Älskade unge!!

Alldeles nyss var det en liten kille härhemma som nästan var till salu väldigt billigt. Haha!!! Jisses vad han testade mig idag lilleman. Pust!! Och det känns som att det inte kommer att vara sista gången heller. ;-)
Sen var mitt tålamod inte heller det största efter en natt med mycket lite sömn pga Lilleman som prompt skulle vara vaken 2 timmar i natt och grina om vartannat då han spottade ut nappen.
Och nu så fick han för sig att han inte skulle sova tupplur och bara skulle sätta sig upp i vagnen och slänga i väg nappen 100 mil. Så vi hade en liten kamp härhemma och tro mig jag vann tillslut och Lilleman tog sitt förnuft tillfånga och förstod att han var trött och slocknade på 2 sekunder typ.
Envisa lilla du!!!

Känner att jag även lär skriva om de gånger det är jobbigt så man inte målar upp för folk att det är en dans på rosor att ha barn för det är det absolut inte. Vissa stunder vill man bara rymma. Haha!!
Men som tur är så går det ju över lika fort och nu när han kommer att vakna igen och man ser hur glad han blir över att se en och vill kramas så är allt som bortblåst. Hihi!!!

Älskade unge är så glad att du är just våran!!!!

Kryper!!

Idag har Max krypit sina första riktiga krypsteg. Han var så duktig så, men än är han lite feg och har väl inte riktigt kommit på vad det är han gör.
Men det står nog inte på förrens det är full fart härhemma.
Goplutten!!

Gud så kul!!!



Max gungar med mormor. Killas i magen tror jag!!

Second hand

Klädförsäljningen gick sådär lär jag väl säga. Sålde bara för 515 kr. Det låter kanske mkt tycker nån men det är det inte med tanke på att jag hade med kläder för ett värde av 3200 kr.
Nåja skam den som ger sig heter det väl, det blir till att stå och sälja fler ggr.

Själv shoppa jag ett par höstskor åt Max av min bordsgranne, men tyvärr så kan inte Max ha skorna då han inte får på sig dem pga för hög fotrygg. Vart ju lika med dem andra skorna jag köpte åt han på Skopunkten. Men dem här kostade ju iaf bara 20 kr så jag är ju inte ruinerad. Haha!!
Sen vart det ett par till skor till sommarsemestern. Det var ett par Kavat-sandaler i strl 20 och dem såg sprillans nya ut och jag fick ge 30 kr för dem!!! Jisses vilket kap!!

Dem har även klädfärsäljning i Stensätra imorgon mellan 10-19 så jag funderar om jag ska ta mig en promenad dit med Max och checka läget. Kanske finns nå bra höstskor där och då är han ju iaf med och kan prova. *ler*

Näe nu är det soffläge som gäller här. Tired!!!

Studieveckor

Ja nu har vi 3 studieveckor framför oss  och är redan avverkad.
Ska ta tag i en uppgift om "Familjen Svensson" imorgon där man ska ta reda på alla försäkringar dem berörs av och vad dem behöver. En väldigt nyttig uppgift!!

Sen i veckan ska jag läsa ut en bok som vi ska ha seminarium med sen och göra några frågor utifrån boken. Så det är nått att bita i.

Sen har jag en del mer läsning att ta tag i, har läst ut en bok som heter "Privat Sakförsäkring", en jätteintressant bok faktiskt.

Ja så nog finns det att göra allt. Uppgifterna ska vara inlämnade på fredag så det gäller att få dem klar i veckan.
Men som sagt jag ska sitta och plugga en del imorgon har jag tänkt.

Kom och fynda!!

Imorgon ska jag ju stå och sälja barnkläder i Kungsgårdens sporthall mellan kl 10-14, så kom och gör lite fynd vettja!!!

Mer tävling!!



Jag är med och tävlar om ett fint smycket
från
Loppan & Piraten hos tant Ulrika. Vinnaren får välja en
miniram med silverlänk från bilden ovan. Var med o tävla du oxå!

Tävling



Jag är med o tävlar om ett presentkort på 300kr hos
Krumelur i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Badhuspremiär

Idag har det vart premiär på badhuset för Max del och han gillade det massor. Barnbassängen var upptagen ibörjan när vi kom så vi gick till Mamma Mu-poolen och det gillade Max. Fanns ju så mkt att titta på och strålar och "fontäner" att känna på och plaska med. Sen gillade han att titta på vad Hugo hittade på, han är ju 2 år nu han lillen.
Efter en stunds badande gick vi och käka lite mat allihopa och sen tog vi oss ett dopp i barnbassängen som nu var ledig och det gillade Max jättemkt för där kunde han ju plaska fritt med benen.
En del kallsupar vart det såklart men inge grin alls.
Så det vart verkligen en lyckad premiär som gärna görs om!!! Tack Malin och Hugo för en trevlig stund på badet!!


Jakten på sommarkläder

Idag har det varit fullt ös sen jag klev upp och ändå har vi inte hunnit allt vi skulle idag. Haha!!

Det började med lite extra sovmorgon för min del så vid 9 klev jag upp. Härligt!!
Sen lära vi in till Gävle och hämta ut konsertbiljetter som skulle säljas vidare (invecklad historia), så mamma kom väldigt lägligt och vela passa Maxen medans vi åkte.

Mattias släppte av mig på Köpis där jag skulle bege mig på jakt efter "tossor" och sommarkläder. Inget av det var vidare enkelt att hitta. Men tillslut så hitta vi "tossor", dyra men förhoppningvis sköna av märket Lindeberg.
Sommarkläder fick jag fråga personalen om dem hade på lagret och dem var så snälla och plockade fram lite till mig.
På Lindex var dem snällast och där känner jag hon som gjorde det så det vart en riktigt fin rabatt på alla kläder. Typ 29,50 för det mesta. Även solskyddskläder!!! Ska lägga upp bilder sen på inköpen, men det får bli lite senare.
Hitta iaf massa sommarkläder så nu har Max så han klarar sig förhoppningsvis.

Sen hem och avlösa mamma och det hade gått så bra så för dem. :-)
Sen gick Max och Mattias iväg en sväng till hans jobb och jag satte mig vid datorn och skrev på uppgiften om "Familjen Svensson" så nu har jag halva den klar iaf. Pust!!

Sen var det matlagningsdax och sen stack Mattias på träning och jag och Max fick besök av svärmor/farmor.
Sen var det ju läggdags för Lilleman och han var så trött så och var ganska kinkig, men efter lite välling i sängen vände han på sig och i stort sett bara somnade efter lite pill här och där.
Gud så skönt det var!!!! Det händer inte ofta att han bara somnar sådär, vi brukar få sitta med han allt från 10- 60 minuter varje kväll innan han somnar.

Så här sitter jag nu och tar igen mig efter den hektiska dagen. Hihi!!

Imorgon ska jag och Max på badhuset med Malin och Hugo. Ska bli skoj och se hur Max reagerar första gången på badhuset. *ler*
Måste ta och packa till det också kom jag på nu. Men jag tar nog det imorgon. Nu vill jag bara njuta av lugnet.
Imorgon ska jag förresten på smyckesparty också hos Katarina ute i Bergby. Ska bli skoj!!

Näe nu ska jag ta och kika vidare här i bloggar och sen slänga mig i soffan.

Lanzarote here we comes!!!

Ja det är så sant så!!
Den 5:e December far vi väg från kalla Sverige och åker till ett varmare Lanzarote. Puerto del Carmen är resmålet och hotellet heter Sol Lanzarote och är ett 4-stjärnigt hotell och vi kommer dessutom att ha All-Inclusive. Yes!!!
Resan var rena rama fyndet och kostade oss inte alls många tusenlappar pga ett supererbjudande från en väns vän.Tack!!!
Svärmor följer också med, så då är vi 3 som kan passa Lilleman. Ja för han ska ju såklart också med för er som inte förstod det. *ler*
Och vi kommer ju lagom hem tills Max födelsedag så kalas ska han få. *ler*

Nu är det ju ett tag kvar och det tackar jag för så vi hinner kolla upp vad vi behöver ha med oss till Max och bege mig ut på jakt efter sommarkläder som Max kan ha då.



Klädförsäljning

Nu på Söndag så är det Klädbytardag i Kungsgårdens sporthall kl 10-14 och jag har bokat ett bord där så nu ska förhoppningsvis en massa av Max urväxta kläder säljas. Och det är en hel del det!!! Och mkt som knappt är använt. Så hoppas det köps en del. *ler*

Tänkte höra med mina vänner och bloggvänner om det är nån som  är intresserad av att köpa vinterhandskar till sitt barn??
Har nämligen 2 par Hestra-vantar utan tumme i strl 0 att sälja.
Det ena paret är rött/svart och är helt oanvända och det andra paret är Beige/svart och är mycket sparsamt använda.


Nypris är 199 kr och säljs bla på sportaffärerna.
Jag tar isåfall 140 kr för det röda oanvända paret och 100 kr för det beige:a paret.
Dem är jättevarma och sköna och snygga och lätta att sätta på iaf. Tänkte bara ge er chansen innan jag ställer mig och säljer på Söndag.
Intresserad??


Solsemester

Någon som har erfarenheter av Gran Canaria, Lanzarote och Teneriffa??
Helst hur det är att vara där i början på december??

Har fått ett kanonerbjudande som vi nästan är dumma om vi inte tar. Så ge oss tips och råd tack!!!


Härligt solig helg!!

Ja vädret har varit helt underbart dem här dagarna. Vi har varit ute en hel del och Max har fått lekt i sanden och gungat. Han smakade på sand för första gången igår och det var ingen jättehit tyckte han. Haha!!
Nu är han ute och går med sin pappa och jag har fått tagit ett välbehövligt ljuvligt skumbad.
Om nån timme kommer Sandra förbi och hälsar på en sväng. Skoj!!
Näe nu ska jag inte spilla värdefull tid här utan jag ska ladda ner ett nytt Bank-Id så jag kan logga in på FK:s sida igen och spana in hur många dagar vi har kvar. :-)

Tips!!

Spana in denna sida för att se om ditt barn får i sig tillräckligt med mat och i olika former.
Intressant!!
Testade att göra efter Max och han fick i sig mat som han ska, men det vi ska tänka på var att få i han mer fett.

Fredagen

Nu har jag en "Tina-morgon" och eftersom jag inte kunde somna om efter att Max och Mattias gått upp så satte jag mig vid datorn i lugn och ro. :-)
Max vela ju såklart inte somna igår som vanligt i sin säng. Så vi la oss i våran säng och myste och fast han var toktrött så vart han helt plötsligt superbusig och lekte att han vart jagad av Mattias fast Mattias inte ens gjorde nån antydning av att jaga han. Jisses så han slängde sig över mig och vände sig sen om och kollade på Mattias och sen kastade han sig över mig igen i tron att han var jagad. Haha!!!
Han hade så roligt och skrattade gott så tillslut låg vi allihop och skrattade.
Efter buset somnade han och jag bar över han i sin säng där han sov till kl 00 i natt. Då vaknade han och riktigt gallskrek. Lillplutten då!!
Men natten har iaf varit bra så det är ju skönt.

Igår kom Anna förbi och hälsade på i några timmar. Max tyckte det var riktigt roligt med en ny lekkompis. *ler*
Lätt att man tröttnar på mamma och pappa ju. ;-)

Idag händer det väl inte så värst mkt, blir väl till att gå ut och leka lite i sandlådan med Max iaf.

Fick höra av D och S igår och det var skönt, höra att det var ok just nu iaf. Tänker på er och ska hålla tummen för att allt går bra!!!

Näe nu ska jag nog ta och kika vidare innan jag ska gå och käka lite frulle. Mums!!


Max prat

Ja Max har mer och mer börjat prata och idag sa han "Heddå" och vinka. Ibland härmar han en när man säger Hej och då säger han "Ej".
Han har börjat sagt mamma och pappa. Mamma säger han bara när han får mat i munnen och det tycker han är jättekul. "Mam-ma"
Även pappa säger han "pap-pap"
Han blir så lycklig när han säger nånting rätt gokillen!!!


Onsdag

I natt hade vi inte alls samma tur med sovandet för Lilleman snarare tvärtom, han vakna och vela inte somna om, men tillsut så efter att han fick komma över i våran säng.
Ikväll var nattandet inge roligt igen, han grina hjärtskärande och ville inte ligga i sin spjälsäng, men jag stod på mig och lät han ligga och skrika fast jag satt breve och strök hans kropp och visade att jag fanns där, det gick sådär. Tillslut fick jag ta upp han och höll han i famnen upprätt som man ska enligt tass-metoden och innan han somnade på min axel la jag ner han i spjälsängen och då la han sig tillrätta sen somna han. Allt som allt tog detta 20 minuter och då fick jag även avbryta mitt i för att byta en bajsblöja också. Så tidsmässigt kändes det helt ok.
Det är så frustrerande att han är så svårsövd på kvällstid våran son!!
Men men vad gör man??
Jag vägrar köra 5-minuters metoden för det klarar inte mitt mamma-hjärta. Hualigen!! Är ju rejält jobbigt att låta han skrika fast man sitter breve och ger han närhet så vad är det då inte att läman han ensam i sin säng och låta han skrika i 5  minuter. Jisses det vågar jag inte ens tänka på.
Nåja nog tjatat om det för idag!!

Så vad har vi gjort idag då på lediga dagen??
Jo jag och Max tog och åklte hem till mamma och hämtade mer kläder till henne sen åkte vi till Gävle och hälsade på henne på sjukhuset där hon legat i 1 ½ vecka nu stackarn.
Max lyste upp mammas dag med sitt skratt och busande.
Såg även Therese och Andreas på håll i korridoren på BB där dem i sakta mak gick med sitt lilla knytte i platsbaljan.
Ja dem fick ju sin lilla flicka igår och hon ska heta Ottilia. Så stort Grattis till er!!!

