Dax för stor säng

Ja vi tycker att det är dax för Lilleman att få en stor säng nu och hoppas på att han kommer att vilja sova i sin egen säng mer då. Så vi har kikat lite på en säng på IKEA som det lutar åt.
Nämligen denna:


Kritter 695 kr



Kan han nattas där och vi ligga breve om han vill. Vilket han ju vill.. *ler*

Bra dag

Idag har jag fått klart skoluppgifterna som skulle göras och skickat in allt, har hunnit med en tur på stan och lämnat tebax en fleecjeacka som var för trång i ärmarna åt Max, kollat in bokrean på Bokia, ätit lunch med Älsklingen. Så jag känner att jag hunnit med riktigt mkt idag medans Max var på dagis till mellan kl 9-14.
Imorgon får Max vara hemma med mig istället för att gå på dagis, imorgon ska vi ha en mysdag han och jag. Man lär passa på medans man kan.
Så imorgon blir det Öppna förskolan med sång, det kommer nog att gillas av Maxen. Dessutom kanske Theo kommer dit och även Ottilia med sina mammor. Skoj!!!
Nu sover Max sen strax före 19, han var väldigt trött efter en dag på dagis.
M är och tränar för första gången på massor av veckor, som han saknat det!!
Näe dax att kika på vad det blir på tv ikväll.
So long!!!

Semlor är gott säger Max


Max smällde i sig 2 semlor på fettisdagen på dagis!!! Det ni!!

Det sinar

I Gangstar-lagret. Vi har ju bara hållt igång sen 9 februari och redan har en del storlekar tagit slut. Ett plagg är det slut på helt och det är den underbart tuffa jeanskjolen Robyn som jag inte ens har hunnit fått i min visningskollektion än. Fast det kan hända för den som har tur att det finns nån enstaka kvar i nån storlek, man får chansa.
Hade jag haft en tjej hade jag lätt köpt den kjolen iaf, fatta att den blev så poppis fast alla säljare inte ens har kunnat visat den live.

Det plingade nyss till i mobilen och jag har ett paket att hämta från Gangstar, synd att jag inte har bilen hemma nu bara. Jag hoppas att det är min beställning som kommer, för kundernas kan det inte vara då jag beställde i veckan, så snabba kan dem inte vara iaf. Fast ett plus för kunderna om det var deras såklart. :-)

På söndag ska jag ha ett till party i Storvik. Ska bli kul!!!

Sista dagen igår

Ja igår var så sista dagen på min praktik och jag vart avtackad med en fin present av dem alla och så vart jag bjuden på lunch av chefen och min handledare. Trevligt!!
Och om behovet finns så har jag ev sommarjobb i sommar. Skoj att han har mig i åtanke. Ska skicka in vilka veckor och så jag kan tänka mig att jobba isåfall. Så får vi se vad det blir av detta nu.

Fina slutord fick jag också av min handledare förrutom på 2 punkter, men dem kan jag inte rå på själv utan det beror på att jag inte har den kunskapen om jobbet och att det krävs en annan längre utbildning egentligen för att kunna jobba som skadereglerare. Men att jag har gjort så gott jag kunnat.

Och faktiskt så har jag ju svarat i telefonen och reglerat skador direkt med kunder och det är det jag ska få sitta med i sommar isåfall och lägga upp skadorna fast på andra handläggare. Ja jag har som sagt gjort så gott jag kunnat och har lärt mig en massor iaf. :-)

Nu har jag självstudier ons-fre och ska läsa ut en bok om kommunikation och ta fram några frågor/punkter ur den. Men det får vänt tills Maxen är på dagis igen. Fast det ska iofs vara klart på fredag, men det ordnar sig nog.

Max sover middag nu ute i vagnen och hoppas han sover nån timme nu så jag kan dona lite härhemma. So long!!!

Sjukt igen

Ja då är Max hemma från dagis igen. Förmodad ögoninflammation den här gången. Suck!!
Men ska badda med ljummet vatten idag så hoppas jag att det inte bryter ut och att han är bra tills imorgon igen.
Pigg som en lärka är han iaf och leker hejvilt härhemma. Och går och går och går. Han är så duktig.
På bara de senaste dagarna har han utvecklats nått enormt i sin gång från dag till dag. Nu går han mest hela tiden.
På dagis går han också och är så stolt säger fröknarna. Han skiner som en sol.
Förstå vilket enormt steg för dem små liven att helt plötsligt kunna ta sig fram för egen maskin på 2 ben. :-)

Näe nu vill Max leka här så bäst att lyda.

Vi lever!!

Tänkte bara uppdatera er lite snabbt och berätta att vi lever. Tiden har gått åt till annat den sista tiden.

Vill berätta att Max är jätteduktig på att gå nu och han går längre och längre sträckor för varje dag och blir tuffare och tuffare och ger sig iväg på en promenad runt i huset. Han har ju kunnat gått ett bra tag men inte riktigt vågat ge sig ut på längre sträckor. Men nuså!! Men nu är det verkligen en kille som INTE kan sitta still en minut. Så mys i soffan, den tiden är förbi. Nu är det jaga Max som gäller hela tiden. Upp i trappen ska han, sätta på spis/ugn, vrida på alla knappar som finns på digitalbox och ljudsystem. Ja name it!!!

Och får han inte som han vill blir han tvärilsk och antingen slänger sig på golvet eller så skrattar han bara åt en när man säger åt han. Vart ska detta sluta??

Imorgon är det sista dagen på praktiken och det är blandade känslor, men får se då om man kanske får nå sommarjobb där i sommar.

Igår hade jag mitt första Gangstar-party och det gick bra. Så nästa är nu på söndag i Storvik. Är skoj att äntligen vara igång nu!!!!

Näe nu är det dusch som gäller innan sänggående. Gonatt!!



Det är visst i armarna balansen sitter.. haha!!





Torsdag

Ja då var snart den här veckan till ända oxå. Max är inte riktigt sig själv än men hoppas på att pencillinet börjar verka ordentligt snart. Idag har han varit med mormor sin hela dagen och myst och lekt. Men matlusten finns inte riktigt hos Max som annars aldrig tackar nej till mat, tror att han gjort det 2 ggr i sitt liv. Haha!!
Enligt vågen våran har han inte gått upp nånting sen vi vägde han för 2 månader sen, men har ju att ta av så det är ju ingen fara men det känns inge roligt ändå när han inte är sådär matglad som han alltid annars är. Men det blir väl bättre snart....

På söndag ska jag ha mitt första Gangstar-party och det ska bli skoj!! Kan ju säga att det redan börjar ta slut på vissa storlekar så man ska inte vänta för länge med att beställa det man vill ha. Så det är stor efterfrågan på kläderna och det förstår jag. :-)
Jag ska börja göra mer reklam jag oxå, har inte haft tiden till det tyvärr pga all sjukdom. Har fler partyn på G iaf. Skoj!!

Näe nu ska jag in och kika lite på mailen innan jag kryper ner...

Tack!!

Tack så mkt för alla tips om råd om att få Lilleman medicin.
Idag ringde M till HC och där frågade vi om vi inte kunde få ett annat pencillin som var smaksatt. Och det var visst inga problem, fast tydligen så var det vi hade smaksatt med choklad och citron stod det, men det vette fan det. Det smakade verkligen APA!!!
Det nya som vi fick var smaksatt med körsbär och jag testade direkt när vi kom hem, men Max protesterade så fort han såg vad som var på väg att hända, men bara han fick smaka på det så gillade han det och gapade glatt och tog all medicin utan nå gnäll... What!!! Snacka om skillnad... från att i stt sett fått tvinga i honom den andra till att han gapar frivilligt. Me like!!!

Nu har Lilleman fått värre hosta bara.... pluttisen!!! Hoppas natten blir oki iaf så vi får nå ork allihopa och kan ta igen oss.
Näe nu ska jag kika på lit tv här med min sovande son breve mig.

