Grav vecka 40

Vecka 40


Bebisen -
Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten.


Du -
Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till.
Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer vara vaken i ett dygn kring förlossningen.
Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Snart är det ni som åker in till BB. Lycka till!


Pappa/partner -
Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!



Ja då var vi inne i sista veckan, men det kan ju lika bra bli 2 veckor till om Bebben känner för det.
Sova och vila är nog viktigt att man gör som sagt för att orka. Jag blir iaf oftast helt utslagen efter lunch och min ork är inte stor då. Eftermiddagarna går mestadels åt att vila och slumra i soffan.
Ja den där BB-väskan ska ju packas den å... haha!!!  Fick iaf hem en ny väska av svärmor igår som vi ska packa ner allt i. Kanske man ska ta tag i det idag då.. :-)
Just nu är jag mest livrädd för att min kära sambo ska gå och få vinterkräksjukan. Hemska tanke om han inte kan vara med vid förlossningen!!! Vitpepparkorn har han fått börja äta nu iaf.

Kommentarer
Postat av: M

jag vägrar bli sjuk så du kan vara lugn och ikväll ska väskan packas!!! :)

Postat av: Linda

Ja hemska tanke! Inte kommer han bli sjuk, de får han inte :-o

Rycker in som stand-in annars, så själv blir du ju inte!

2007-12-06 @ 11:15:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback