Sjuklingen

Ja Max har ju gått och blivit sjuk igen som ni kanske förstått. Det började natten till fredegen med att han kräktes, men inte så mkt. Han fick feber under fredagen och vägrade äta och dricka. Kontaktade HC då vi misstänkte Scharlakansfeber då det går på dagis. Vi åkte dit och tog halsprov på Max men det visade inget. Febern steg och det var en kamp att få i honom nått att dricka. På lördagen var han lika och tog sig även åt öronen. Kontaktade HC igen och fick en tid till Familjeläkarjouren. Där visade det sig att Max har öroninflammation. Vi disskuterade med läkaren om det var ett måste med pencillin eftersom Max redan fått 2 kurer i år, han förstod våran oro men han bedömde att Max var i behov av pencillin igen så sagt och gjort.
Det var sjåigt att få i han pencillinet då han matvägrar. På Söndagen var Max relativt pigg och det märktes att pencillinet gjort verkan. Men senare på dagen spyr han. Lika igår. Ringde HC igen och vela ha råd om vi ska fullfölja kuren med tanke på att han kräks? Sjuksköterskan rådfrågade en läkare och han tyckte inte att vi skulle byta pencillin eller avbryta kuren. Utan göra så gott vi kunde för att få i han kuren.
Men det är ju lättare sagt än gjort, men det går. Max har nu inte ätit ordentligt sen i torsdags plutten. Det enda han fått i sig de senaste dagarna är nån tugga här och där på smörgås eller rån. Nån sked fil och en smoothie. Men det kommer ju upp efter ett tag.
Ingen höjdare att se sitt lilla barn så här. Äta är ju Max stora passion i livet och nu vill han inte ha nånting. Han skakar på huvudet åt allt. Inte ens glass vill han ha nå mer.
Men huvudsaken att han dricker säger dem.

Imorgon har vi tid på BVC och jag ringde och skulle ändra den då han är sjuk, men hon tyckte att om han orkar skulle vi komma så läkaren fick göra en undersökning. Sprutan får han ta sen när han är frisk igen.
Peppar peppar så har han inte kräkts idag än och pencillinet har fått stannat i magen i hela 2 timmar. Men han är kass i magen istället.

Ge mig gärna tips på vad vi kan testa att ge han att äta!!!

Kommentarer
Postat av: Nathers

Lillplutten då! Han har det inte lätt alls med all sjukdom. Hoppas han blir bättre snart!

2009-06-09 @ 11:42:27
Postat av: Maria

Usch var jobbigt! Tur sådana här gånger att de normalt är matglada för då har de i alla fall lite "att ta av". Ja...vad ska man prova ge honom...smoothie tror jag är jättebra, lite frysta hallon/andra bär tycker Theo om att tugga på, kanske är gott när man är dålig ockå, blåbärssoppa, våffelhjärtan kanske. Hoppas det vänder! Kram

2009-06-09 @ 12:12:36
Postat av: Sophie

Charlie hade spysjukan i fyra dagar för ett tag sedan. Han matvägrade också. Men så fick jag tips att göra koktpotatis som man mosar med en gaffel och blandar i lite smör och morotspure och det åt han. Sen fick han majsvälling också. Två dagar med bara det så var han återställd sen. Vill han inte ha nå mycket kan man ge en eller två skedar sen vänta en stund och försöka igen. Skam den som ger sig :-)

Postat av: Heidi

Men liten plutt,, krya på Maxen

2009-06-09 @ 18:30:11
Postat av: Linda

Stackars stackars er!

Hoppas att Max snart får tillbaka aptiten och slipper få upp det som han får i sig...

Isglass då, har ni provat de?

2009-06-09 @ 20:46:22
URL: http://yramamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback