Bilbarnstolar

Efter att Maxen kräkts ner sin bilbarnstol och jag monterat ur den så blir jag påmind om att den vi har bara är för barn upp till 18 kg och Max väger nu 16,5 kg, vilket betyder att han inte kommer att kunna använda den längre än till sommaren/hösten möjligtvis och då är han på tok för liten för att vändas framåt så det blir till att köpa en ny bilbarnstol nu.
Det står mellan en Britax High-Tech och en Britax Two-way.
Two-wayen är billigare men har inget ordentligt sidokrockskydd tycker jag, medans high-techen har ett rejält sidokrockskydd. Båda stolarna känns rymliga och kan med säkerhet användas tills han inte behöver den längre.

Vad har ni för bilbarnstol till erat barn och vad tycker ni om den???




   VS   
 

Snart slut på arbetsveckan!!

Igår hade jag och Max en ledig dag, vi gick omkring härhemma i pyjamas länge och väl, då vi hade en natt med mycket hosta och lite sömn. 
Vi målade med lite fingerfärg och det lyckades vi göra utan att det vart alltför kladdigt överallt. ;-)
Sen var vi ju ut och skottade som så många andra och åkte lite pulka innan Mamma/Mommo kom och hälsa på en sväng.
Vid 19-tiden kom så äntligen Mattias hem från konferansen i Sundsvall, skönt att ha han hemma igen tycker både jag och Maxen.
Idag har Max lite sovmorgon från dagis och börjar inte förrens kl 11 eftersom jag jobbar eftermiddag/kväll. När jag lämnat Maxen ska jag åka och få massage innan jobbet kallar. Skönt!
Ikväll jobbar jag bara till kl 20, sen är jag ledig i helgen!!

Ha en skön fredag nu!!

Heltidsarbetande......

....småbarnsmamma är vad man är numer och det har man då fått kännt på iaf med kvällsjobb och sen en natt med dåligt med sömn pga Max hade hosta och upp tiiidigt och jobba hela dagen lång. *snark*
I måndags var första dan på jobbet och kan ju säga att jag hade riktig ångest och smått panik. Kvällen kändes mest som kaos i huvve och var såååå slut när jag kom hem vid 22. Men skönt att jag jobbade med Jessica iaf. :-)
Sen upp och jobba dan efter igen, kändes lite bättre men fortfarande ångest! Idag har jag jobbat tidigt oxå men slutade iaf kl 15 idag. Lyx!!
Den här dagen har känts bättre och jag börjar landa lite i allt det nya, men fortfarande ångest!
Idag fick Max börja på dagis redan 6:45 då Mattias åkte iväg på konferans i 2 dagar och kommer hem imorgon kväll igen.
Max och jag är lediga imorgon och det ska bli sååååå skönt. Sen har jag bara fredag em/kväll kvar att jobba den här veckan.
Nu ska jag njuta av lugnet härhemma och kika om det kommit in nått skojjigt jobb att söka på ams. *hoppas*

Bye bye!!!


****************
Update 22:04

Det fanns ett jobb som jag skulle kunna tänka mig att få, men... ja för det är alltid olika men när saker och ting går bra. Jobbet finns i Göteborg!!! Men med lite tur och förhoppningar så kommer även detta jobb att utannonseras på ort rätt nära mig. Då ska jag söka det. Men snälla låt det dyka upp snart så jag kan få gå vidare i min karriär.

Lek med tågbana


Skoj med tågbana!! Ser ni den orangea gubben som står högst upp på på kyrkotornet, undrar vad Max tänkte när han skulle stå där??
Var även uppmärksam och se att det finns en trött pappa som ligger i soffan och sover i bakgrunden. Hihi!!


Kan själv

Det här med påklädning är inte alltid så lätt när man är 2 år gammal. Se nedan.




Hmmm två ben i ett, hur gör jag nudå?


Jaaaa jag gjorde det!!!


Hur är det nu mamma och pappa gör när de klär mig?


Hjäääälp!!!


Så stolt!!