Pencillinkur för Max

Igår ringde jag ju sjukvårdsrådgivningen och där tyckte hon jag pratade med att en läkare skulle få kolla på Max idag så jag ringde och bokade en tid med en toppenläkare som tyvärr ska sluta på fredag... typiskt när man hittat nån som är bra!!
Han kollade öronen på Max länge och väl och Max han var såå duktig och lät doktorn göra sitt utan ett knyst. Mkt beröm fick han. Öronen såg inge vidare ut, båda två var röda och det betyder dubbelsidig öroninflammation. Pluttisen då!!
Så med oss hem fick vi en ku med flytande pencillin. Och a lä ju säga att det är en kamp att få i han det. Det smakar verkligen APA så jag förstår han att han protesterar så mkt.
Så är det nån som har tips på hur man bäst får i en liten 1-åring vidrig pencillin så mottages tips gärna!!!!

Idag var jag hemma med Max från praktiken eftersom vi skulle till läkaren, men imorgon ska M vara hemma med han och ev få lite hjälp av svärmor på em. Nu är det bara att hålla tummarna för att alla härhemma kryar på sig fort och sen får det vara stopp ett tag med sjukdomar här.

Nu kallar sängen!!


Helgen ***update***

har gått i lugnets tecken då jag haft 2 magsjuka killar härhemma. Max kräktes ju igen i fredags hemma hos mamma och sen kräktes han även igår kväll, så igår och idag har han varit trött och sovit en massa i omgångar och har bara velat vara i famnen eller tätt intill. Vart lite orolig idag på fm/lunch idag då han var så trött och slö. Rädd att han blivit uttorkad eller nått. Men han repade sig framåt eftermiddagen och vela tom ha lite mat frivilligt. Men det är inte mkt mer än så. Nu ligger han här i soffan och sussar sen strax efter 18. Mörkerskrivning för mig med andra ord....

Mattias mår lite bättre i sin magsjuka tack och lov iaf. Hoppas även de andra magsmärtorna/kramperna ger med sig snart. Fatta att han haft så här nu i 6 veckor!!!
Att ständigt ha ont i magen är superjobbigt för han. Vi har inte kunnat levt normalt sen detta sjukdomshelvets år började. Så när det blir nån ordning på allt så börjar vårat år 2009. Välkommen!!

Nu börjar Max skruva på sig här så det är väl bäst att sluta. So long!!!

********UPDATE******

Max kräktes ner i soffan, därför han vred sig så oroligt plutten!! Ja nu blir det inte dagis förrens tidigast onsdag.
Nu sover han, men det känns olustigt att han somnar så fort efter att han kräkts, jag vill ju i han lite vätskeersättning så han inte torkar ut pluttisen. Men han vill bara sova. Inte så konstigt då det faktiskt är kväller oxå.
Ska ringa och höra med sjukvårdsrådgivningen en sväng tror jag, hur vi ska gör med han imorgon och så. Nu har han haft magsjuka i 5 dagar och det är ju en del. Vad ska vi ge han??
Som det är nu har han fått smörgåsrån och vitt bröd, men han har inte ens varit så sugen på det.Blåbärssoppa är väl det som har gått i bäst. Ja jag ska ringa och höra lite nu iaf. Kan tänka mig att dem har många samtal från oroliga mammor i dessa tider.

Lite bilder

I veckorna hinns det inte med att lägga in nå bilder på Maxen så därför kommer några godingar nu på Hjärtat!!


Man måste vara fin när man ska gå på kalas!!



Max dammar bordet, man ska lära sig i tid!!!



Max avnjuter Postis Per i sin alldeles egna fotölj. :-)

På två ben

Mitt i all sjukdom så har jag ju glömt att skriva att Max blir tuffare och tuffare i sin gång. Han går kortare sträckor helt utan stöd så snart sitter det så han känner att han törs utforska världen på två ben om dagarna.
Liten blir stor!!!

