Headache

Så vart man hemma från jobbet idag å då... Suck!!
Igår fick jag sån gräslig huvudvärk på jobbet på eftermiddagen och den vägrade släppa.. Varken alvedon eller mängder med vatten hjälpte. La mig direkt när jag kom hem, men sov inte så bra pga huvudvärken som så ihärdigt satt i hela natten och nu på morgonen när jag skulle upp.
Var bara att ringa nattpersonalen på jobbet och sjukskriva mig.
Somna sen om iaf och sov gott tills jag vart väckt av en liten tjej som stod utanför här och ropade på sin pappa. Minst 20 gr skrek hon - Pappa, innan han svarade henne. Och när han väl gjort det så börja hon ropa -Kom, minst 20 ggr. Så var man inte vaken tidigare så vart man då.
Den värsta huvudvärken är borta och har bara en smygande svag som jag mer än gärna står ut med om jag jämför med den jag haft.

Jag vet att jag haft så här en gång förut och då gav det inte sig heller förrens dan efter. Liksom nå migrän liknande.
Var väldigt stressigt på em igår på jobbet, dessutom var jag själv och så hade jag ju vart till tandläkaren och inte kunnat ätit ordentligt på länge. Så det var nog en kombination av allt det som utlöste huvudvärken.

Nåja nu är jag iaf på bättringsvägen så nog om det!!!

I helgen är jag iaf ledig och det ska bli skönt. Nu har man bara 6 arbetsdagar kvar tills semestern. Nice!!!
I helgen är det även Ockelbo marknad. Får se om man åker upp nått eller ej.
Oftast handlar man iaf bara tunnbröd, remmar och nån munk med sig hem.
Fast i år finns det nog mer saker att se på nu när man har radhus och allt. :-)

Dax för lite mer frukost här...



Längre kläder tack...

Kvällsjobb idag igen men jobbar ju iaf med en rolig person så då går det genast mkt lättare och sen får jag ju sluta kl 20 också så då vart det ännu bättre. Hihi!!!

Ska först till tandläkaren idag. Hua!! Men det ska nog gå bra det å. Solen skiner ju. *ler*
Ska sen bege mig in till Köpis en snabbis och spana in rean, är ute efter en lite längre kofta och J hade köpt en sån på Ginatricot på rea iförrgår så ska kika på den tänkte jag.
Är ju i behov av tröjor och sånt som är lite längre så man slipper gå och slita och dra i kläderna man har. Måste va en rolig syn och se mig komma gåendes på gatorna och dra i kläderna... Det bjuder jag på.. ;-)

Sen om jag hinner med före jobbet så ska jag slinka in hos min frissa och klippa bort det slitna topparna.

I helgen har jag o M funderat fram och tillbaks om vi ska ta och åka iväg en sväng nånstans, men vi har inte riktigt bestämt oss. Är ju en del härhemma också som ska göras. Gräset ska klippas bla.
Kanske blir en dagstur bara istället till Uppsala eller så. Vi har ju ett par dar till på oss att fundera på så.. :-)

Nu ska jag ta och göra mig klar här för den nya dagen.
Ha en skön dag!!!!


Ljuvligt!!!

Är det inte härligt med egen trädgård så säg.. :-)

image57

Lite fynd....

Igår inhandla jag en liten pyjamas åt bebben. Den kommer ju garanterat behöva det då den kommer födas på vintern. Brrr!! Billig var den å. 34,50 allt som allt efter avdragen rea. :-)
Sen är jag ju lite smått halvtokig i giraffer och hitta en sådan söt mjukisgiraff på Jysk. Så det vart en sån också.. Hihi!!!


Grattis Annika

Idag är det en speciell dag. Idag skulle Annika ha fyllt 28 år om hon hade fått leva.
Och snart kommer dagen då det blir 4 år sen hon gick bort. Helt otroligt vad tiden går fort!!!
Saknaden är väldigt stor efter min vän och speciellt extra stor nu när jag bär på ett litet barn i magen. Jag vill ju kunna dela allt det roliga med henne. Men det går inte på det vis jag vill....
Jag vet att hon är överlycklig däruppe och vakar lite extra över mig o barnet just nu. Och det känns tryggt!!

Saknaden är stor!!!


Grav. vecka 16

Tiden går så fort och idag går vi in vecka 16. Nu har vi 24 dagar kvar tills ultraljudet.


Vecka 16

Bebis ? Bebisen är 10.5-11.5 cm lång och väger omkring 80 g. Navelsträngen börjar flyttas längre ner på bebisens mage. Barnet sparkar och rör sig ständigt vaken tid. Många kvinnor känner barnet sparka första gången mellan vecka 16 och 20.

Du ? Nu börjar det säkert komma upp frågor kring graviditeten. Svar på vanliga är:

  • Solarium? Det finns ingenting som säger att det är farligt att sola, men man vet att kvinnor kan få pigmentförändringar.
  • Bastubad? Du får basta, men du har en förhöjd kroppstemperatur så basta i en lägre temperatur än vanligt.
  • Träna? Det går bra att träna, men lagom så att du kan prata utan att flåsa. Du får inte hoppa eftersom det belastar bäckenet.
  • Hunger? Ät mycket grönsaker och frukt under graviditeten så fylls din eneri på och du orkar mer!
  • Sex? Normalt sex skadar inte barnet, det ligger skyddat i livmodern.
  • Bristningar? De försvinner troligen aldrig men de kommer att blekna i och med att huden drar ihop sig.

Vecka 26

Måndag 25 juni: 14:00-21:15 (sjuk)
Tisdag 26 juni: 08:15-16:00 (sjuk)
Onsdag 27 juni: 13:00-20:00
Torsdag 28 juni: 13:00-20:00
Fredag 29 juni: 07:30-15:30 (sjuk)
Lördag 30 juni: Ledig
Söndag 1 juli: Ledig

Grav. vecka 15

Tänkte bara göra en sista sak innan det blir soffdax....

Hitta en bra sida (minbebis.com) där man kan följa vad som händer vecka för vecka i graviditeten så jag tänkte lägga in varje vecka här allteftersom.. :-)

Vecka 15

Bebis ? Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9-10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skellettet blir hårdare och hårdare. ?Hon? kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Du ? Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga.


upp o ner ibland

Det är inte bara en dans på rosor att vara gravid. Just nu känner jag mig så blä`ig som man bara kan.
Jag blir avundsjuk på M som kan ut och roa sig hur han vill och själv sitter man här och känner sig ful och tjock och väldigt oattraktiv och kan knappt ha nå fint på sig som sitter någelunda bra.
Men vem har sagt att det ska vara lätt att vara gravid då med alla hormoner som far runt precis där dem inte ska va.
Nu får ingen tro att jag inte är glad för att jag är gravid för det är jag absolut. Jag är överlycklig!! Men en del känslor poppar upp vare sig man vill det eller ej.
Är väl lite extra jobbigt nu när det är midsommar och allt och de flesta jag känner är ute och har roligt och jag sitter hemma.

Tror inte nån riktigt kan förstå till 100 % om man inte varit gravid själv vad för tokiga saker som kan dyka upp i huvudet på en.
Pratade iaf mycket med J på jobbet idag om tankar man har och så och hon sa att hon kände exakt samma saker när hon var gravid och att hon då skämdes för att hon fick sånna tankar. Känns ju iaf skönt att man inte är ensam om att känna sånt. Kanske man inte är tokig trots allt.. ;-)
Ja och nu känns det lite skönare efter att fått skrivit av mig litegranna.

Nu ska jag och min älskade mage ta och inta soffläge och mumsa lite gotta innan det blir Bedtime-story för oss.

Midsommar

Glad Midsommar på er allihopa!!!

Vi åker ut till Årsunda till 16-17 idag och ska fira där med en massa folk hos Nisse och Susanne. Grilla lite och äta gotta!!!
Imorgon på midsommardagen ska man upp och jobba kl 7 och jobba hela dagen lång till 20 medans alla andra är ute och har roligt. Men men det är smällar man får ta när man väntar bebbe.
De är väl en hel del som ska till Gästrike-Hammarby och ha trevligt antar jag. Bland annat Mattias och hans kompisar.

Vad ska ni göra i midsommar???


Skänken

Tack för alla tips om mammakläder. Idag ska jag in en snabbis före jobbet och kika tänkte jag. Är tydligen en del rea dessutom på kläderna. Perfekt!!

Igår packade vi upp våran skänk som vi köpt på Jysk för halva priset och gissa vad!! Jo det fanns ingen bruksanvisning med. Och det var tusen skruvar och hundra olika plankor i alla möjliga storlekar.
Nog för att jag ofta har lätt för att se hur nått ska sättas ihop men även här fick jag lägga mig ganska snabbt.
Så det blir till att åka till Jysk och be att få en beskrivning på hur man gör. *ler*



Nu ska jag gå och käka lite frukost här innan jag ska göra mig klar å åka.


Det får inte vara sant...

Såg en rubrik idag på löpsedelarna på morgontidningen när jag skjutsade M till jobbet vid 8 imorse, den rubriken fick det att isa inom mig. Jag förstod direkt vem det handlade om. Det är så tragiskt om det är sant. Medhjälp till mord!!! Hur illa det kan gå för vissa i livet alltså. Jag är glad på ett vis att jag tog mig i kragen och tog mig ifrån det där livet jag levde förr. Annars vet man inte vad som hade hänt med mig.... *otäcka tanke*

Jag lider verkligen med min vän att allt blivit så här för henne. Ja för en gång i tiden så var hon faktiskt en väldigt nära vän och vi hade mycket roligt ihop. Men nu är vi ljusår ifrån varandra och dem liv vi lever. Och jag ska väl säga tack o lov för det för min egen del.

