Grav vecka 34

Vecka 34


Bebisen -
Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.
Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden

Du - Livmodermåttet är från blygdbenet till toppen ca 32-34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormon rand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig anfådd.

Hormonrand har jag fått och den går inte bara mellan naveln och och blygdbenet utan även från naveln och uppåt. Har inte haft randen hela tiden utan den kom i vecka 26 ungefär.
Bebisen ligger just nu neråt iaf sen kan den ju fortfarande vända sig om den känner för det.
Jag upplever inte att livmodern går så högt upp, men har lite problem med höger sidas revben igen. Den sidan måste vara försvagad i muskulaturen.
Längtar som bara den efter Bebben nu!!
Idag är det 48 dagar kvar....


Kommentarer
Postat av: Anna

Åh bara så få dagar kvar, guuud va häftigt =). Snart får man se underverket!

Postat av: Tina

Jajjemen snart så är det dax... Nervöst men efterlängtad dag

2007-10-27 @ 13:15:05
URL: http://tiniwinisen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback