Allergi

Idag har jag vart med Max till hälsocentralen då han igår vart röd på ett öga. Jag tänkte att det är nog ögoninflammation. Men sen så efter lite eftertanke så började vi smått ana att det kan vara en reaktion på pollen.
Förra veckan så påpekade Max dagisfröken att han inte alls var sig lik på dagis utan att han gick på sparlåga och vissa stunder bara satt. Men vi märkte ingenting hemma här förrutom att han bad själv om att få lägga sig vissa kvällar och det händer ju iofs inte alltför ofta.
Med facit i hand så var det säkerligen tröttheten av att ha allergikänning i kroppen. Pluttis!!
Barnkliniken vela att hc skulle kolla på ögat utifall att det var en infektion och inte en allergireaktion så därav hamna vi där.
Allt annat såg bra ut och läkaren trodde att det var en allergireaktion på ev pollen. Så nu ska vi prova att medicinera Max med Aerius veckan ut och se om han har annan ork på dagis. Sen får vi se om vi testar utan för att se om det blir en reaktion igen, då vet vi ju att det är pollen.
Ett tag trodde jag att det även kan vara reaktion på hund, då han lekt med Milton precis då han fick reaktionen på ögat. Ja vad vet man egentligen? Det lär väl visa sig.
Ska ju in till Barnkliniken igen om 3 månader och ta nya prover för nötallergin och då skulle vi tydligen även testa mot pollen hade barnläkaren skrivit in i journalen men det sa han aldrig till mig på telefonen. Men det är ju bra det då så får man det svart på vitt lite mer vad det är.
Fast tydligen så är proverna inte 100%-iga varken pricktestet eller blodproverna. De kan visa att man inte har allergi fast man har det. Därav att vi ska ta prover igen nu om 3 månader för då var dem lite mer säkra.
Ja det är en hel vetenskap det där.

Nu får vi hoppas att Max får må bra och inte plågas alltför mkt av pollensäsongen som drar igång nu. Önskar att man kan ta över detta för han.

Vet ni förresten att det är spår av nötter i Singoalla kakor till och med!!! Varenda kaksort jag vände och läste på til mitt kalas så stod det att det kunde innehålla spår av nötter. Så det gäller att läsa nu!


Kommentarer
Postat av: Linda

Just spår av nötter... finns i så mycket! Sjukt ändå när det är så vanlig allergi också. Blir mycket som går bort tyvärr.

Postat av: Linda

Fy sjutton för allergi.. :(



Du förresten, går det att beställa en snuttefilt till ;)?



Kram

2011-04-05 @ 19:36:00
URL: http://duojagovi.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag mailar dig istället :)

2011-04-06 @ 09:31:53
URL: http://duojagovi.blogg.se/
Postat av: therese

Vi har ju Aerus till Ottilia den funkar sisådär:/

2011-04-06 @ 21:47:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback