Nu tar vi semester!!

Nu åker vi på semester till Leksand och bor i stuga i en vecka. Åter nästa söndag!!
Packningen är stor som ska med kan jag lova. ;-)
Nu ska vi bara njuta och sola och bada och äta gott!! Sommarland blir det ju också såklart nåndag.
Ha det så bra nu allihopa så syns och hörs vi när vi är åter!!!

Lockarna har fallit

Idag klippte vi av Max underbara bebislockar, han blev genast så stor!!!
Max skötte sig superbra medans jag klippte hans hår.
Lockarna är sparade iaf. :-)


Bild kommer sedan, just nu är musen helt knasig så man kan inte göra om korten.

Hottie hottie!!!

Ja nu är äntligen sommarvärmen här. Lovely!!
Jag och Max har varit på badhuset på förmiddagen och badat och haft det riktigt mysigt han och jag. :-)
Sen bar det av hemåt för sovning för Lilleman och lite solning för mig. När Max vaknade var det dax för upptäcksfärd härikring och kolla på bilar som är hans stora intresse.
När M kom hem började vi måla baksidan medans Max farmor var barnvakt, så nu har vi bara halva baksidan kvar.
Imorgon får vi förmodligen lite hjälp med målningen också. Kanoners!!

Imorgon ska jag och Max åka iväg efter lunch och få hans vagn lagad i Gävle och så ska vi uträtta lite ärenden. Och solen skulle visst hålla sig bland molnen imorgon, så det passar ju bra att vi uträttar en del ärenden dådå.

Näe tebax till Allsången igen!!


For sale...

Lägger ut några Gangstar- plagg här som är till salu.
Alldeles NYA är de allihopa!!







Dressen STINA i svart i strl 6 månader 68/74
Ord pris :179 kr 
NU: 100 kr (slutsåld storlek på Gangstar)



Tröjan PETTER i strl 4 år 110/116
Ord pris: 189 kr   NU: 100 kr



T-shirten NORA i rosa strl 2 år 92
Ord pris: 139 kr   NU: 90 kr (slutsåld storlek på Gangstar)



Jackan LIV i storlek 3 år 98/104
Ord pris: 279 kr  NU: 200 kr (slutsåld storlek på Gangstar)



Bodyn CHARLIE strl 1 år 80/86
Ord pris: 169 kr   NU: 100 kr ( Slutsåld på Gangstar)



Så först till kvarn!!!!
Maila mig på
[email protected]  eller skriv ett inlägg här på bloggen. För er som har mitt nummer ni kan alltid ringa också. *ler*

Midsommar-resumé

Så var midsommar förbi och vädret på självaste midsommarafton var väl väntat. Kallt och regn i luften.
Men en väldigt rolig sak som hände var iaf att Susanne och "Nisse" fick en liten dotter på kvällen. Grattis!!

Vi firade kvällen med Maria, Johan och Theo och vi åt  och drack gott och hade det jättetrevligt!! En hel del spelande vart det med en massa roliga förklaringar och gissningar på ord. Haha!!
Vi bröt upp efter 02-tiden nångång.
Max överaskade med att sova ända till 06:30 i sin säng. Jihoo!!

Igår var vi mest sega hela dagen och jag och Max tog oss ut till lekparken bara i stort sett. Idag har vi börjar målat vårat radhus och har hållt på med det hela dagen. Max fick åka till sin mormor en sväng mellan 16-19 så vi kunde måla båda två utan att passa busen. Han var så lycklig över att få komma till mormor en sväng så. :-)

Den här veckan ska vi hinna med lite mer målning har vi tänkt och så ska det packas inför resan till Leksand på söndag. Är ju en hel del som ska med då vi blir borta en vecka. Ska även förbereda lite mat som ska lagas och tas med.

Lite lek med Max vänner ska vi också få till, kanske ett besök på badhuset oxå??
Ja det ska ju bli sol nu i veckan sägs det så vi får väl hålla tummarna för det. :-)



Max tycker det är lite läskigt med skum...

Glad Midsommar!!

Ja Glad Midsommar på er alla som är in och kikar i min blogg lite titt som tätt. :-)
Hoppas att solen kommer att skina på oss alla imorgon. Plz!!!



Sista orderdagen

Nu avslutar strax Gangstar sin vårsäsong via oss säljare och  den 21 juni är sista dagen att kunna lägga en order. Så ni som känner att ni inte hunnit med att shoppa på rean hojta till mig före den 21:a.....

Kommer inom kort att lägga ut Gangstar.kläder här på bloggen för försäljning så ha ögonen öppna och först till kvarn....

The "mean" girl

Idag tog jag och Max en cykeltur till stadsparken och lekte lite i lekparken där. Där var det en del barn med sina föräldrar bla en liten tjej som var ett par månader äldre än Max. Hon gillade inte att Max kom i närheten av henne för då sa hon bestämt Nej hela tiden och så gick hon fram till Max och hällde sand på hans keps. Max vart genast livrädd för den tjejjen och det förstår jag med det välkomnandet. Haha!!
Så helt plötsligt slänger hon sand/grus rakt i ansiktet på stackars Max. Han får i ögonen och blir jätteledsen. Mamman skämdes jättemycket.
Men ja så är ju barn, i hennes värld så såg hon Max som ett hot mot det hon höll på med och gjorde allt för att skydda "sitt". Synd bara att det var stackars Max som fick ut för allt.
Nåja det löste sig tillslut efter att jag fått bort all sand/grus från ögonen och ansiktet. Men han kollade extra noga vart han hade den där tjejjen och hon var verkligen på krigsstigen och försökte flera gånger att kasta mer sand/grus. Men då var vi föräldrar mer förberedda och kunde vara på vår vakt iaf.

Nu ikväll vaknade Max efter att vi lagt han och var såååå ledsen. Kanske är det händelsen idag som bearbetades i sömnen. Han hade jättesvårt att komma till ro igen och ville bara vara nära nära. Ja du Max det här är tyvärr bara början på livet detta, svårare stunder kommer vare sig man vill det eller inte. Tyvärr.

Imorgon kväll bär det av till Bergby och gratta Katarina som fyller hela 30 år i helgen. Nu kommer dem en efter en tätt efter mig. ;-)






Max 1 ½ år idag!!

Tänk vad tiden går, idag har vi en 1½ åring härhemma. Stora killen då!!!
Han har utvecklats så mycket på sista tiden och det i en rasande fart! Nu börjar han "prata" mer och mer, och man förstår knappt hälften av vad han säger. *ler* Humör har han ju också som sagt. Lägga pussel och bygga torn kan han också. Vart tog min lilla bebis vägen??
Stora killen som sover i stor säng sen flera månader tillbaks. Han som klättrar galant upp för alla trapporna dagligen. Och som springer istället för att gå. Och på tå går han också lite då och då, snacka om att ha balans.
Ja våran älskade lilla kille!!! Längtar efter alla kommande år med dig!!







Friskt!!

Ja nu är Max äntligen frisk och aptiten är då tillbaka kan jag lova, han äter nu ikapp det han missade.. *ler*
Max har nu börjat med hysteriska anfall när han inte får han som han vill. Jättekul!! Not!! Han har verkligen kommit överfund med att han kan säga ifrån när han inte vill nått och vet vad han vill.... Så det är en hel del kamper härhemma om dagarna. Men det är ju sunt för det visar ju att dem utvecklas åt rätt håll, även om det är jobbigt. :-)

Vi börjar bli less på detta regnande nu härhemma. Vi vill börja måla radhuset nångång så vi blir av med det. Färgen bara står och väntar i förrådet.
Imorgon ska jag och Max på kalas hos Matilda som fyllde hela 1 år igår. Tiden går sååååå fort!!
Tips på vad man kan göra en regnig dag som denna???

Längtan

Satt precis och tittade på min sida på resdagboken.se och shit vad jag längtar efter att resa igen. Thailand here we comes!! Hmm ja när då och hur då?? Blir lite tajt att spara ihop resan tills nu i vinter. Blir ju mycket dyrare nu när Max får betala för sig också from 14 dec. Så det lutar kanske mer åt en resa i september till Mallis kanske eller Turkiet och sen spara ihop till Thailand efter det.
Lättare att spara ihop när vi båda jobbar sedan. Blir ju en del mer i kassan då mot vad det är nu för tiden.
Men resa det vill jag att vi ska göra ofta våran lilla familj. :-)


Mitt nya liv del 2

I måndags så hade jag ätit LCHF kost i en vecka och detta har gett resultat på vågen och runt magen. Vågade inte tro att det var sant så jag har extra checkat även i kväll och vågen står på -1,8 kg och -2 cm på tjockaste stället på magen. Inte illa för att bara vara en vecka!! Och dessutom syndade jag ju i lördags på möhippan. Och inte en gnutta motion pga sjukdomar och träningsvärk som jag fick efter första träningspasset härhemma. Så jag är nöjd!!


BVC på 1 ½ års kontroll

Max har inte kräkts nu sen i förrgår kväll så idag kunde vi åka på kontroll på BVC. Det var en jättetrevlig läkare som hade god hand med barn. Toppen!!
Max fick börja med att strippa och väga och mäta sig. Han kunde stolt uppvisa hela 13 680 gram och hela 88 cm. Men Max har nog gått ned en hel del nu unde dessa dagar han vägrat äta så jag tippar på att han ligger närmare 14 kg i vanliga fall.
Ingen spruta vart det idag eftersom han är sjuk och äter pencillin. Så det ska vi ta om nån vecka istället.
Läkaren lyssnade på lungor och hjärta och kollade de nedre regionerna som de alltid gör. Allt var finfint!! Max avslutade hela besöket med att släcka ner lamporna i rummet. Haha!!