Ja jag är lyckligt lottad som fått äran att få ha världens bästa son och sambo. Mitt liv är med er, de jag älskar så högt! De är med stolthet jag smygtittar på min underbara son när han leker. Han löser problem som uppstår på ett bra vis och tar hjälp när han tröttnar, ibland lite för fort. ;-)
Han älskar att dansa och sjunga, favoritsången just nu är "En kulen natt", alla rörelser gör han och sjunger med riktigt bra. :-)
På dagis stortrivs han, nu är han bland de största barnen istället för att vara minstingen. Sånt kan var nyttigt det oxå, speciellt eftersom han ofta i framtiden kommer att vara minst jämt eftersom han är född i december, inte minst i storlek men yngst. För liten det är han inte, han är en lång och ståtlig kille som är större än alla sina jämnåriga.
Bästis har han oxå, Theo, även om han ibland kan tycka att Theo är lite för närgången ibland. Men de leker bra ihop och har riktigt roligt. Så härligt att se!!
Ja han gör mig så stolt Max!! Får alltid höra att han är så glad jämt och sån är han, har varit det sen liten. Han har lätt till skratt och är oftast nöjd. Men visst gnälls det en hel del oxå såklart, skulle vara galet annars ju.
Mitt lilla älskade busfrö!!

Changes

Sitter i soffan och myser av det "nya" rummet vi fått. Vi har funderat ett tag på att möblera om i vardagsrummet och idag tänkte vi testa och sen vart det kvar så här. Rummet känns såååå mkt större, dock hamnar tvn lite längre bort men det funkar. Det positiva är att nu får jag mer plats framför tvn att göra mina träningspass och Max kan leka och ända känna att vi är där. Toppen!!

Vi har ju en hel del projekt på G härhemma och det känns skoj men lite motigt ibland. Men det blir ju kanon när det blir klart. Ska lägga ut lite kort så ni får se hur allt blir. Kom ju på att jag inte visat hur vårat fina badrum vart efter rusten heller. Ska knäppa lite kort så ska ni få se.

Idag har Maxen varit hos Samme och Sängen = Farmor och Svängen, hela dagen och det hade gått bra. De dansade för fullt när vi kom och hämta han. :-)
Tror dessutom att svärmor behövde mysa lite Maxen idag då vi fått lite jobbiga besked gällande Lia och hennes kamp mot Leukemin, nu är det andra vägar som måste tas istället för att ta vägen rakt fram. Men hoppet är det sista som överger en, det här SKA gå!!!

Imorgon ska vi ta Max och bobben och vara ute, äntligen är de hemska minusgraderna nere på en behaglig nivå. Så nu ska det bli åka av i backen, förmodligen blir det Högbo eller så nöjjer vi oss med backarna i här i Vallhov. Återstår att se imorgon förmiddag.

Nu är det dax tänka på refrängen här. *trött*

Dagen

Idag har jag infört våren i vårat kök. Upp med ljusa fräscha gardiner och så köpte jag tulpaner som säkert massa andra också gjort idag. Lovely!!!
Jag har tagit väl hand om mig idag och unnat mig lite lyx i vardagen. Som det ska vara lite då och då. Inte jämt men lite då och då.

Imorgon är det så dax för min EXAMEN. Japp nu är 1½ års pluggande över. Nu kan jag titulera mig färdig Försäkringshandläggare, inte illa det inte. ;-)
Så var det bara det här med jobb då. Som det ser ut nu så får jag återgå till mitt gamla jobb inom vården. Närmare bestämt så börjar jag där på torsdag. Känns sådär lär jag säga, men det är ju ett jobb iaf och en inkomst. Så får jag söka vidare och hoppas att denna arbetsmarknad snart lättar.

Näe nu ska jag slöa i soffan här. So long!!

Vill göra grejjer - resor-

* Ullaredstripp - Vill shoppa shoppa shoppa och fynda fynda fynda. ;-)

* Sälen/Malung = fjällentripp. Bo i huset i Malung och ta daxtur/er till Sälen (6,5 mil) och mysa i backarna med familjen. Lite varm choklad och macka, grilla lite korv och åka bob/pulka såklart!!!

* Utlandsresa i slutet på Maj/början på juni - Ja längtan är stor just nu i dessa minusgrader. Brrr!! Mallis-Alcudia lockar lite.

* Stockholm - Skulle vara skoj med en tripp till storstaden, men där är nog sommaren bästa tiden att vara där tycker jag.

* Sommarsemester - Ja den är det snart dax att planera. I sommar planeras det en tripp med Johan, Maria och Theo nånstans. Öland och Gotland står som förslag.
Någon djurpark ska också besökas tex Kolmården eller Eskilstuna Zoo.


