Sista lördagen i Augusti

Idag har jag och Max cyklat och kika på loppisen som var vid Volvo. Köpte en flytväst åt Max för 30 kr. :-)
Dagn har varit lugn och skön och nu innan kvällen så var vi ute hela familjen och gjorde klart inför hösten som stundar. Plocka ihop utemöblerna och alla Maxens leksaker. Röjde lite i förrådet också och hittade en del vi eftersökt. Alltid bra!

Nu är det sport på tv för stora M och lilla M han sover uppe i sin säng. Jag ska kika på en film på 1:an kl 21:30, Den bästa av mödrar så jag fördriver tiden lite framför dator medans.

Har precis skickat in en skoluppgift också. På måndag är det dax för ännu en ny skolvecka på Högskolan. Dagis är stängt på måndag och tisdag pga planeringsdagar så Max ska få vara hemma med Mattias de dagarna och mysa.
Tror det behövs också för Maxen är väldigt mammig just nu och tycker inte om att jag försvinner. Tror det beror på att det varit jag som hämtat/lämnat på dagis hela veckan, så lite extra pappatid är aldrig helt fel.

Igår var jag och köpte ett par höstskor och ett par vinterkängor till Max. Men tyvärr lär jag lämna tillbaka höstskorna då Max är lite för hög över foten. Så det får bli ett par dyra Kavat ändå då.
 
Förresten så köpte jag ett par supermjuka färgade jeans åt Max igår på H&M för endast 99 kr!! De var tunna men perfekta att leka inomhus i eller ute med ett par långkallingar under i höst. Köpte ett par bruna och ångrade att jag inte köpte ett par till nu fast svarta. Men kanske gör det när jag ska in och lämna tebax skorna. Hihi!!

dessa är gråa men tyvärr fanns de ej i hans storlek



Näe nu är det nog svamlat här från min sida.

Ha en trevlig kväll nu!!!!

Furuvikstrippen

Slänger upp lite bilder från våran lilla tripp till Furuvik för 2 veckor sedan.
Vi hade en jättebra dag där hela familjen, men Max var nog den som trivdes bäst och aporna, getterna och karusellerna var nog favoriterna för han. :-)


Max får närkontakt


Klappa getterna var en storfavorit


Tut tut!!!


Så här glad är jag när jag får köra bil...


Jag och Max åker karusell. Hej vad det går!!


Så här trött är man efter en dag i Furuvik

Update

Dax att uppdatera lite igen. Vi börjar med lite lättsamma saker.
Skolveckan är förbi och nu har jag självstudievecka den här veckan. Har tagit tag i uppgifterna vi har att göra men har en del kvar på dem.
Har mest myst med familjen den senaste tiden, man lär passa på när man bara har några få timmar ihop numer per dygn.

Max fortsätter att explodera i sitt tal. Mkt man inte förstår än såklart men han härmar de mesta man säger. Och att säga olika namn är numer en favorit.
Nanna = Anna (fröken)
Nanna= Anna-Karin (fröken)

Båda får heta samma, bäst så!! Haha!!!

Och rättvis är han, får pappa en kram så ska även mamma ha en kram. Ska någon åka hem som varit på besök så kramar han laget runt även fast man ska stanna kvar. Hihi!!
Humöret och utbrotten han hade tidigare är inte fullt lika många, vilket är skönt. *ler*
Men det vänder väl snart igen kan jag tro.

Nu kommer lite mer tunga saker så vill man kan man sluta läsa nu. Du bestämmer.

Max kusin är ju svårt sjuk i Leukemi och vi har varit och hälsat på henne på barnsjukhuset i Uppsala i söndags och hon var inge pigg alls tufflan. Inte nog med alla cellgifter så har hon fått lunginflammation också som gör henne ännu sämre. Stackars liten! Hoppas hon piggar på sig snart så hon får krafter till att göra lite roliga saker för att orka hämta ny energi inför nästa cellgiftskur. För Mattias bror är det ju också en supertuff tid just nu även om det är Lia som det är mest synd om såklart, men tänk er att se sitt barn må sådär fruktansvärt dåligt och leva upp i det dag som natt i veckor. Näe det går inte att förstå om man inte varit i den sitsen själv.

Som ni vet har ju även mamma cancer och har fått cellgifter nu under sommaren, ganska skonsamma så hon har orkat "levt" i sommar iaf jämfört med förra. Men nu har det visat sig att cancern ökar trots cellgifter och nu har hon fått börjat med ett jättetufft cellgiftsprogram som innebär att hon tog cellgifter nu igår och sen om en vecka igen och sedan upphåll på 2 veckor för att sen börja om med 2 st en veckas intervaller igen och sen uppehåll i 2 veckor och så ska de fortsätta tills mamma och hennes kropp inte orkar med mer cellgifter. Fy tusan så jävligt det ska vara!!!!