Jag frågade även om Max balans som blivit sämre nu när han vart sjuk. Han vinglar omkring härhemma och går in i saker och ramlar ofta. Men det var inge konstigt speciellt inte nu när han har öroninflammation, det ligger ju så nära det som styr balansen.
Nu sover han gott breve mig här i soffan och hoppas på att han vill äta lite bättre idag. Snart är pencillin kuren slut också så då kanske han återfår aptiten igen.
Ha en bra dag nu!!


Sjuklingen

Ja Max har ju gått och blivit sjuk igen som ni kanske förstått. Det började natten till fredegen med att han kräktes, men inte så mkt. Han fick feber under fredagen och vägrade äta och dricka. Kontaktade HC då vi misstänkte Scharlakansfeber då det går på dagis. Vi åkte dit och tog halsprov på Max men det visade inget. Febern steg och det var en kamp att få i honom nått att dricka. På lördagen var han lika och tog sig även åt öronen. Kontaktade HC igen och fick en tid till Familjeläkarjouren. Där visade det sig att Max har öroninflammation. Vi disskuterade med läkaren om det var ett måste med pencillin eftersom Max redan fått 2 kurer i år, han förstod våran oro men han bedömde att Max var i behov av pencillin igen så sagt och gjort.
Det var sjåigt att få i han pencillinet då han matvägrar. På Söndagen var Max relativt pigg och det märktes att pencillinet gjort verkan. Men senare på dagen spyr han. Lika igår. Ringde HC igen och vela ha råd om vi ska fullfölja kuren med tanke på att han kräks? Sjuksköterskan rådfrågade en läkare och han tyckte inte att vi skulle byta pencillin eller avbryta kuren. Utan göra så gott vi kunde för att få i han kuren.
Men det är ju lättare sagt än gjort, men det går. Max har nu inte ätit ordentligt sen i torsdags plutten. Det enda han fått i sig de senaste dagarna är nån tugga här och där på smörgås eller rån. Nån sked fil och en smoothie. Men det kommer ju upp efter ett tag.
Ingen höjdare att se sitt lilla barn så här. Äta är ju Max stora passion i livet och nu vill han inte ha nånting. Han skakar på huvudet åt allt. Inte ens glass vill han ha nå mer.
Men huvudsaken att han dricker säger dem.

Imorgon har vi tid på BVC och jag ringde och skulle ändra den då han är sjuk, men hon tyckte att om han orkar skulle vi komma så läkaren fick göra en undersökning. Sprutan får han ta sen när han är frisk igen.
Peppar peppar så har han inte kräkts idag än och pencillinet har fått stannat i magen i hela 2 timmar. Men han är kass i magen istället.

Ge mig gärna tips på vad vi kan testa att ge han att äta!!!

Inställt!!

Måste skjuta på "Öppet hus" idag då Max är dålig och kräks mitt upp i allt.
Återkommer med ny dag!!


Fynda!!

Gangstar har bra priser nu på sin REA.
Bla:


För 85 kr


från 85 kr


från 90 kr


från 135 kr. Billigt!!!


från 100 kr


150 kr.

 
från 65 kr

Ja sen är det många fler fynd!!!!

Välkommen!!!

Välkommen hem till mig Måndag den 8 Juni då jag kommer att ha "öppet hus" härhemma och ni har chansen att fynda Gangstarkläder.
Gangstar kommer att rea ut delar av sin vårkollektion och jag kommer även att passa på att rea ut mina visningsplagg till bra priser. Så passa på!!!

Maila mig på....... om ni tänkt komma eller skriv ett meddelande på bloggen, så berättar jag vart jag bor och vi kan bestämma en tid som passar.

Bjuder självklart på fika.. ;-)


           
           


Mitt nya sundare liv

Ja idag börjar jag mitt nya sundare liv. Jag hakar på Mattias kamp med LCHF-kosten och det är tänkt att vi ska köra den till midsommar. SÅ förhoppningsvis kanske nån centimeter av mamma-fläsket på magen försvinner.
Och inte nog med det så kommer jag från idag att köra ett 6 veckor långt träningsprogram för att bli bikiniklar. Så det bådar ju gott detta om jag kan hålla mig sund och träna efter programmet. :-)

Så ikväll har jag hoppat hopprep härhemma i 3 minuter som uppvärmning och 5 minuter som avslut. Jisses vad det är jobbigt!! En helt klart underskattad träningsform lär jag ju säga. Testa!!

Så har jag kört ett träningspass med hantlar till hjälp med fokus på bikinikroppsövningar och imorgon är det ett annat program som mer är för bikinimagen.

Kan ju erkänna att svetten lackade härhemma så imorgon är det jag som kommer att ha träningvärk!!




Här ligger jag i lä än iaf....