Sen efter lunch åkte vi till mitt jobb och hälsade på. Alla gamlingar vart så glada och verkligen lyste upp. Så kul att se vad ett barn kan göra för dem. :-)

Efter besök på jobbet åkte vi hem och lagade mat och lekte och sen var det dax för kvällsbad för Max. Och så nattning på det och här är jag nu.

Är jättetrött känner jag och skulle lätt kunna lägga mig nu om jag kunde men först ska jag hoppa in i duschen och sen har jag ett par sidor kvar i "Civilrätt":en att läsa ut tills imorgon. Tradigt!!

Åhh nej kom på en sak jag glömt idag!! Skulle ju ringt och bokat bord i Kungsgården inför Klädbytardagen. Så man blir av med en del kläder och får lite cash för dem. Var tydligen bara tis och onsd eftermiddagr man kunde ringa. Nåja jag får väl försöka ändå imorogn annars får jag väl vänta tills nästa vecka då.

Ja nu säger jag Natti natt här åt er iaf.


Härlig natt!!

Åhh han gjorde det igen våran sötnöt!!
Max somna vid en 20 igår och sen vaknade han vid 20:40 och efter det vakande han inte förrens kl 03 och då gick jag in till han och han satt då upp i sängen och jag la ner han och så somna han på en gång. Lyx!!
Så sov han vidare till 06:15 då Mattias var in och hämtade en glad kille. *ler*

Nu har han vaknat efter en sen middagslur och nu ska vi åka och handla här.
Tack för alla tips om mat förresten!!!

Måndag

Ja så var dagen till ända och en av redovisningarna den här veckan är över. Thank good!!!
Bara en kvar imöra. Urk på burk!! Hatar verkligen sånt men det är väl saker man måste genomlida tyvärr.

Skoldagen gick bra idag, men trött och ovan att sitta stilla igen såklart.
Skyndade hemåt och in och handla lite snabbt innan man fick komma hem och pussa på Gobiten.
Han blir så glad när man kommer hem och har varit borta. Älskar dig så!!

Max är fortfarande knölig att natta då han bara ska sitta upp hela tiden fast han är dödstrött. Undrar när han ska förstå att det är skönt att sova och ingenting som är farligt????

Imorgon ska de flesta i klassen ut och äta tillsammans men jag hoppar över det då jag känner jag inte har lust och så vill jag hem efter en lång dag i skolan. Så jag får vara tråkig den här gången tyvärr....

Är det förresten nån som har nå bra förslag på maträtter att äta under veckan??? Fantasin är noll just nu och det är såååå trist att komma på varje dag vad man ska äta. Så hjälp tack!!

Skoldax igen

Nu i veckan som kommer är det skolvecka igen. Fast denna gång är det bara 1 vecka på plats och dessutom bara 4 dagar varav en är en halvdag. Lyx!! Men imorgon är det 8:30-17 som gäller och muntlig redovisning står på tapeten.......

Max 9 månader

Ja idag blir våran "stora" lilla kille hela 9 månader. Helt otroligt så fort det går!!

På Max är det full fart hela dagarna långa. Han vaknar gärna kring 06-07-tiden men kan ligga/sitta en stund med oss i sängen och kika på barntv innan vi kliver upp vid en 07-07:30 oftast.
Sen är det blöjbyte och frukost som gäller. Efter frukosten är det såklart tandborstning och sedan tvättning och påklädning. Lek och mellis står sen på tur och oftast en förmiddagstupplur. Det är hårt att vara liten.
Vid 12-tiden är det så dax för lunch och efter det lek igen innan det är dax för mellis igen och tupplur nummer 2, som kan variera från dag till dag. Ibland sovs det bara 1 gång men oftast 2. Vid en 17 är det middag och sen lek och bus innan det är dax för nedvarvning och sovdax. Så vid ca 19 gör vi kväller och sätter på pyjamas och får välling och sen blir det sängen. Nu förtiden ska vår herre bara sitta upp hela tiden vid läggning. Så det tar sin lilla tid att få han att sova. Envis som en röd gris.
Sover gott och vaknar några ggr per natt och vill ha nappen. Äter ingenting på nätterna.

Max kan inte krypa än men han vill gärna och de resulterar i kraschlandningar i golvet och en massa gråt.
Gåstolen älskar han och åker gärna runt på sin BobbyCar med mammas eller pappas assistans. Hjulen är nog roligast!!
Pussa på sin Teletubbies-nalle är också en hit.



Max pratar på sitt egna vis och ibland träffar han sååå rätt. Lite ord han säger är: näe, e de?, pa-pa, mmm, dada, mam

Max har nu 4 tänder, 2 i nederkäken och 2 som håller på att tittar fram i överkäken.

Vinka kan han om han vill. *ler*
Reser sig mot saker men balansen är inte den bästa alla gånger.

Teletubbies och båten Elias är 2 favorit program.

Ja som sagt så händer det massor av nya saker hela tiden och det är så roligt att se han utvecklas.
Nu går vi mot höst och vinter så det ska bli skoj att se om han gillar snön.


Tokfrans!!


Redo för utevistelse


Max, jag och Lala läser bok. Max älskar att öppna luckorna och se vad det är för ett djur som döljer sig därbakom


Max äter smörgås. Mums!!

Så duktig så!!

Ja Max gjorde sin mamma och pappa paffa inatt. Han sov hela natten i sin säng!!
Max kom i säng senare än vanligt igår och var lite svårsövd (vill bara sitta hela tiden) men strax efter 21 somna han iaf och vaknade sen efter ca 30-40 minuter precis som han brukar men somna om på en gång.
Nästa gång vi hörde från han var vid 04-tiden inatt och då gick jag in för han smågnydde men han sov så jag gick och la mig igen. Nästa gång han hörde av sig igen var kl 05. Men han sov fortfarande!! Sen vid 06 då vaknade han till och vela upp ur sin säng så han fick komma in till oss och då var han tokpigg. Hjälp!!
Men efter ca 20 minuter så somnade han en stund igen och vaknade sen kl 07:30 och då klev Max och Mattias upp och jag sov vidare till hela kl 10... :-)

Så vi är såååå nöjda med natten!!!

Update

Dagarna går så fort och man hinner inte riktigt med allt man vill hinna ibland. Man önskar man kunde dela på sig och ha mer ork. :-)
Ja så vad har vi nu gjort sen vi kom hem??
I onsdags så var vi bara hemma och slappa och jag var så seg och trött, plockade en del med sakerna vi köpt.

I går torsdag så var jag o träffa Emma och gjorde ett skolarbete på bibblan. Sen lämna jag in cykeln på Team Sportia så dem hjälpte mig att sätta påbarncykelsits som jag köpt där. Alltid trevlig personal där!!!
Så då fick jag gå hem och sen åkte vi och handla en del barnmat och sen upp på stan igen och hämta cykeln. Jag och Max tog premiärcyklingen direkt och cyklade till Therese och Andreas och hälsade på, dem ska ju få sitt första barn på tisdag och jag hade handlat lite åt dem i Ullared som dem behövde.
Max gillade att sitta därbak, men jag tror att vi ska ta och byta till en dyrare modell på sitsen så man kan reglera lutningen lite, för i den här så satt han så framåtlutat på nå vis. Men han gillade att cykla. Men hjälmen är ingen höjdare att sätta på men det går det å. *ler*

Idag har jag och Max varit in till sjukhuset och hälsat på mamma, men först hämtade vi upp syster på Köpisparkeringen.
Sen åkte vi hem en sväng innan jag och Max åkte och hälsa på Linda F och hennes lilla Frida och alla andra barn såklart. Och här är jag nu. Idag orkar jag inge mer fara och flänga.

När jag kom hem nu så hade Mattias kompis varit förbi med våtrumstapet-prover. Så vi ska väl ta och bestämma oss för vad vi vill ha. Fanns faktiskt en hel del snyggt. Så får se vad det blir. Kommer förmodligen att börja nästa månad. Skönt när det är klart sen!!

Näe nu ska jag slänga mig i soffan en stund innan Bustrollet vaknar från sin sena middagsvila.

Håller tummen för er D och S och eran lilla son!!! Tänker på er!!


Fortsättning på Ullareds inköp

Här kommer resten!!


Kofta till mig, 119:-


Träningströja åt mig, 89,95:-
Trosor 2-pack 26,95:-
Varma strumpor, 16,95:-


Svart (dålig bild) långärmad tröja åt mig, 49,95:-


Träningströjor åt Mattias, 59,95/st


Teletubbiesdocka, 149:- En riktig storfavorit härhemma!!!
Learning Puppy som Max ska få i julklapp/present, 269:-


Lära gå vagn, 189:-
Bobby Car släp som Max ska få i julklapp/present, 199:-


Byggklossar som Max ska få i present/julklapp, 79,95:-
Verktygslåda som Max ska få i present/julklapp, 79,95:-
Hoppande leksak som Max ska få i presnt/julklapp, osäker på pris, antingen 49,95 eller 79,95


Matlåda till Max utflykter, 19,95:-
Badleksaker, 29,95:-
Bokstäver, 9,95/st


Pekböcker, 9,95:-
Målarfärg, 16,95:-
Känna bok med hundvalpar, 12,95:-
Vaxkritor, 9,95:-


Haklapp, 9,95:-
Örngott, 9,95:-
Babyfilt, 29,95:-


Bilar, 79,95:-
Bil, 39,95:-
Maraccas, 14,95:-


Bestick, 34,95:-
Tandborste, 24,95:-
Liten nappflaska, 9,95:-
Bambino nappflaska, 29,95:-
Barnplåster, 3,95:-
Nappar, 36,95/2-pack
Napp till nappflaska, 17,95/2-pack


Papperstallrikar 8-pack, 7,95:-
Pappersmuggar 8-pack, 5,95:-
Servetter 20 pack, 6,95:-
Ballonger 100 pack, 14,95:-

Ja det var allt jag har knäppt kort på men som sagt så fattas en del grejjer. Men jag har fyndat en massa julklappar och presenter och vinterkläder och är mer än nöjd. :-)

Hoppas jag kunnat vara till hjälp för någong som ska ner och fynda. :-)

REA!!!

Nu har Halvarssons väskshop i Sandviken total utförsäljning.
30% på alla väskor och varor i butiken.
Så passa på att fynda!!

Det är Max farmor som äger affären och ska nu sluta efter 30 år.


Ullared hösten 2008

Ja så var nu hemma från shoppingparadiset Gekås. :-)
Ett antal tusenlappar fattigare men desto mer saker rikare. Hihi!!

Vart en hel del inhandlat och bilder/pris på en del av inköpen kommer längre ner här. Har inte kunnat fotat allt då jag bla glömde en påse i syrrans bil med vinterskor till mig. Och sen har jag såklart inte fotat julklappar och presenter jag köpt. Ja förrutom dem till Max då för han förstår inte så mkt än.

Resan ner gick bra, men vart stoppad av polis i sk Däckrazzia och dem kolla däcken och mätte lufttryck bla. Och där kom dem fram till att vi hade i stort sett punka på hjulet i bak och att vi lära åka till närmaste däckverkstad typ, men vi stannade på macken och då visade det sig att det var helt normalt med luft i däcket... ????...
Stugan var helt ok, men lite varmt bara. Men vi sov ju bara där i stort sett. Så tidigt på tisdagsmorgonen packade vi ihop och åkte och shoppa hela dagen lång. :-) Vi hann ju även med en sväng på kvällen innan, 1 timme typ och på det hinner man mycket. ;-)


Vinteroverall i strl 80 åt Max, 269:-


Fodrat regnställ strl 74/80, 169:-


On the peak-softshelljacka strl 86, 129:-


Fleeceunderställ strl 86/92, 49,95:-


On the peak-underställ, 39,95:-


Kavat vinterkänga 450:-
Gummistövel 49:-


Fuskpolo 19,95:-
Tjockare vinterhandskar 34,95:-
Dagisvante (tunnare) 29,95:-


Jeans 89,95/st


Huvtröjor 89,95/st


Body 29;95-34,95


Joggingbyxor 39,95:-
Kalsonger 16,95/2-pack


Mjukisbyxa strl 86, 29,95/st


Mjukisbyxa strl 92, 34,95/st


Pyjamaser 39.95/st


Blå halvziptröja 49,95:-
Grön ziptröja 29,35:- (rea)


Badbyxor med solskyddsfaktor 49,95:-
Tjockare strumpor 19,95/2-pack


On the peak-softshelljacka till mig, 179:-


Helsvart(dålig bild)kofta till mig, 99:-

Näe blä nu bara krånglar blogg.se med bildfunktionen och jag har varken ork eller tålamod just nu att sitta och hålla på med detta när det bara krånglar, så resten får ni se imorgon eller när jag får tid igen. Håll ut!!!




Snart så

far vi till Ullared, ja iaf imorgonbitti så åker vi. Ska bli superskoj!! Shopping på hög nivå!!!
Ska bli skönt att få sova ut en hel natt också utan att bli störd av Max. Kommer dock att kännas konstigt när jag ligger där på kvällen och ingen Max i närheten.

Har precis fått Max att sova nu.. Jisses vilken envis unge vi har vad det gäller sömn. Han ska minsann sitta upp hela tiden!!! Sen ger han sig och då faller han i sömn på en gång. Haha!!
Men oj vad det tar tid nuförtiden.
Ni som har 8-9 månaders bebisar, är era lika envisa också??

Näe nu ska jag ta och gå ner till min sambo och umgås lite innan John Blund kallar på mig också.

Lördag

Lördag kväll och här sitter jag alena, Lilleman sover och Mattias är på fotbollskväll med grabbarna.
Så just nu har jag det lugnt och skönt!! Men det står väl inte på förrens Lilleman gör sig hörd igen. Natta han i sin sän gidag gick inge bra, han har ju lärt sig att sätta sig upp och då ska han gör det hela tiden och resa sig mot spjälorna så tillslut gav jag upp och tog med han in i våran säng. Och där skulle han sitta hela tiden ända tills han vart sååå trött så han nästan stupade. Haha!! Envis som en röd gris är våran älskade son!!

Hans 2 framtänder är på väg att bryta sig igenom tandköttet ser man, men det tar visst lite tid för dem att ta sig fram jämfört med dem 2 gaddarna på nedre plan som han har fått.

Idag vid 16 åkte jag och Max till mamma/mormor och vart bjuden på mat. Syster Linda var också där med sin busige hundvalp Ozzy. Max busade en del med Ozzy men tyckte allra först att han var lite otäck, men det släppte efter ett tag.
Vid en 18:30 åkte vi hem då Max var trött och skulle få komma i säng och få välling.

Ja och här är jag nu och ska nog ta och lägga mig breve Max i sängen och läsa lite läxa.

Tänker på er D och S, hoppas allt ordnar sig till det bästa!!!


Lite nytt


En stor och en liten Snobben-väska till Max




Max nya jacka i brunt och grönt från Lindex med matchande tunna vantar

Fredag

Hej hopp!!
Idag har jag varit trött och seg mest hela dagen. Men en del har vi hunnit med iaf.
Imorse var hela familjen på barnsång på öppna förskolan och det tyckte Max var spännande, speciellt trumman som ledaren slog på. *ler*
Sen stannade vi kvar en timme och Max lekte lite och vi pratade en del med Maria och Johan som var där med sin Theo.
Sen var det hem och käka lunch och sovtime och efter det åkte vi till Brolins Rör och pratade en del om badrumsinredning och rörmokerijobb. Vi ska ju göra om vårat badrum uppe i höst och ska bestämma oss för hur vi ska ha det.
Ett tag var vi helt inne på att ha ett bubbelbadkar, men sen när vi insåg vilka pengar det är så har vi tänkt om lite. Så just nu lutar det åt ett vanligt badkar fast ett som det är mer lättstädat under. Vill vi ha bubbelbadkar sen och vi tycker att vi har råd med det om några år så kan vi ju alltid byta ut till det om vi bara ser till att det blir förberett med el dragen dit nu vid renoveringen och det är väl lika bar att göra det så kan man ju ångra sig sen.

Vi har valt att inte kakla badrummet uppe utan vi kör med våtrumstapet. Blir billigare så och sen ser man snabbare om det skulle bli nån fuktskada.
Ja så vi har lite projekt här nu framöver. *ler*

Ikväll somnade Max utan problem i sin egna säng, hoppas han sover där ett tag nu Busen!!
Nu ska jag kika runt på lite bloggar här innan jag ska parkera min rumpa i soffan.

Tjing!!

Härligt ledig!!!

En skön härlig ledig dag har vi haft hela familjen idag. :-)
Max har sovit kanonbra inatt mellan oss, fast då har han ju haft sin strulperiod på kvällen istället och igår somna han inte på riktigt förrens kl var 21:30, men sen har han sovit gott. 07:15 vakna han och vela upp idag.

Nu sitter han inne i sitt rum och leker medans jag får blogga lite. Han är riktigt duktig på att leka själv faktiskt.
Imorse fixade vil till i Max rum så nu ser det rätt ok ut, vi ska upp med lite hyllor och tavlor på väggarna bara, men det väntar vi med tills jag varit på Ullared, jag kanske hittar nå fint där också. :-)
Så bilder kommer sedan på hans rum. Håll ut!!

Vi har varit en sväng på återvinningen idag och sen åkte vi upp på stan och käka mat och hälsa på i Max farmors väskaffär. Därifrån kom vi med lite nya väskor, bla till Max. Bra att ha vid dagisstarten. 

 

Max på sin Bobby Car


Stolt Max på sin nya bil som han fick av mormor

Max och mammadag

Idag har jag och Max varit ute på lite egna upptåg. Jag skulle ju åka in och hämta kurslitteratur som jag skulle få köpa begagnat av en tjej, men den som hade med sig böckerna hörde av sig senare än jag trott så vi kom inte iväg förrens vid en 11:30. Mötte sen upp Systeryster på IKEA där vi åt lite mat/fikade och Max han charmade en hel del därinne. Gofisen!!
Sen strosade vi på Köpis lite men det vart ingenting handlat då jag håller mig tills vi är i ULLARED på måndag. Då är det en hel del som ska shoppas. Skoj!!!

Idag har Max varit ganska trött och klängig, men det hör väl till när dem är sjuka och sovit dåligt. Ikväll har vi satt ihop hans hylla som vi köpte till han och det vart jättebra!! Nu sover Max, men vi får se hur länge till. *ler*

Har även fått ut en del auktioner på
Tradera 
Men har en hel del mer kläder kvar att lägga ut. Men det får vänta lite.

Nu ska jag kika på hotell i Stockholm, då vi förmodligen ska åka dit ibörjan på Oktober en helg. Skoj!!!


Jag och Max i nya sängen

Otäck syn


Detta var synen som mötte mig igår morse, som tur var hade båda personerna klarat sig undab med lindriga skador.


Bilden lånad från Arbetarbladet

Tävling!!!


Jag tävlar om ett presentkort värt 500:-
hos
minpluddevutt i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!

Envis som en röd gris

Imorse när jag var på väg till skolan så passerade jag en olycka mellan 2 personbilar och bilarna var jättekvaddade. Konstigt för där är det bara 70, men det var ju tydligt att det kan bli sånna skador i den farten också.
Personerna hade tagit sig ur bilarna och det satt en svårt chockad och skadad tjej vid vägkanten, och runt ikring henne fanns det en del folk. Jag stannade till och frågade om allt var under kontroll eller om de behövde hjälp, men fick till svar att det var lugnt så jag åkte då vidare. Mötte sen ambulans och akutbil med blåljusen på. Måtte det gått väl!!
När man kommer mitt i en sån där olycka innan ambulans och allt är på plats så får man ett adrenalin i hela kroppen, nu behövde jag ju inte stanna eftersom hjälp redan fanns. Det är så otäckt med olyckor!!!


Just nu härhemma har vi en son som bara vägrar att sova. Han somnade strax före 20 och vaknade sen av sin envisa hosta och vart jätteledsen, sen dess har han varit totalt omöjlig att söva fast han är toktrött!! Han ska bara sätta sig upp hela tiden. Jisses!!!
Ja han får väl vara upp tills han stupar då envisa pojke. ;-)
Ingenting är ju sig likt när dem är sjuka dem små liven och absolut inte sömnen. Så vi får ta det som det kommer nu tills han blivit helt frisk och fri sin förkylning.
Men det skulle ju ha vart skönt med en kväll med en sovandes Max. *ler*

Max har även på dagtid visat vad han vill och därmed basta. Imorse gav jag han tandborsten så han fick borsta lite själv innan jag skulle hjälpa han, men när jag skulle ta tandborsen och hjälpa han så tokhöll han den och grimasera med hela kroppen och bet ihop och riktigt visa att den här tar du inte!! Så efter lite lirkande och byteshandel gick han med på att lämna ifrån sig tandborsten.
Det gäller att veta vad man vill här i livet!!!



Näe nu ska jag gå ner till en ledsen Max här.

Ny vecka

Ja så var det en ny vecka och det innebär självstudievecka. Idag har jag varit in till högskolan och haft grupparbete. Vi skulle skriva om Handelsbanken och vi vart faktiskt klara idag. Nice!! Så imorgon återstår det ett arbete om Folksam, hoppas det går lika fort också. Annars har vi även onsdagen till vårt förfogande.
Om inte så tar nog jag med mig Max in till Gävle ändå på onsdag, ska ju möta upp en tjej som ska lämna kurslitteratur till mig. Har haft turen att få tag på alla böcker utom en begagnad och det känns Great!!!
Så kan jag och Max strosa på stan sedan eller hitta på nå skoj med nån....

Det är även lite prat om att åka till ULLARED på måndag nästa vecka. Syrran och hennes man funderade på det och jag är sugen på det också då jag är ute efter massa grejjer till Max, speciellt leksaker och där kan man fynda till halva priset mot i leksaksaffärerna.
Isåfall åker vi på Måndag och sover över i en stuga och sen åker vi hem på Tisdagen. Saknar Max redan.. Haha!!!
Nån som är sugen på å hänga med?? Har en plats över i bilen och i stugan. ;-)

Max sover gott däruppe nu men det var en pärs att få han att somna. Han har ju kommit på hur man sätter sig upp från liggande och så fort jag la han på kudden så satt han sig upp och så höll vi på läääänge. Tillslut fick Mattias komma upp och ta över och då gick det efter ett tag. *ler*
Max har äran att sova i våran säng nu när han är sjukling och inatt sov han såååå bra. Lovely!!!

Näe nu ska jag gå och mysa och sen göra kväller!!