgransplundring i Årsunda kl 14 men med det här snövädret känns det inte som att vi åker ut mer än till affären idag och sen vart vi helt plötsligt livrädda för att åka till ett ställe med massor av barn och folk och riskera att få magsjukan som tyvärr härjar hårt just nu. Ja jag vet att det är töntigt men nu är vi less på sjukdomar och vill vara frisk i helgen då vi ska grejja massa i mammas lägenhet på lördag alla syskon och sen hem till pappa på försenat julfirande då han varit i Skåne över julen. Sen på söndag ska jag skjutsa Nathalie med alla grejjer till Uppsala. Så nån magsjuka har vi inte tid med och dessutom så räcker det med Max hosta just nu.

Så vi blir bara hemma idag och passade på att klippa Max och nu tar han ett bad. Sen tänkte vi hitta på nå skoj härhemma hela familjen istället. Ut och skotta måste vi oxå såklart.

Vad händer för er idag? Nån julgransplundring på G kanske?

Blondie

Ja så heter boken om jag precis plöjt igenom.
En sann historia om en tjej som inte haft ett alltför lätt liv vare sig som liten eller stor. Det är sånna här gånger man verkligen känner att man lever ett väldigt bra liv.
Hoppas hennes barn inte tagit alltför mycket skada och kan leva någorlunda vanliga liv.



En leverans

Det var en helt okänd tjej som hörde av sig till mig och vela köpa en snuttis då hon tyckte de var så fina och skulle passa bra till hennes son som älskade att pilla med lappar.
Det slutade med att hon köpte 2 stycken och nu är leveransen på väg.
Superskoj verkligen!!


Säljes

Någon som vill köpa eller vet någon som vill köpa:

6 mörkbruna skinnstolar och ett ekbord med 2 klaffar säljes för 4000 kr.'
Stolarna inköpt på MIO för 890 kr/st och bordet är från Jysk.
Mycket fint skick!!!!




Saknaden är stor älskade Mamma!

Det kommer över mig då och då hur mycket jag saknar mamma. När telefonen ringer tänker jag ofta att nu ringer mamma men kommer fort på mig. Satt nyss och kollade i La Redoute och funderade vad mamma hade beställt, för hon beställde alltid nått därifrån.

Nu är det så tomt för nu är det ingen mamma som bjuder hem på mat, att prata med om allt och inget, att få tips och råd av i min mammaroll, som man kan fråga om hur hon gjorde vissa maträtter, att ha mysiga semestrar med.

Nu finns det ingen mormor för Max som han kan busa och leka med, känna sig trygg med, få lära sig massa nya saker av och att älska så som han gjorde och fortfarande gör.

Det enda jag kan känna är att hon slipper lida mer och slipper ha ont. Men jag vill ju ha min mamma här och inte nån annanstans....



Max och Mammas första möte, jag kommer ihåg att hon grät.


Snö i mängder



Här får vi hjälp av Max med att skotta i vinter, för skotta är nått vi fått gjort i massor hittills.


VAB-dax

I natt vakna vi av att Max vakna och inte kunde somna om. Tyckte mig höra att andningen var lite ansträngd och så hostade han sådär skällande och var hes. Men det stannade vid det milda stadiet tack och lov. Han kunde somna om så småningom iaf och min första arbetsdag fick snabbt bytas ut mot VAB. Blir hemma imorgon också så får vi se sen.

Max har idag spelat fotboll härhemma och vart helsvettig. Svårt att få han att förstå att han kanske ska ta det lite lugnt nu när han är sjukling. Viljan finns där men orken är inte lika stor. *ler*
Appropå fotboll så är jag riktigt impad av Max talanger. Han skjuter höga hårda skott och skjuter direkt på rullande boll och kan till och med stoppa bollen sådär som fotbollsspelare gör. Impad!!!! Nya Zlatan kanske.. Haha!!

Kanske det blir ett mål som tomten skickar hit i paketet..??..

Uppdatering om nappen

Max har nu hållt upp med nappen sedan förmiddagen på julafton och det går över förväntan bra.

Men idag så hittade han en napp som jag hade i min ryggsäck som jag helt glömt bort. Han kom rusade till oss och sa att vi glömde en napp till tomten och han var så förtvivlad över det, för den skulle ju tomtebebisarna ha. Vi löste det hela med att lägga nappen i ett kuvert med frimärke och skriva att det skulle till tomten. Jag ska "posta" det imorgon åt Max. *ler*
Min fasa var att han skulle provsuga på den men ICKE...
Stora killen!!

Men läggningarna tar längre tid för han har lite svårt att komma till ro så som han kom till ro med nappen, men det vänjer han sig nog snart med också.
Han kan nu ropa flera gånger inifrån sitt rum om olika saker, så gjorde han inte förut. Men han ligger iaf kvar och försöker somna.

Tror bestämt att Tomten kommer att skicka ett paket till Max för att han varit så duktig med att sluta med nappen. :-)

Nu är det bara operation -sluta med blöjor kvar. Men Max vägrar just nu, han vill inte gå på toaletten. När orken är tillbaka hos mig så ska jag ta mig mer tid med att försöka och träna med han. Men just nu har jag inte den orken.

Nytt år 2011

Ja detta år kan ju bara bli bättre än det som var....
Har en del att se framemot vilket känns roligt. Är ju en del vänner som ska få bebisar och dessutom ser jag framemot att få lära känna lilla Mileon och vara en bra moster. :-)
Sen så har jag ju såklart min underbara egna lilla familj om jag får rå om och göra roliga saker med, detta året ska vi absolut hitta på en massa skoj.  :-)
En resa före sommaren kommer vill jag iväg på också och det ska väl inte vara en omöjlighet. *ler*
Ja det är med öppna armar jag välkomnar år 2011!!!