Ja dessa saker känns som att de är realistiska att utföra iaf så får se efter årets slut vad som uppnåtts. ;-)

Helgen

I helgen har vi bara varit hemma och trökat känns det som. Igår målade Mattias trappväggarna hela dagen medans jag roade Max, vilket blev en hel del bråk och gnabbande mellan mig och Max. Han var nog extremt uttråkad stackarn och bara trotsade och testade allt han inte fick. Så vi vart lite osams men man blir ju sams igen rätt fort tack och lov.
Så trist att det är så kallt ute så man inte kan vara ute. Visst man kan pälsa på sig och vara ute en liten stund och sen in igen men hur kul är det då?? Inge kul och bylta på o av en massa kläder och sen tror jag Maxen inte vill in efter så kort tid. Nåja det vänder väl snart.

Men idag tog jag och Max vårt pick och pack och styrde kosan mot Max älskade Mommo!! Pulka fick han åka till och från bilen iaf, alltid nått! ;-)
Hemma hos mammsen har det lekts en hel del och byggts legotågbana som har där. Kanonskoj tycker både jag och Max. Hihi!!

Imorgon börjar en ny vecka med nya upptåg. Dagisdax för Maxen imorgon, sen blir det vägning och mätning på BVC, 2-årskontrollen. Efter det vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.
För mig innebär morgondagen en hel del jobbsökande och ta tag i att ringa till ett ställe jag sökt jobb på. :-)
Funderar på om jag ska försöka ta ledigt åt Max på fredag och gå på barnsång på Öppna Förskolan. Vi får se hur allt ser ut tills dess.

Nu ska jag gå ner och mysa vidare med min lilla familj!

So long!!



Tack CSN!

Dagarna kring jul fick jag ett brev från CSN där det stod att de avskrivit en del av mitt lån. Gissa om jag satt som ett frågetecken...???..
Jag hade inte ansökt om nått eller så utan de bara damp ner detta besked. Det stod att jag kunde överklaga om jag vela, men näe jag skulle inte tro det. Bara positivt ju.

Tydligen är det så att om man tagit studielån före 2001 och läst på gymnasial nivå och sedan pluggar minst 3 terminer på eftergymnasial nivå så kan halva lånet avskrivas.

Så det är bara tacka och ta emot!!! :-)))



Potträning

När och hur började ni med potträning för era små liv??

Bästa knepen tack!!!

Smygtestar lite då och då med Maxen, men han är inte så superintresserad än, tror att han tycker pottan är lite liten. Har en från IKEA, men ska köpa en stor Babybjörnen potta tänkte jag som är mer som en stol, så kan han relaxa.. ;-)




Update

Ja nu är det väl på tiden att jag uppdaterar igen.

Nyår spenderade vi ju härhemma med Johan, Maria och Theo som gäster. Vi bjöd på fläskfilé i mangochutney sås och till det hasselbackspotatis, till efterrätt vart det pannacotta med vit choklad och blåbär/hallon som topping. Mumsigt vart det iaf.
Tyvärr vart vi alla supersega och trötta och slog av på partytakten framåt midnatt. Tolvslaget skålades in och då vaknade Maxen av alla fyrverkerier som sköts här utanför. Lät som världskrig. Löft upp han så han fick kika ut genom fönstret så han förstod vad det var som lät, sen somnade han om en sväng för att sen vakna igen. Framåt 2:30 gick vi och la oss.

Härhemma har vi rustat i köket och hallen. Det är taket och listerna som fått sig en omgång och numer blivit vita istället för hemska furufärgen.
Max har sovit hos mamma i lördags och det gick kanon som vanligt. Han stortrivs verkligen där de stunder mamma orkar ha han. Max älskade mormor!!!

Nått som känns väldigt trist är att jag börjar att jobba igen den 21 januari, på mitt gamla jobb.... Just nu är det en hård arbetsmarknad. Finns ett jobb som jag skulle kunna ha chans på att få men det är provanställning på 4 månader. Som läget är nu så känner jag att jag inte kan säga upp en fast heltidstjänst för att ev stå arbetslös efter prövotiden.  Det funkar inte riktigt med familj och huslån.
Men vem vet vad som väntar runt hörnet?? Ska slänga in lite ansökningar lite varstans och hoppas på napp. :-)

Nu hägrar sängen för mig.

Bjuder på några bilder av Maxen.


Pepparkakshuset är i farozonen



Max har nallat ur chokladasken