Mera sjukdom

Ja inte kan väl det ta slut än inte. Max har åkt på magsjuka han efter 2 dagar på dagis. Pluttisen!!
Han har kräkts hela natten i natt, men sist han kräktes var kl 04:30 så jag hoppas han slipper mer nu!!

Sjlv har jag gått och blivit förkyld också. Suck!! Men men till praktiken lär jag ändå. Max ska få vara med mormor sin imorgon då M fortfarande har problem med sin mage och har smärtattacker.

Snart har vi haft sjukdomar för ett helt år på knappt 1½ månad. Vi sa det att nu är vi ta me sjutton värda en resa i vår/sommar hela familjen. Får se hur det blir. :-)

På praktiken går det bara bra, får beröm så det känns bra. Ev kan jag ha chans att få sommarjobb där. Skulle va skoj!!
Näe nu är det duschen som kallar innan sängen kallar. Vart ju inte så mkt sömn inatt då Max kräktes massor.
Ha det gott så länge!!!!

En till som gillar Gangstar starkt! ;-)

Se inlägget från10 februari...i mitten ungefär

http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/ 

Sån cool kille!!

Massor av snö!!

Ja idag har det vråkt ner snö och när jag åkte till mamma med Max imorse vid 10-tiden så var det inte många vägar som var plogade eller dem var väl det men eftersom det snöade rätt bra så hann det snöa igen fort.
Max är hos sin mormor nu och leker lite och jag passade på att sticka till Köpis och handla i lugnan ro. Det behövdes fyllas på en del med kläder här åt Max som snart lär ha 92 på kläderna. Haha!!
Så det vart 2 par dagisbrallor och en långärmad tröja åt han och en ny fleecejcka att sova i på dagis, den jag köpte åt han är tydligen supertrång i ärmmuddarna så han får hemska märken. Den ska jag få reklamera på Lindex fick jag veta idag när jag hörde mig för.
Sen vart det hör och häpna kläder handlade åt mig oxå!!! Jag unnade mig ett par jeans, en tröja och en oversize kofta på Ginatricot. Sambon fick oxå en tröja handlad, fast på H&M. :-)

Stannade även på Jysk och handade en fåtölj åt Max som dem har på rea där just nu. Så nu kan han sitta och kika på Postis Per och mysa i den. :-)

I natt sov Max faktiskt jättebra, han vaknade bara en gång och var ledsen men somnade om snabbt. Jag däremot låg vaken mellan kl 03-04:30.. Suck!!!
Max hade ju bara feber 1 dag och jag såg igår att han fått en till stor tand. Så det var nog den som spökade där på natten när han var så ledsen. Nu har Max 11 tänder. JIsses!!

Näe nu ska jag fortsätta dona här.
Tjing tjing!!!!




Leka med lego är skoj, speciellt att dra isär bitarna.

Sjukdomens år!!

Ja nu var det så dax igen för lille Max att bli sjuk. Han fick feber igår kväll och har åkt på en till förkylning fast han inte blivit av med den andra än och har haft det jättejobbigt hela natten och gråtit en massa. Så han och jag har spenderat 2 timmar inatt nere i soffan och kikat på Postis Per och Teletubbies.
Han somnade närmare 03 och så ringde min klocka 06:30. Jippie!!!
Men eftersom M fortfarande är dålig så är jag hemma idag. Max har äntligen somnat nu och jag hoppas att han sover i 2 timmar så han hämtar lite nya krafter, för nu är det gnälligt värre här hemma.

Ja sjukdomarna avlöser varandra i detta hem och vi är sååååå less på detta nu. Har inte kunnat levt normalt sen nyår.
M var ju till läkare i måndags som var värdelös och igår vart han så dålig igen så han ringde igen och fick komma på sitt 4:e läkarbesök. Hoppet var väl inte så stort till att få nån hjälp nu heller, men tji fik vi. Den här läkaren var jättebra och har nog kommit på vad det kan vara. Det ska till en del undersökningar först bara. Men det låter som att det kan vara det som hon säger och då känns det tryggare nu när man vet lite mer.

Näe nu ska jag inte spilla min värdefulla tid på att skriva om en massa sjukdom och elände. Ska kolla mailen och sen äta lite mat.

Tjing tjing!!

Som julafton

Igår hade jag lilla julafton härhemma, min Gangstar-kollektion kom nämligen med posten igår. Jihooo!!!
Så jag har klämt och känt på alla godingar nu. Hihi!!!


Puh!

Ja det är mkt nu när vardagen tagit vid med heltids"praktik" och lämning på dagis. Men vill bara skriva ett par rader att praktik och dagis går bra, om än lite snurrig i huvve om dagarna. Mkt att lära som skadereglerare på motorfrodon.
Max trivs bra på dagis och han äter som en stor karl säger dem. Haha!! Igår åt han 3 portioner gröt och 1 smörgås till frukost och til mellis banan sen åt han 2 portioner mat till lunch. Dem lär väl börja fundera snart om han inte får nå mat hemma. Hihi!!

M är hemma och är sjukskriven stackarn. Han var på ultralud idag och det visade ingenting. Så jobbigt att vara på ruta noll igen. Och från sjukvården får vi inte mkt hjälp ska jag säga. Sjukt!!  Så nu är ett privatläkarbesök inbokat men det fanns ingen tid förrens slutet på februari tyvärr. Men men bättre än ingenting iaf. Lider med min kära sambo, så jobbigt att se han ha ont. Hoppas det blir nån ordning på allt snart *älskar*

Näe nu ska jag gå och mysa i soffan lite innan sängen kallar

Längtar tills imorgon då jag får hämta ut Gangstarkollektionen. Jiho!!!!

Tävla x 2!!!


Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos
Ljuvating i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag tävlar om en black eller white edition från Elodie details
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Förhandsvisning av vårens kollektion av Gangstar

Ja igår var jag nu ner till Sthlm på en Gangstar träff för säljare.
Där fick vi nformation om ordersystemet och tillsist kom det som vi alla väntat på. Visningen av vårens kollektion som ju släpps den 9 Februari.
Fanns jättemkt fint!! Och det var ljusa och fräscha färger, sådär våriga och somriga. Kolletionens färger gick i blått, grönt, rosa och så dem vanliga färgerna grått, vitt och svart.
Kommer bli kanon det här!!!
Jag fick en hel del favoriter som snarast ska inhandlas åt Max innan det tar slut.
Ja för slut kan det ju ta på Gangstar, då dem bara köper in ett lager, just för att inte ALLA barn ska gå omkring i lika kläder vilket ju inte är så himlans roligt alla gånger.
Så det gäller att shoppa medans det fínns kvar. Och det bästa av allt är att en väst med huva som jag kollade på i förra vårens kollektion har kommit tillbaks. Jippie!!! Som jag har letat efter den på tradera och budat och budat men inte fått den. Ångrade mig grymt förut att jag inte köpte den på förra vårens kolletion, men man ska ha tur!!! Det är en av favoriterna!!!

Under våren släpps även 10 nyheter som kommer lite senare, just för att man ska kunna boka ett nytt party om man vill och få se lite nytt. Och där fanns det även ett par favoriter. :-)

Sen kommer det även att bli rea som på alla andra kollektioner, men det är inte förrens närmare sommaren och risken med att vänta så länge med att ha ett party är ju att det tagit slut, vilket det gör på massor av saker ganska fort. Så först till kvarn!!!

Nu har jag 2 partyn inbokade och är taggad för att ha fler såklart!! Och som jag skrev tidigare kan man även köpa direkt av mig om man inte har möjlighet att ha ett party eller gå på ett. Jag kan även skicka till dem som bor längre bort mot porto. Så håll ögonen öppna på Gangstar ´s hemsida. Men jag lovar er, ni kommer inte att bli besvikna!!
Är så glad att jag hittat detta klädmärke som jag kan klä min son i. :-)