Jul snart???

Näe så illa är det inte än. Men idag har vi inhandlat den första julklappen iallafall. Tidigast ever tror jag bestämt. Vet iaf en som kommer att bli glad. :-)
Annars har vi mest målat idag faktiskt. Tänk att det finns så mkt yta på ett hus!!! Mattias som är höjdrädd skickades upp på taket och måla övervåningen. Själv stod jag på säker mark och målade fönster. Hihi!! Max han var hos Farmor och busade medans. Farmor har för den delen gått och träffat en gubbe hon och det tycker jag är såååå roligt för henne. Hoppas på att han är en bra gubbe nu. :-)
Vi är rätt less på regnet och skitvädret vi har och tankarna och funderingarna är många på att ta en resa för familjen till solen. Men det är lite saker som ska kollas upp först så får vi se sen. Men lusten att rymma från regnet finns kan jag lova!!!
Näe nu ska jag kika lite på andra bloggar här innan sängen kallar!!
Kanske blir badhuset imorgonbitti med Maxen. :-)

Vem där??

I kväll är jag och Max ensam hemma då M är på gallej med grabbarna. Jag nattade Max som vanligt och gick sen ner och kollade på tv. Plötsligt hör jag nå mystiska ljud och jag lokaliserar dem till övervåningen. Är det Max? var min första tanke. Men han brukar alltid ropa eller gråta när han vaknar och nu var det bara ljud av att det var nån som gick däruppe. Plötsligt slutar ljuden. Rädd som jag blir när det händer sånt här när man ensam så bestämmer jag mig för att gå upp och kolla.
Ser att Max dörr står på glänt så då var det ju han iaf. Kikar in hos han men han ligger inte i sängen, går då in till vårt sovrum och där ligger han ihopkrupen i våran säng och sussar.
Mitt lilla spöke!!!

Torsdag är det idag

Idag fyllde M`s bror år så idag har vi varit ut till Årsunda och firat han, mkt firande nu. Mammsen igår som vi firade med tårta och ballonger. :-)
Max lekte med kusin Milton som är 14 månader nu och det gick bara bra.
Mindre bra gick det med deras stora hund som inte har så stor koll på hur stor han är när han blir glad, så Max vart halvt nerknuffad från trappen det första som hände när vi kom. När hunden lufsade in sa Max lite förstrött  -Hej! 
Så gooooo är han....
Innan vi åkte hemåt var vi ner till bryggan och kollade in deras nya båt som är en elbåt med plats för många. Jättemysig inuti men kanske inte världens snyggaste. Hihi!! En riktig partybåt att umgås i var det iaf och barnvänlig. Max och Milton stortrivdes i den. Det blir förhoppningsvis en tur med den här nåndag och utforska Storsjön lite.

Nu sover Max efter en relativt snabb läggning, dock med en del nedhoppningsförsök från sängen. Hoppas det blir bättre och bättre nu. En kväll hade jag 48 nedhoppningsförsök på 15 minuter och en annan hade jag 10 på 15 minuter så det tar sig. Skam den som ger sig!!!

Näe nu blir det sängen för mig, lär upp med lilleman imorgonbitti. Har varit bortskämd med att Mattias tagit han alla mornar nu den här veckan men imorgon ska han jobba lite så då är det bara att kliva upp igen. *ler*
Natti natt!!!


Max luktar på blommor


Grattis Mamma 50 år!!

Idag fyller Min kära Mamma, Max mormor och Mattias svärmor hela 50 år!!!
Herregud så tiden går!!
Det senaste året har ordet framtid varit ett osäkert ord och jag är glad att vi kommit så långt som till denna dag iaf. Hur det ser ut framåt är det ingen som vet, vi får ta en dag i taget och hoppas och be om många år till tillsammans.
Mamma är iaf en kvinna med ett sju jäkla anamma och en envishet av dess like. Och älskad högt av sina barn och sitt barnbarn som strålar av lycka när han träffar sin mormor.
Ett stort Grattis till Mammsen!!!



Semestern i Stockholm

Ja nu så är vi hemma från Las Stockholmas, eller ja vi har varit hemma sen sent på fredags kvällen.
Vi har iaf haft det toppenbra och myst. Solen den har varit med oss också i stort sett hela tiden, trots att de lovade fulväder. Men se solen den sken ändå. :-)


Kan vi åka nångång???


Äntligen framme tycker Max!!!

Ja vad har vi gjort då??

Vi har shoppat på olika gallerior, vilket inte var Max favorit då han numer verkar hata att gå i affärer och sitta still i vagnen. Han vill se bilar han inte kläder!!
Men lite shoppat vart det iaf.

Sen har vi varit på Grisslinge havsbad en dag och solat och badat. Ja eller jag doppade mig aldrig.

Oj vad är det du ser Max??


Mina finaste!!!

Grillat med Pelle, Anna-Linda och lilla Mias på 3 månader. Åhh han var så söt och go när han somnade på mitt bröst. Mysigt!!! Och Max var så go med han och ville klappa och känna. :-)

Här är vi hela gänget utom M som är fotograf

Vi har även varit ute i skärgården på Muskön.

Undersöker klipporna


Luktar på blommorna på Muskön

Gröna Lund vart det också, med karusellåkning för Maxens del. En stor hit!!! Trist att det var såååå jäkla mkt folk bara.

Det kan vara skoj att köa också om det spelas bra musik. :-)


Jag försöker visa Max vart pappa står. Han ropade pappa sen så fort vi snurrade förbi han.


Bilarna måste man ju också köra såklart!!


Lite väl ung chaufför va??? Men i den här karusellen fick mamma/pappa snällt
vänta utanför, men Max klarade ju det galant!!!


Rida häst var skoj!!!

Vi har även avnjutit öl/cider på 2 olika uteserveringar, en längs Strandvägen och en på Medis. Då känner man att det är semester!!

Utanför Snaps på Medis.

Promenader har det också blivit en del och med det fina vyer.

M vid bron över till djurgården.

Summan av kardemumman har i allafall varit kanonbra. Men som man säger "Borta bra men hemma bäst". *ler*

Semesterdax

Nu packar vi in oss i bilen och åker mot Stockholm. Låt vädergudarna vara med oss!!
På återseende när vi är hemma igen, förmodligen på fredag.
Ha det så bra allihopa!!!!



Från leklandet


Jungle City var såååå kul tyckte Max



Mamma-attack bland bollarna

Solokvist

Ja här sitter jag i min ensamhet och bloggar i lugn och ro för en gångs skull. *ler*
Max är hos sin mormor och ska sova där i natt dessutom. Mattias är i Storvik och spelar tennis. Jag har packat lite smått inför Stockholmsresan nästa vecka men lär ge mig ut i förrådet efter en till väska som ska med. Tog en paus istället. :-)

Max var till BVC igår och fick sin 18 månaders spruta och det gick så bra så. Lite gnäll men det gick över fort. Skönt det då de säger att från den här sprutan kommer de ihåg, då kanske det inte blir så sjåigt att få dit han nästa gång iaf. *ler*
Så nu inväntar vi feber som brukar dyka upp efter 7-10 dagar. Lagom tills vi kommit hem igen.

Med Max sömn har vi gjort ändringar och numer nattas han med oss sittande en bra bit från sängen, ja efter den sedvanliga nattningen med bok och pussar såklart. Max har en dum ovana och vill gosa med våra händer när han ska sova och det har gjort att han sovit oroligt på kvällarna/nätterna och haft en del vakningar.
Självklart vart det protester nu när han inte får gosa som han vill och det har varit 2 kvällar med mycket gråt men igår kväll liksom accepterade han det och gnällde lite men gav liksom upp med försöken.
Sömnen hans har ändrats radikalt måste jag säga, han har vaknat som mest 1 gång per natt och då sent på natten, kring 2-tiden. Natten till fredag så sov han HELA natten sen läggning i sin säng. REKORD!!!
Så vi ser ljusning!!
Målet är att vi tillslut ska kunna natta han och gå ut ur rummet. Så vi får se hur lång tid det tar då. *ler*

Men nu väntar en tripp till Stockholm för oss och där ska vi mysa och bara ha det bra. Ska även träffa Pelle, Anna-Linda och deras lilla Mias vilket ska bli skoj!! En tur ut i skärgården blir det också och så lite shopping såklart.