Nu känner jag att jag avslutat detta inlägg med 2 mycket tunga saker, men det är ju det som upptar en stor del av min vardag numer och det är skönt att få ventilera lite, släppa ut lite av all luft som skriker efter att få komma ut.
Jag önskar att jag kunde göra nått för att lindra dessa 2 underbara människors lidande, men jag kan inte hur mkt jag än försöker och vill. Detta är en kamp man bara får stå på sidan av och se på och hoppas och tro framförallt.
Älskade ni kämpa!!!!


Rivstart a´ la Förhandlingsteknik

Ja man kan lugnt säga att skolstarten fick en rivstart. En hel kurs som skulle avverkas på 3 dagar var det vi börja med och med en lärare som älskade att sätta oss i arbete dag som natt. Men nu är det över. Ja nästan iaf, för vi fick såklart med oss en uppgift hem att göra under nästa vecka.
De här 3 dagarna har verkligen flygit fram och det är ju skoj. Men en liiite mildare skolstart efter ett helt sommarlov hade jag nog räknat med. Men men.. pluggar man så pluggar man.

Nu är Max ute i lekparken med Farmor så jag passar på att uppdatera lite här, annars har den lediga tiden ägnats åt Max efter skolan, ja de få 2-3 timmar man får ihop innan John Blund kallar.

Max verkar stortrivas på dagis iaf och det känns skönt. Han vinkade ivrigt hejdå åt oss imorse. Mammas gohjärta!!
Fröknarna säger att han pratar massor hela dagarna, ja på sitt vis såklart och han härmar allt de säger. *ler*
Nu idag sen vi hämtade han så har munnen gått i ett på han och han har såååå mkt att berätta. Tänk om man förstod hälften av vad han sa, men man snappar ju upp en hel del ord och får gissa sig till vad han berättar. Han verkar nöjd med det så och är det inget man förstår som han vill så tar en i handen och går och visar istället.  :-)

Näe nu ska jag kika vidare innan det är dax att dra igång med kvällsrutinerna.

SÅ var ledigheten slut!!

Åter till vardagen i morgon. Känns både roligt och trist lär jag säga.
Känns som att det kommer att bli en tuff termin i skolan och med långa dagar för Maxen på dagis. :-(
Men det ska bli skönt att komma tillbaks till vardagen igen med allt vad det innebär. Mindre tid till det man vill göra dock.
Kanske vi ska planera in en resa att ha och se framemot??
Men som det ser ut just nu med allt runtikring så känns det ovisst att ge sig iväg också.

Så vad har jag gjort av denna sista lediga dag då??
Jo jag har haft Gangstar-party härhemma med höstens NYA kollektion. Fanns en del man vela ha såklart och hejda sig lite fick man allt göra. Man får dela upp köpen helt enkelt. *ler*
Idag vart det handlat:
1 par baggyjeans
1 par mysbyxor med stjärnor
1 v-ringad tröja med tryck
1 hemligt plagg

Max har lekt och busat härhemma hela dagen och verkligen testat vårat tålamod i dag. Hur mkt energi och bus finns det i en 20-månaders??

Nu sover han gott i sin spjälsäng iaf sen ett par timmar tebax och jag ska ta och dra mig tillbaks till sängen också så man hinner få några timmars skönhetssömn innan klockan ringer imorgon.......

Skoldax

Böcker beställda för 700 och det är bara början, i veckan väntar en till bok på 800 kr. Pust!! Sen blir det till att beställa fler böcker när litteraturlistorna för de andra kurserna släpps.
Ja det ska bli behövligt med ett bidrag från Göranssonska denna termin.

Som ni kanske förstått så drar min termin igång på Måndag kl 8:30. Ingen återvändo. *ler*
Kommer att bli en tuff vecka med låååånga dagar förrutom på fredag då vi slutar 15:30. Mne man kommer väl snart in i det här också.


På väg till oss....

    


   

Allt är från H&M och allt utom klänningen är till Max, men det kanske ni förstod. ;-)

Imorgon kväll väntar....

"Sommaren med Göran" för mig och Mattias. Dax för lite bio nu!! Maxen ska vara med Mormor.

Tävla hos Nikita



Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos
litenpålandet i Nikitas blogg.
Var med och tävla HÄR du med!

Hur orkar dem??

Upptäckte idag att någon väldigt lustig filur har snott våran registreringsskylt i fram på bilen. Hållaren sitter kvar men skylten är borta och det syns att de plockat bort den.
Så det var bara att ringa polisen och anmäla den stulen. Skulle inte vara nå vidare att få hem räkning på flera tusen för trängselskatt i Sthlm eller parkeringsböter.
Vi skulle även åka till polisstation och hämta ut en provisorisk skylt, men de har hunnit stängt för dagen idag. Bara att beställa en ny skylt från Transportstyrelsen, som tur var kostade den bara 60 kr. Tack och lov!!!!

Blir sååååå arg på folk som inte vet vad som är MITT och DITT!!!!!!

Önskar köpa Tripp trapp stol

Har du någon tripp trapp stol liggandes som du vill bli av med eller vet du nån annan som har så hör gärna av dig.
Nu är det nämligen dax för Maxen att få en annan stol som han kan klättra upp på själv.

        




Jobbigt besked

Igår fick vi ett jättejobbigt besked om Max kusin Olivia. Läkarna har konstaterat en svår form av leukemi (blodcancer) på henne.
Shit alltså!! Ska man behöva gå igenom nå dylikt när man bara är 14 år??
Ja det finns inte ord just nu som beskriver allt jobbigt som är och kommer att bli.
Tänker sååå på denna levnadsglada lilla tjej och hoppas för allt i världen att behandlingarna kommer att gå vägen. Hon har ju verkligen hela livet framför sig.

Nu har jag 2 i min närhet som kämpar hårt mot denna fruktansvärda sjukdom som cancerhelvetet faktiskt är. Min älskade mamma och nu Lia.
Jag gråter inombords och hoppas hoppas hoppas att jag får spendera många långa fina år med er.

Vem bestämmer allt skit?????

Min lilla Badkille


På badhuset



På Storviks utebad


Lite skygg för solen


På Strandbaden i Årsunda

Från tjejkvällen



Foto lånat av Sandra

Följetong sömnen!!

Ja våra försök att få Max att somna bra utan oss eskalerade totalt här för en vecka sen och han bara såg sina chanser att busa i en timme. Pust!!
Så måttet vart rågat även för mig och jag förklarade för Maxen att om han inte kunde stanna i sin säng när vi sagt godnatt så fick han sova  i sin spjälsäng igen. Sagt och gjort. Vi bubbade in den på hans rum och han protesterade lite men inte så mkt som jag trott, sen la han sig ner och somnade.
Igår ställde han sig upp och kikade på mig att jag satt ute vid datorn och sen nöjde han sig och somnade. Ikväll somnade han nog på momangen i stort sett och inte ett ljud.
Har det vänt??? Hoppas!!!
Vi testar så här ett tag till sen kan vi kanske gå över till storsängen igen när han fått in rutin på att förstå att han ska sova och inte busa. *ler*
Var nyss in till han och kikade och han sover så sött därinne. Det värmer såååå i hjärtat att se på han när han sover och det är svårt att låta bli att stryka han på kinden. Ett måste. :-)
Nått mer som är så mysko är att när han vaknar till på natten nu de senaste nätterna och jag yrar in nyvaken så vill han inte komma upp till mig och följa med in i våran säng utan han stöter bort mina händer och lägger sig och somnar igen. Det är ju bra iofs, men ibland leder det till mer spring för min del då han oftast vaknar till en del och har man han breve sig så behöver man ju bara sträcka ut en hand. Men men.. det är kanon att han trivs så bra i sin spjälsäng nu som han verkligen hatade förut.

Näe nu är det dax att sova så man hinner få några timmar innan Maxen vill upp och leka. I veckan blir vi själva om dagarna då Mattias börjar jobba imorgon igen.
Är nån sugen på att hitta på nått så hojta gärna till!!!

Mina älsklingskillar!!!


Oj så det kan gå!!


Gangstar party den 16 augusti

Söndag den 16:e augusti kl 15:00 kommer jag att ha ett Gangstar-party härhemma med höstens NYA kollektion. Den som är sugen på att komma kan höra av sig till mig.
Passa på att vara först och se höstens kollektion med supertuffa barnkläder!!
Det är en annan tjej som kommer att hålla i visningen då jag slutat sälja.
Barnen är oxå välkomna såklart!!

Ska bli sååå kul!!

På torsdag ska jag in till gävle och träffa vänner och gå på uteservering och dricka lite gött. Skoj att vi äntligen fick till nått innan sommaren tar slut. :-)
Längtar!!!!

Maxen pratar

Ja nu bubblar det ur ord ur hans mun och han härmar gärna vad man säger. Men det är inte alltid det lättaste att förstå vad han vill inte. *ler*

Ett litet smakprov på populära ord just nu:
datoo = dator
schycking = kyckling
öppa = öppna
sitta = sitta
mappe = napp
Tias = Mattias

Liten update

Nu var det nån dag sen jag blogga. Men när det är sommar ute så finns det så mkt annat att göra om dagarna. :-)
Härhemma håller vi på å målar och målar på vårat hus och förråd. Men det är går ju sakta men säkert när vi har en liten herre som en av oss ska vara med. Men häromdagen var han faktiskt några timmar hos Mattias tremänning med familj, de har en dotter som är 10 år som älskar barn och Max gillar henne massor så då fick han vara där ett tag medans vi målade. Jag var uppe på höga höjder och målade. Karlsson på taket var jag riktigt!!

Storviks badet har vi hunnit med också. Maxen var den enda som badade dock. Jag halvdoppade mig. Men jag ser gärna att det är liiiite varmare i vattnet innan jag doppar mig. :-)

Idag var jag och Max hem till Theo och Maria så barnen fick leka lite. Men i början var de osams mestadels och skulle ha samma leksaker men sen så lekte dem så fint ihop och tom pussades och kramades. Hihi!!
Theo är ju lite mer gåpåig än vad Max är och det gillar inte Max riktigt. Men han har lärt sig att säga ifrån mer och mer och idag röt han ifrån ordentligt vissa gånger. Sötis!!