Hoppas verkligen inte att det är så illa som dem skriver. Jag blir så ledsen!!

Vecka 25

Måndag 18 juni: 13:00-21:15
Tisdag 19 juni: 08:15-16:00
Onsdag 20 juni: 13:00-20:00
Torsdag 21 juni: 07:30-15:30
Midsommarafton: Ledig
Midsommardagen: 07:00-20:00
Söndag 24 juni: Ledig

3 veckor till semestern!!!

Så var denna lediga helg förbi.
Vi höll oss på hemmaplan både lördag och söndag. Vi fick upp alla gardiner och fixade garderoberna våra bla.
I lördags grillade vi även lite gotta. Mums!! Vi vart dock trakasserade av en gråsparv som prompt skulle komma till bordet. Superdryg!!!
Planterade även lite blommor och lite ätbart som persilja och dill. Så nu får vi se om det behagar att växa upp nånting. *ler*
3 veckor kvar sen går jag på semester. Ska bli underbart skönt!!! Då får vi njuta ännu mer i vårt radhus. Och vid badstranden också såklart.. :-)
Känns lite mysko att gå och vara tjock på stranden i år. Men det är ju så det är när man är gravid. *ler*

Jag måste försöka komma iväg nåndag och inhandla lite mammakläder. Iaf ett par jeans som jag kan andas i och ett par shorts eller nått i den stilen. Svårt att hitta nå snyggt bara bland alla mammakläder som tyvärr ska va så himlans tantiga för det mesta. Men den som söker han finner heter det ju.
Om det är nån som får nys om nå snygga mammakläder så hojta gärna till!!!

Dax för frulle nummer två idag.... :-)

Nu har vi internet igen... :-)

Nu så har älsklingen kopplat in bredbandet och nu kan man surfa igen. *ler*
Ska försöka att bli lite bättre på att skriva av mig nu..

Magen växer och kläderna krymper. Hihi!!
Jag och Mattias har ju nu kommit i ordning i radhuset och flytten gick helt ok. Mattias hade en hel del kompisar som hjälpte till att bubba och bära nu när jag inte längre kan och bör göra det.
En tröttsam flytt har det varit. Har velat gjort så mycket men orken har inte funnits där. Sova sova!!!
Tänk att ett så litet liv kan göra en så trött redan... *ler*
Vi har vart och handlat en massa nya saker vi behöver till radhuset. Är ju en hel del mer rum att fylla upp.. Och en trädgård som behöver sitt...
Den soliga veckan som var då tillbringade vi tiden mest utomhus och grejjade. Så än är det en del kvar härinne som ska göras, men det får helt enkelt ta den tid det tar.

Barnrummet är det rum som är behov av rust och det ska vi ta itu med till hösten tänkte vi. Byta golv och tapetsera om.Ska bli skoj!!!! 

Idag ska jag iväg och jobba sista dagen för veckan. En kvällstur avslutar jag med trist nog...
Denna vecka har ju inte varit så lång arbetsmässigt då jag i måndags fick åka till HC pga ögat och vart remitterad till Ögonmottagningen igen. Har dimsyn på vänster öga och får ej använda linser på några veckor igen här. Helst såg dem att jag slutade helt eller iaf trappade ner användandet.... Bara att lyda då... Man vill ju inte bli blind inte...

Lycklig som bara den är jag iaf.... Älskar min M så oerhört mycket!!!  

Min lillasyster...

Ska gå och gifta sig i sommar!!!!!
25 augusti står hon brud....
Liten blir stor!!!!   =))

Update...

Länge sen jag uppdatera här nu, men vi har inte fått internet hemma än så nu är jag på Mattias jobb och lånar dator. *ler*

Ja nu har vi flyttat in i vårat alldeles egna radhus.. Och vi stormtrivs!!! Det känns som att man har bott här jämt typ.. *ler*
Vi har grejjat och donat en massa både inne och ute dessa veckor vi bott där. Men mest är det nog Mattias som fixat en massa. Jag har vart så enormt trött så jag har mest sovit jag. *ler*
Men det blir bättre och bättre med tröttheten nu framöver står det i alla böcker så det är ju skönt, så kan man kanske vara lite normal igen...haha!!!
Illamåendet är nästan helt borta, jag klarar mig utan tabletter nu iaf.. Lovely!!!
Magen den växer och växer så en del nya kläder har fått inhandlas. *ler*

På ett vis känns det riktigt overkligt att jag faktiskt har en liten bebis i magen som är sisådär 8-10 cm lång nånting.
Men oj vad jag längtar efter denna lilla krabat... *mys*

Livet är underbart!!!!!