Sen ska det hem och målas hus igen, få det klart nångång. Trist att det regnat så mycket nu de här dagarna för då blir det inte myche målning gjort inte.

Näe nu ska jag ut i förrådet och leta rätt på väskan.
Ha en trevlig helg!!!



Turkiet i September??

Ja det är frågan det??
Vi är sugna på att passa på att resa nånstans nu innan Maxen fyllt 2 år. Och nån långresa till Thailand har vi inte råd med just nu, så det får isåfall bli ett billigare och kortare alternativ.
Det som lockar vädermässigt i September är just Turkiet då det är varmt och skönt där. Så vi får väl se om vi hittar nån sista-minuten som passar oss. :-)

Någon som varit där i September??


Det kommer mera... Gangstar for sale

Lägger ut några fler Gangstar- plagg här som är till salu.
Alldeles NYA är de allihopa!!



Skjortan THELMA i storlek 1 år  ca 80/86
Ord pris: 219 kr    NU:  120 kr



Jeansen LEA i storlek 1 år  ca 80/86 (
reglerbar midja)
Ord pris: 289 kr  NU: 150 kr


Babyset MINI med body, sparkbyxa och mössa i strl 50/56
Ord pris: 249 kr  NU: 150 kr


Cardigan MY i storlek 6 månader ca 68/74 (
stor i storleken snarare 80/86)
Ord pris: 209 kr  NU: 120 kr


Tröjan CASPER i storlek 4 år ca 110/116
Ord pris: 199 kr  NU: 110 kr


Nattlinne/ lång t-shirt OLIVIA i storlek 1 år  ca 80/86
Ord pris: 169 kr  NU: 90 kr


Jackan LOVA (baksidan)  i storlek 5 år ca 122
Ord pris: 389 kr  NU: 200 kr


Byxan FRED i storlek 6 månader  ca 68/74
Ord pris: 269 kr  NU: 150 kr


Hoodien EBBA i storlek 1 år  ca 80/86
Ord pris: 239 kr  NU:  160 kr


Mössan PELLE i storlek Large  ca 4-6 år
Ord pris: 99 kr  NU: 60 kr


Så först till kvarn!!!!
Maila mig på
[email protected]  eller skriv ett inlägg här på bloggen. För er som har mitt nummer ni kan alltid ringa också. *ler*

Kommer att lägga upp mer inom kort så håll utkik. Se inlägg längre ned för fler kläder till salu.


Semester är gött!!

Ja det är en ren och skär lyx att kunna få vara ledig så här länge denna sommar. Dock blir det ju sämre med pengar. Men att få vara med Maxen hela sommaren känns toppen!!!
Igår var vi hela familjen på Jungle City med Maria, Johan och Theo. Det var väldigt uppskattat av de små!! De sprang omkring på madrasserna och åkte rutschkana ner i bollhavet. Detta på det mindre området för små barn. Mot slutet tog vi mammor med oss de små och gick i labyrinten för att ta sig upp till de stora rutschkanorna. Kan ju säga att man helst ska vara barn för att ta sig igenom banan. Men det gick!!  Rutschkanan ner var en storfavorit!!!
Idag har vi inga planer än så länge. Mattias är och jobbar en sväng och Max kollar på Dora just nu. Men ska väl försöka måla klart ena fönstret på altanen tänkte jag.

Vad har ni för planer i detta regniga väder???

Mer Gangstar till Salu


Lägger ut några fler Gangstar- plagg här som är till salu.
Alldeles NYA är de allihopa!!



Shortsen FILIPPA i storlek 3 år ca 98/104 ( lite mattare material än på bilden)
Ord pris: 199 kr  NU: 100 kr



Tröjan JULIE i storlek 1 år ca 80/86.
Ord pris: 189 kr  NU: 100 kr


Tyllkjolen SALLY i storlek 3 år ca 98/104
Ord pris: 299 kr  NU: 170 kr



Kjolen AGNES i storlek 2 år ca 92.
Ord pris: 159 kr  NU: 100 kr



Linnet SIXTEN i storlek 3 år ca 98/104
Ord pris: 149 kr  NU: 90 kr



Shortsen ROCKY i storlek 6 månader ca 68/74
Ord pris: 169 kr  NU: 100 kr


JeansTunikan TUVA i storlek 1 år ca 80/86
Ord pris: 269 kr  NU: 180 kr


Klänningen EMMY i storlek 4 år ca 110/116
Ord pris: 219 kr  NU: 140 kr


Klänningen INES i storlek 2 år ca 92
Ord pris: 169 kr  NU: 110 kr
(matchar bra ihop med nedanstående byxa)


Byxan AMANDA i storlek 2 år ca 92
Ord pris: 169 kr  Nu: 100 kr






Så först till kvarn!!!!
Maila mig på
[email protected]  eller skriv ett inlägg här på bloggen. För er som har mitt nummer ni kan alltid ringa också. *ler*

Hemma igen!!

Igår eftermiddag kom vi hem jag och Max från en vecka i Leksand i världens finaste stuga. Ingen hade bott där tidigare så allt var toppenfräscht. Fast stuga är väl fel att kalla den tycker jag då det mer liknade ett hem att kunna bo i.
Vädret har verkligen varit toppen hela veckan. Inte en droppe regn på dagarna och strålande sol HELA veckan. Sån tur har jag aldrig haft när jag semestrat i Sverige förut.
I fredags kväll var enda gången det regnade och då åskade det också. Vi satt då ute och myste hela tjocka släkten under tak.
Max har stortrivts med att ha varit på semester och med så många nya att leka med. Det enda negativa var att han velade vakna kl 06 varje morgon. Pust!!
Då det varit så hett ute alla dagar så var ju stugan väldigt varm att bo i så vi hade fullt sjå att vädra ur varje kväll.
Leksand Sommarland var vi in på 2 ggr och Max hade sååå roligt. Trodde inte riktigt att det var nånnting för hans ålder men tji fick jag. Karusellerna var nog bäst enligt Max, speciellt den med bilarna som snurrade och hoppade runt. Studsmattorna var inte fy skam de heller och vattenlandet. Ja det  var iaf riktigt lyckat!!!
Mattias kom upp i Torsdags och stannade tills på Lördagen. Mina släktingar från Danmark kom även de upp på torsdagen och stannade tills på lördagen. Mammas vän och hennes son kom även de upp i fredags och var kvar tills på söndagen. Så vi har varit riktigt många ett tag.
Nu är det iaf skönt att vara hemma igen och dags att ta tag i vardagen igen med allt vad det innebär. Bla målningen av huset. Sen far vi iväg igen allihopa och denna gång till Stockholm, när det blir exakt får vi se. Men allt från fredag den här veckan och framåt. Hoppas bara på finväder igen!!!

Här kommer lite bilder från våran semester:

Lek vid strandkanten


Ute i båten med Mormor. Vägrade att kliva ur så där spenderade han en lång tid.

Favoritsaken i lekparken


Karusellåkning på Sommarland


Sommarkillen i stugan



Badar i poolen på campingen, en favorit var att hoppa från kanten.


På motorcykeln i lekparken, han fattade hur man gjorde på en gång. Och jisses vad det gick!!


I ett Giraff-hopptält inne på Sommarland.


I favoritkarusellen. Tror vi åkte 3 gånger på raken den här gången då han vägrade kliva av. Var ingen kö så då kunde vi åka vidare.


Max åker griståget med Pappsen.


Det kom en läskig pirat och skrämde Max när han skulle åka Tåget runt parken med Pappsen.


Strandkul vid Siljan


Nu åker vi hemåt!!!